Skoči na vsebino

Spolne zlorabe


skwo

Recommended Posts

Nekoč smo šli s šolo na morje v Poreč. Naša razredničarka je brala neko knjigo in mi smo hoteli, da nam jo bere naglas. Takrat sem slišala samo odlomek, ki mi v bistvu ni dal vedeti o čem knjiga sploh govori. Takoj, ko sem prišla domov sem odšla v knjižnico in si to knjigo sposodla. Ko sem začela s branjem me je zelo pritegnilo tako, da sem jo prebrala do konca. Nisem mogla verjeti kaj vse se dogaja po svetu. Občudovala sem ga, kako je sploh zdržal ob takšni mami.

Kako sem? Saj niti ne vem, kako se počutim. V meni vlada razburkano morje, ki se še dolgo ne bo umirilo. Slabo spim, sem živčna, nimam apetita do hrane...

Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>V meni vlada razburkano morje...

Boljse kot pa stojeca mlaka. :palec:

 

a tko pol pravis... cist slucajno si naletela... ja, vidis, kaj se vse ljudem dogaja...

Polanski in tudi Kosinski (dva poljska umetnika, za prvega si najbrz slisala, reziser in igralec, napisal je tudi knjigo o sebi z naslovom Roman o Romanu, drugi pa je pisatelj, ki je najbolj znan po knjigi Obarvana ptica) sta kot otroka bezala iz Poljske... Kot otroka!!! sama od sebe odvisna, samima sebi prepuscena....

Hellen keller je bila slepa IN gluhonema (x!x), pa je napisala clo nekaj knjig se mi zdi (na vsak nacin pa je vsaj eno)...

 

vsem tem znanim ljudem, ki sem jih nastela, so se v otrostvu oz. mladosti dogajale zelo hude stvari. Kaj jim je skupnega? kaj jih je resilo? Kaj jih je naredilo iz zrtev zmagovalce?

Borbenost in samoohranitveni nagon. Pa pozitivno gledanje na svet. :palec:

 

V naravi so tudi potresi in vulkani bruhajo - pa a si upa kdo rect, da Narava ni lepa, fantasticna?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz bi pritaknil samo tale majčkeni komentar:

 

Mick, saj si fejst fant, samo ne zanašaj se na državo, saj ima ta s seboj veliko preveč dela, da bi se lahko ukvarjala še z narodom.

 

Poleg tega se vse začne in konča pri denarju. Tako imamo polna usta in tudi ušesa "rešitev" glede zdravstva, šolstva, visokega šolstva, sociale, pokojnin, padanja natalitete, prometnih zmot itd. itd. - a strašno lepo bi bilo, če bi se to lahko odpravilo s čim manj denarja ali pa celo samo od sebe. :vragec:

 

In kar se denarja tiče, samo še to, da bo kupna moč prebivalstva ob uvedbi enotne davčne stopnje padla za krepke procente, kar pomeni, da bo standard še nižji, prihodek od davkov še nižji in blaginja v državi nič večja. Kar pomeni, da bo državnega denarja za reševanje tovrstne problematike prej manj kot več. :vragec:

 

Kar spet pomeni, da se s tem, o čemer se mi tukaj zdaj gremo, še naprej sistemsko ne bo nihče ukvarjal! :sori:

 

Kajti pomagati že eni sami osebi je veliko dejanje. Ker pa državo tako dejanje veliko košta in ker smo Slovenci dobro znani po samopomoči, ostane država lepo ob strani. Sorry.

 

Črnogledo? Kar naj se vam zdi. :xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pa še nekaj.

 

Glede na izkušnjo Osamljene, ki je tokratno serijo pravzaprav odprla, je verjetno čisto razumljiv njen gnev do staršev, glede na mladost pa tudi težnja po povračilnih ukrepih na nek način.

