Skoči na vsebino

Spolne zlorabe

skwo

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>... Meni kot materi marsikaj pomembnega uide pri mojih otrocih. Za nazaj se mi poklikajo vsi simptomi, za sproti pa tega ne povežem.

... In hudič se je soočiti z dejstvi, ki so te oblikovali. Ne obupat! Jaz tudi še nisem, pa je včasih na robu samomora.

Draga M,

(kako se to ime izgovori oz. kaj pomeni?)

Če je za Marso ze mal pase' to za koga drugega mogoče pa ni. Drugače sploh ne bi mogla napisati te svoje skušnje. (Nobena skušnja ni pase´, vse nam ostanejo za vedno.) Tudi Osamljeni je lahko vsaka nova skušnja v pomoč. V nekaj dneh pa človek tudi ne zabetonira še svojih prepričanj, čeprav sedaj misli drugače. Nenehna podpora ne more biti napačna.

Sploh pa sem prepričan, da človek kar tako z lahkoto ne napiše takih skušenj. Hvala ti zanjo. xsrcx xsrcx xsrcx Mi smo tudi s teboj.

PikO

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Deli na socialnih omrežjih

Hojla, mdemsarm in osamljena

Nisem šla vsega vajinega brat, priznam. Samo tole me je spodbudilo:

Ej, a kdo ve za kakšnega strokovnjaka, ki je "normaln"; se pravi da se posveti enmu takmu kot sem jaz?

Zdaj ste osmislile v glavnem vajino breme, ki vama meša štrene v vseh prepričanjih, kar jih vajina podzavest ima v sebi. To je tko kot trdi disk računalnika, ko pride en ta lev programer, nekaj naloži gor, potem pa ostali programi to podpirajo. al pa ne, pa vidiš veeeeeelik napis na rdečem polju ERROR. Pa smo tam. No tko približno te vajine izkušnje ali preizkušnje, kar sta doživljali, sedaj upliva na vse odzive v vajinem življenju, na nekatere bolj, na druge manj. A to se potem začne še nalagat in se potencira nemir v nas. Potem pridemo do zelene črte, ali mejne črte. Takrat se mnogi zamamilčkajo, drugi zapijejo, nekateri nakupujejo kot nori... V glavnem, takrat zasveti rdeča luč. A total propademo al pa se pogledamo v ogledalo, se zjočemo, saj takrat se nam šele naše srce odpre, da SAMI SEBE SPREJMEMO.

To pomeni, da smo kapitulirali, da smo nemočni, a trdno odločeni, da temu naredimo KONEC.

Tako se potem šele začne. NAJPREJ JE TREBA POČISTITI. To jaz vem že vso svojo dolgo pot svojega prebujenja in mnogih spoznanj, ampak mi ni jasno, zakaj to ni zlato pravilo št.1 pri vseh, ki se gredo nekakšno pomoč drugim. Saj drugače ne moreš pozdraviti rane, če jo najprej ne očistiš, da se potem lahko začne celiti.

Kako počistiti, kako pozdraviti? Pametno bi bilo vzeti v roke kakšno knjigo!! Katero, ve samo vajin notranji ali višji jaz. Saj je vsak za sebe popolnoma edinstvena oseba, z edinstveno potjo.

Najmočnejše čiščenje je TOTALNA REKAPITULACIJA SVOJEGA DOSEDANJEGA ŽIVLJENJA. Vse, prav vse je odvisno od naših prepričanj, KAKO OCENJUJEMO IN MERIMO STVARI, SITUACIJE, LJUDI. Vse je tako preprosto, zato je tudi tako težko razumljivo, ker smo ljudje bitja, ki smo "udomačeni" kot domače živali, moramo funkcionirati, kot od nas zahtevajo starši, učitelji, v podjetju, celotna okolica, ne DOVOLIJO NAM, DA BI OSTALI KAR SMO. Potem se ti vzorci kar naprej ponavljajo, dokler nas ne prizadene tako močno, da se zavemo napake naših UDOMAČITELJEV in zavestno sklenemo, da tega svojim otrokom ne bomo delali, da je to čista manipulacija.

