Skoči na vsebino

Spolne zlorabe

skwo

Recommended Posts

Guest mačona

Bi življenje sploh imelo smisel, če te ne bi nikoli nič iztirilo? Da te porine naprej?! O ja, prokleto iščem ravnovesje sama s sabo.

O tipih ne bom nič več rekla, zaradi mene so lahko kaki so, glavno, da je moj tak kot je, z ostalimi pa ne živim in se ne družim pretirano.

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Bi življenje sploh imelo smisel, če te ne bi nikoli nič iztirilo? Da te porine naprej?

Ti jest povem iz svojga življenja da me skoraj nič ne iztiri(razen takrat ko nekdo začne vrtat po men in me usmerjat in to tak ko sploh nima pojma-ampak to je že osebna zadeva.Vse drugo je tok fino.

A veš kaj je najbolj zanimivo da se nisem kregov z nobenmu že zihr 5 let.Popuščam na celi fronti pa me nimajo za slabiča(za kar mi tut dol visi).

life iz beautiful

.....če si najdla svojega moškega potem je to kar pišeš odveč dragica.Uživaj v ljubezni in bodi ljubljena x:)x xsrcx

Guest mačona

Saj te štekam, kaj misliš. Dobro vem, da se nima smisla razburjati za veliko večino stvari, treba se je, če se gre za lastno dobro in dobro bližnjih. Ma, ni si vredno kvariti zdravja in živcev, a včasih je težko krotiti temperament. Verjamem pa, da se ga da precej ukrotiti ali preusmeriti.

Brez skrbi, oba uživava v ljubezni, kolikor se da. x;)x xsrcx x:)x

Tako, zdaj pa spet naj kdo kaj pove v zvezi s tole temo, ker sva midva zašla.

Marsa, popolnoma prav imaš!

Izraz je prav ubijalska kombinacija izredne lepote in pameti, kar lahko iščeš podnevi z lučko, pa ne najdeš x;)x

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

xokx verjamem, lepo ko si povedal! :palec:

(verjamem, da je se lepa, da je pametna, pa vidim x;)x)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

:inocent: Izraz zelo lepo :o|o: sam to bi še dodala ko enkrat poveš in daš ven je najbolje pustiti na smetišču zgodovine....

:sori: drugače si v nevarnosti, da postaneš kot človek, ki brska po odlagališču smeti in vsako reč podrobno ovoha, preuči od kod je prišla, kdo jo je naredil, kako dolgo je že na smetišču....najbolj fajn da ko jo prepoznaš da jo odvržeš...in se z njo ne ukvarjaš več :xx!:

Svoj obraz obrneš v sonce in sence začnejo padat za teboj :2src:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

jp, Lia, sam dokler se voha po tem, mu se nekaj smrdi...

ko pa pocisti, mu pa ne vec, ker se nic vec nikjer ne pajca. x^x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

:8): ja to je res, sam preveč cajta izgubljamo s tem....k zavohaš odvržeš , počistiš pa konc....večina nas pa še zmeraj hod v smetnjak brskat pa se žret zakaj nam je kaj splesnelo :vio:
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

osebno najbolj cenim voljo.

pac...

jokam od ganjenosti, ko oni s trudom premaga in ko premaguje, sto milijonov srckov mu dam... oni ne vidi, tu dam enga... xsrcx

jamranje... pa ne tolk zato, ker se bi mi zdel pusijevsko (kar mislite da je glavni razlog)... pac pa ga zato 'ne maram', ker..... vedno vsebuje 'drugega krivca' (tudi ko ne gre za ocitnega in nedvomnega, kot v primeru te teme)...

mogoce se slisi hladno in prevec racionalno in cist off, je pa sam primer....

cestitam onemu, ki naredi oni prvi razred, ne pa onemu, ki se zgolj ima namen vpisati vanj. :)

ceprav cenim tud namen.... :palec:

Picasso

• 1 month later...