 

A kljub vsemu to ni in ne more biti kar nekakšno pravilo. Že v enem od prejšnjih postov sem opomnil, da je tudi materina stiska pri tem lahko izjemno huda (na primeru Pogumne, ki je zdaj - se mi zdi - kar malo mrknila od tu). Obtoževati vsevprek nikakor ni dobro, čeprav gre pri take vrste odnosih/travmah za vsestranski prispevek (ta beseda zamenjuje oguljeno in zlorabljeno besedo "krivda") udeženih oziroma vpletenih - nihče ni čisto nedolžen!

 

Kajti obtožujemo lahko natančno toliko časa, dokler mickeno ne pomislimo na odnose v lastni družini oziroma v tistih, ki jih dobro poznamo. Ali imamo dovolj časa za svoje otroke, "ki nam pomenijo vse na svetu"?! Ali jih morda ne razvajamo, ker v resnici nimamo časa zanje?! Ali vemo, kakšne igrice se gredo pri petnajstih, štirinajstih, trinajstih ...? Pa ne cikam samo na spolnost - to je še kar dobro.

 

Recimo, kaj bi se vam zgodilo, če bi prišli s službene poti in na hodnikih stanovanja ugotovili, da vam manjka deset ali petnajst slik, namesto katerih zijajo bele pravokotne lise? In bi vam mulec, star 16, mirno povedal, da jih je dal prijatelju, "ki je rabil denar". Da je bila njegova soba kot iz one reklame s čistilko in sliko, ker so imeli v njej cel vikend "svinjski žur", ni treba govoriti...

 

Dobre znanke sin (kulturne in kultivirane, zelo spoštovane gospe) je pred mojimi očmi marmelado jedel s celo roko iz tegelca ter z isto roko potem zaprl hladilnik in vrata, ignoriral opozorila in prošnje ter nato v sobi (v bloku) navil neko morbidno muziko, polno renčanja in rjovenja (nekakšen Megadeath ali nekaj takega), da so sosedje tolkli po stenah - ker mu je samo mirno rekla, da tega ne bo počel, dokler ...

Potem je šel pri 17h med sataniste - tedaj je šele bil hec. Policija, sosedje, socialna - cela štala, vam pravim!

 

Česa bi jo lahko obtožili? Prvi, le malo starejši sin, je z odliko končal srednjo šolo in faks. Je kriva, ker je premehka? Je kriva, ker ima do sinov intelektualen odnos? Je kriva, ker je Vodnarka? Je kriva, ker je pred leti v prometni nesreči izgubila moža? Hm. - No, kriva je definitivno, da je živa. Gárant!

 

In še:

Če ti osem- ali devetletna punčka (izkušnja sosedov na plaži lani) obupuje, ker ji mamica ni dala "tistih kopalk, ki imajo tudi modrc", to zanjo preprosto pomeni travmo. Le bog ve, zakaj, ampak tako pač je. Pa ni imela nobenih prsi, sama rebrca. Je še premajhna.

Jasno je, da sta jo starša preprosto povozila, češ "da se zmišljuje", "da je premajhna", da je to "brez veze" itd. Malčica je bila pa prizadeta.

Se verjetno strinjamo, da je to čisto brez veze primer. Pa je res? Kdo ve, od kod je prinesla tak odpor? Se je kdo vprašal? Ali kdo ve odgovor? Dokler je tako majčkena, tudi ona ne ve odgovora, kaj šele kdo drugi.

 

Včasih ni tako enostavno.

 

In potem misliš, da je vse kul - dokler ne vidiš, da si v resnici zelo daleč od tega ...

 

 

:palec: vsem, ki se trudite tu!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bern tole zadnje..

ja fora ko ni pravila nobenega kako ravnat, prebrat to in to knjigo, it pisat izpit, pa če ga nrdiš z vsaj 7 da boš v redu starš,.. da je to pol potrjeno.

Tko pa če pomisliš, ne vem, zakaj včasih otroc ratajo tko ignorantski do staršev, zakaj starši ne najdejo skupnega jezika z otroki..

uf...

a ni to scary..