Kako začeti čistiti? Za začetek bi bilo dovolj vsak dan postaviti sebi vprašanje KAJ ME JEZI? ZAKAJ ME TA STVAR JEZI?

Če se odločimo, da res to naredimo, vsak dan samo eni stvari, ki nas jezi, pridemo do dna, smo si podarili najlepše darilo, kar jih obstoja. VERJEMITA MI !!!!

Ko počistimo nesnago iz našega srca, ugotovimo, da smo se sovražili !!! Zdaj je postalo dovolj prostora, da lahko v dnu srca najdemo in objamemo Otroka v nas, ki ves čas joka in čaka, da ga bo nekdo končno objel in mu povedal, da je vreden ljubezni in ga stisnemo k sebi, da ga začutimo.

Je pa zlato pravilo tudi, da se brez muje, še čevelj ne obuje. Torej, če kaj ni jasno, če bi kaj vprašali, izvolita, tudi na OS, ni panike.

Aja, SKWO mi je pa tel. da je bila za vikend v hribih, skoraj je osvojila TRIGLAV. Kolk sem vesela, rada jo imam, skupaj z njenima indijancema, saj je kot moja hči, pa še lepše mi je pri srcu, ker se tega zaveda in mi sedaj to tudi vrača, da je odprta, zaupljiva. Ko pa se srečava na vsake toliko časa, se stisneva, tudi kakšna solza sreče priteče. Hvala tebi Marša in tvojim sodelavcem za tale naš forum, saj je res vreden zlatega denarja.

http://www.mamarocks.com/image114.jpg

peace and love

Klinar

Ja, ja se j vem! Spet sem preveč zgostila pojem. Jaz sem namreč že iskala pomoč pri psihiatrih, pa so vsi samo poslušal, pa tablete napisal. Jaz bi se pa rada POGOVARJALA, ker se še nisem. Ne bom jedla tablet, ne bom pila alkohola, čeprav hudičevo dobro dene. Zato sem iskala normalne. Jaz vsekakor trenutno to nisem

Ona je takrat rekla, da bo osvobojena tega sele, ko bo oce mrtev.

"Najboljsi" posiljevalec je mrtev posiljevalec.

Sorry, punca, dva stavka orenk mimo.

V prvem dekle dokazuje, da ji veliko tega ni jasno, kajti "osvobojena tega" ne bo niti ob smrti očeta! Brca v temo.

Ker če me tudi oče ali očim ali kdorkoli NE posiljuje, mi pa lahko zabije samozavest v nulo na kak drug način, anede - ko stojiš na blagajni veleblagovnice, vedi, da je med desetimi pred teboj pet takih, morda štirje, da bi bili samo trije, ne bi dal roke v ogenj.

Ampak potem ta oče/očim/kdorkoli umre/se odseli/razblini, NULA PA OSTANE. :eek: :vragec:

Graditi je treba iz nič - če ima taka oseba srečo. Ker če nima sreče, se mora truditi, da pripraska ŠELE DO NIČ, in potem šele naprej.

(Desetine takih pogovorov imam za seboj, dont vori. Realni ljudje iz mesa in krvi. S hendikepi, s katerimi ne vedo, kako jih obrniti, da bi sploh pasali v roke. - Potem se pa štrikamo skupaj... Včasih mučno.)

Drugi stavek je tipičen za vse tiste, ki se oplajajo/oplajate z nesrečo in hendikepi. Sem (med drugim; astrološko gledano) spada velik del rojenih v Ribah, potem generacije s Saturnom v Ribah (cca '64 do '67 plus 29 let pred tem in 29 let za tem), ljudje z Luno v 12. hiši (po možnosti slabo aspektirano) in tudi sicer z močno 12. hišo (na primer rojeni takoj po zori. Kar velik kos populacije torej. (Pri zafrustriranih Slovencih nič kaj nenavadna populacija.)

