Skoči na vsebino

Moška-ženska prijateljstva

Isadora

Recommended Posts

Ma saj sm se že 1x bunu v bran moškega spola, ker je bilo pogosto omenjano, k da smo sam mi tisti, ki bi takšno prijateljstvo zlo rad "zlorabili" tud za posteljna srečanja....:vragec:

To mas prav, mucek. xDDx Zenske zelo pogosto sploh niso sposobne biti prijatelji z moskimi, ker v svakem moskem iscejo potencijalnega moza, ce so neporocene. Spet, ce so porocene, tedaj nimaju cajta in mogoce majo ljubosumne partnerje, ki jim ne dovolijo da bi prijateljevale z moskimi. Pri meni je pa tak da sem se vedno druzila z moskim prijateljima, ker me ni prevec zanimala moda, sminka, in podobne '' zenske '' zadevice, s katerima se mnoge mlade punce ukvarjajo, temvec me je zanimao resen pogovor z pametnimi ljudmi, in zal sem taksne ljudje pogosteje srecala pri moskem spolu, kot pri zenskem.

Ampak, jaz sem feministka in verjamem v zenske pravice, no tudi na zenske gledam realisticno. xDDx

Ce mi je kaksen prijatelj tud spolno privlacen, ali jaz njemu, o tome se normalno pogovorim z prijateljem. To se redko zgodi, ampak ce se zgodi, tedaj se ne sprenevedam, ampak niti ne varam partnerja. Postavim se hladno in razumno, raziscem zadevo z vseh psiholoskih plati in cez cas pozabim na to. xDDx Do zdaj nigdar nisam spala z nekim prijateljem, ker mi je to neumno, saj jih rabim za druge stvari, in oni mene tud. x:)x

Rad delam z moskimi sodelavci, rad mam moski pogum in odprtost da vcasih vse povejo naravnost, in vedno vem na cem sam. In tudi sama sem pri delu bolj '' moski '' tip cloveka, kar mi daje poudarjeni Mars v 1. hisi. Da ne vem kaj naredim, ne morem biti drugacna kot sem in ne morem igrati '' lustno, pridno punco '' ki se samo smeji in trepta z ocesi. xDDx

Prijatelj za mene nima spola, niti mi je pomembno od kod prihaja, ni kateri jezik govori. To je enostavno oseba, kateroj zaupam - malo je taksnih, ampak tiste ki jih mam, cuvam kot vredan zaklad xDDx

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 590
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Še vedno ne štekam, dolores. Če se prav spomnim si "vezana". Upoštevajoč tud to okoliščino ne razumem kako hudiča ti spolno privlačen in simpatičen tip ne more biti prijatelj? Torej, če ga vidiš tudi kot spolno privlačnega in simpatičnega tipa je apriori ne glede na njegove morebitne tudi fajne karakterne lastnosti obsojen na to, da ne more biti tvoj prijatelj? Hm.....

Kaj bova storila.......ja, rešitev se ponuja na pladnju..... x:px :vragec: x:o)x

Ah, ne bo držalo. Nima veze, če se tu in tam pa še kje ne strinjam s teboj, glede na to, da se znaš pogovarjat in na "človeški" način predstavit svoja mogoče npr. meni nasprotujoča stališča, mi nikol nisi bila anti-patična.....prej simpa-tična. x;)x x:)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Stardragon, saj imaš prav.... x;)x

Problem je samo v temu, da se vedno, ko berem tvoje poste, počutim tako neumno in nezrelo, nedoraslo. Ti vse veš, vse ti je jasno, vsako stvar znaš postaviti na pravo mesto. x;)x Vsaj zdi se to tako. :o|o:

Ali je vse to kar pišeš zgolj tisto, kar misliš da je, v resnici pa si mečeš z lopato pesek v oči...? :vragec: x:Dx x;)x

<{POST_SNAPBACK}>To mas prav, mucek. xDDx Zenske zelo pogosto sploh niso sposobne biti prijatelji z moskimi, ker v svakem moskem iscejo potencijalnega moza, ce so neporocene. Spet, ce so porocene, tedaj nimaju cajta in mogoce majo ljubosumne partnerje, ki jim ne dovolijo da bi prijateljevale z moskimi. Pri meni je pa tak da sem se vedno druzila z moskim prijateljima, ker me ni prevec zanimala moda, sminka, in podobne '' zenske '' zadevice, s katerima se mnoge mlade punce ukvarjajo, temvec me je zanimao resen pogovor z pametnimi ljudmi, in zal sem taksne ljudje pogosteje srecala pri moskem spolu, kot pri zenskem.