Res jst še otrok nimam, pa se mi zdi kolk je to enga dela pa vse.. pa kolk problemov in to šlihtaš pol pa bi mene en takle v glavo j... , z marmelado mi mazal po hladilniku.. boljš da ne... ko nima noben froc, ko ga "naročiš" lastnosti tko kot jih iščeš pr partnerju, inteligenten, s smislom za humor, + skupni hobiji..

on je sam svoj...

Ka pa če ne najdeš iste valovne dolžine, tud če se trudiš? Al jo če se potrudiš najdeš?

xrolleyesx

Pol pa da bi men en parazit hčerko zlorabljal..

Ne vem kak bi reagirala. Si ne morem nikakor predstavljat.. ko se ti svet poruši. Pa te hči sovraži pol, čeprav imajo starši radi oba otroka, pol v bistvu oba zgubiš?

Eden tebe ne mara, drug se ti zdi sprevržen, kako je lahko tak prišel od tebe, ko si jima obema skušal vcepit norme, pravila, navade.. ju usmerit da odrasteta v poštene ljudi.. Kako imeti takega sina naprej rad? Kaj v tistem momentu čutiš do njega.. pa kako naprej...

Mu rečt naj gre, pa naj ne hodi več domov. Al rečeš naj pride na obisk, al ga lahko vsakodnevno gledaš in si predstavljaš vedno znova kake strahote je počel..

In se sprašuješ kaj si narobe naredil, pa bi lahk kej nrdil da bi blo prav? To tko ni od tebe odvisno, a če bi jim pa to vcepljal v glavo in jim te stvari kr naprej trobil bi pa iz otrok naredil take invalide, ki ne bi seksal sploh.. a vi ki imate otroke, kolkrat jim to razlagate da se ne seksa z bratom / sestro /sorodniki /? To se VE. Pa se o temu meni kdaj? Pr 5-tih letih? 10-tih? Kako? A jim govorite, če ti eden hoče to in to nrdit, to ni prav, takoj pridi k meni in mi take stvari povej, ker to delajo samo hudobni in duševno bolni ljudje?

:eek:

Mushi
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

eni 'delajo' na spodbudo ali siljenje, blago usmerjanje, jaz NIKOL nisem na siljenje pa na taksno... se nisem pustila nic usmerjat... z mano je blo zlo tezko.

Pa sem tud jaz krivila mamo jasno tud ze v lajfu. :vio:

 

*

 

Od majhnega pa sem vsakic ko sem sla v tivoli ali pac gozd srecala exhibicioniste.. celo pol, z vozickom, z dojenckom, in to celo po 3 na en sprehod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vsakic ko smo sle od telovadbe, nas je prestregel en model, da nas je bilo puncke strah tam hodit. naredil ni nic, je blo pa skeri, tko obupano nekak... majhna puncka nima kaj tko spoznavat globin folka. :V:

enkrat je en skocil pred mene, me zacel objemat in stiskat in naj ga objamem.

Enkrat je pa en pred naju NAG skocil sredi gozda v tivoliju, ko sva sli s frendico.

ma nickolk takih zgodb. :xx!: :o|o:

Tud nic fajn izkusnje. :o|o:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jst sem pa v srednjo šolo hodila pa si ga je en pred vhodnimi vrati "sprehajal".. pa taka kot sem bla darkerca in čist taka freh do vsega itak nisem gledala ne levo, ne desno... je po moje mogu bit full užaljen, pol pa so sošolke pravile in vreščale, ki so tud tko zgodaj prihajale, pol ga pa enkrat le vidim, dedca, tisto njegovo stvar nisem vidla, neki si je čohal pod pasom, mislim tuga.. kaki kreteni to vse obstajajo.. svašta. :o|o:
Mushi
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bern nisem mrknila od tu, samo bolj malo časa imam, da bi tako brezskrbi sedela za računalnikom. Imam dvoizmensko službo, pa še veliko skrbi, ki mi ne dajo spat.

