Stardragon 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>pri nas , v naši firmi, je ravno obratno. izoblikovani so klani, ki se skup držijo. same ženske. Ja, nekatere so tud taksne. Ampak, od kog so se naucile da delajo klane ? Kdo so vedno bili '' lovci in ratniki '' v druzbi ? Citiraj Stardragon net. centar za promicanje alternativne kulture, umjetnosti i duhovnosti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Ves, agresivni so talibani in tudi nekateri kristjani in Bushevi privrzenci, ki se pobijajo z kalasnjikovima. Niso pac agresivni tisti, ki povejo svoje mnenje in v druzbi ukazejo na nekatere nepravilnosti, kot so napr. neenake place zensk v svim razvitim drzavama - ali si to vedel ? Napr. v Hrvaski zenske na istim delovnim mestima majo okrog 15 % manjse place - z istim, ali vecjim obrazovanjem ! Drugi problem je nasilje v druzini - vsaka peta zenska ga je dozivela in tud v najbolj razvitim drzavama na tem svetu. In seveda, prodaja zensk v belo roblje. In seksualno zapeljevanje zensk na delovnem mestu je hud problem, ce to dela sef svoji tajnici, napr. a ona ga nima kam prijaviti in se mu ne upa upreti, ker jo je strah da bo izgubila delo. To niso take zajebantske zadeve, temvec resni problemi. In te nocem '' poucevati '', temvec informirati in povedati svoje mnenje, ker se mi zdi da mnogi diskriminirajo feministke, a sploh ne vedo kaj te zenske vse delajo in kaksno je zares stanje v druzbi. Hih, saj točno veš kaj sem mislil z "agresivnimi", ne Se strinjam z marsičem kar si napisala, ne bi pa tega, površen kot nisem , čist tako posploševal. Pri nas ima npr. sodnica, tožilka, pravobranilka povsem enako plačo kot njen moški kolega. Ko sem delal na enem od ministrstev nisem opazil, da bi bilo glede tega kaj drugače. Ko sem delal v eni tovarni tudi nisem tega zaznal. Kar ne pomeni, da tega ni, očitno je, ker se tudi v medijih kar nekaj o tem govori, iz lastnih izkušenj tega ne morem potrditi. O seksualnem zapeljevanju na delovnem mestu imam tudi svoje mnenje. In prav tako ne pravim, da tovrstnih zlorab ni, kot pa smo se že enkrat na neki temi pogovarjali, so drastični zakoni v ZDA namenjeni ureditvi te problematike dosegli, da se ženske počutijo prav "zapostavljene" , ker se jim moški zaradi morebitnih zlorab niti nasmehniti več pošteno ne upajo. Pametna ženska po mojem mnenju s tem zna hendlat, brez pretiranih problemov. So pa tudi ženske lisice in iz takšnih ali drugačnih razlogov znajo nedolžno zapeljevanje narediti za najmanj spolno nadlegovanje, če ne celo za kaj hujšega. Mislim, da je položaj žensk v sosednji Hrvatski precej slabši kot v Sloveniji. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Ja, nekatere so tud taksne. Ampak, od kog so se naucile da delajo klane ? Kdo so vedno bili '' lovci in ratniki '' v druzbi ? Če bi moški tako razmišljali bi vas zatrli v kali, zlomili........ne bi niti sanjale o enakopravnosti. Znanje in izobrazba je največje orožje ženske v boju za enakopravnost. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Stardragon 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>V bistvu me ne moti, samo nimam pa rad posploševanja da so ženske kao po defaultu na slabšem in da se morjo kao skoz težje prebijat.Enostavno ni res in pika. Ves, moje izkusnje in izkusnje mojih kolegica so drugacne. Sama sam se z veliko muko probijala v svoji profesiji, v kateroj ima malo zensk, ki so kaj dosegle. Dve so vrste - tiste ki spijo z nekim pomembnim moskim in tiste trmoglave, ki grejo z glavo cez steno. Kako me je narava opremila z rogovima v 1. hisi, sem se podala v trden boj in mi je to super, navdaja me z veseljem in energijo, ter sem srecna da se mi ni treba delati neumnom, samo zarad tega, da kaksen moski ego bolj zablesci. Sem kot Lucifer - svetloba sama zase Citiraj Stardragon net. centar za promicanje alternativne kulture, umjetnosti i duhovnosti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Stardragon 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 Mislim, da je položaj žensk v sosednji Hrvatski precej slabši kot v Sloveniji. Strinjam se. No, ali ves mogoce koliki je odstotek zensk v slovenskem parlamentu - tud ni taksen, kot bi trebao biti, a ne ? Citiraj Stardragon net. centar za promicanje alternativne kulture, umjetnosti i duhovnosti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 Ne ni, se strinjam. Za to je več razlogov..........veliko njih je v samih ženskah. Lahko pa pogledava tudi na primer v sodno vejo oblasti........kjer je razmerje 2/3 proti 1/3 v korist žensk. