Skoči na vsebino

Tretje oko


mitos

Recommended Posts

Nekateri vzhodnjaki uporabljajo izraz tretje oko za šesto čakro, spet drugi pa z njo tega pojma ne enačijo povsem, saj menijo, da je "tretje oko" moč aktivirati na področju čela celo s fizičnim posegom. Večina meni, da imamo ob aktivaciji "tretjega očesa" dar jasnovidnosti.

Ker mene osebno precej boli k. ... za vzhodnjaško filozofijo, sem razmišljal takole

- če želimo najti povezavo med Evropsko ezoteriko in tretjem očesom, je verjetno najbolje, da si ogledamo kakšno tradicionalno meditacijsko vajo Evropske ezoterike.

Zaklad znanja Evropske ezoterike je nedvomno katedrala v Chartresu (Francija). Poleg tega, da je tam labirint, katerega kopijo najdemo danes po pobudi dr. Fritza Poppa na obeskih, ki naj bi odpravljali energijske blokade v avri (pri nas jih skorajda nisem zasledil, zelo popularni pa so v Nemčiji), najdemo tam tudi t.i. chartrejske stebre - zahodni ezoteriki so si dve liniji stebrov, od katerih je ena sestavljena: rdeč pravokotnik, moder kvadrat obrnjen za 45o (karo), rdeč krog - druga pa iz modrega pravokotnika, rdečega kara in modrega kroga, risali na list papirja. Po petih minutah zbranega opazovanja (alfa stanje), se na listu papirja pojavi še tretji steber, vsi trije pa dobijo vijoličasto barvo (barva šeste čakre). Po trditvah starih evropskih mojstrov, se to zgodi tedaj, ko leva in desna polovica možganov delujeta usklajeno.

Ker je torej vijolična barva ključna za aktivacijo šeste čakre, mislim, da gre pri pojmu "tretjega očesa" za vzpostavitev skladnega delovanja možganov, ki je ključ za dosego skladja z energijami vseh nivojev, ki so okoli nas in katerih del smo. V takšnem stanju pride do spremembe nivoja meje med zavednim in nezavednim, kar pomeni, da imamo možnost "videti več". To pa simbolizira tretje oko.

 

Opravičujem se ljubiteljem vzhodnjaških duhovnih učenj, ki sem jih s telim pisanjem morda užalil. Rad bi rekel, da vzhodnjaške filozofije ne podcenjujem, da pa sem prepričan, da je primernejša za vzhodnjake, ki izhajajo iz istega kulturnega okolja. Za nas pa bi bilo primerneje, da se pozabavamo s spoznavanjem lastne (bogate!!!) tradicije, iz katere izhajamo, in jo z novimi spoznanji poskušamo nadgraditi! x:Dx :palec:

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Po trditvah starih evropskih mojstrov, se to zgodi tedaj, ko leva in desna polovica možganov delujeta usklajeno.

Je bila TV oddaja o Možganih. Izrezali so levo polovico možganov in fantek je preživel. Kaj potem tak fantek ne more imeti "tretjega očesa"?

 

Epilepsija ali božjast, ki izhaja iz besede Božanstvo, le ti imajo prividejna nekaj, kar se ne dogaja okoli njih. Iz bodočnosti, sedanjosti ali iz preteklostih. Epileptiki imajo eno polovico možganov (delno) nedelujočih ali slabše delujočih. Ali potem velja tudi za uzklajenost možganov, da nimajo tretjega očesa? Mislim da ne.

 

vzhodnjaške filozofije ne podcenjujem, da pa sem prepričan, da je primernejša za vzhodnjake, ki izhajajo iz istega kulturnega okolja. Za nas pa bi bilo primerneje, da se pozabavamo s spoznavanjem lastne (bogate!!!) tradicije, iz katere izhajamo, in jo z novimi spoznanji poskušamo nadgraditi!