Osamljena razumem tvojo jezo, po eni strani razumem tudi svojo hčerko. Če bi se mi odprla in začela govoriti o stvareh, ki jo težijo bi ji bilo lažje. Tako se pa raje zapira vase in nikogar ne pusti blizu. Nima volje do ničesar. Ko jo gledam mi je zelo hudo. V njenih očeh vidim jezo, ki zgleda, da je še dolgo ne bo minila. Poskušam biti ljubeča, razumljiva.. vendar ni uspeha. Nimam pojma kako dolgo bo še tako, samo upam lahko, da bo čimprej minilo. Včasih se mi zdi, da so to samo moreče sanje, a se vedno znova zavem, da je to kruta resničnost.

Upanje je življenje, upanje je vse, v upanju človek živi in umre!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Oprosti ker se vtikam - vendar kako pa s sinom? In kaj pravi moz? kaj je ukrenil?

kako torej to 'hendlate' druzinsko?

ker ce boste potlacili sam, ne bo nic.

Tudi sina mal pobaraj, ce ne bos nic 'ukrenila' v tej smeri, ti bo hcerka se dalje zamerila, ker bo videla, da ni nobenga ucinka... sploh nic ne 'naredis'... gre v bistvu pol spet sam zanjo... sin je pa pac to pocel... naj mu bo... al kaj?

Zdaj ni cajt samo za prit nazaj k tamali, pac pa sina mal poklicat na kak zagovor...

Tko nekako se mi zdi, kot da v bistvu prepuscas, namesto da bi kaj 'naredila'.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V bistvu sem že vprašal po ovinkih, če se omenja krivda:

Osamljena, zakaj misliš, da je gre v tvojem primeru in Pogumninem predvsem za krivdo mame? Pogumna, zakaj tvoja hčerka krivi predvsem tebe?

 

Moram reči, čeprav sem napisal na-splošno (in bi se lahko zdelo, da gre zame in ne za primere, ki jih vidim okoli sebe) - niti za eno reč ne morem danes kriviti staršev. Tudi oni niso nikdar krivili mene, pa sem jim kot majhen naredil kar nekaj "komedij", sitnosti čisto po mojem izboru, tudi kot zelo majhen. Pa takrat sploh nisem mislil, da delam kaj slabega. A jim je delalo skrbi. Nekaj časa je trajalo, da sem se zavedel, da sem sam postal odgovoren za vse moje življenje. Starši so mi dali takšno ali drugačno popotnico, kaj pa bom naprej naredil iz svojega Življenja, je odvisno samo od mene.

 

Lia, vem, kakšen je občutek, da si SAM. In ne gre tako hitro, vgraditi v svoje srce - nisem sam, je še ON, Življenje, Prasila, (imen je veliko ...) xsrcx xsrcx

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Oprosti ker se vtikam - vendar kako pa s sinom? In kaj pravi moz? kaj je ukrenil?

kako torej to 'hendlate' druzinsko?

ker ce boste potlacili sam, ne bo nic.

Tudi sina mal pobaraj, ce ne bos nic 'ukrenila' v tej smeri, ti bo hcerka se dalje zamerila, ker bo videla, da ni nobenga ucinka... sploh nic ne 'naredis'... gre v bistvu pol spet sam zanjo... sin je pa pac to pocel... naj mu bo... al kaj?

Zdaj ni cajt samo za prit nazaj k tamali, pac pa sina mal poklicat na kak zagovor...

Tko nekako se mi zdi, kot da v bistvu prepuscas, namesto da bi kaj 'naredila'.

 

Sin je večino pri punci in le redkokdaj pride domov. Še takrat, ko mu rečem, da naj pride najde izgovor, da mu ni treba. Mož se veliko pogovarja s hčerko, njemu zaupa. Rekla mu je, da bo poiskala strokovno pomoč vendar mora it on z njo, ker mene noče imeti zraven. Sina ne morem prisilit, da pride domov na pogovor. Vem, da NI prav, da je to počel!!