topel pozdrav vsem lunatkom :palec: kar nekaj lun se je obrnilo od moje zadnje objave.življenje drvi s polno paro in sopihajoče jaz za njim.v vsej naglici pa mi ne uspe odvreči vsega tovora,ki ga vlačim s seboj.je le ena stvar,ki se mi zdi pomembna in sicer to,da sem dojela odpiranje vrat.ena beseda,kretnja,misel,"naključni"dogodek...in vse me popelje samo naprej.čeprav imam včasih občutek,da sem še zelo zadaj,zadaj ampak ko se zazrem nazaj,vidim da je gora spoznanj večja,višja.včasih skomignem in si rečem"kaj mi bojo vsa ta spoznanja?"in tule najdem en mali smisel,da mogoče,mogoče bo mala pisana beseda nekomu naredila premik in bo šlo na bolje.to je bil mali uvod xDDx zdaj pa sledi bistvo x;)x mala skwo se je srečala s čustvi.najprej se je zaljubila v gore in malo kasneje v gornika.ja,v pravcato moško bitje x:Dx nikoli,nikoli si ne bi tega nadejala.do sedaj sem sicer poskušala,da bi probala občutiti kako to zgleda ampak je bilo vedno toliko rdečih luči,ki so srce totalno zaslepile z pekočo,bolečim alarmom.ko je spoznala tega moškega pa je ,zanimivo,skušala priklicati vsaj mali snopek te rdeče svetlobe,mali drobceni curek in oprijela bi se ga z vso močjo.ni ga bilo.prej popljuvana ljubezen je z vso silovitostjo butnila med zidovja osame mrtvila,ki je bival v duši te male skwo.kako more en človek in to še moško bitje(se kar opravičujem v naprej,da ne mislim žalit moške.prosim vas le malo razumevanja,ker moški so v glavnem bili kar povod za neke zmede in bolečine v meni)izžarevati toliko ljubezni.ob tem človeku so se mi porajala hotenja po še večjemu sprejetju male skwo,zelje,da bi skwo začela sajnjati,želje so obsule dušo kot travnik postlan z rožami brezskrbnosti.pripravljena na popolno tveganje.ampak...spet je to trajalo le nekaj časa in začele so se prižigati rdeče luči.

zmeda,zmeda,zmeda kdo te je ustvaril,

ti krila podaril,da letaš po duši moji?

beda,beda,beda kdo te spustil je na plan,

da rovariš po sinjini duše moje,

kdo ti dal je tak elan,

da ne omagaš v vseh teh letih?

nemi kriki male skwo v divjini,

ne preglase vedenja v tišini,

da sama,le sama noče ubiti zmede,

ji krila polomiti,

ne bede ujeti in jo odvreči.

še vedno ju neguje

kot mati malo dete pestuje.

ona ve!

še toliko celic nje

prepojeno z kaznijo je.

je mala skwo tudi že nasmejana,

saj čuti,da se kmalu osmodila bodo krila,

da beda kmalu bo segnila.

mala skwo..,čuti to.

huh,pa sem si malce olajšala dušco xDDx

Ojla Skwo, berem to tvojo dogodivščino, ko si se zaljubila v "čisto ljubezen" v moški obliki. In potem sledi razočaranje. Znova:)

Poznam to zgodbo zelo dobro, kaj naj rečem. Ali naj ti napišem, moja dognaja na tej poti?

Morda najdeš kaj zase:)

Mnogokrat sem se zaljubila v življenju, res, vedno sem šla v vezo s srcem, pač s takim ki je takrat bil, bogcan.

Ko mi je nekdo to ljubezen tudi vračal, sem bila čisto preplavljena z zanosom, naivna, zaljubljena, nisem videla signalov, nisem videla pomanjklivosti te osebe, kovala sem ga v nebesa. Ne da bi vedela, sem samo sebe zapuščala, popuščala, sem se prilagajala, kimala, bila vesela, dokler ni prišlo do očitnega dokaza, da je skrajno neprimeren zame.

Realno sem pogledala, kaj si jaz želim v resnici od partnerja in kaj si moja podzavest želi v resnici od partnerja.

Razlika je bila očitna. Podzavest si je želela samo to, da ima to malo punčko rad in ta mala punčka je bila pripravljena ZAMENJATI še tako malo ljubezni za vse kar lahko dobi DRUGAČE V ŽIVLJENJU.

