Skoči na vsebino

Tretje oko


mitos

Recommended Posts

Mitos, zelo podpiram tvojo idejo, da boš izdal spomine na tvoje zdravljenje in vse zaplete, uspehe in neuspehe na tej poti. Veliko si moral prestati, bil si "drugačen", zaznamovan, odrinjen in najbrž bi lahko še kaj naštel. Pa vendar nisi obupal. Boril si se in tvoja pot gre naprej. Morda uspeh včaih malo počaka, morda gre celo korak nazaj, ampak trend je pozitiven. Tvoja pot vodi k zmagi.

 

Pokazal si tudi, da si pogumen fant. Izpostavil si se tukaj na forumu in tvegal, da te bo kdo napačno razumel. Pokaži še več poguma in povej v knjigi še več. Verjemi, da so še ljudje, ki imajp podobne težave kot ti, nimajo pa toliko volje in poguma kot ti. Tvoje izkušnje jim bodo morda pomagale, da bodo tudi sami zbrali voljo in pogum, da se bodo napotili po težavni poti uspehu naproti.

 

Pomagal boš tako svojim sotrpinom, pomagal pa boš tudi sebi. Saj veš, kako je. Dobro delo, ki ga opravimo, nam vzbudi prijetne občutke in koristi tudi naši samopodobi. Še več zaupanja boš imel v sebe in tvoja pot navzgor bo še lažja.

 

Občudujem tvoj pogum in verjamem vate.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

 

bigm

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ooooooooooooooooooo hudooooooooooooooo xsrcbumx xsrcbumx xrainbowx xsrcbumx xrosex

 

Nasmehni se nazaj, kajti nasmeh je morda tebi namenjen.

 

Mitos, s tem si mi pa izvabil nasmeh nazaj. Pismu je dober dan!! :palec: :palec: x;)x

 

Poki xrainbowx xrosex

 

Je dobr, ja. xsrcx

 

 

Pa pod post od bigm-a se tut podpišem, boljš sploh ne bi znala izrazit svojih misli :palec: :palec: x:)x

 

 

Lepo se imejte, sončki in hvala vam za nasmeh na ustnicah x:Dx x:Dx x:)x

 

 

Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Drugega res nimam kej rečt pa naj še zbiram izbrane beseda za vaju, pridem le do tega kratkega hvala.

 

Hej, ko bi vedel, kolikorat se mi to zadnje čase zgodi... in je to res lep filing xsrcx (tudi pri tvojem postu danes zjutraj x:)x )

 

.... kje je pa nosorog? a se ne prideš nič cartat? x:Ix x:Dx x:Dx x:Dx x;)x

 

 

Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

xrolleyesx strinjam se z umo da je videnje povezano z vedenjem in uvidom v pravo bit ..mitos ne obremenjuj se z nesrečo kajti lahko bi spoznal da ti je bilo dano s tem veliko darilo in da te ta izkušnja bogati ker če si začel iskati boš nekoč tudi našel.neguj ta dar in se ne meni za mnenja drugih in ne za etikete si na pravi poti ..in zaupaj intuiciji..lepo te pozdravljam
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sfinga

To je močnejše od mene. Moja obsesija.

 

Fizični vzroki:

 

· Telo hrepeni po preživetju, telo gomazi po človečkih samo, da se reši. Telo ni razum, ni duševnost. Telo je pač telo.

· Ta drugo, da so molili za me. Ta molitev preprečuje, da bi šel na ono stran.

 

Ostalo še iščem

 

Lepo bodi pozaravlena

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A poznaš, poznate, katerega slavista/ko ali ne slavista/ko ali primernega dobrovoljca/ko (seveda ne bi bil brezplačno), ki bi mi pomagal pri izdaji, da mi bo pospešil ali da me ne bi minilo?

Nisem sicer slavistka, se pa kar dosti spoznam na to, tako da ti lahko pomagam, če želiš (zastonj).

