Skoči na vsebino

Moška-ženska prijateljstva

Isadora

Recommended Posts

Prijateljstvo med moškim in žensko obstaja, taka kot sta boris in MB metukljčica napisala...tudi sam imam tako prijateljstvo.....

Nekoč smo v neki temi tu na LN razpravljali o tem in takrat sem napisal, da v bistvu vse kar imamo v sebi je energetska naveza odkritega in čistega odnosa, vse ostalo kar se okoli tega dogaja, je pa samo delo ega, da do takega odnosa pridemo.......

Sem hodil štiri leta z dekletom, ko se je zaljubljenost ohladila, ko so se tudi tisti intenzivni stiki omejili, je med nama ostala energetska vez odkritega prijateljstva, sem edini človek, ki ve več o njej kot ona sama, kadarkoli se ji kaj zalomi sem jaz prva oseba, kateri se potoži, čeprav je sedaj srečno poročena, ima čudovitega moža, vendar tisto čisto je ostalo.......

Podobno prijateljstvo imam tudi z ženo, ko sva pred 29 leti spoznala, da med nama ni tiste prave iskre telesne potrebe, sva se (v bistvu se je ona) odločila da zaenkrat ostaneva v zvezi, vendar vsak z svojim načinom življenja in po svoji poti, če bi kdo od naju potreboval tudi uradno svobodo, bi pa takrat uredila.......Sva vsa leta odlična prijatelja, brez blokad, odkrita drug do drugega, tudi drug drugemu bi v vsakem primeru pomagala in pomagava, kadar kdo od naju to potrebuje, čeprav nimava nobenih telesnih stikov, a v resnici imav popolno svobodo in odlično prijateljstvo....

Enkrat spoznal na netu neko osebo, šla na kavo in že prvi dan komunicirala kot, da se poznava od vekomaj, še danes sva skoraj vsak dan na zvezi, zaupava si bolj kot bi bilo normalno, se pogovarjava o zadevah, ki so samo najine, pa tudi samo energetsko prijateljstvo.......

Še veliko tega bi lahko pisal, a to je nekaj primerov, da prijateljstvo lahko obstaja in tudi obstaja med žensko in moškim brez, da bi pri tem moral biti telesni stik.....mogoče tisti prijateljski stisk roke, prijateljski poljub ob srečanju, ki je veliko več vreden kot tisto, kar mislimo, da mora biti med moškim in žensko.....čeprav ne trdim, da tudi to ni potrebno, če je zveza tista prava, kjer si lahko drug drugemu dajeta vse, kar drugega zadovolji, pri tem pa ostane svoboda .....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 590
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Če mene osebno vprašate, se mi zdi kot zelo mogoče. Mam fajn prijateljico ki se že dolgo poznava in nasploh se mama rada ku si mmse pošilaca pa take, pa še ni prišlo do kake zlublenosti, med nama je samo všeč si mi v pravem pomenu besede in ne v pomeni ljubim te. x:Dx

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

• 2 weeks later...
hja tota frendica mi je odpisala spet na mail, bolj po (ne)sreči kot kaj druzga sem se spomnil nanjo... prijateljstvo je neodvisno od spola... pa pika, sploh ni debate, mam cel kup prjatlc in cel kup prjatlov, in funkcionira večinoma vse isto... včasih se sicer v kero frendico zaljubim.... ampak to je pač zato k me privlači... :D če bi hotel se tudi nebi ... tko da ... :D
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Med moškim in žensko, če res ni z nobene strani kake usodne privlačnosti al pa zaljubljenosti, je lahk po mojem mnenju velik bolj trdno. Al pa tud ne, odvisn s katerim spolom si "bolj kompatibilen". Zase vem, da se lahk z moškimi velik več pametnega pomenim, ko me pa ravno pogovori o make- upu pa oblekah pa razprodajah niti približn ne zanimajo. (čeprav se js tud znam u nulo, sam kako pa kaj, je pa sam moja skrivnost x:Dx vsekakor pali, zato sm raj tih x:px )

<{POST_SNAPBACK}>Tudi jaz sem se vedno ZA.

Mislim, pa da ne morjo dobro funkcionirat z bivsimi partnerji. Ali pa more preteci veliko vode.

jaz imam tako iskreno prijateljstvo ravno z bivsim partnerjem,s katerim sva zivela skupaj 3 leta.razsla sva se ker ni bilo vec fizicne privlacnosti.prijateljstvo je ostalo in to veliko.moj moz lepo to sprejema in obcuduje to navezo,tudi onadva se lepo razumeta in spostujeta.ponosna sem na oba in nase.obljubila sva si ze ko sva koncala zvezo,da ne bova dovolila nikomur ,da bi naju oddaljil,niti bodocim partnerjem.tudi njegova sedanja punca je bila primorana to sprejeti in to spostovati.ceprav na zacetku tega ni najbolj razumela in mislim da je bila malce ljubosumna.ampak je scasoma videla da je to res samo veliko prijateljstvo in da nima sploh razloga biti ljubosumna.vsi se skupaj druzimo in smo iskreni drug do drugega ,to je zelo pomembno.torej obstaja to prijateljstvo tudi z bivsimi partnerji,vse je odvisno od vsakega posameznika.

morda to prijateljstvo ne bi obstajalo,ce bi se razsla iz kakrsnega drugega razloga...