V reali pa je za dobro partnerstvo potrebno še kaj več, kot malo ljubezni. Vztrajala sem kar nekaj časa v takih nemogočih situacijah, tudi potem ko me je udaril sem mu oprostila in iskala nek izgovor zanj. Krivdo sem iskala v sebi. In vedno sem jo tudi našla. En del mene je pa vedno vedel, da to ni tisto kar jaz iščem v življenju, tisto malo potrditve, občutka da sem SPREJETA.

Brskala sem v mojih nezavednih delih, ker sem slutila da to ni to kar imam možnost dobiti. Življenje mi ne ponuja samo to, da sem z nekom do konca svojih dni, in sem pač odvisna od tega ali me bo imel on rad ali ne. Potem je vse skupaj zaman, slutila sem da ta pot ni dobra zame, čeprav sem tako naučena. Se poročiti.... Iskala sem vedno odgovore na vprašanja, ki so za večino nesprejemljiva....in sem jih s časom tudi našla.

Nauk moje zgodbe je: JAZ, edino jaz si dam lahko toliko ljubezni kot je potrebujem, JAZ edino jaz si lahko povrnem občutek svoje lastne vrednosti (nisem več odvisna od potrditve tega v drugih, če jo dobim pa bogu hvala:) ) in to z postavljanjem svojih Ciljev in dosego le teh. V partnerjih ne iščem več nekega ideala, ker tega enostavno ni.

Ne pustim več da me čustva zameglijo (vendar jih ne ignoriram!), povem kaj jaz pričakujem od partnerstva, ne slepomišim, se ne sprenevedam pred njimi in od njih pričakujem enako, projekcije so se razblinile:) In ker jaz vem kaj hočem, to je pomembno, moraš vedeti sploh v resnici kaj hočeš, se odločim ali je to zame ali ni.

Življenje je v resnici zelo enostavno, in sedaj če imava oba enake interese je cool, če ne pa ne. Nisem več žrtev, samo tisto kar paše name kot ata na mamo je zame dovolj dobro in kaj izgubim s tem ko z potencialnim partnerjem uvidim, da so večja navzkrija že na začetku? Nič!! Verjetno edino to, da bi trpela v zvezi. Tega si pa ne želimo, ne:) Ne več!!!

Pa še nekaj osebnega, sedaj sem z nekom v odprti vezi, vidiva se ko se vidiva, takrat se imava lepo, sva nekako prijatelja, ki se "crkljata", brez nekih večjih obljub za prihodnost:) To bi bilo zame včasih totalno nesprejemljivo, vendar sedaj mi to zelo ustreza, glede na moj natrpan urnik, kaj pa bo, bo pa čas povedal. Morda bo prišlo do točke, ko bova hotela biti več skupaj, morda bova pa šla vsak svojo pot, ne vem:)

Moj največji strah, pred izgubo ljubljenega in občutka sprejetosti se je razblinil. Zakaj?? Ker sem dojela, da mi vedno ostane nekaj kar je zame najbolj pomembno in predvsem VEČNO: JAZ

Če realno gledam na situacijo, kaj sem že vse čez dala in v prejšnih življenjih, samo jaz, moja duša ostaja nespremenjena, samo včasih zelo zabarikadirana:)

No tako, to je to zaenkrat:) Grem spat!!

x;)x x:Xx x:Xx x^x

Kako čemo? Lako čemo.

ja, jaz tud verjetno preveč idealiziram,tudi v mojem partnerstvu neki škriplje, mogoče vse skupaj čem preveč idealizirat, mogoče pa ne, mogoče je pa to notranji glas, ki mi hoče nekaj povedat, kar sama nočem slišat, tega se zelo zavedam, kot je rekel moj brat: LAHKO POSLUŠAŠ SEBE, lahko PA POSLUŠAŠ TUDI SEBE,vsak v sebi najde resnico, samo kako veš, da je tisti notranji glas resnica, intuicija in ne iluzija, slepilo, ker vedno so znaki,vendar vsakič jih spreobrneš v svojo prid, enkrat da je ta stran prava, spet drugič pa vidiš znak, ki ti nakazuje, da je prava druga stran, kako se pol odločiš, da je prav?prav vidiš šele potem, ko si že storil napako in plačuješ zanjo....bistvo manipuliranja je v tem, da ko nekdo s tabo manipulira, tega ne veš, tega se šele zaveš, ko si že bil zmani :sori: puliran....
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto, kar nisi, kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal

pametno razmišljaš oz. gledaš na stvari Izraz :palec: js tud pravm, treba si je bolj na izi vzet, ker če si preveč na hard, zna potem full bolet...