 

Razlag o tretjem očesu je najbrž ogromno. Eno izmed njih sem pred nekaj dnevi prebrala v knjigi Energija videnja (Marjetka Jeršek): (citat) "Naše energijsko središče med obrvmi, ki ga imenujemo tudi tretje oko ali adžna čakra, potrpežljivo čaka na dokončno prebujenje. V njej domuje sposobnost povezovanja s tako imenovanimi akaškimi zapisi, z "vesoljno banko podatkov", kjer so na višjih ravneh bivanja shranjeni vsi podatki o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. O akaških zapisih govori predvsem vedska znanost, druga ezoterična teorija pa omenja t.i. Modri svet ali Svet petega astrala, ki prav tako obstaja na višjih ravneh bivanja. Bojda ima obliko Zemlje, le da je velika kot Jupiter in zavita v gosto kopreno oblakov. V Modrem svetu obstajajo neslutene razsežnosti znanja, neznansko obsežna, neizčrpna baza podatkov, vsa alkimija, biologija, genetika, znanje vseh jezikov, ki jih je kdajkoli govorilo kakršnokoli bitje, globoke skrivnosti fizike in podobno. Legenda pravi, da so mogočni vodniki po Modrem svetu bitja, ki jih sicer poznamo kot zmaje. Vhod na peti astral je skozi peto energijsko središče - skozi grleno ali vishuddhi čakro. Tisti, ki imajo ta energijski center dovolj odprt, se lahko namesto kozi tretje oko do podatkov dokopljejo kar prek modre čakre, ki je med drugim odgovorna tudi za komunikacijo in ustvarjanje."

 

Teksta ne bom komentirala - vzemi ga kot novo informacijo.

 

Naj ti rečem še tole: V življenju se nič ne zgodi brez vzroka. Včasih je bolj ali manj očiten, drugič pa ga kljub želji težko najdemo oz. je zelo kompleksen. Ena izmed mnogih bom, ki ti bom rekla, da je v vsaki stvari nekaj dobrega in to misel pospremila z veliko željo in dobre energije, da bi razumel, kaj sem hotela napisati. Morda pa je tvoja nesreča blagoslov tako zate kot tudi za nekoga drugega. Nekoč sem prebrala (mislim, da je bilo v knjigi Potovanje duš ali pa v Usodi duš, nisem pa prepričana), da nas nekateri dogodki ali nesreče "ustavijo" v nenehnem norenju, ki ga prinaša današnjin način življenja, z namenom, da začnemo razvijati drugo sposobnost in tako (med drugim) izpolnimo svoje poslanstvo v tem življenju.

 

Verjamem, da ti je življenje (ali usoda ali kaj drugega ...) dalo priložnost, da razviješ svoje sposobnosti, kar se v primeru, da ne bi prišlo do nesreče, najbrž ne bi zgodilo. Kaj pa veš (jaz sem namreč neutruden optimist in povsod vidim nekaj pozitivnega), morda pa ima kdo izmed tvojih najbližjih ravno take sposobnosti oz. lastnosti, ki jih brez tvoje pomoči ne bi mogel izraziti oz. bi jih zatiral v sebi z mislijo, da to ni normalno, da je malo čuden ... (pišeš, da je takšna tudi tvoja izkušnja, zato iz prve roke poznaš takšne občutke). Malo opazuj okoli sebe - še posebej otroci imajo radi izražene takšne lastnosti, vendar jih kasneje počasi izgubljajo, ker jih okolica nenehno "bombardira" z materialnostjo in "normalnostjo".

 

Milena

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pozabil sem, da je tretje oko vse znanje tega sveta, odkar obstaja človeštvo pa tudi mogoče že prej. Sem prebral že v najstniških letih pa tudi poizkusil sem. Seveda ni mi uspelo tretje oko prebudit.

Ni bila M. Jeršakova, takrat še ni bilo velik ezoteričnih knjig.

Hvala Milena

 

(jaz sem namreč neutruden optimist in povsod vidim nekaj pozitivnega),

Pri tem sem se odobravajoče nasmehnil. Zakaj, enkrat sem, drugič nisem. Enkrat sem čist na vrhu enkrat čist na podnu.

 

Če želiš???
Ti bom še zahvaln, da me boš sprejela.

 

še posebej otroci imajo radi izražene takšne lastnosti, vendar jih kasneje počasi izgubljajo, ker jih okolica nenehno "bombardira" z materialnostjo in "normalnostjo"

Na žalost mi ni bilo znano takrat, ko sem bil otrok. Sedaj, ko prebiram članke o tem, mi je.

 

Malo opazuj okoli sebe

Bom.

začnemo razvijati drugo sposobnost in tako (med drugim) izpolnimo svoje poslanstvo v tem življenju.

 

Saj, če bi bil seštel skupaj...

