Žarek 20. avgust 2004 Prijavi Deli 20. avgust 2004 Pravzaprav šele ko sem se odločila reševati zadeve, je ta oseba prišla sama do mene in mi rekla, da mi lahko nudi vso podporo, ki jo potrebujem da bi šla skozi to.Srhljivka postane šele ko začenjaš vleči ven stare energije.Meni popolna groza bila,..Toda, počasi začutiš kako postajaš prazna posoda, prazna za nekaj velikega, prazna za nekaj novega v življenju.Mogoče sem okusila kanček tega novega, se pa že veselim ostalih polnitev. V bistvu gre za to, da se vrne energija nazaj:ponavljam ker je zelo pomembno:TVOJA ENERGIJA SE VRNE K TEBI. Zaradi občutkov krivde je obtičala nekje in čaka NA TVOJ KLIC.Tvoja moč, ki je trenutno drugje ujeta.Mislim da ima vsak take zadeve, četudi niso nevemkakšne travme.Zveni kot pravljica vendar je resničnost.Nevemzakaj govorim zmeraj v drugi osebi, pridigarka , jaja ampak sama sebi!!!cmokažarek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 20. avgust 2004 Prijavi Deli 20. avgust 2004 punce, da lahko nekomu ki vam je storil v preteklosti toliko gorja, v sebi odpustite, oz. ne dovolite, da bi vas z vsakim trenutkom znova ranil, je dokaz, da smo ljudje sposobni narediti čudež, da smo resnično vredni imena človek... občudujem vas. pri meni je le spomin zbledel na trenutek, ki bi se lahko veliko bolj tragično končal... in ta spomin ne boli več... ve ste pa zmagovalke v svojem življenju. Se zavedate tega? Naj vam bo življenje v oporo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 22. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 22. avgust 2004 selene,zakaj se ti nimaš za zmagovalko? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 22. avgust 2004 Prijavi Deli 22. avgust 2004 Ja punce moje, še posebno Sqwo, zmagovalki sta , pa še večji bosta, to vem zagotovo, ker smo tudi mi z vama, še posebno jaz peace and loveclean Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 Skwo, hotela sem samo povedati, da je bila moja pot lažja, da ni bilo potrebno biti bitko sama s seboj in z storilcem, v tem slučaju... in še nekaj, a veš, da na nakem drugem področju v življenju ravnokar premišljujem, da bom predala bitko, borbo,v kateri se niit ne ve, da sodelujem, da se bom umaknila, samo ne vem, če bom poraženka, mislim, da prej zmagovalka... ma razumi me, če me lahko torej, zame sta zmagovalki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Žarek 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 Seleneveliko govoriš o poražencih in zmagovalcih.Zakaj moraš nekaj zmagati?Mislim da je zmagovalec vsak zase že samo zaradi tega, ker je', že samo to da živimo je znak zmagoslavja.Ne rabimo dosti za zmagat, saj smo bitja svetlobe, del Boga, torej absolutni zmagovalci.Proti čemu se boriš?Zakaj boj? žarek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 sej je bilo samo prispodobno rečeno.... proti čemu se borim, mogoče proti čustvom in nič drugega...veliko, mogoče tule dvakrat sicer se pa borim za obstanek, ampak to je že za v drugo temo...včasih v življenju pridejo visoki valovi, katere lahko z borbenostjo, potrpežljivostjo ter prepričanjem premagaš... če se vdaš, te lahko pogoltne... če se pa znaš prepustiti, je pa drugo... ma žarek, sem v obdobju, ko veliko razmišljam o svojem življenju, o sebi in verjetno je tole posledično zbrka tega razmišljanja...uživajte v vsakem trenutku, ker trenutek je življenje ja vem, da smo zmagovalci, samo včasih se počutim pa da sem zgrešila pot, se vam to nikoli ne zgodi tule pa pogrešam neposredni pogovor, ker se mi zdi, da se ne znam pravilno izrazit in ko zreš nekomu v oči, ko ti vidi odsev duše, je lažje, te lažje razume, ...aja, ne ni mi potrebno zmagati, sploh si ne želim zmagati, če temu tko rečem, za vsako ceno. Sovražim tekmovanja in vse kar spada zraven... joj sej sem že tiho Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 23. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 23. avgust 2004 pot zgrešena mi je znana.pa se vprašam ,če drugače bi lahko bilo.no pa ugotovim,da bi lahko ,le če bi bila jaz scenarist..