Osamljena 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tudi men ne bi blo glih kaj lahko. Vem da je hudo če brata vidiš vsak dan. Ampak v določenih trenutkih pozabiš na ta prizor pa se maš fajn!Vem, da je hudo. Verjemi mi, da dokler nisem poiskala strokovne pomoči sem vedno mislila na to, kar se mi je pač zgodilo. Ni važno ali sem bila v šoli, v diskonu... vedno me je spremljala misel, da sem bila zlorabljena. Res je bilo ful hudo, ampak sem odločena, da se bom rešla tega "dreka"!! Citiraj Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 Mantis, v družbi kakršni živimo zdaj je nekak trend sočustvovat z Al Kaido, ker je svet grd do njih, torej Bush, pa Blair, pa je pol to posledica tega ko trpijo, kaj delajo, ko mendrajo svet, nedolžne ljudi. Pr nas tud zakoni ščitijo bandite, kriminalce, če bo tvoj pes napadel enga vlomilca v tvoji bajti, pa ga zgrizel, te bo ta, ki bi ti ne vem kaj naredil, če druga ne totaln strah za precej lajfa, lahko mile volje tožil, pa boš ti na sodišču, ko maš tako popadljivo zver. Jst se ne spuščam v to, kak lajf so mel posiljevalci, iztirjenci, razne kreature take in drugačne, ki delajo zločine, če so oni žrtve bli.. men se ne smiljo, kakrol groznega so kdaj doživel, so to IZNIČILi tisto moje sočutje, s tem ko so naprej trpinčili nedolžen folk. Sej tud ljudje ki velik groznega preživijo ne ratajo svinje, vsi si tega ne morjo privoščit, al pa vsem ne zatrokira tko. Men je to glupo, al pa neki norci, kaj za boga, za kaj ne bi oni bli odgovorni za svoja dejanja? Pa jim ne bi sodilo ker so nori? Ko se tak ve, da se jih pol pretvarja, da so bolj nori kot so, sam da kazni uidejo.. Pa psihopati? Pol pa pridejo čez par let ven, na prostost? Krivica se s tem dela nedožnim in poštenim ljudem. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Osamljena 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 Osamljena, losaj se ga, zate naj bo odslej gnoj od cloveka in njegovi punci tudi povej KDO IN KAJ JE ON - IZMECEK. Na srečo se je odselil, tako, da ga bolj poredko vidim. Kaj bi imela od tega, da povem njegovi punci, kaj je počel s menoj? Morda mu je res žal in se je spremenil. Jaz mu ne morem odpustiti oz. pozabiti na tista peklenska leta. Če mu vest dovoli, da je srečen naj bo srečen. Citiraj Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Mantis, v družbi kakršni živimo zdaj je nekak trend sočustvovat z Al Kaido, ker je svet grd do njih, torej Bush, pa Blair, pa je pol to posledica tega ko trpijo, kaj delajo, ko mendrajo svet, nedolžne ljudi. Sočustvovat z Al Kaido? Še nikjer nisem tega zasledila. No vsekakor se izvzemam iz tega vsesplošnega simpatiziranja in sočustvovanja. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 ej, folk, saj ne gre za to, da se ti storilci smilijo, da sočustvuješ z njimi... kaj takega bi bilo od žrtve težko pričakovati.Bistvo je, da je žrtev v sebi sposobna pretrgati vezi, ki jo vežejo na storilca... in zato mu mora biti sposobna odpustiti... pa to ne pomeni, da mora to storiti javno, pred vsemi, ampak v svojem srcu. Ampak do tu je dolga in trnova pot, ki vodi skozi različne faze... zanikanje, jeza, želja po maščevanju, samopomilovanje... morda ne nujno v tem vrstnem redu. In tole ni govorenje na pamet, ampak iz prve roke! Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Osamljena 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 Bistvo je, da je žrtev v sebi sposobna pretrgati vezi, ki jo vežejo na storilca... in zato mu mora biti sposobna odpustiti... pa to ne pomeni, da mora to storiti javno, pred vsemi, ampak v svojem srcu. Ampak do tu je dolga in trnova pot, ki vodi skozi različne faze... zanikanje, jeza, želja po maščevanju, samopomilovanje... morda ne nujno v tem vrstnem redu. Citiraj Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>ej, folk, saj ne gre za to, da se ti storilci smilijo, da sočustvuješ z njimi... kaj takega bi bilo od žrtve težko pričakovati.Bistvo je, da je žrtev v sebi sposobna pretrgati vezi, ki jo vežejo na storilca... in zato mu mora biti sposobna odpustiti... pa to ne pomeni, da mora to storiti javno, pred vsemi, ampak v svojem srcu. Ampak do tu je dolga in trnova pot, ki vodi skozi različne faze... zanikanje, jeza, želja po maščevanju, samopomilovanje... morda ne nujno v tem vrstnem redu. In tole ni govorenje na pamet, ampak iz prve roke! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 Cosma, torej recimo toleranca oz. razumevanje zakaj to počnejo, čeprav ni opravičila za to. Ampak jst tega vseeno ne razumem, za noben plemenit, domoljuben, ne vem kak cilj ne more bit razumljivo, da počne nekdo te teror. napade, al je IRA, ETA, al tile, s tem se spustijo na totalno zločinsko raven, pa ni noben njihov cilj, nobeno trpljenje, nobena njim sveta stvar, razumljiva za svet. Oni so najslabše od najslabšega. Logičen bi bil atentat al kej takega... na te voditelje, ne pa tole. Ja, pa velik folka reče.. ja sej, so tko to nrdil ker.. blabla.. kot da je njim čist jasno, da je MORALO to sledit??? Men pa ni. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>ej, folk, saj ne gre za to, da se ti storilci smilijo, da sočustvuješ z njimi... kaj takega bi bilo od žrtve težko pričakovati.Bistvo je, da je žrtev v sebi sposobna pretrgati vezi, ki jo vežejo na storilca... in zato mu mora biti sposobna odpustiti... pa to ne pomeni, da mora to storiti javno, pred vsemi, ampak v svojem srcu. Ampak do tu je dolga in trnova pot, ki vodi skozi različne faze... zanikanje, jeza, želja po maščevanju, samopomilovanje... morda ne nujno v tem vrstnem redu. In tole ni govorenje na pamet, ampak iz prve roke!lažje je javno kot v srcu... ker ko je v srcu je stvarno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 ni nujno, javnost se utegne zgrazati, da kako da si odpustil in morda itak pol blefiras. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 al pa ti navdušeno prikimavat... važno je kaj sam občutiš in kako greš sam v novi dan, ne glede na to kaj si kdo drug misli.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Osamljena 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>al pa ti navdušeno prikimavat... važno je kaj sam občutiš in kako greš sam v novi dan, ne glede na to kaj si kdo drug misli.... Se strinjam Citiraj Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 ma ja... bistveno je, da razčistiš pri sebi, ne glede na okolico. tudi moje delo na sebi je še daleč od zaključenega Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Cosma, torej recimo toleranca oz. razumevanje zakaj to počnejo, čeprav ni opravičila za to. Ampak jst tega vseeno ne razumem, za noben plemenit, domoljuben, ne vem kak cilj ne more bit razumljivo, da počne nekdo te teror. napade, al je IRA, ETA Ira momci imajo tudi svoje finte, 1x laufala pred neko namišljeno ira pokalico .....Ne, mi tega ne moremo razumet, kaj se njim dogaja, zato tudi sodit ne moremo. Sicer tole ni ta tema...ampak samo še tole.Ravno ti vedno poudarjaš, da mora vsak dobit svoje...recimo, ko ti je en mulc nagajal v šoli si ga nabutala, če se prav spomnem, pa so oni pol te hotel tožit al nekaj takega, ne spomnim se prav dobro.....recimo, ti si se odločila, da boš sama reagirala na to, ker te je nekdo zatiral in težil....ali pa recimo, če ti kdo gre na živce v prometu, reagiraš včasih zlo žolčno tukaj ala butl, gnus, kreten itd....Al kaida ni zveza tabornikov, je zlo....ampak to se je porajalo iz znanih razlogov.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 MantisČe se ti godi krivica, se maščuješ in uživaš v trpljenju drugega(če maš možnost al pa jajca to narest)! Nasilje in maščevanje ne prinese miru ne tebi ne okolici!!!Če bi ubijanje prineslo mir, bi bil Bush največji mirovnik in terorizma ne bi bilo.Tko pa je kot je.Zdimo se ti mirni in razumevajoči, ampak verjamem(o) v civilizacijskemu napredku primerno kazen, ne pa bičanje, linč, ubijanje, ... To ni kazen ampak sadistično izživljanje in sproščanje lastnih frustracij v iskanju notranjega miru, ki ga na tak način ne najdeš in ostaneš prazen, zagrenjen in sam. Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Loli 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 Mantis, prav gotovo se ne strinjam s tabo "zob za zob" - kam bi pa prišli. Preveč gneva in sovraštva imaš v sebi saj takoj reagiraš na kakorkoli drugačno misleče (Marsa,Bern) za katera sem prepričana, da ne želita nič slabega in prav gotovo bi zmanjkalo prstov, če bi štela ljudi na tem forumu, katerim sta že pomagala. Tisto o sužnjih in služabnicah, ki morajo molčati pa sodi v otroške pravljice ali države tretjega sveta. Zadnjih trideset le poznamo toliko ljudi in institucij, ki pomagajo sužnjem, da kar glava boli. Čisto drugače pa je če si nekdo nezavedno izbere vlogo žrtve in izkoriščanega in jo je pripravljen igrati do konca tega življenja. V drugem pa ... Poznam ničkoliko takih zgodb o neprestanih sužnjih in služabnicah moža, otrok, šefov, politike, sistema, ... pa naj jo igrajo. Ko jih spoznaš, ugotoviš, da pomoči pravzaprav sploh ne potrebujejo ali je nočejo, saj bi izgubili svojo identiteto žrtve, ne bi se več smilili okolici, ne bi imeli več o čem govoriti, njihov svet bi postal prazen. Tako pa je za njih dobro, da imajo "gospodarja" in trpijo, trpijo.