 

Lep pozdrav

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Jaz pa včasih preden zaspim vidim nepoznane obraze oziroma dogodke.

Spet drugič pa preden se zbudim sanjam npr, da mi nekdo piše pismo (gsm) in ga potem res dobim.

Ampak obraze vidim za tako kratek čas, da si jih niti ne zapomnim, razen če ni kakšen res zanimiv, ampak sčasoma tudi te pozabim, kakšen dogodek pa včasih ne samo vidim, ampak tudi slišim. A to se dogodi tako redko, da ni vredno omembe.

 

To jaz pripisujem tretjemu očesu in tudi test na spletni strani http://web.tickle.com mi je pokazal, da mi 6 čakra najmočneje deluje.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 7 years later...

Pozdravljeni!

 

Zanima me ena stvar, in sicer, med meditacijo, ko svojo pozornost usmerim v tretje oko, vedno vidim kakšno barvo, zaenkrat so bile rumena, bela in rdeča... načeloma se vse te tri ujemejo z barvami čaker, tako da me zanima, če bi to lahko imelo kakšen globji pomen ali samo tako pač je :) upam, da sem dovolj dobro razložila ;)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljeni!

 

Zanima me ena stvar, in sicer, med meditacijo, ko svojo pozornost usmerim v tretje oko, vedno vidim kakšno barvo, zaenkrat so bile rumena, bela in rdeča... načeloma se vse te tri ujemejo z barvami čaker, tako da me zanima, če bi to lahko imelo kakšen globji pomen ali samo tako pač je :) upam, da sem dovolj dobro razložila ;)

 

samo tako pač je.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

samo tako pač je.

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kakšne barve se ti prikazujejo med meditacijo, je odvisno od več dejavnikov. Ne vem, ali si začetnik glede tega ali že izkušen mojster meditacij, ker če bi vedela, bi ti lahko kaj več o tem rekla. Malo razmisli o "relationshipu" s temi tremi čakrami.....Vem pa, da se ponavadi spodnje barve čaker pokažejo, ko človek komaj začne meditirati, kasneje pa pride ven normalna barva čakre, človek pa čakro, na katero je osredotočen, lahko tudi fizično vidi...

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lep pozdrav po daljšem času , ...

 

P.s., pazi na tretje Uho x;)x

 

No, šalo na stran, ... pod Tretje Oko, je mišljen Duhovni Vid, duše, katerega ga ima Vsak človek .

 

Problem je le, da, ker ga zaradi vzgoje nismo razvijali od mladosti, potem ta Sposobnost tako zakrni, da le malokateri človek kasneje v življenju zmore to obnoviti, ... sploh pa ne brez Stvarnikovega posredovanja-pomoči .

 

Sicer pa se ob tem duhovnem gledanju skozi Notranje(tretje) oko Duše, odprejo neprecenljive zmožnosti, sposobnosti , ki pomagajo človeku v vseh nivojih življenja ...

 

Lep pozdrav iz Slovenskih dobrav, čaw

 

brat B. + #

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 5 months later...

 

Zelo malo ljudi je sposobnih čez noč prešaltat iz mesa na rastlince, se odpovedat cigaretam, jacam in ne vem kaj še vse...večina jih pa potrebuje prehodno obdobje...In nekateri se nikoli ne odpovejo takim stvarem, ampak recimo ob kakšnih praznikih si še zmeraj privoščijo...Za moje pojme to ni nič spornega...Če človek vsak dan meditira potem se mu višajo vibracije in slej ko prej bo začel opuščati določene stvari, zelo težko pa bo to naredil naenkrat, to je prevelik šok za organizem in človek lahko čez leta še pojača škodljive razvade, če energije temu niso primerne...To se je zgodilo že nekaterim vegijem ki so na silo hoteli papcati samo rastlince, kasneje so pa postali še večji mesožderi...Druga fora pa je če je človek že tako ali tako preveč odzemljen, takrat mu pa meso koristi pri prizemljitvi...al pa če mora zaradi zdravja vsake toliko časa popapcat kaj mesa...Tudi dalajlama mora včasih zaradi zdravja zaužiti koščke mesa...Tako da se meni ne zdijo te pogoji obvezni, so pa priporočljivi za začetnike...Tudi pravi učitelji pravijo da je vse odvisnpo od posameznika, njegove žarkovne strukture, načina in kraja življenja, itd...to so kao smernice...Je pa res da je treba imeti kao malo posta pri teh stvari pred iniciacijo.Vegetarijanstvo je za določeno iniciacijo skoraj nujni pogoj, zato da fizično telo sploh lahko prenese energijski šus...Druga fora pa je če je človeček že dobil določene iniciacije v preteklem lifeu potem pa vegetarijanstvo ni glih obvezno...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ko se koncentriram na čakro med obrvmi, čutim, kot bi tam imel oko. Ali je to tretje oko?