 

Tudi jaz se strinjam, vzhodnjakam, da jih "poveličujejo" čeprav so tudi naši kar dobri oz. zelo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Upam, da se strinjava, da tretje oko fizično ne obstaja. Tisto, kar sem napisal, velja za fizično in psihično zdravega človeka - torej možna pot (gledanje Chart. stebrov), s katero dosežemo usklajeno delovanje leverga in desnega možganskega režnja ter moja predpostavka, da je notranja harmonija predpogoj, za dosego višjih stanj zavesti. Preden začneva razpravljati o možganskih poškosdbah, pa se vprašajva: "Kaj pa so višja stanja zavesti in kako jih dosežemo?" Ker dolgih tekstov nihče ne bere, bom skušal biti kratek in jasen:

 

- Zemeljska lastna frekvenca (Schumannova resonanca) znaša slabih 8 Hz. Ker to frekvenčno polje obdaja zemljo, smemo predpostaviti, da je to tudi frekvenca, na katero so uglašeni duhovni svetovi, skozi katere naj bi bil mogoč pogled v preteklost in prihodnost. V te svetove lahko vstopimo, ko smo z njimi energijsko usklajeni (v alfa stanju), kar dosežemo pri meditaciji, gledanju Ch. stebrov ...

Poleg tega, da se tedaj energijsko uskladimo z duhovnimi svetovi, očitno pride tudi do vzpostavitve "posebne" energijske povezave med čelnim možganskim režnjem in hipofizo, kar nam omogoča takšna videnja.

Znano pa je, da so imeli nekateri "videnja" ravno zaradi možganskih poškodb. Ključno vprašanje pri tem je, ali je poškodba možganov takšna, da zato lažje vzpostavijo resonanco z duhovnim svetom in energijski most s hipofizo, ali pa gre zgolj za prebitje meja med npr. dvema vrstama zavesti (o tem sem nekaj napisal v temi exorcizem). Znano je, da je ena polovica možganov bolj razumska, ena pa abstraktna. Če je poškodovana razumska, je človek večkrat v stanjih "odsotnosti", ko je povečano generiranje alfa možganskih valov in je morda to razlog, da se mu dogajajo pri takih poškodbah "videnja" pogosteje, kot pri zdravem človeku.-

 

(Mitos, moram pa ti reči, da le ugibam saj nisem nikakršen strokovnjak za "delovanje možganov") x:Dx

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Oops, v odgovoru sem nakazal, kaj vidimo namreč po tem pa sprašujem.

 

To je ena od definicij, teorij. Kaj vidimo in/ali zaznamo, ko vidimo s tretjim očesom?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tako, kot sprašuješ ti, običajno sprašuje v šoli učitelj učenca. Tvoj ton mi ni všeč in se mi ne zdi primeren za kreativno izmenjavo informaciji s ciljem, da se skupaj naučimo več. Zato se grem igrat kam drugam. Čau.

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...malo se hecam...

Čist v redu se mi zdi, da zbiraš informacije, toda to so res zgolj informacije, če ne prakticiraš kakšne duhovne tehnike, s katerimi bi si nabral izkušnje oz. znanje.

Jaz se skušam zmeraj držati načela, da je gram prakse več vreden kot tona teorije.

Sploh pri kuharskih knjigah...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

 

 

 

aja...to

mah k mam pa bleme stiskat ctrl+alt+ž ć č đ š ....pa she mehkega š-ja pa ž-ja ni......chist razocharan

drgach pa posledica irca tole....hehe

 

 

666 zlobijeu....čćžđšqwxy

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Imel sem hudo (vsaj tako so mi razložil doktorji) prometno nesrečo. Ko se je tistega dne zgodilo sem bil povsem miren prej pa napet. Mogoče nisem videl bodočnosti, ker je tako usojeno (za takrat), in imam poškodbo na levi strani možganov (nisem moral govorit, paraziran sem na desni,...).