Tu gre za nagnjenost k povračilnim ukrepom, ki niso drugega kot izhod v sili. ("Ker si ne morem/ne znam pomagati, je treba take pobiti, pa bo stvar rešena.") Neumnost.

Brez posiljevalcev nekateri ne bi doživeli svoje karmične naloge, tako kot brez Hitlerja ne.

Torej fora ni v iztrebljenju posiljevalcev, ampak v tem, kako se samoizgraditi. Pa tudi obraniti, jasno.

Nekaterim ženske kljub vsemu ne uspe posiliti. Kako pa to?

Poznam žensko, ki je šla ponoči sama skozi Ljubljano, hodila je pa tako, kot da OSVOBAJA to Ljubljano! Če bi znali brati njeno avro, pitaj boga, kakšne barve je bila. Posiljevalcu je bila garant precej sumljiva. Ostaaaav'

x:)x

<{POST_SNAPBACK}>Motis se, ce mislis, da  V RESNICI obzaluje.

Uh uh uh!!!! cakaj malo!!! Kako pa TI VES, kaj ON V RESNICI???????????????????

tole mi pa ni prevec vsec, tole hitro sklepanje spet in obsodba....

Obstaja 100 resnic; tud ce ti poznas 100 primerov (kar jih ne), jih obstaja se vedno nesteto - in eden ni enak drugemu.

:o|o:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Prav je da si odprla to temo. Imela sem enak primer ampak na srečo nisem bil zlorabljena. S sošolko sva se igrali pred šolo in kr naenkrat je prišel neki fant. Prvo je zgrabil mojo sošolko in jo začel objemat. Ne mislim se važit ampak hitro sem ukrepala. Brcnila sem ga in moja sošolka je stekla stran. Potem sem še jaz hotela zbežati ampak, kr nisem tako dobra pri tekanju sem bila počasna. Torej me je ujel in me je pritisnil na tla. Tako dolgo sem se upirala dokler se ni vdal in me spustil. Nato sem seveda zbežala in vse povedal mami, naslednji dan pa učiteljici.

Še zdaj se spominjam tega dogodka in vedno me je groza razmišljati o tem.

:V:

http://www4.slikomat.com/07/0403/080414b2vt.gif

Lahko si ponosna nase, da si tko ukrepala....se postavla zase in za sošolko in da si povedala mami in učiteljici...

Kdaj se je pa to zgodilo? Koliko si bla stara in kolk si zdej? Česa se pa bojiš? Da bi se ponovilo? A je ta fant še vedno v tvoji bližini???

Malo več podatkov rabimo, da ti lahko svetujemo in pomagamo! Pa brez skrbi, ostane med nami....itak je tvoja identiteta skrita! x;)x

Takrat sem bila v četrtem razredu, stara sem pa bla 11 let.

Fant še vedno živi tam blizu. Še vedno me je malo strah, da se bo še enkrat prikazal. Tega pa rajši ne bi vidla.

Urška, po moje si mu takrat pokazala hudiča in se te zdaj malo boji....nič se ne bat, ne bo spet poskušal...kaj pa veš, zakaj je takrat to naredil. Mogoče ma sam veliko problemov doma in se je hotel nad vama izživljat, ker si je mislil, da ker sta punci se ne bosta uprli in bo močnješi od vaju....potem si ga pa močno presenetila in si ne bo več upal....če bi se pa kadarkoli še kaj podobnega zgodilo, pa TAKOJ povej doma, v šoli.....TAKOJ!!!!!!!

Si pa res ta prava frajerka! x;)x

Še enkrat se ti morm zahvalit. Res lepa hvala. Na svetu so različni ljudje. Jaz mislim da se za spolne zlorabe odločijo tisti, ki imajo probleme doma, v šoli, so mogoče nezadovoljni sami s sabo.... Samo zakaj se odločijo za zlorabe?

x?x

Ne vem zakaj. Vprašanje brez odgovora po moje...sej so tud oni bogi, ker majo tako željo po tem, pa je ne morjo ukrotit in eni celo vejo, da je to, kar počnejo, narobe... :xx!:

Nimaš kej....lahko samo držiš pesti, da se tebi to ne zgodi. :o|o:

<{POST_SNAPBACK}>

NOBEN OD VAJU NE VE, KAKO SE POCUTI ZLORABLJENA OSEBA, KER TO NISO BILI VAJINI PRIJATELJI, NITI NISTA GOVORILA S SPOLNIMI ZLOCINCI ALI SE DRUZILA Z NJIMI OSEBNO NA KAVI IN OB KARTAH, DA BI VAMA LAHKO BILO JASNO.

tega ne mores vedeti, spet torej samo sklepas. In posplosujes.