Čisto druga pesem, pa je s spolnim nasiljem - še posebej v otroštvu. Zelo visoko cenim Osamljeno in njene poglede. Naj pusti brata njegovi usodi-le zakaj bi v vse sranje vpletala še njegovo punco. Prepričana sem, da bo plačal svojo ceno tudi brez sodišča in kazni. Če bo prepoznal vzroke zakaj se mu stvari dogajajo v redu, če jih ne bo - tudi v redu.Osamljena, ti pa le glavo pokonci in iskrice v oči, pa boš videla veliko tistega za kar je vredno imeti pokončno držo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Osamljena 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Osamljena, ti pa le glavo pokonci in iskrice v oči, pa boš videla veliko tistega za kar je vredno imeti pokončno držo. Hvala Loli Citiraj Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Osamljena 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 Težko je razumeti kaj človek prestaja, ko nekdo manipulira z njim. Mislim, da bi ta oseba morala nekomu zaupat in poiskati pomoč. Ziher obstaja nek način, da bi se znebila moža.No ne vem. Lahko je nam tule pisat in delit nasvete. V resnici je pa tej osebi, ki to doživlja full težko in ne ve kaj naj stori. Žal mi je za take ljudi, vendar če si sami ne pomagajo jim tudi noben drug ne more. Citiraj Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mdemsarm 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Težko je razumeti kaj človek prestaja, ko nekdo manipulira z njim. Mislim, da bi ta oseba morala nekomu zaupat in poiskati pomoč. Ziher obstaja nek način, da bi se znebila moža.No ne vem. Lahko je nam tule pisat in delit nasvete. V resnici je pa tej osebi, ki to doživlja full težko in ne ve kaj naj stori. Žal mi je za take ljudi, vendar če si sami ne pomagajo jim tudi noben drug ne more. No, tole je pa šlo hitro. Bravo punca, dobro razmišlaš. Čeprav ti povem, da boš spet padla nekaj deset šteng dol, ko boš prepričana, da je že dobro. Glede nasilja pa: braniti se v danem trenutku je hrabrost. Obračunavanje zaradi sovraštva pa po mojem slabost. Res pa je, da bi vsako nasilje morali moralno in tudi zakonsko obsoditi kot družba, ne pa da nasilneži izpadejo kot "pravi dedci" (no lahko tud babe). In da sodni procesi zastarajo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Loli 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 Mantis, prav dobro sem te razumela. Še vedno pa mislim, da je vsak človek odgovoren za svoja dejanja (agresija ali pa trpljenje) in v odnosu ostaja toliko časa kolikor sam hoče, saj nekateri prav mazohistično uživajo, ko vsem sosedom, sodelavcem in drugim, ki jih le hočejo poslušati (a jih je sčasoma vedno manj) razlagajo svoje tegobe in trpljenje, "Joj gospa, kako ste pa vi uboga. Če bi bil moj tak, bi ga že ..." No pa je za en dan "nafutrala" svoje samopomilovanje. A jutri je nov dan. Mogoče jo bo ponoči spet mož posilil ali pa pretepel namesto zajtrka, pa bo zopet nova zgodba za sosede in tako naprej.Kaj pa praviš, na dva primera, izpred nekaj dni, ko sta dvema znankama nenadoma (kap) umrla moža, s katerima sta 30 let preživela idealno skupnost. Ljubezen, razumevanje, popolnost ... Sedaj pa sta čez noč ostali sami in osamljeni. Kje pa je tukaj človeško sočutje? Vlagaj energijo v stvari, ki jih lahko spremeniš (sužnjelastništvo)! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Zelo visoko cenim Osamljeno in njene poglede. Naj pusti brata njegovi usodi-le zakaj bi v vse sranje vpletala še njegovo punco. Prepričana sem, da bo plačal svojo ceno tudi brez sodišča in kazni. Če bo prepoznal vzroke zakaj se mu stvari dogajajo v redu, če jih ne bo - tudi v redu.Osamljena, ti pa le glavo pokonci in iskrice v oči, pa boš videla veliko tistega za kar je vredno imeti pokončno držo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Danes grem ven, nameravam se imeti dobro in plesati do jutra. Kul. Upam da si se zabavala - kot jaz. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FR4Y€R]{4 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 Spomnila sem se naslov one knjige. Mislim da je naslov knjige Leon. Avtorja pa morm poiskat. Ga bom drugič objavla. Citiraj http://www4.slikomat.com/07/0403/080414b2vt.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kul. Upam da si se zabavala - kot jaz. Sem. Mogoče sva bile pa še kje na istem placu, ker mene je bilo povsod dovolj. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 jaz sem bila na metelkovi, sam ce bi me videla (ti), bi po mojem vedela.me je tezko ne opazit. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.