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Žarek 24. avgust 2004 Prijavi Deli 24. avgust 2004 Selene in skwo:NI NAPAČNE POTI!!!!Vedve kot mi vsi smo in še kako potrebni biti točno takšni kot smo in točno s takšnimi izkušnjami kot smo jih ali jih doživljamo.Mislim da govorita obe o občutkih krivde, verjetno še zakopanih nekje v starih ovojih.Ja poznam to.Zdaj vama bom nekaj zlila iz moje duše.Ko smo bili še nerojeni smo si izbirali starše ,okoliščine in izkušnje.Vsak od nas si je zbral določene.Nekateri težje, drugi lažje, odvisno kar se je imel nekdo za naučiti na zemlji.Zemlja je šola učenja.Pomisli koliko svetlobe lahko dobiš in obogatiš zemljo in druge s tako izkušnjo kot smo si jo zbrale me?Pomisli kak čudež se zgodi ko začneš osvetljevati del sebe, del zemlje.To je neizmernega pomena za cel univerzum.Ti sama, točno ti si tista, ki zmoreš to narediti! Glej, preveč lepo je, da ne bi pomislila na odrešitev.Občutek krivde pač je tukaj, bolje ga sprejeti, ampak s časom se odpreti in počasi počasi ne biti več žrtev, ampak brezpogojna ljubezen.Tista ki spreminja svet.Je premalo to zate, da se ne bi odprla?žarek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 24. avgust 2004 Prijavi Deli 24. avgust 2004 ...Ena od mojih znank je več let trpela spolno nasilje in to z vednostjo, oz tihim pristankom matere, ki je od storilca imela materialne koristi. Precej let je že od dogodkov, tudi storilec je že dolgo mrtev, vendar ga moja znanka sovraži z nezmanjšano močjo. Je magistra znanosti in tik pred doktoratom znanosti ter se popolnoma zaveda, da je edina rešitev odpuščanje, vendar tega ne zmore. To silno sovraštvo ji je povzročilo tudi bolezen, otepa se namreč z levkemijo, ima tri nepreskrbljene otroke, neskončno se trudi, da ne bi umrla in zapustila otrok. Zaveda se, da je to silno sovraštvo razlog za njeno bolezen in vendar se ga ne more znebiti.... Sicer sem redko na drugih temah kot astroloških, ampak nikoli ni nič slučajno. Zato sem zajadral sem verjetno po neki nuji, čeprav ne vem, kateri. Ta tvoja znanka je lahko sedemkrat doktor, pa vse skupaj ne pomeni nič drugega kot beg pred samo sabo in izgradnja fasade. DA PA JI V RESNICI NE GRE IN DA JE VSE SKUPAJ SAMO POTEMKINOVA VAS (samoslepljenje), DOKAZUJE PA LEVKEMIJA! (Vsake vrste rak je v bistvu upor organizma proti človeku/duši, ki s tem organizmom dela kot prasica z mehom. Poenostavljeno. Čeprav malo grobo. - Življenje je tako in tako bolj kruto kot Bern Jurečič. ) Predvsem ni razčistila načela krivde in odgovornosti (par mesecev nazaj sem nekaj o tem pisal v Karmi plus). In sploh ni toliko fora v odpuščanju. Odpuščanje je princip "ne gre drugače, popraviti se ne da, odpustim, bogi jaz." In negativna, PASIVNA energija ti še naprej "omogoči" da se nate lepi vse slabo. Da še zabiberim za konec: "Nisem KRIV, da sem živ, sem pa zelo ODGOVOREN za to, kaj bom napravil s svojim življenjem." *** Če sta prijatelja ali znanca, ji to povej. V začetku bo prizadeta, ampak v enem trenutku ji bo kapnilo, Če ni prepozno, se lahko še pobere! Vse dobro i tebi i njej in vsem drugim! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 24. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 24. avgust 2004 Selene in skwo:NI NAPAČNE POTI!!!!Vedve kot mi vsi smo in še kako potrebni biti točno takšni kot smo in točno s takšnimi izkušnjami kot smo jih ali jih doživljamo.Mislim da govorita obe o občutkih krivde, verjetno še zakopanih nekje v starih ovojih.Ja poznam to.Zdaj vama bom nekaj zlila iz moje duše.Ko smo bili še nerojeni smo si izbirali starše ,okoliščine in izkušnje.Vsak od nas si je zbral določene.Nekateri težje, drugi lažje, odvisno kar se je imel nekdo za naučiti na zemlji.Zemlja je šola učenja.Pomisli koliko svetlobe lahko dobiš in obogatiš zemljo in druge s tako izkušnjo kot smo si jo zbrale me?Pomisli kak čudež se zgodi ko začneš osvetljevati del sebe, del zemlje.To je neizmernega pomena za cel univerzum.Ti sama, točno ti si tista, ki zmoreš to narediti! Glej, preveč lepo je, da ne bi pomislila na odrešitev.Občutek krivde pač je tukaj, bolje ga sprejeti, ampak s časom se odpreti in počasi počasi ne biti več žrtev, ampak brezpogojna ljubezen.Tista ki spreminja svet.Je premalo to zate, da se ne bi odprla?