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

jaz z tvojegacstališča res je iluzija,samo moraš upoštevati stališča drugih ljudi ki pa pravijo da ni iluzija.

<{POST_SNAPBACK}>jaz z tvojegacstališča res je iluzija,samo moraš upoštevati stališča drugih ljudi ki pa pravijo da ni iluzija.

Zakaj že?? :eek:

Mislim, da je vprašanje, kaj so naše izkušnje....

In jaz mislim, da prijateljstvo med moškim in žensko pač ni možno (pravo prijateljstvo in ne kolegialnost, kar pomeni kava 2x mesečno in to je to).

Jaz imam s tem same slabe izkušnje, zato je to zame iluzija. V gimnaziji naprimer sem spoznala dosti v redu fantov, ki so bili potencialni za dobre prijatelje in so tudi bili vedno ob meni, kadar sem žalovala za kakšno propadlo vezo, itd. Vedno so imeli čas zame, vse ok. Jaz sem si želela le prijateljstvo, oni pa zgleda nekaj več, ker so kadar sem imela naprimer fanta, vedno mrknili in ni bilo ne duha ne sluha od njih. Takih "prijateljstev", ki so prikrita in imajo globji namen (pač preskok v partnersko vezo potem) jaz nisem rabila, ker pač nisem čutila tiste privlačnosti. In zato si mislim, da je "prijateljstvo" včasih le krinka za nekaj drugega, kar bi kdo želel od mene.... Ti takozvani prijatelji so mi to že večkrat dokazali in zato nimam moških prijateljev, le kolege, za kakšen čvek vsake toliko časa in kavo.

Če ima katera ženska kakšne drugačne izkušnje, me to za njo zelo veseli! x;)x

Scio mi nihil scire

jaz imam bivsega partnerja ze vec kot pet let za najboljsega prijatelja.

dobro se poznava in tu ni nobene krinke ,se manj da bi bila iluzija.zate ,tinal najbrz je iluzija,ker imas pac drugacne izkusnje.pri meni pa je to pravo prijateljstvo in trdno brez krink.predvsem iskreno.tukaj ne igra vloge kolikokrat na mesec se vidimo,ker tudi ce se kdaj vec casa ne vidiva ,veva da se vedno drziva skup in da sva zmeraj na razpolago drug drugemu,ko to potrebujeva.

tako prijateljstvo cutis in ima velik pomen-veliko povezanost.

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Jaz imam tud kako dljetrajajočo bivšo - sedaj prijateljico. Verjetn folk misli, da je takšno prijateljstvo težje, nekateri menijo da celo nemogoče, če se moški in ženska šele spoznavata in nista nič imela.....Kakorkoli, sam imam frendice v vseh variantah......kul. :palec: x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Ja zatreskanosti pri prijateljstvu skorajda ni. Edino kjer pa ni ljubezni je med homoseksualcem in lezbijko x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>jaz imam bivsega partnerja ze vec kot pet let za najboljsega prijatelja.

dobro se poznava in tu ni nobene krinke ,se manj da bi bila iluzija.zate ,tinal najbrz je iluzija,ker imas pac drugacne izkusnje.pri meni pa je to pravo prijateljstvo in trdno brez krink.predvsem iskreno.tukaj ne igra vloge kolikokrat na mesec se vidimo,ker tudi ce se kdaj vec casa ne vidiva ,veva da se vedno drziva skup in da sva zmeraj na razpolago drug drugemu,ko to potrebujeva.

tako prijateljstvo cutis in ima velik pomen-veliko povezanost.

:palec: Evo, živjo, poda tale post se prec podpišem.

Mam dobre izkušnje tako z bivšimi, kot tudi s takimi, ki so bili in so še samo prijatelji, brez kakršnegakoli preskoka v kakšno zvezico.

Se lahko pomenim čisto druge zadeve, pa predvsem na drugačen način, kot z ženskimi prijateljicami. Pri ženskih pogovorih to poteka na bolj čustven način, no do tega mi pač ni zmeraj,... (včasih pa!)

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

• 2 weeks later...

:2src:

Danes sem bila prijetno presenečena, me je presenetil moj prijatelj, ki sem ga spoznala na internetu pred štirimi leti, italijanček :2src:

Ker je vedel, da imam roj. dan, mi je danes prinesel v službo pecivo, da me razveseli, čestita za roj. dan in da malo počvekava x;)x

Tiramisu je sam spekel x:px ...to ti je prijateljstvo x:)x xsrcx x:)x

Pa naju kilometri za prijateljstvo ne ovirajo... x:)x , saj prijatelj ostaja, v srčku, v duši, ne glede na fizično prisotnost xsrcx .

Zelim vam lep večer... :2src:

http://www.kupid.com/pics/she.jpg

Ljubezen je ključ do življenja. Nosiš ga v sebi.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...