Skoči na vsebino

Spolne zlorabe

skwo

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Marsa, a ni Ribca tut povezana z umetnostjo?

ja to ze, ce po tem gledamo, sem cista riba.

sam osebnost moja ni ribja. :)

s tem je bilo vec frk v bistvu...

Diana, ne gre za kontro, gre za to, da ko nekaj postekas, lahko od tedaj dalje samo se tko ravnas, s tem novim vedenjem pac, sicer obstanes na mestu.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Tako ja, zato pa ful dobr da si folk izmenja izkušnje, gre lažje, nekaj pa tut z žiljenjem pobereš in se sam naučiš, prideš do tega, sploh, ko iščeš tist najboljše kako ravnati in sam sebi zastavljaš vprašanja, no sm misla izmenjaš izkušnje kako nekoga pohvališ, kako pozitivno in pravilno ravnaš v določeni situaciji... ker če bi res ne šel naprej, bi ponavljal enake napake, ki pa v bistvu zate ne bi ble napake, ampak edini način, ki ga poznaš, na katerega navajen, ... v glavnem, nihče ni popoln, sam se da stopit tut ven iz kroga in delat dobro in "prav".

js če dans gledam nazaj si mislim svaka čast moji mami da je dostkrat reagirala tk kt je....čeprov takrat nism bla takega mnenja, vse mi je šlo na ku..c x:)x in s svojim strupenim jezikom sm jo znala tako zabit, da neki cajta ni pršla k seb reva in je na trnutke že res misllila da jo na smrt sovražim....in je ugotovila da na silo pr men ne bo nč, da mi enostavno mora dovolit da grem čez to po svoje, da vse napake in težave doživim na svoji koži, da me ne more in ne sme v vato zavijat in poskušat zaščiti pred vsem slabim, ker nisem tak otrok k bi to dovolil....in jo je blo groza, je trepetala zame skoz, pa upala da se bo vse spelalo tk da bo vredu....poštekala je da me more pustit, mi dat zadost manevrskega prostora in dans ko gledama nazaj in to debatirama včas mi pove da je u bistvu ponosna name in da sm kr vredu izpadla konckoncev č me primerja s kom drugim recimo.....in to je to, da ni zamer nekih in sranja, da se lohk pogovarjama o vsem, si povema vse, tud če kaka stvar ni ravno prijetna za slišat....da se pove kritika in pohvala in se to vzame čist kul...

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Malo mi je dalo mislit, zakaj so bili moji odzivi pri Pogumni in Samotni tako različni. Bi rekel, da so prevladali neki stereotipi, pa čeprav sem se jim poskusil izogniti. Kot da sem za Samotno zmogel sočutje, za Pogumno pa ne. Danes ne vidim v njunih primerih več potrebe po različni meri sočutja. Kot bi vnarej postavljal sodbo. Pa tako malo vem o njiju. Saj nimam niti pravega razumevanja.

Ne paše glih sem tale misel, ki sem jo prebral konec tega tedna, ampak povsem mimo pa tudi ni:

"Razumevanje Zla kot odsotnosti Luči ne zahteva, da postanete pasivni ali da kar spregledate zla dejanja ali zlo vedenje. Če vidite, da nekdo, na primer, zlorablja otroka ali da so ljudje zatirani, je prav, da naredite vse, kar morete, za zaščito otroka in pomoč ljudem. Če pa v vašem srcu ni sočutja za tiste, ki zatirajo ali tlačijo - za tiste, ki nimajo sočutja - ali ne postanete taki kot oni? Sočutje se prenaša na dejanja srca in z dejanji srca, k energiji ljubezni in z energijo ljubezni. Če se dotaknete teme brez sočutja, vi sami stopite vanjo."

(Gary Zukav, Domovanje duše)

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

sAJ po mojem gre za mesane obcutke tule... po mojem imajo socutje, vecina zrtev... tud zato najbrz ne povejo, ne izdajo... ne sam zarad sramu, strahu, scitenja druzine itd., pac pa tudi - saj ga ima rad, pac je njegov sorodnik recimo to, brat, oce, dedek... jasno da na nek nacin cuti tudi ljubezen.

sam ful je srda in gneva in obupa in jeze se pol zraven...

ker najprej se potlaci, zato pa pol privre.

... ko sem mal razmisljala se o tem, zakaj 'nic ne ukrenejo'.

dejansko ne gre sam za strah v bistvu, pac pa tudi za ljubezen.

me zanima, ce se motim. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

xDDx x;)x

:palec:

Mi je vsec, ko govorimo o tem.

Morda ipak mal premikamo, pa ceprav smo (tu) cist majhni in nevedni in neizkuseni.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>xDDx x;)x

Mi je vsec, ko govorimo o tem.

Morda ipak mal premikamo, pa ceprav smo (tu) cist majhni in nevedni in neizkuseni.