A jaz, naivčina, gledam pametno??? :eek: x:Dx

Kako čemo? Lako čemo.

Tjazy je napisal:

Te ljudi je potrebno ustrezno zdraviti.. ne pa jih kaznovati. Dokler bo druzba razmisljala v smeri kaznovanja ni druzba nic boljsa od storilcev.

Se ne strinjam, ker psihiatričnega zdravljenja so potrebni le duševno bolni ljudje, ki bi počenjali te grozote (posilstva, spolne zlorabe...). In ti večinoma niso (živijo vsakdanjo življenje in po ničemer vidno ne izstopajo), ker to počnejo zavedno, premišljeno in načrtno - torej hudobije oz. zla se ne da zdraviti s psihiatrijo, ampak se jo da kvečjemo omejiti, priprti, da tak človek, bolje rečeno žival, ne nadaljuje nasilja in ustrahuje svojih žrtev že s tem, da je na prostosti.

Se strinjam s temi, ki trdijo, da je treba, da žtev sama sebi odpusti (to, da se jim je to zgodilo in sa niso nič krivi zato), ker ponavadi, če gojiš do nekoga hudo sovraštvo, s tem na nek način povzročaš tudi samemu sebi škodo, ker te pač to izčrpuje (mentalno in fizično), doživljenjsko veže na tega človeka, ti odžira vitalno energijo in te na nek način miselno priklaplja na tega človeka, da verjetno nenehno podoživljaš storjno krivico, nasilje, zlorabo; tako da živiš za preteklost, za točno določen dogodek, ki ti ne pusti naprej, da bi zadihal in pustil preteklost za sabo.

Ampak kot vemo, že Freud, ki je bil utemeljitelj psihoanalize, je ugotovil, da še sami sebi nismo gospodarji, čeprav to mislimo, da imamo sebe pod kontrolo, ampak se sama zavest napaja iz nezavednega (2/3 ledenika - podzavest, ki je izpod vodne gladine, pa je naš dejanski vladar, žal nimamo kakšnega posebnega vpliva na njega). Tako da se ne more nekdo prisiliti, da bi intelektualizira svojo težavo, rekoč: "Aha, samo, da si odpustim, pa se bom boljše počitil." Sploh ko gre za tako globoke rane, kot je spolna zloraba. Ampak se mi zdi, da tak način mišljenja spada v religiozne, teološke in filozofske vode in nima kaj dosti skupnege s konkretnim življenjem posameznika (žrtve). Tako da je po moje psihoterpija ali kaj podbnega še najboljša stvar, da tak človek, da na plano to potlačeno agresijo, zatrta čustva in jezo ter jo izživi s trasferjem s pomočjo strokovnjaka (psihiatra, psihologa), ali mu kako drugače pomaga.

Osamljena je napisala:

V prejšnjem življenju sem mogla biti nekaj zlo hudobnega, da se mi zdejle vse to vrača.

Osamljena, ne dopusti, da ti novodobniška ideologija "pere možgane". Namreč če nekdo verjame v karmo oz. reinkarnacijo na tak način kot ti, bo potem vedno našel odgovor, zakaj se mu dogaja vse slabo in tako posledično misli, da si je za vse sam kriv, če se mu zgodi kaj hudega, da kvazi odslužuje kazen za svoje grehe v "prejšnjih življenjih" - torej ti to še dodatno nabije občutke krivde, kar je slabo - in vsaka vera, ki tako uči, je slaba. Tak način verovanja je zame oblika verskega ekstremizma. Kolikor sem seznanjem s hinduizmom, je to tudi povsem zgrešena interpretacija Zahodnjaka, ki je v svoji zmedenosti pokupil in pograbil vse za čisto zlato, kar prihaja oz. samo malo diši po Orientu, ne da bi delal selekcijo, ker pač v tej zmedi ni niti tega sposoben.