Pred tem sem videl, pred davnimi leti, v bodočnost (ne kakšne pomembne stvari, tako je recimo številke pri tomboli). Pred dvem letam pa pol se mi je začel vračati (počasi) pogled v brezčasnosti. Zdaj vidim in doživljam sliko iz preteklosti, ne iz bodočnosti.

 

Pa bi rad bil siguren, da sem videl to in to. In me zanima, če ste tudi vi doživljali višjo zavest, tretje oko al kako se že temu pri vas poimenuje.

 

Nekaj primerov:

 

Potoval sem nazaj. Nisem imel telesa. Bile so samo oči in nekakšno telo, ki je bilo kot iz meglice, kot fatamorgana. Kot če se po asfaltu peljemo zagledamo v sončnem dnevu, kako se spremeni zrak, je bolj gost.

 

In videl staro mamo od očeta, kako se je sklanjala in kako se mi je dobrikala. Tam na vrtu pri gasilskem domu na Izlakah. Češnje so cvetele bile so polno nabiralk medu. Prijetno je bilo slišati njihovo brenčanje. Oče in star ata sta sedela na klopci. Bil sem v maminem naročju. Bilo mi je sedem mesecev. Jaz sem se opazoval čez kolovozna pot, ki je vodila od kmetijske zadruge, tam sta bila stara starša doma, proti veterinarskem postaj. Takrat smo bili še v Zagorju. Stara mama je umrla, ko sem bil star enajst mesecev.

Nisem se spomnil, da bi to kdaj spomnil pred nesrečo.

 

V Zagorju v kopalnic. Moje oči so bile na vratih. Videl sem se, kako sem šel na kahlico. Bil sem sam, ko sem šel na kahlico. Stranišče ni imelo okna. Ležalo je na severni strani bloka. Bilo je obrnjeno na vzhod. Tik za vrati kuhinje je bil, devetdeset stopinj, vhod. Na levo bana in stranišče. Naravnost ogledal pa umivalnik ali je bil na desni strani to nisem videl, ker jaz sem gledal, kako sem šel na kahlico. Vrata so se odpirale proti kuhinji. Bil sem star tam ene eno let pa tam okoli šest mesecev pa do osem.

Nisem se spomnil, da bi to kdaj spomnil pred nesrečo.

 

Slišal sem, kako so se govorila gospa Medijetova, je že umrla, soseda od Majdičevih, tam kjer je bila moja mama doma, in kako sonce ne posije tri tedne sem na hišo, ko je bila zima. Je bila res hiša v senc moram še preveriti, če res ne posije nanjo tri tedne.

Nisem se spomnil, da bi to kdaj spomnil pred nesrečo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zato se grem igrat kam drugam. Čau.

Model x:Dx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mitos, tole, kar se ti dogaja, bi odgovarjalo regresiji. REgresijo lahko sprožimo s hipnozo, meditacijo ali kakšno drugo metodo, ki nas spravi v alfa stanje. V regresiji se spominjamo dogodkov iz mladosti, prenatalne dobe pa menda tudi dogodkov iz prejšnjih življenj.

 

Preberi si kakšno knjigo o regresiji, morda knjigo Potovanje duš (avtorja se sedaj ne spomnim), je pa tudi knjiga avtorjev Davida Hammermana in Lise Lenard z naslovom: "Reinkarnacija". Mislim, da boš tudi na L forumu našel podatke o še drugih knjigah, ki obravnavajo to tematiko.

 

Obilo uspehov in zabave pri tvojih potovanjih v preteklost ti želim.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

 

bigm

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bom M, bom užival na mojem potovanju pa že kamorkoli me bo pot vodila.

Knige si bom tudi prebral, čeprav sem seznanjen s tem, toda ne more škodovat, če se še mal ponovim. Ker sedaj moram vse še enkrat ponoviti od uka govora, hodit, z roko gibat,... tako kot majhen otrok.

 

LP

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...