Verjamem, da je v stevilnih primerih tako. Ti pac opisujes enega konkretnega, ki je podprt se s kaksnim. Razumem.

In zakaj moras zdaj cez forum tezhit, ce dva misliva tako ali pac jaz?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Bern, ampak je vprasanje, ce si ti kdaj spoznal socutje. Ne bi rekla. Zato se s obcutkov zrtve ne mores obcutit, ampak vidis samo pot naprej.

Vidva bi mislila tako kot jaz sele, ce bi bila sama ŽRTVI. Dokler nista, lahko govorita na pamet. Jaz pa o sebi ne bom nic vec. Itak da Bern vse "ve" in pove namesto mene, kaksna da sem. 

... haha rada bi vidla tebe, Bern pa Marsa, kako bi reagirala, ce bi vama hcerka al sin povedal, da jo en sosed al pa kajvemkdo zlorablja ali da se je to zgodilo enkrat.

Veš kaj, Mantis, zdaj pa ga nehaj lomiti. Saj ti nihče nič noče, samo svoje mnenje izražamo. Z vso pravico, seveda. In če misliš biti OGROŽENA za vsako besedo, ki ti ni všeč (po tvojem "občutku"), ne boš prišla nikamor.

Kar pa se mojega sočutja in ostalih spoznanj tiče, pa naslednje:

Če bi se srečala in malo več pogovorila, bi ti kmalu postalo jasno, da je Bern dal pri svojih 49-h veliko več skozi kot ti, in to stvari, o katerih ne bi govoril. Čisto res je, seveda, da me POSILIL pa res še nobeden ni, ampak obstajajo tudi drugi principi/načini, da te okolje/svet/okoliščine/lastna karma/itd. dodobra sesuje. In se postaviš nazaj gor in greš naprej. Čeprav imaš seveda lepo možnost - ki jo klima in okolje precej dobro "podpirata" -, da greš tudi na štrik.

Tako da so stvari, o katerih poješ ti, SAMO ENE OD stvari, ki človeka lahko prizadanejo. In prav o ŽRTVI in KRIVDI ti znam iz lastnih izkušenj povedati zelo veliko, dont vori. Ne samo ti, Mantis, ne samo ti.

Imam pa definitivno prednost pred teboj: nikoli se nisem smilil samemu sebi. Ker to te potem veže, da ne moreš naprej, v najslabšem primeru - in ti nisi daleč od njega, kot vidim - hočeš dobesedno izsiliti, da bi se smilila ljudem in da bi ti dali pozornost. Čisto klasično kot Riba. "'Boga jaz!" Daj no!

Pa si imela s tem izsiljevanjem doslej v življenju veliko uspeha?

Nedvomno ne. Kajti če bi bilo tako, bi ti LNF služil za podajanje svojih izkušenj drugim, da bi jim bilo laže, pa ti ne; za iskanje nasvetov, kako iz določenih kritičnih situacij in stanj, pa ti ne (kajti če bi, potem ne bi tako vztrajala pri svoji precej izključujoči naravnanosti); ali pa za razvedrilo, pa ti ne (ker se potem ne bi tolikanj angažirala v takih temah, kjer prav ogroženo ne znaš odnehati).

Kajti kako pa je na ulici, med ljudmi? Ja, mimo gredo, banda ušiva! Ne dajo Ribici pozornosti, ki jo hoče. Ne ukvarjajo se z njenimi problemi in ne smili se jim. Ker preprosto nimajo časa, puža. In ker imajo dovolj svojih lastnih problemov. Ki NJIM pomenijo toliko kot tebi tvoji. In imajo seveda prav. Kapiš'?