Upanje je življenje, upanje je vse, v upanju človek živi in umre!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sitnosti čisto po mojem izboru

 

x:Dx x:Dx x:Dx , odličen izraz. Za zapomnit.

 

********************

 

Pa še tole:

 

Kot sem enkrat davno nekje v zvezi z otroci prebral, je vzgoja otrok tombola. Kupiš srečko in misliš, da bo. Pa se urajma, da ni. Pa se žreš. Sin pri 45h še vedno samski, ful denarja, črn bemve, pa sam. Ali pa drugi, ki ima tri otroke pa stalno po malem pije pa žena nima službe, njegova služba pa stalno visi, a lejga, spet ženska noseča, pa pomagaš pa daješ denar pa se igraš z vnuki, pa po glavi ti odzvanja "kje sem naredil napako?" Pa tako.

 

Ali pa ti gre sin med sebi enake. Pa nisi homoseksualec niti ti niti noben od žlahte - od kod, hudiča? Kaj bodo rekli drugi? Kaj se je zgodilo?

 

Vzorci, vzorci. Ne veš, kateri od tvojih bo tvojega otroka zapeljal kam drugam. In ne veš, ali si kaj kriv ali ne. In tudi ne veš, kdo bi ti to lahko povedal.

 

Dostikrat, ko mi kaka stranka pri 30h ali 40h jamra, da je z njo konec in da nima perspektive, ji povem za gospo, ki je bila nekdaj ravnateljica, danes pa ima 70, ne more več voziti avta in so jo pripeljali prijatelji. A ji boš delal horoskop, ji povedal, kje ima Sonce, Mesec, govoril o bodočnosti? Uh. Ne, odgovoril ji boš, če boš znal, na eno samo vprašanje, vprašano na različne načine: "Kje sem zavozila? Kje je šlo narobe? Kaj bi morala narediti, da bi bilo drugače?" Čisto zadosti stara, da bi mi bila mama.

Astrologija ni vedno frajerija.

 

Pa še super bi bilo, če bi bila ta gospa nekakšna gluperda - a ni bila. Na njeno žalost.

 

Ker je verjetno še med nami, upam, da ji je vsaj malo laže - tam v domu ostarelih.

 

Pogumna, :palec: . Lepo, da si še tu. Vzemi si čas. Nebodigatreba Saturn prinese vse odgovore. Samo čas potrebuje, sitnoba stara. Zato si ga je treba vzeti zanj, izbire ni. Ker on je pač bog časa.

 

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>V bistvu sem že vprašal po ovinkih, če se omenja krivda:

Osamljena, zakaj misliš, da je gre v tvojem primeru in Pogumninem predvsem za krivdo mame?

 

Zato, ker če bi bila moja mama malo bolj pozorna bi videla kaj se je dogajalo toliko let. Enostavno ni hotela videt, zato mi zdaj ne reče, da ji je žal in da me ima ne vem kako rada. Vraga me ima rada. Če prej ni znala izreči besede "rada te imam" še zdaj ni treba. Ne potrebujem njene ljubezni, se bom že znašla brez nje, kot sem se do zdaj!!!!!

Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>hmmmm osamljena sorry, tle pa nema diplomacije, ampak js bi tvojega brata z užitkom tako nagonu, da bi kri scal do konca življenja...

 

brez zamere in lp  x:Xx  x:o)x

 

:palec:

 

Jaz bi ga tudi, če bi ga lahko.

Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Sin je večino pri punci in le redkokdaj pride domov. Še takrat, ko mu rečem, da naj pride najde izgovor, da mu ni treba. Mož se veliko pogovarja s hčerko, njemu zaupa. Rekla mu je, da bo poiskala strokovno pomoč vendar mora it on z njo, ker mene noče imeti zraven. Sina ne morem prisilit, da pride domov na pogovor. Vem, da NI prav, da je to počel!!