Ampak, jaz sem feministka in verjamem v zenske pravice, no tudi na zenske gledam realisticno.  xDDx

Ce mi je kaksen prijatelj tud spolno privlacen, ali jaz njemu, o tome se normalno pogovorim z prijateljem. To se redko zgodi, ampak ce se zgodi, tedaj se ne sprenevedam, ampak niti ne varam. Postavim se hladno in razumno, raziscem zadevo z vseh psiholoskih plati in cez cas pozabim na to. xDDx Do zdaj nigdar nisam spala z nekim prijateljem, ker mi je to neumno, saj jih rabim za druge stvari, in oni mene tud.  x:)x

Rad delam z moskimi sodelavci, rad mam moski pogum in odprtost da vcasih vse povejo naravnost, in vedno vem na cem sam. In tudi sama sem pri delu bolj '' moski '' tip cloveka, kar mi daje poudarjeni Mars v 1. hisi. Da ne vem kaj naredim, ne morem biti drugacna kot sem in ne morem igrati '' lustno, pridno punco '' ki se samo smeji in trpta z ocesi. xDDx

Prijatelj za mene nima spola, niti mi je pomembno od kod prihaja, ni kateri jezik govori. To je enostavno oseba, kateroj zaupam - malo je taksnih, ampak tiste ki jih mam, cuvam kot vredan zaklad  xDDx

Spet kul napisano :palec: Jaz sicer nisem feministka x8Dx , pa vendar tudi sam verjamem v ženske pravice....... x:o)x Se mi pa tu in tam zazdi, da feministke niso le borke za ženske pravice in prav veselo ter nepotrebno pretiravajo........no ja, en del njih. x^x

K. Čapek

<{POST_SNAPBACK}>Problem je samo v temu, da se vedno, ko berem tvoje poste, počutim tako neumno in nezrelo, nedoraslo. x

A je to moj problem kako se ti pocutis ? xDDx Saj sem nekaj casa zivela na tem svetu in pri tem sem tud uporabljala mozgane da prezivim, vcasih manj, vcasih bolj uspesno x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Se mi pa tu in tam zazdi, da feministke niso le borke za ženske pravice in prav veselo ter nepotrebno pretiravajo........no ja, en del njih.  x^x

Mucek, kolk si do zdaj spoznal feministki ? Stevilko, prosim - ali govoris po lastnim izkusnjami, ali si to, kaj govoris, nekje prebrao v casopisih ? xDDx

Mucika, bova morala "specifizirat" pomen besede feministka. Ker sam žensk, glede na njihov povsem enakopraven položaj vizavi moških tako po statusu kot po obnašanju in samospoštovanju, poznam ogromno, deloma tudi zato, ker so v mojem poklicu najmanj enakopravne tudi po številu. In celo njim samim se zdi, da se feministke pogosto "preseravajo" x;)x Če misliš ženske, ki se tudi same zelo poudarjeno deklarirajo za feministke, jih res poznam mal.........ene 3-4 mogoče. Tako, da večina mojga poznavanja takšnih feministk bazira na spremljanju v različnih medijih, ja. Kar dost njih mi deluje k zakompleksane babnce, ki bi brez tudi dejanske enakopravnosti po znanju, izobrazbi, sposobnostih itd. bile rade enakopravne.....večinoma celo "bolj enakopravne". x;)x :vragec:

K. Čapek

<{POST_SNAPBACK}>Če misliš ženske, ki se tudi same zelo poudarjeno deklarirajo za feministke, jih res poznam mal.........ene 3-4 mogoče.