žarek ja to mi je znano iz knjige luč svetlobe(vsaj mislim da je tak naslov)ta knjiga mi je čudežno ozdravila panične napade pred smrtjo.imaš čisto prav,no saj jaz se strinjam s teboj.upam ,da me boš prav razumela-kar ne predstavljam se te,ker si preveč odeta v razumevanje in ljubezen.tako nezemeljska se mi zdiš.kakšno leto sem v sebi čutila take vrsti razumevanja,ljubezen in vse sprejemala kot učitelje,dobro in slabo.zdaj me že skoraj dve leti bega kar precej stvari.v sebi začutim bes,prezir.egoizem se mi zdi grda stvar ampak kako ne biti egoist in hkrati vzdrževati svoje meje,ki jih postavljaš,da se dobro počutiš v svoji koži,da...ah zdaj me je pa skor malce zaneslo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 24. avgust 2004 Prijavi Deli 24. avgust 2004 bern clean Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Žarek 24. avgust 2004 Prijavi Deli 24. avgust 2004 skwoja razumem te, tudi sama se sprašujem od kje meni toliko sočutja do žrtev zlorab.Drugače nisem taka, sem zelo direktna in včasih malo preveč odrezava, ampak ko začutim zlorabljeno osebo se v meni nekaj ogromnega odpre.Vem po sebi koliko ljubezni potrebujem, da lahko shajam z vsem tem, zato se mi odpre srce ko tukaj berem kako se nekatere tukaj mučimo in vztrajamo da se rešimo blokad.Meni je to čudovito, nevem če je še kaj lepšega.Tako pač čutim, drugače pa sem čisto navadna zemljanka, ki potrebujem veliko ljubezni.Mogoče se včasih dvignem nad vsem tem, da vidim bolje, takrat nisem to jaz, ampak je to božja energija, kateri sem neizmerno hvaležna in katere se včasih tudi zelo prestrašim.Včasih se tudi sama sprašujem ali sem normalna.Nevem skwo.Sem pa zelo srečna, če lahko nekoga osrečim.žarek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 24. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 24. avgust 2004 ja ,sočutje do zlorabljenih,to že razumem.samo to ...do storilcev,razumevanje,neke vrste sprejemanje,razumevanje,no tako nekako,ne znam drugače povedati.vsaj začutit je tako,. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Žarek 24. avgust 2004 Prijavi Deli 24. avgust 2004 skwo Storilcu sem jasno povedala, da nima več vstopa v moje stanovanje in da negov obisk pri meni doma ni več zaželjen.To se je zgodilo po letih tišine.Povedala sem svojim staršem celotno zgodbo.Storilce je namreč bil moj dedek (nepravi na srečo).Dve leti za tem je umrl.Ni priznal zlorab, ampak se je petvarjal da to ni bil on.Bil je šokiran ker je izgubil svoj družino.Vsi so mu namreč obrnili hrbet (razen babice).Moj oče ga je celo pred vrata vrgel.Dedek je bil mnogim velik vzornik, dokler sem molčala.Umrl je naravne smrti. Ne počutim se kriva za to smrt.Bila je njegova izbira.Vem samo to, da sem neizmerno potrebovala njegovo opravičilo za to kar mi je naredil.Čutim se močno prizadeto ravno zaradi tega.Ni mi dal vedeti da je ravnal napačno, zaradi tega sem gojila leta in leta občutek krivde.Moja jeza se je ponotranjila.Nikoli nisem čutila jeze do njega.Kaznovala sem sebe, namesto njega.Takrat bi bilo zdravo, da se jezim nanj, pa se nisem.To je bilo takrat.Zdaj sem pa tukaj in imam izbiro.Izbrala sem odpustiti.Zanimivo je to da sem prej odprla v forumu argument v črni luknji, kjer navajam da me motijo avtoritete.Zdaj sem razumela, zakaj.Dedek je bil močna avtoriteta in nikoli nisem izrazila jeze do njega.skwo hvala da si brzdala vame Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Žarek 24. avgust 2004 Prijavi Deli 24. avgust 2004 bern lepo si napisal.Pasivna energija je tista katero je treba zmuvat.Ustavit preteklost in živet sedanjost.Vendar občutki preteklosti živijo v nas dokler jih ne spustimo ven.To je tisto, ki zahteva delo, delo na sebi.V meni se je gojil občutek krivde dolgo.Sama pa sem zelo ljubeznjiva do sebe in nisem hotela si priznati da se varam.Sama pred sabo sem si dala masko, ker nisem hotela videti ranjenega otroka v meni.Večkrat se sprašujem zakaj ne čutim jeze do storilca, do vseh drugih podobnih pa ja (recimo avtoritete).