Aja, hvala za tvoj odgovor. No to me pa zelo veseli, da ima vsaj nekoga, ki mu zaupa in da se s te strani takole odvija. Ja, prisiliti ne mores nikogar v nic zdaj na tej stopnji.

Drzim pesti, da boste cimmanj bolece sli cez tole, vsi skupaj! xcrossfingx

 

<{POST_SNAPBACK}>

... če bi bila moja mama malo bolj pozorna bi videla kaj se je dogajalo toliko let. Enostavno ni hotela videt, zato mi zdaj ne reče, da ji je žal in da me ima ne vem kako rada. Vraga me ima rada. Če prej ni znala izreči besede "rada te imam" še zdaj ni treba. Ne potrebujem njene ljubezni, se bom že znašla brez nje, kot sem se do zdaj!!!!!

Vcasih je tezko nuditi ljubezen nekomu, ki je zadrzan. Zaprt. Se nam zdi, da bo vse narobe, ce bomo naredili karkoli.

nekateri otroci so taki cukrcki, jih moras met rad, jih crkljat, jim skoz govort, joj kok te mam rad... nekateri otroci so pa mal mulasti in zadrzani, naravno, in so v zadregi ob pretiranem izkazovanju ljubezni.

mene ni blo tezko met rad, ko sem bila majhna, blazno prijazna in simpaticna puncka sem bila, tud druzabna... pa vendar nisem nikol marala, da bi rinili vame, niti nisem marala pretiranega izlivanja custev.

Potem so ljudje v moji blizini ze vedeli, kako in kaj.

vendar ker sem sama postavila to mejo, jim nisem zamerila, ker mi niso rekli, rad te imam in se slinili okoli mene, pac pa mi je bilo cisto kul.

Jaz sem rabila od mame zaupanje in razumevanje - in to sem pravzaprav kar dobivala, ceprav nisem vedno mislila tko.

vendar mama je znala ravnat tako kot je..

Starsi ne zelijo slabega svojim otrokom, pac pa jih imajo radi.

 

In kljub temu, da so starsi tisti, ki peljejo, vodijo, prevzemajo odgovornost, sta, tudi v takem odnosu, za odnos potrebna dva.

 

Mulastemu otroku noben psiholog ne bo mogel pomagati, ce ne bo hotel do njega.

Pa da ne bos mislila, da je ta, ki je mulast ali problematicen, nujno imel tudi kaksno strahotno izkusnjo. Niti najmanj ni pravilo. v bistvu so ga imeli radi in mu vse pustili, scrkljali so ga, takorekoc...

Torej s pretirano ljubeznijo prav tako ne dosezemo vedno nekih rezultatov.

 

Nikjer pa se ni bil napisan ucbenik zivljenja, ki bi fital vsem.

Ki bi notri starsi lepo nasli navodilca, simptome, mozne odgovore itd.

 

Tega ni.

Tudi tvoj stars je nekoc bil otrok.

In tudi ti bos nekoc stars - vsekakor pa bos odrasel clovek in tudi ti ne bos vedno ravnal po svojih najboljsih moceh.

ja, imel bos razloge.

vendar prav tako jih je imel tvoj stars, kot tudi znanje taksno ki ga ima pac on - kot ga bos imel ti, tedaj ko bos nekje v zvezi z necim ravnal ali ne ravnal..

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>hmmmm osamljena sorry, tle pa nema diplomacije, ampak js bi tvojega brata z užitkom tako nagonu, da bi kri scal do konca življenja...

 

brez zamere in lp  x:Xx  x:o)x

jaz pa ne..

nikomur ne privoscim, da bi scal kri in dvomim da bi bilo kako resnicno zadoscenje ob tem...

 

teh custev pa ne morem podpirati in odobravati, sory, osamljena.