3 - 4 jih poznas in ze jih diskriminiras ? xDDx To je kot da bi rekel '' vsi crnci so neumni '', ves - navadna nespostljivost do socloveka, njegovih posebnosti in njegovega nacina zivljenja. Res je da so taksne in drugacne feministke, ampak se moras bolj informirati ce sploh zelis kaj o tem resno povedati. Povrsnost je mati neumnosti. xDDx

Bom dala eno povezavo:

B.a.B.e. / Budi aktivna, Budi emancipirana /

- tista je v hrvascini, ampak se da na njoj razbrati z cim se feministke pravzaprav ukvarjajo. Ce najdem kaksne slovenske feministicne povezave, bom tud njih dala na forum.

Gre mi na zivce ko ljudje menijo da so feministke nekaksne dlakave, debele, zafrustrirane babe, ker tiste ki jih jaz poznam so vecinom doktorice in magistrice raznih ved, vse majo druzino, so ljubece in urejene zenske in niso nekaksne vanzemaljke z luskavo kozo. xDDx xDDx xDDx :vragec:

Ooo, lej ga, slednega peseka bobeka ......in to še kar dobro zdresiranega x:o)x

Kot pre(težke) si jih opredelil ti, kar me sicer res nič ne čudi....... x;)x

K. Čapek

Mick...lahko bi se šla pogovarjat v temo o varanju.... x:)x

Stvar je taka: nisem imuna na moške čare in čeprav sem vezana ni izključeno to, da mi je kje pa sem tudi kakšen zelo simpatičen in da ob njem (zaradi energije ki jo oddaja on ali pa jaz - kdo bi vedel) začutim tudi spolno privlačnost....

Takrat se umaknem. Nekateri se zadeve lotijo z vso vnemo in se umaknejo po tem, ko dosežejo cilj, jaz pa se umaknem takoj....to ne pomeni, da ga izločim iz svojega življenja...samo razdalja postane večja...

<{POST_SNAPBACK}>Hm Stardragon...narobe si me razumela...nisem ti dala kompliment.... :vragec:  x:Dx  x;)x

Dolores...tud tebi bom povedala naravnost. Trikrat sem ze presla cez tvoje provokacije in sedaj mam dovolj. Prosim te, pojdi svoje komplekse lecit na kom drugom, mene pusti pri miru. Sploh me ne zanimas in si mi zelo dolgocasna.

Thx stardragon... :palec: Takšne besede kot si jih zdaj uporabila, mi KONČNO pokažejo pravo sliko o tebi... to je tisto o čemer sem te spraševala....pa si, ne da bi se zavedala tega, odgovorila tako, kot se mi je zdelo, da je... x;)x

Provokacija...? Nestrinjanje ni provokacija. Je izmenjava mnenj. V mojem svetu.

Nič bat....moji kompleksi so varno spravljeni. In ti nisi merilo zanje...:vragec:

Predlagam, da se "bratsko" dava na ignore...ker se energetsko tepeva... x:Ix

Bom pa vseeno razmislila o temu, ali sem dolgočasna....morda sem pa res... :o|o:

Ok, dolores. Tudi sprejmem. Vredi. Sam pač nism razumu, da bi na podlagi simpatičnosti in spolne privlačnosti ženske le-to izključil kot morebitno prijateljico. x;)x Da imam lohk pol mal skomin x:px , ker me privlači, je res.........ne vidim pa ne vem kakih ovir, da ne bi znal-a iti preko tega. Se je že kdaj zgodilo.........brez tudi posteljnih spoznavanj. Mi ugaja bit v družbi privlačne in pametne ženske, tud če sva oblečena. x;)x x^x

K. Čapek

Huh, medtem, ko si sušim lase, **očiščujem** lak z nohtov, vmes še lnf prebiram. Se mi je zazdel problem predvsem žensko-ženska prijateljstva :vragec:

Grem nazaj delat..... x:Xx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>Huh, medtem, ko si sušim lase, **očiščujem** lak z nohtov, vmes še lnf prebiram. Se mi je zazdel problem predvsem žensko-ženska prijateljstva  :vragec:

:palec: xDDx

Seveda - nic ni bolj dolgocasno kot je ljubosumna zenska, ki tezi drugi zenski. In zato mam rad moske, tudi, ker niso tako manipulativni - ili se to meni samo tako zdi ? xDDx

Kaksni so moski do drugih moskih ?