žarek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 25. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 25. avgust 2004 ja,tudi jaz vsa ta leta nisem čutila jeze do očeta.ko sem spregovorila,šele takrat se je po nekaterih stopnjah prikazala zavita v sovraštvo.no pa ko sem prehodila večji del poti se je tudi ta razkadila.zdaj do njega čutim le usmiljenje.moram reči pa ,da je resnično lažje ,če to prizna.hvalabogu,da si dobila vsaj doma podporo tudi to je ogromno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Žarek 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 ja seveda neke vrste podporo sem le dobila, čeprav so mi takoj jasno dali vedeti naj se ne smilim sama sebi zaradi tega.Meni pa je to zvenelo kot:nočemo nič vedeti o tem.No ja, vsekakor nisem nikogar v družini vpletala v to, se je pa spremenila struktura družine, kar mi je res v veliko pomoč .žarek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 pozdrav iz srca vsem:)))danes sem prebrala vse nazaj pisanega o spolni zlorabi.Ganjena sem kar sem sama pisala.Sedaj čutim sočutje do sebe, že samo ko berem.Objamem otroka v sebi:))))Imam dobre novice.Toliko sem delala na sebi, da so posledice tudi zunaj vidne.Ne morem verjeti kar se dogaja.Pomagala sem 4 deklicam da spregovorijo.Vsi 3 primeri gredo do kriminalista.Bravo, Zarek! ta sprememba se vidi - ravno sem gledala, ko berem malo teme na forumu in komentarje, pa a ni zarek bila malo drugacna 'prej'... Blazno me veseli - zate... in za deklice. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Žarek 27. avgust 2004 Prijavi Deli 27. avgust 2004 marsa ja razlika je v meni, res pa je tudi to da zdaj imam veliko več časa in si vzamem priložnost za klepetati z vami tukaj na forumu.Prej sem samo vrgla temo in čakala da vidim kaj bo.S časom se bolj odpiram, saj vas prej nisem poznala in nisem točno vedela kako in kaj.Drugače sem v družbi zelo odprta, vendar sej veš, govoriti o svojih težavah je stvar nekoliko drugačne.Malo sem previdna okoli tega, saj je veliko različnih oseb okoli.hvala za priložnost, da sem se odprla tukaj z vami:)))) žarek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. avgust 2004 Prijavi Deli 30. avgust 2004 Seveda, to je pac prednost foruma - me veseli, da si se prikljucila, kot tudi vsi ostali, ki ste delili z nami svoje najbolj zalostne izkusnje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mdemsarm 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 Bila sem spolno zlorabljena (božanje) pri petih letih. Vsa leta do sedaj se tega sploh nisem resno zavedala. Vsa moja navezovanja stikov z drugim spolom so čudna, nepristna, pogojevana. Po dvajsetih letih mizernega zakona mi je treščilo spoznanje na glavo. Nenadoma se spomnim dela dogodka tako grozno, da ne vem kam naprej. Groza! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 En korak si ze naredila, pozdravljena in dobrodosla! To je vedno hudo, nasveti in tolazba in sploh besede izpadejo najveckrat potem puhlice... :|Skratka - socustvujem!! Zdaj bos morala skozi razlicne faze odpuscanja; sebi, potem storilcu, pa pac te epizode iz svojega zivljenja.Ne bo lahko, vedno bo 'viselo zadaj'... postopoma pa bo samo se en spomin, misel, nekaj, kar se je zgodilo.Si si nabavila kake knjige Louise hay?Ona je totalna borka, pa tud bila zlorabljena - mislim, da je ona poosebljenje transformacije te negativne izkusnje v pozitivno.ce ne poznas, ti toplo priporocam, ce pa poznas, pa nic ne de, ce si ponovno kaj vzames v roke. Srecno! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 si na pravi poti, koliko let nisi vedela, kaj je razlog za tvoje počutje... tudi jaz ti želim, da najdeš ljubezen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mdemsarm 9. februar 2005 Prijavi Deli 9. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> mdemsarm, sočustvujem. ta človek ki ti je to storil, je bolan.zelim ti, da se znebiš tega bremena, očistiš zamer in se odpreš ljubezni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.