 

podpihovanje nizjih strasti, mascevanja in vsega - TAKO ne bomo opravili svojega testa.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Sin je večino pri punci in le redkokdaj pride domov. Še takrat, ko mu rečem, da naj pride najde izgovor, da mu ni treba. Mož se veliko pogovarja s hčerko, njemu zaupa. Rekla mu je, da bo poiskala strokovno pomoč vendar mora it on z njo, ker mene noče imeti zraven. Sina ne morem prisilit, da pride domov na pogovor. Vem, da NI prav, da je to počel!!

 

Za sina vedno najdete izgovor, tako kot moja mama. Potem se pa čudite, da vam hčerka ne pusti blizu- hvalabogu, da je tako. Kot ste rekli, da sina ne morete prisiliti, da pride domov, tako tudi hčerke ne morete prisiliti, da se pogovarja z vami, da vam odpusti. Sej si niti ne zaslužite, da bi vam odpustila. Že po teh postih lahko vidimo, da je vam več do nehvaležnega sina kot pa do hčerke, ki trpi x!x x!x

Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>jaz pa ne..

nikomur ne privoscim, da bi scal kri in dvomim da bi bilo kako resnicno zadoscenje ob tem...

 

teh custev pa ne morem podpirati in odobravati, sory, osamljena.

 

podpihovanje nizjih strasti, mascevanja in vsega - TAKO ne bomo opravili svojega testa.

 

Ja no, sej je ok. Ne zdej mislit, da sem maščevalna... samo zaslužil bi si pa.

Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ne saj ne mislim da si... v bistvu dokazujes nekak da nisi.

ne bi pa hotla da bi sploh karkoli v te smeri razmisljala, ker to je napacna pot in je skoda vsakega koraka, ce si zmatran, v napacno smer. xyesx :palec:

 

xupx xsrcx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>jaz pa ne..

nikomur ne privoscim, da bi scal kri in dvomim da bi bilo kako resnicno zadoscenje ob tem...

 

teh custev pa ne morem podpirati in odobravati, sory, osamljena.

 

podpihovanje nizjih strasti, mascevanja in vsega - TAKO ne bomo opravili svojega testa.

 

ah Marsa če bi vsi tako lepo razmišljali kot ti, potem bi živeli v raju, na svetu bi bil mir in vsi bi se imeli radi... jah na žalost to tko ne gre, včasih so potrebne fizične sankcije.. pa nisem primitivec, ampak vseeno kad mora se, mora se, nisem cura bura in niti pod razno ne mislm gledat in ne prenašat terorja ali kakih drugih grdih zlo dejanj nad komerkoli!! takega človeka, kot je njen brat, ki se zdaj spretno izmika in dela kot da nič ni bilo!! halo, ma bi mu jest dal po k..... sorry ampak do takih sem brez usmiljenja!

 

lp

honor and respect
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Osamljena, x:Xx xsrcx :vtz: x;)x

 

Seal, saj vem, saj na nek nacin je lepo od tebe, gentlmensko do osamljene, in tud vem zakaj si tole rekel in da pac to pomislis, saj velika vecina.

 

sam ne bi hotla res, da bi se v te smeri slo.

 

jaz osebno menim, da mora clovek spregledati napako, se je zavedati. Ko se je zave, ce se je, mu dam sanso, da jo popravi.

da kri scije, nima nihce nic od tega. raje naj kaj NAREDI, da se 'odkupi'.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Osamljena, če si še tako fejst punca in tako prizadeta (v kar tukaj definitivno nihče ne dvomi), pa je tole tvoje početje zdaj samo izogib temu, da bi se stvari v resnici LOTILA. Namreč, z obtoževanjem drugih za NJIHOVE stvari in sipanjem žvepla okoli si od rešitve samo vedno dlje in nič bliže.

 

Ni v redu, punca, ni v redu. Postavljaš se za razsodnika, kaj je prav in kaj ne, kdo je kriv in kdo ne, to pa se nikoli dobro ne izteče.

 

(Sorry za direktnost, samo z okolišanjem ne bomo prišlo nikamor.)

 

:xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...