Skoči na vsebino

Moška-ženska prijateljstva

Isadora

Recommended Posts

Pozdravljeni!

Jaz čisto "frišna" na vašem forumu in ne vem, če je bila ta tema že na vašem meniju, ampak mene res zanima, ali je mogoče prijateljstvo med moškim in žensko? Seveda mislim na prijateljstvo v pravem pomenu besede in ne samo površna kolegialnost! Ali je mogoče ohranjati in graditi prijateljstvo brez oz. kljub privlačnosti, ki je že v osnovi prisotna med ženko in moškim?

Moja zgodba: Edini moški s katerim sem lahko razvila krasen prijateljski odnos je gej in morda ravno zato, ker te osnovne spolne privlačnosti ni. Pri ostalih pa gre večinoma takole: najprej prijateljstvo, potem želja po nekaj več (z moške ali ženske strani), potem pa ali popolna ohladitev ali pa kolegialnost v stilu skupne kavice ali piva in neobveznega čveka.

Torej, kakšne so vaše izkušnje? x:)x

Isadora

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 590
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Pozdravljena Isadora med nami, prijateljstvo je možno med moškim in žensko, sicer pa imamo Tino v ozadju, ker tale tema sem 100%, da že obstaja.....vsem novim članom pozdrav, ker sem jih danes že kar nekaj zasledil z prvo objavo na forumu.....pri novih temah prej uporabite iskalnik/ NAJDI!!/, da ne bi bilo podvojenih ali potrojenih tem......lep dan vsem :palec: x;)x

ja kam potem gremo komentirat....?! uf...? confusion....

v glavnem: jaz imam moske prijatelje, prave, dobre, negeje. x:)x x:)x x:)x

ampak sem ugotovila, da sem med redkimi. mi ni jasno, zakaj...

mogoce ker sem nekompromisna s temi odnosi...res ne vem...ko bom pogruntala, povem!! x:)x x:)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Sem pa mnenja, da prijateljstvo ženske z moškim zelo hitro mine, če gre v posteljo z njim.

Se ne strinjam..............lahko, da mine......lahko pa tudi ne....... x;)x Hm.....razen, če misliš iz ženskega stališča....in se spremeni iz prijateljstva v ljubezen......če gre v posteljo z njim :vragec: x;)x ......Hm...pa se vseeno ne strinjam........ x^x In.....kaj pa če gre prijateljica s prijateljico v posteljo? Ali pa prijatelj s prijateljem? x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Mick,

moje mnenje je, da čim so intimni stiki, da je to nekaj več in, da slej ko prej tesno, zaupno prijateljstvo mine, pa naj bo to moški ali pa ženska. Edino, če začneta potem skupno življenjsko pot. To je pa spet nekaj drugega.

BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

Zakaj pa prijatelja neb smela skupaj v posteljo :eek: :eek: ...

A ni rečeno, da si prijatelji v stiski pomagajo...in če je recimo pomanjkanje seksa na sporedu...pač prijatelj...priskoči "na pomoč"... x;)x

x:Dx x:Dx

Astra

Per aspera ad astra

x:Dx ....hm...če bi bila midva z Astro prijatelja......bi si ziher priskočla na pomoč :vragec: x:px x:Dx ...in ostala prijatelja x;)x x:)x x:Dx

Candlelight.....tako stvari vidiš ti.......ok :palec: ......jaz jih pač drugače......še dobro, da smo različni, ne x;)x :palec: x:Dx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Astra, še vedno sem mnenja, da je zaupno prijateljstvo med moškim in žensko ogroženo, če spita skupaj. Mislim, da se marsikaj spremeni in slej ko prej ni več tisto prijateljstvo, kot je bilo prej.

Vedno so pa možne izjeme!

BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

Ne vem, kakšne izkušnje mate Vi s to temo: moška-ženska prijateljstva, ampak jaz sem že dvakrat imela za najboljšega prijatelja fanta...in kaj se je zgodilo: oba sta se zaljubila v mene. Seveda to ni bilo istočasno:kajti enega sem mela pred 2 leti, s katerim nisem imela nič.., drugega sem pa mela lani, s katerim sem pa bila skupaj 3 mesece in je bilo čudovito lepo...in ko je končal z mano, se je vse spremenilo in nisva več "najboljša" prijatelja. Ne vem zakaj, kajti jaz sem mu odpustila in ga sprejela nazaj za najboljšega prijatelja; na začetku (skoro 1 - 2 tedna je še funkcioniralo naše prijateljstvo), ampak nekaj se je zgodilo/spremenilo v njegovi duši, ker se me izogiba. Še vedno čuti nekaj do mene, najbrž zato.... :inocent:

No, ne vem...

Tebi pa Astra, če tak čutita oba, pol "delajta" tisto, kaj vama je najboljše in najustreznejše... xsrcx

In imejta se rada! x:)x xsrcx

"Stopaj po sledi mavrice,

Stopaj za zvoki pesmi

in vsepovsod te bo obdajala lepota.

Po sledi mavrice vodi pot

Iz najbolj goste megle."

Hmm... jaz pa se sprašujem, kje je sploh meja med prijateljstvom in partnerstvom... Ali je ta meja samo seks?

Pravzaprav kaj sploh je prijateljstvo?

Isadora v vprašanju pravi, da misli na prijateljstvo v pravem pomenu besede, ne samo površno kolegialnost. Hmm... Kaj pa je površna kolegialnost?

Jaz npr. imam par prijateljev, do katerih čutim prijateljstvo in jim lahko veliko zaupam - tako kot prijateljicam. Z njimi grem na kavo, poklepetam o lepih stvareh in o problemih, si pomagamo s kakimi uslugami (oni meni npr. popravijo kaj pri avtu, jaz njim skrajšam hlače)... A je to površna kolegialnost?

Kar se seksa tiče, se kdaj kaj verbalno pohecamo, vendar vedno tudi ostane pri tem (kak štos na račun pomanjkanja seksa pri nas samskih x:o)x ).

Zadnjič mi je npr. en v družbi rekel: "Ma zate, Tamara, so pri meni vedno vrata odprta..." in dodal: "... in zadrga tudi!" x:Dx x:Dx In smo se režali.

Ali pa za Novo leto: sem z enim plesala, zraven pa se je nekomu polilo mleko po tleh. Potem je nekdo vprašal: "Kaj pa je to na tleh?" in sem rekla: "Ah, midva sva se tle skup tiščala, pol pa sem se jaz umaknila in mu je šlo po tleh." x:Dx ... So mislili počit od smeha!

Ma ne vem, no - si ne predstavljam, da bi z enim prijatlom, s katerim se že dlje časa poznava, imela kar na lepem partnerski odnos. Pri meni ponavadi pride do tiste iskrice takoj, ko se z nekom spoznam, ali pa sploh ne pride. Saj ni nujno, da takoj kaj začneva, ampak se pa že od prvega srečanja ve, da se zna tle razvit kaj več - in je potem tisto prijateljstvo malo drugačno... x:Ix :inocent: x:px

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...