Sploh ne, Marsa x:)x , ravno s tem, ko govorimo o tem, lahko kaj spremenimo. Zmotno je misliti, da en sam clovek ne more nic spremeniti. Reformatorji so bili vedno poedinci, pa so kljub temu izvedli reforme v svetovnem merilu.

Najhujse je neznanje in nevedenje. V nasi druzini je zato vedno vladalo pravilo, da se o vsem pogovorimo, sploh pa, ce je imel kdo kak problem. Isto velja za ostalo druzbo, ne le za svojce. Zato pa je svoboda govora (vsaj pri nas). x:)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Ojla! x:Xx

Ste se lepo razpisal. Rad imam take tematike, pa ceprav me zalostijo! x:Xx

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

<{POST_SNAPBACK}>Malo mi je dalo mislit, zakaj so bili moji odzivi pri Pogumni in Samotni tako različni. Bi rekel, da so prevladali neki stereotipi, pa čeprav sem se jim poskusil izogniti. Kot da sem za Samotno zmogel sočutje, za Pogumno pa ne. Danes ne vidim v njunih primerih več potrebe po različni meri sočutja. Kot bi vnarej postavljal sodbo. Pa tako malo vem o njiju. Saj nimam niti pravega razumevanja.

Oh, Piko, prav fino, da si tole napisal. Se ni dopade. Malo prespimo, pa je slika drugačna.

Poleg tega tole tvoje razmišljanje seveda ni samo tvoje - še kdo drug bi ga tudi lahko zapisal.

K smo glih pisal nekaj o mamah, tule sem našel nekaj pregovorov o očetih in mamah:

Boljša mati, ki šepa, kakor oče, ki leta. (Danski)

Oče in mati so zlata krila. (Tatarski)

Mati je hišno božanstvo, oče bogastvo. (Teluški - Indija)

Poslušaj očetove nauke, vendar ne pozabljaj materinih pripovedi (Romunski)

Ko mati umre, oče oslepi. (Italijanski)

Boljše je, da oče sedemkrat umre kakor mati enkrat. (Lakški)

Očetova dobrota je višja od gore, materina dobrota je globja od morja. (Japonski)

Očetova kletev suši, materina izkoreninja. (Ruski)

Slab mož je včasih dober oče, toda hudobna žena ni nikoli dobra mati. (Španski)

Tale je pa za zraven, sem se smejal sam:

Kadar daje oče, se smejeta oče in sin; kadar daje sin, jočeta oče in sin. (Bolgarski)

<{POST_SNAPBACK}>čist tipično idealiziranje matere...kovanje v zvezde, pa postavljanje očetov na stranski tir.....

ja, :palec:

Ko mati umre, oče oslepi.
:O: :sick:

x:Dx x:o)x xrolleyesx

Picasso

Hehe, to niso pregovori po mojem izboru, še manj, da bi bili moji. x:Dx

Iz previdnosti sem prepisal čisto vse, ki sem jih našel. Celo vrstni red sem ohranil originalni. x:o)x

sej noben ne pravi da si ti smotan x:Dx

me je pa šokiralo k je ena sodnica izjavla da za otrokov normalen duševni razvoj oče ni nujno potreben.....da ga komot nadomesti kerkol drug moški v materinem življenju....dedek, nov tip, stric :O: in pol takle škis babji odloča v razni ločitvenih forah, pa ko se gre za skrbništvo recimo :o|o:

sej ok, sam pol tud mati ni nujno potrebna, jo komot kera druga zamenja a ne?

Bora

da, toda morda bo ravno tisti eden reformator tole bral in bo premaknil zedevo!

da, tudi sam mislim tako. nezavestnost je fak. pogovor je kul.

----------

Sploh ne, Marsa x:)x , ravno s tem, ko govorimo o tem, lahko kaj spremenimo. Zmotno je misliti, da en sam clovek ne more nic spremeniti. Reformatorji so bili vedno poedinci, pa so kljub temu izvedli reforme v svetovnem merilu.

Najhujse je neznanje in nevedenje. V nasi druzini je zato vedno vladalo pravilo, da se o vsem pogovorimo, sploh pa, ce je imel kdo kak problem. Isto velja za ostalo druzbo, ne le za svojce. Zato pa je svoboda govora (vsaj pri nas). x:)x

Ker se je nekaj omenjal "tipično idealiziranje matere...kovanje v zvezde" - v knjigi pregovorov ni poglavja, kjer bi bile posebej omenjane matere, le skupaj z očeti.

