Skoči na vsebino

IQ

Mašinca

Recommended Posts

• Komentarji 270
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Cigančica, v OŠ ne povejo nikomur za rezultat, izveš samo, ali je bil nadpovprečen ali ne. (nadpovprečni rezultat pomeni možnost za pridobitev Zoisove štipendije) Ne povejo pa zaradi tega, da se ne bi ocenjevali po tem, da ne bi zasmehovali tistih z nižjim....

Behemoth, lahko greš na testiranje Mense.... x;)x Tam ti bodo povedali številko. http://www.mensa-slovenia.org/

Ampak je res veliko odvisno od vseh dejavnikov okoli tebe, ko rešuješ test. Tudi psihologi pravijo, da število IQ ni stalno vsak dan.... je pa približno na isti višini.

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>

Behemoth, lahko greš na testiranje Mense.... x;)x Tam ti bodo povedali številko.  http://www.mensa-slovenia.org/

No, ja, tale mensa, name so porazen vtis naredili, vsakic ko sem kaj videla v zvezi s tem ali zasledila.

To ni to.... inteligenca ni samo to.

Pa ze - stipendije, ze moznosti mutenja, zvez... in podobno.

Najbolj inteligentni, potem pa kot creda v nekaksni navezi svoji...

Ta glavni mentalci ne bi nikdar bili clani kakih mens. :P :P

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jah, odvisno kako gledas na to - nekaj moras dati, ne sam da dobivas.

Ce ti nekdo nekaj daje, ti gleda pod prste.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Ta glavni mentalci ne bi nikdar bili clani kakih mens. :P :P

:P Saj nočem bit.... I chose not to..... x;)x :vragec: ampak če Behemoth hoče izvedet številko, mu jo bojo tam povedali. Navedla sem zato, ker ne poznam ničesar podobnega v SLO, kjer bi lahko izvedel, če ga že zanima. Sej samo testiranje ne pomeni, da se MORAŠ včlaniti, če dosežeš rezultat. Ampak tko, všeč so mi bli tisti testi, ni treba znat računat, ali znat angleško ali kakršno koli predznanje, določaš samo logično zaporedje likov in barv...

A Mensa daje štipendije? Ne vem če. Za Zoisovo pa država skrbi, se mi zdi, da tisti, ki so jo dobili, so si jo zaslužili. (not me :o|o: nam v Fužinah ni nihče povedal, zakaj rešujemo tiste teste.....vsaj povedali bi nam lahko, da bi se kej kdo bolj potrudil.... tko je pa samo eden dobil od 120ih učencev, ki je najbrž vedel)

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

ne, ne, Katja, saj vem, kje pa, saj ni nic nate letelo, tko splosno sem asociirala na tole menso...

Saj sem ze v tejle temi se nekoc mal pritozevala, se mi zdi...

Zate sploh ne dvomim, da si brihtna baba (se spomnis kdo je dobil nagrado, ko je prvi nekaj postekal x;)x, na forumu, v temi Dnevnik se mi zdi x:)x) in vem, da si pac ponudila prakticno tole informacijo...

ampak, kot pravim, mensa pa to... meni je to mimo...

Zakaj bi hotel bit clan tega?

nek... kakrsenkoli ze pac... snobizem se mi zdi, jaz pa ne maram snobizma oz. ga celo preziram.

Ja, saj vem, pac, testiranje, saj jaz mam tud rada teste.

Ampak saj testiras se lohk povsod, ne rabis tam cakat v vrsti, ambiciozno upat, da bos med 'brihtami' (ko si se prej temeljito predpripravil in natelovadil in nabral 'kondicijo'), da ti bodo to potrdili z eno cifrco, s stempljem na listku... pa tko.

Pol pa se stipendije... mah...

Mi ni to po okusu, se mi zdi, da bi resnicno inteligenten folk moral kaj vec, drugac... dat od sebe, ne sam da dobivajo stipendijo in imajo en listek. S cifrco. V ril lajfu pa je bebo. :||| :D :D :D

Picasso

pšt pšt... pa ti vleči denar od bogatih, na en preprost in poceni način... ej, jebat ga men se zdi za ponucat stvar... morem prebrat "fine print" kaj morem js pol za njih narest...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Pravzaprav je skoraj na nek nacin podobno lepotnim tekmovanjem.