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 kwa si domishljajo.... :xx!: otroke nej rojevajo pa za shporget... 666 zlomkou.....pa volilno pravico jim odvzet....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 Aakhut, moški pa naj služijo in vzdržujejo familjo, ne... Bobnar...kak fajn, da si omenil šolstvo, administracijo, uradništvo...natanko poklici, ki so relativno slabše plačani...in primerni ...za ženske.. Imam par frendic, na zelo visokih položajih...niso same, niso zafrustrirane...vse pa govorijo enako...moški lobby je strašen, preprosto ne spustijo te zraven... Kot da se moški, ki se posvetijo popolnoma karieri...in zapostavijo vse ostalo...lepega dne ne vprašajo...je bilo vredno??? Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Aakhut, moški pa naj služijo in vzdržujejo familjo, ne... seveda ko bodo babe doma....bo mnogo vech delovnih mest 666 zlomkou...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Aakhut, moški pa naj služijo in vzdržujejo familjo, ne... Astra Heh, se ne bi strinjal, da so prej omenjeni poklici relativno slabše plačani........da se o delovnih pogojih ne menimo.......lahk pa gredo delat k Snagi, v gradbeništvo, mal ceste gradit, avte šraufat, premog kopat itd. itd.....in nešteto težavnih in relativno slabo plačanih poklicev, ki jih opravljajo moški..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 ma ja, ne vem, zakaj delat drame iz iskric? na ta račun se lahko narežimo ali pa resno pogovorimo... ali pa pač poseksamo. in gremo dalje. sej se lahko pojavijo zapleti, ma če vemo, kaj je pravo prijateljstvo, nič nerešljivega. če pa gre zato odnos v maloro, pač ni bilo prijateljstvo. tko simpl je. kot je napisala stardragon, prijateljstvo samo po sebi ni spolno... verjamem, da obstajajo moški lobiji, ampak osebno se kot ženska še nikoli nisem počutila manj vredno ipd. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> Heh, se ne bi strinjal, da so prej omenjeni poklici relativno slabše plačani........da se o delovnih pogojih ne menimo.......lahk pa gredo delat k Snagi, v gradbeništvo, mal ceste gradit, avte šraufat, premog kopat itd. itd.....in nešteto težavnih in relativno slabo plačanih poklicev, ki jih opravljajo moški..... glej....glej....astrin odvetnik :xx!: 666 zlomkou...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 Mick, saj potem lahko govorimo tudi o tekstilnih delavkah in podobno...ampak tukaj je bilo govora o izobraženih ženskah, ki so končale fakulteto... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> glej....glej....astrin odvetnik :xx!: 666 zlomkou...tralala Glej, glej........že spet halucinira....a s nore gobe jedu? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 Mick, pardon, da se vtikam ampak glede dela v rudnikih, tudi babnice so bile zaposlene v rudnikih veš in to prav v jamah, ok niso ravno najslabše delo opravljale, bile nadzorni, ampak v rudniku delala, malce nazaj pa so ravno tako nosile premog iz rudnikov, pa avtomehaniki sploh ne zaslužijo tolk mal, vpraši tiste dečve, ki za šivalnimis troji delajo, gradbena podjetja - hm, evo prijateljice hodile v gradbeno šolo... mah ja, da pa ne omenim kako pri ans delajo za 64 tisočakov na normi, pa kakšne delo imajo na normi, ej me prav zanima koliko moških osebkov, bi tisto mickeno varovalko skup dalo, si jo že kdaj razdrl bi se relativno slabo plačanih poklicev našlo tudi v ženskih poklicih za eno rajdo... a je sploh treba predalčkat?ampak midva sva pa prijatelja aneda, sej smo v tej temi ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Mick, saj potem lahko govorimo tudi o tekstilnih delavkah in podobno...ampak tukaj je bilo govora o izobraženih ženskah, ki so končale fakulteto... Astra Lepo te no prosim......poglej kadrovsko zasedbo izobraženih v bankah, zavarovalnicah, sodiščih, tožilstvih, pravobranilstvih, v zdravstvu, v vseh mogočih državnih ustanovah in institucijah, kjer je potrebna izobrazba, mah na velik področjih........Res je sicer tudi, da ženske po izobrazbi v povprečju moške že šijejo...........le kako bi jih, če ne bi imele možnosti? Trdim, da sta položaj in možnosti žensk v Sloveniji med najboljšimi na svetu. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Mick, pardon, da se vtikam ampak glede dela v rudnikih, tudi babnice so bile zaposlene v rudnikih veš in to prav v jamah, ok niso ravno najslabše delo opravljale, bile nadzorni, ampak v rudniku delala, malce nazaj pa so ravno tako nosile premog iz rudnikov, pa avtomehaniki sploh ne zaslužijo tolk mal, vpraši tiste dečve, ki za šivalnimis troji delajo, gradbena podjetja - hm, evo prijateljice hodile v gradbeno šolo... mah ja, da pa ne omenim kako pri ans delajo za 64 tisočakov na normi, pa kakšne delo imajo na normi, ej me prav zanima koliko moških osebkov, bi tisto mickeno varovalko skup dalo, si jo že kdaj razdrl bi se relativno slabo plačanih poklicev našlo tudi v ženskih poklicih za eno rajdo... a je sploh treba predalčkat?ampak midva sva pa prijatelja aneda, sej smo v tej temi ne So bile Nikoli nisem tega negiral. Tud men pa gre mal na živce, da se delate tolk uboge in izkoriščane in neenakopravne. Seveda sva.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 ja so bile veš zakaj? ker so rudnik zaprli, tko da tud descev ni več noter kdo se dela ubog, jaz imam recimo zaradi tega ker sem gobčna deklina več uspeha na mojem področju kot fant pri konkurenci... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 Kakorkoli že, ženske nikoli niso v takšnem obsegu k moški opravljale težaških del v nemogočih delovnih pogojih. In v današnji Sloveniji imate praktično enake, če ne zaradi spola ponekod tudi boljše, možnosti in pogoje k moški. Nekateri poklici in položaji pa ženskam enostavno ne ustrezajo, pa priznale ve to ali ne. In kot je za npr. politiko že bobnar omenu......saj sploh ne kandidirate, halo, niti ne poizkusite. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 ženska je prkrajšana sam zarad fizične moči, vse drugo se lahko enači z moškimi (je že pisalo nekje) Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> Znanje in izobrazba je največje orožje ženske v boju za enakopravnost. TOČNO TAKO..moja najboljša prijateljica plačuje za šolanje indonezijski punčki..samo 20evr mesečno(približno4.500 sit).....malo denarja, pa vendar izjemno veliko ........Kaj ko bi bilo manj VELIKIH BESED in več DROBNIH DEJANJ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Stardragon 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>sprijazni se da si ženska. in da nisi nič na slabšem kot moški. če je sploh smiselna delitev slabše/boljše. Malcek, ne tezi. Moras se puno zganaca pojesti, da bi meni solio pamet kako in kaj. Citiraj Stardragon net. centar za promicanje alternativne kulture, umjetnosti i duhovnosti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Stardragon 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 Sem najdla zanimive in edukativne povezave v slovenscini na temo zenskih pravic. - Urad za enake moznosti - SOS telefon za zenske in otroke - zrtve nasilja Citiraj Stardragon net. centar za promicanje alternativne kulture, umjetnosti i duhovnosti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 deci smo tut lohk zhrtve nasilja...a je kje kak telefon 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Stardragon 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> deci smo tut lohk zhrtve nasilja...a je kje kak telefon Lahko ti das svojo stevilko in poskusis pomagati moskim zrtvama Citiraj Stardragon net. centar za promicanje alternativne kulture, umjetnosti i duhovnosti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.