Imajo pa očetje povsem svoje poglavje, morda vama bo, Todika in Marsa, kateri od teh všeč: x:Dx x:o)x x:Dx

Mrtvi oče ima velike oči. (Perzijski)

Oče je bankir, ki nam ga je dala narava. (Francoski)

Očetova miza mora biti okrogla. (Italkijanski)

Očetova jeza mora biti zmeraj očetovska (Italijanski)

Dokler imaš konja, objahaj zemljo, dokler imaš očeta, se spravi na noge. (Kirgiški)

Dobrega očeta moraš ljubiti, o slabem misliti, da je tvoj oče. (Nemški)

Mlad očeta izgubiti je kot brez pameti ostati. (Baškirski)

Ko se oče postara, bi ga rad zakopal, ko umre, bi ba rad odkopal. (Češki)

V hiši brez očeta je še ob soncu temno. (Finski)

Naj oče tudi umre, samo da ne umro tisti, ki ga poznajo. (Kazaški)

Dobrega očeta ljubimo, slabega prenašamo. (Portugalski)

Vrednost soli spoznamo, ko je zmanjka, vrednosat očeta, po njegovi smrti. (Tamilski - Indija)

Komu dela dobro, kdor svojemu očetu ne dela dobro? (Tatarski)

Ko oče ostari, hiša zamaka. (Vietnamski)

<{POST_SNAPBACK}>Ker se je nekaj omenjal "tipično idealiziranje matere...kovanje v zvezde" - v knjigi pregovorov ni poglavja, kjer bi bile posebej omenjane matere, le skupaj z očeti.

Imajo pa očetje povsem svoje poglavje, morda vama bo, Todika in Marsa, kateri od teh všeč: x:Dx  x:o)x  x:Dx

Mrtvi oče ima velike oči. (Perzijski)

Oče je bankir, ki nam ga je dala narava. (Francoski)

Očetova miza mora biti okrogla. (Italkijanski)

Očetova jeza mora biti zmeraj očetovska (Italijanski)

Dokler imaš konja, objahaj zemljo, dokler imaš očeta, se spravi na noge. (Kirgiški)

Dobrega očeta moraš ljubiti, o slabem misliti, da je tvoj oče. (Nemški)

Mlad očeta izgubiti je kot brez pameti ostati. (Baškirski)

Ko se oče postara, bi ga rad zakopal, ko umre, bi ba rad odkopal. (Češki)

V hiši brez očeta je še ob soncu temno. (Finski)

Naj oče tudi umre, samo da ne umro tisti, ki ga poznajo. (Kazaški)

Dobrega očeta ljubimo, slabega prenašamo. (Portugalski)

Vrednost soli spoznamo, ko je zmanjka, vrednosat očeta, po njegovi smrti. (Tamilski - Indija)

Komu dela dobro, kdor svojemu očetu ne dela dobro? (Tatarski)

Ko oče ostari, hiša zamaka. (Vietnamski)

ne niso mi všeč........nikjer ni nč o tem kok ma oče rad svoje otroke al kej......sm to da skrbi da je miza polna, kt da je to njegova edina funkcija :o|o:

pa tole Očetova jeza mora biti zmeraj očetovska .....se pravi more otroke prehlobit kt norc.....al kaka je očetovska jeza?

res mi niso všeč x:Dx

Bora

("sej noben ne pravi da si ti smotan") x:Dx x:Dx

ce je govorila o specificnem casu rasti otroka je imela pomoje prav.

kajti, ko mati doji ocetova prisotnost pomoje takrat ni nujno potreba. :inocent: (se pa ne spoznam glih no x:o)x )

seveda, pa ce misli v kaksnem kasnejsem obdobju, je pa cist mim, da ne bi blo pravga oceta zravn. se mi pa poraja vprasanje:

kaj ce otroku pove, da je pravi oce, pa morda to sploh ni!? ali bo otrok cutil, da ob njemu ni pravi oce ali mati?? :inocent:

-----------

sej noben ne pravi da si ti smotan x:Dx

me je pa šokiralo k je ena sodnica izjavla da za otrokov normalen duševni razvoj oče ni nujno potreben.....da ga komot nadomesti kerkol drug moški v materinem življenju....dedek, nov tip, stric :O: in pol takle škis babji odloča v razni ločitvenih forah, pa ko se gre za skrbništvo recimo :o|o:

sej ok, sam pol tud mati ni nujno potrebna, jo komot kera druga zamenja a ne?

<{POST_SNAPBACK}>("sej noben ne pravi da si ti smotan") x:Dx  x:Dx

ce je govorila o specificnem casu rasti otroka je imela pomoje prav.

kajti, ko mati doji ocetova prisotnost pomoje takrat ni nujno potreba.  :inocent:

seveda, pa ce misli v kaksnem kasnejsem obdobju, je pa cist mim, da ne bi blo pravga oceta zravn. se mi pa poraja vprasanje:

kaj ce otroku pove, da je pravi oce, pa morda to sploh ni!?  ali bo otrok cutil, da ob njemu ni pravi oce ali mati??   :inocent:

-----------

sfalil si bistvo mal....tu se gre za to da je mati kao nepogrešljiva, ni važno v katerem obdobju, oče je pač en pičkin dim tam, k ga loh zamenja vsak k ma pet minut cajta :vragec: brez prave matere bodo pol otroc kao neki psihiči gor zrasli, fotr pa je itak en ibržnik k ga noben ne rabi

Bora

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...