One ta lepe ('najlepse', haha, recimo 2% njih x:px) se dalje sam po mestu setkajo (brez kakih *dokazil* o lepoti). :) :) :)

Picasso

kaaaaaaj... članarino da bo treba plačat... :) kera beda, da še bol pametni izkoriščajo pametne huh :D zdej grem pa prec na marsino stran...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Jaz tud nic..

Torej, tkole se zmenimo - vi (oni ki pac zelijo) imejte tajtle (in morebitne pripadajoce stipendije), jaz pa bom zadovoljna sam z inteligenco. x:px x:Dx

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Cigančica, v OŠ ne povejo nikomur za rezultat, izveš samo, ali je bil nadpovprečen ali ne. (nadpovprečni rezultat pomeni možnost za pridobitev Zoisove štipendije) Ne povejo pa zaradi tega, da se ne bi ocenjevali po tem, da ne bi zasmehovali tistih z nižjim....

Behemoth, lahko greš na testiranje Mense.... x;)x Tam ti bodo povedali številko.  http://www.mensa-slovenia.org/

Ampak je res veliko odvisno od vseh dejavnikov okoli tebe, ko rešuješ test. Tudi psihologi pravijo, da število IQ ni stalno vsak dan.... je pa približno na isti višini.

meni so v OS povedali....pol pa se za vsak faktor posebej.naprimer se spomnim da sem imela nadpovprecen spacialni pa tud verbalni fakftor,numericni pa povprecen.

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

men tud v Os niso povedal...niti al sm bla nadpovprecna al ne...

drgac pa mislm, da js na IQ testu ne bi dosegla nadpovprecje..mogoc pa.. xrolleyesx

men te testi niso dakaz inteligentnosti...testi so zelo omejeni na eno doloceno podrocje..inteligentnost obsega veliko vec.

..le krila misli me neso..

<{POST_SNAPBACK}>men tud v Os niso povedal...niti al sm bla nadpovprecna al ne...

drgac pa mislm, da js na IQ testu ne bi dosegla nadpovprecje..mogoc pa.. xrolleyesx 

men te testi niso dakaz inteligentnosti...testi so zelo omejeni na eno doloceno podrocje..inteligentnost obsega veliko vec.

Leta nazaj, ko sem se še ukvarjal s pomembnostjo IQja, sem prečital zanimivo raziskavo.

V Ameriki so delali statistiko IQja pri študentih.

"Uvoženi" študentje iz japonske so imeli veliko nižji IQ od ameriških.

Uvoženi japonski študentje so imeli veliko večji uspeh pri študiju kot ameriški!

Meritev IQ je zastarela in kaže le sorazmerje med "inteligenco" in starostjo.

Že davno je uveden QI, ki naj bi bil veliko boljši.

Sicer pa je meritev vedno omejujoča in se strinjam s teboj, da kaže le tiste elemente, ki so si jih snovalci nekega parametra zamislili - torej je pogled že avtomatsko ozek.

Sicer pa je znan sindrom inteligence, kjer se preveč inteligenten človek ujame v svojo past in sklepa na premajhnem številu podatkov iz okolice, torej "potegne" slabše rezultate kot bi jih, če bi bil "manj" inetligenten.....

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Živjo!

Seal - eni od teh testov so res faca...

Tudi na splošno se rajši "igram" z vsemi mogočimi "testi" kot pa da bi jih jemala resno.

Ena najboljših for je bila, ko sva s prijateljico skupaj reševali en takih net-IQ-testov na čas... Skupaj sva pametni okoli 165. :)

Ni slabo kaj!

Jaz pa nalasc nisem hotla Mitje barat vmes (ceprav sem ze skor avtomaticno parkrat ga hotla kaj vprasat, pol si pa mislila, klinc, pol bo pa rekel, saj sem ti jaz vse resil, pa sem kar z eno glavo se sla tole). :P

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...