Ponekod v Indiji imaš celo tak ekstrem, da so verni domačini jezni, če recimo kake zahodnjaške dobrodelne organizacije pod krščanskim okriljem, ki imajo ljudem namen pomagati, da se zgražajo nad tem njihovim aktivizmom, češ, da s tem delajo odklog za odsluženje njihove karme. Kakšna vera pa potem to mora biti, ki ne premore sočutja? To ej še pač njihova zapiščina kastnega sistema, ko so bogati in vplivni preko vere manipulirali z ljudstvom, da ni prišlo do uporov in vstaj, da so ljudje še naprej trpeli ponižanja in izkoriščanja, ker so verjeli, da je to njihovo poslanstvo.

... Namreč če nekdo verjame v karmo oz. reinkarnacijo na tak način kot ti, bo potem vedno našel odgovor, zakaj se mu dogaja vse slabo in tako posledično misli, da si je za vse sam kriv, če se mu zgodi kaj hudega, da kvazi odslužuje kazen za svoje grehe v "prejšnjih življenjih" - torej ti to še dodatno nabije občutke krivde, kar je slabo ...

se tule kar strinjam s tabo (pa ceprav mi ni tuje taksno razmisljanje o karmi in reinkarnaciji, vendar v temle imas popolnoma prav). :palec:

*

Skwo, haj!!! x8Dx :palec:

lepo te je videt, sem glih par dni nazaj mislila nate, kako da se nic ne javis, fajn ko si se! :palec:

Picasso

Bern je napisal:

Brez posiljevalcev nekateri ne bi doživeli svoje karmične naloge, tako kot brez Hitlerja ne.

Torej fora ni v iztrebljenju posiljevalcev, ampak v tem, kako se samoizgraditi. Pa tudi obraniti, jasno.

Se globoko ne strinjam s tabo in tvojim načinom razmišljanja in smatram to za verski fanatizem in ozkogledost, kjer je podajanje takšnih mnenj še toliko bolj neokusno in netaktno za to temo, ker s tem nasuješ žrtvam spolnih zlorab še dodatne soli na nikoli prav zaceljene rane - torej jim vzbujaš občutke krivde, kar je njihova že itak prvotna težava, s k atero se spopadajo vse življenje.

Pa povej mi relacijo med vero ali tvojim filozofskim prepričanjem v zvezi s posilstvom, kaj imata skupnega? Recimo cilj religije/vere je zveličanje, cilj psihiatrije pa vnovična pridobitev duševnega zdravja, ki je zagotovo bilo skrhano s tako nasilnim dejanjem, kot je posilstvo. In kaj ima veze s posilstvi šele astrologija in planeti?

Med vrsticami si vsem žrtvam sporočil, da so si to zaslužili zaradi "slabe karme", med drugim tudi poboj nekaj milijonov Judov. Grozno...

Vsaka vera brez empatije in sočutja je zgolj MRTVA VERA, katere nosilci so ponavadi verski fanatiki.

Mantis je napisala:

Ce bi bli 4 dedci, verjetno ne bi mogla nic nardit. Toda da pa se ubranim hude telesne bolecine in notranje poskodbe, kar posilstvo na fizicni ravni tudi JE, bi ze imela sistem za obrcanje jajc, golenic in nosu, saj nism zastonj trenirala borilnih vescin. Jaz ne bi niti policije klicala, samo onesposobila bi ga (jih) do nezavesti, si povsem zaupam glede tega

Mi je všeč tvoj pogum in to, da slepo ne zapadeš verskim interpretacijam posilstva. Tu bi šedodal, da mogoče nekatere ženske "friznejo" ali zamrznejo ob poskusu spolnega napada, tako da nimajo razvitih tako močnih psihičnih obramb, da nekdo lažje penetrira v njihov meje, kaj šele, da bi se upale lotiti napadalce tudi fizično, za kar pa si seveda niso same krive.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...