Mucika, ko pa ti nimam kaj za povedat. Če pa že želiš.......mogoče imaš probleme s komunikacijo v slovenščini (kar ni blem x;)x ), mogoče pa ne prebereš pozorno kar ti napišem (kar je blem x;)x )

Poznam ogromno žensk, ki so moškim dejansko ENAKOPRAVNE, pa se pač nimajo za feministke. Verjetno tudi ti to nekako enačiš.........ali pa se morebiti feministke res borijo za VEČ pravic kot jih pa imajo moški?

Nisem jih diskriminiral, samo podal sem svoje mnenje, ki ga imam o zame že "agresivnem" feminizmu nekaterih feminističnih združenj. Nisem nespoštljiv do ljudi, sprejemam njihovo drugačnost, menim, da spadam med tolerantnejše ljudi, seveda se marsikdo ne bo strinjal. Nisem površen, nihče me še nikoli ni ocenil kot površnega človeka. Prej nasprotno. V posledici svoje površnosti bi naj bil tudi neumen. Ob vseh teh lastnostih, ki si jih mi posredno pripisala, pa res ne vem v čem bi bil zate čar pogovora z menoj. x;)x Da mi daješ lekcije in me poučuješ, pri tem pa ne spoštuješ moje drugačnosti tudi v mišljenju in razmišljanju, ki jo sama tako opevaš? x;)x

K. Čapek

Moško-moški se mi zdijo ponavadi površni odnosi.

Ženske pa ponavadi, poskrbimo da frči perje....težimo k svojemu in če smo ogrožene takoj najdemo nekaj. In nam ni prav. Čisto vseeno kaj je....odnos do rož, pričeska, narobe postavljena vejica ...whatever....

Se poskušam vzdržati pred takimi odnosi a konec, koncev sem samo človek-ženska pa še od :vragec: včasih.

Dejmo si pustit dihat pa prostor. Ne gleda na to ali smo ženske ali moški. Dejmo biti človeški drug do drugega.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Nisem jih diskriminiral, samo podal sem svoje mnenje, ki ga imam o zame že "agresivnem" feminizmu nekaterih feminističnih združenj.

Ves, agresivni so talibani in tudi nekateri kristjani in Bushevi privrzenci, ki se pobijajo z kalasnjikovima. Niso pac agresivni tisti, ki povejo svoje mnenje in v druzbi ukazejo na nekatere nepravilnosti, kot so napr. neenake place zensk v svim razvitim drzavama - ali si to vedel ? Napr. v Hrvaski zenske na istim delovnim mestima majo okrog 15 % manjse place - z istim, ali vecjim obrazovanjem !

Drugi problem je nasilje v druzini - vsaka peta zenska ga je dozivela in tud v najbolj razvitim drzavama na tem svetu. In seveda, prodaja zensk v belo roblje. In seksualno zapeljevanje zensk na delovnem mestu je hud problem, ce to dela sef svoji tajnici, napr. a ona ga nima kam prijaviti in se mu ne upa upreti, ker jo je strah da bo izgubila delo. To niso take zajebantske zadeve, temvec resni problemi.

In te nocem '' poucevati '', temvec informirati in povedati svoje mnenje, ker se mi zdi da mnogi diskriminirajo feministke, a sploh ne vedo kaj te zenske vse delajo in kaksno je zares stanje v druzbi. xDDx

<{POST_SNAPBACK}>Moško-moški se mi zdijo ponavadi površni odnosi.

Po mojih izkušnjah se moški izogibamo resnim konfliktom, kar nas kaže v luči površnih odnosov. Izogibamo se iz enostavnih razlogov: dober konflikt (resen) traja vse življenje. Dobesedno. In tega ženske enostavno ne štekate (spet po mojih omejenih izkušnjah).

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...