Čakra adžna ni tretje oko. Tretje oko je dejansko v glavi, čakraadžna pa pred glavo. Učenec sam ustvari tretje oko, s svojo dejavnostjo. Žleza hipofiza ali možganski privesek, ki se nahaja pod velikimimožgani, je povezanas čakro adžna, žleza epifiza ali češarika pa jepovezana s temensko čakro. Meditacija postopoma okrepi delovanjeobeh žlez in posledica tega je nastanek tretjega očesa: ko se svetloba,ko jo izžarevata žlezi, dovolj okrepi, se zaradi magnetne privlačnosti centra stakneta, se prekrijeta in nastane polje. Tu nastane tretje oko, ki je nekaj drugega kot čakra adžna, omogoči višjo jasnovidnost.........Zaradi tega lahko nekateri osebki med iniciacijo vidijo kakšen obraz, osebo oz. bitje, drugi pa ničesar...čutijo samo mravljince, večji pretok energije, ipd...In tudi zaradi tega nekateri med meditacijo lažje vidijo svojega učitelja na notranjem nivoju, drugi pa ne...Nekateri morajo pač šele zgraditi določen kanal al imajo pa določeno blokado zaradi gluposti iz preteklih lifeov (acces denied), lahko je pa čisto kaj tretjega...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif

 

U redu, Brezo, sem z multicitatom prenesel to zadevo v to temo o tretjem očesu. Tudi vprašanje o prehrani je glede tega povezano, saj za občutenje v tretjem očesu je priporočljivo se vegetarijansko hraniti. V bistvu imaš o tem ustrezno predstavo, ampak za boljše razumevanje dodajam nekaj svojih ugotovitev.

 

Na kratko bi o poziciji tretjega očesa rekel tako - to ni med obrvmi, saj v tej točki je pod kožo še področje sinusov. Dejansko je točka približno določimo tako - razdaljo med vrhom nosa in vrhom brade s dvema prstoma prenesemo više od vrha nosa proti čelu. To je tek približek in je vedno malo nad točko med obrvmi. Pravzaprav je še najbolje pozicijo občutiti, ko se meditira ali usmerja pozornost navznoter in vodi energija navzgor, se oblikuje mikro polje tretjega očesa. Takrat z takšno meditacijo lahko ima vsak ta občutek aktiviranja tretjega očesa. To pomaga mnogim vsaj toliko, da so intuitivnejši, bolje opazujejo, si zapomnijo stvari, bolj senzibilnejši.

Tretje oko se v mistiki obravnava tudi kot deseta vrata - to je v bistvu vhod in izhod za duhovni nektar, višja sporočila oz. intuitivne infromacije in vizualni portal za večdimenzionalni vpogled v stvarstvo. Seveda takrat ko se v duhovni praksi to razvije.

V smislu samoozdravitve duše od psihičnih in karmičnih težav pa je tretje oko tudi portal v katerem se odvija proces čiščenja duše in njene krepitve z notranjo svetlobo, oboje najbolj ko se meditira.

Pomen tretjega očesa nasproti točki kundalini pa je tudi treba razumeti, vsaj občutiti oboje. Kaj je za vas bolje? Biti zgoraj ali spodaj? Ti dve točki moči lahko direktno občutite, no morda tretjega očesa še ne, ampak z vajo meditacije, pozornosti vase se to lahko razvije. Postane močnejše od kundalinija, ko postane stalno in stabilno. Na ta način je moč kontrolirati nemirno seksualno energijo, kar je u bistvu premikanje kundalini energije in nekoč živeti v stanju celibata. Seveda so tu še območja srca in grla, katere mnogi bolj občutijo kot samo kundalini točko in tretje oko. To je srednje območje in na tem prednjačijo predvsem ženske. To je posebna zgodba, ampak tu je razprava predvsem o tretjem očesu.

 

Brezo! Toliko za iztočnico za nadaljno razpravo o tem!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...