In k sreči imamo tu na netu še eno Ribo s Škorpijonom v ascendentu, ki svoje intuitivne in čustvene potenciale uspeva uporabljati na popolnoma drugačen način kot ti, ki ne vsiljuje usmiljenja nikomur, ampak je izjemno kreativna, tako da zate le ne moremo reči "aha, saj ni čudno - Riba s Škorpijonom". In ker je taista Riba tu, ti sploh LAHKO prodajaš tukaj svoje probleme in mnenja, tako kot mi vsi.

Ne vem sicer, kako bi v dani situaciji reagirala Marsa (če jo že ravno omenjaš), vem pa, kako bi jaz. In to s tvojimi principi nima nobene zveze. Zato ne posplošuj, ker te tu nihče toliko ne ogroža, da bi rabila slepo sekati okoli sebe. Če pač ne moreš sprejeti, da nekdo (pa tudi če sem to morda jaz edini na tem forumu) čisto enostavno ne misli tako kot ti in ne potrjuje ter objokuje na slepo tvoje hude usode, potem ne vem, zakaj si tu.

Zakaj sem jaz tu, pa zelo dobro vem.

Pa še nekaj, da sva si malo na jasnem še okoli ene od tvojih splošnih floskul - malo sem se res navadil/razvadil, da ljudem "namesto njih povem, kakšni so", a kako bi drugače - ti isti ljudje me poiščejo in celo plačajo, da to napravim. Profesionalna deformacija, bi lahko rekli. Po 15 letih je na nek način celo razumljiva, ali ne?

In ko me na taistem forumu ali po OS sprašujejo za mnenje, jim tudi očitno "paše" tako, drugače bi se me izognili kot garjavega psa, pa bi se počasi pobral. Se strinjava?

In ko nekomu moje podajanje mnenj očitno ni všeč, stisnem zobe, se poskušam iz tega kaj naučiti in grem naprej, tudi zaradi tistih, ki jih to ne moti. Kajti MOJA znana trditev (floskula?) je, da je "življenje takintak bolj kruto kot Bern Jurečič". Včasih se pri teh pogovorih znajdem v situaciji, ko ne gre drugače, kot da rečem prav to. Kajti sicer bi ravnal neetično in osebi pred seboj lagal, da ji ne bi bilo treba jokati.

Poleg tega pa japonski pregovor pravi: "Če se boš ustavil vedno, kadar kje zalaja kak pes, ne boš prišel nikamor."

Delaj na sebi, poboljšaj se, ne vrti se v krogu! V svojo korist. V mojo in pa v korist tega foruma prav gotovo ne.

Čao!

@mantis: Vse prevec osebno jemljes...Bern ti je sam ponudil ogledalo za duso...ce si te zdi, da ogledalo ni pravilno ( da zgleda, da mas bolj debelo rit, kot jo drgac mas recmo.. x;)x ) gres pac naprej in se raje pogledas v kako drugo ogledalo... ne rabis pa zato razbijati ogledala, ki mnogim cist OK sluzi...

Pa izjava, da si pr 29 dala vec skozi kot on pri 49... to ravno potrjuje kar zelis zanikati... pa ne zelim biti sodnik ali je to res ali ni... samo dejstvo, da si to rekla...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>

Ni cudno, da na moje vprasanje o vajini reakciji pri zlorabljanju vajinega otroka nista odgovorila-to je prevec oddaljeno za vaju. Na sreco.

Poslus mantis, tema ima 39 strani, za bozjo voljo, pa saj ne morem cist z vsakim novim clanom cist vsega obdelovati...

Torej, o tem smo ze nekajkrat spregovorili...

In ko hoces reci, da kako bi torej jaz kot stars ravnala?

Ali si ti stars nekoga, ki je zlorabljal?

Ali so tebe zlorabljali?

In Bernu si rekla, da si vec dozivela kot on, ej halo, tole pa je izjava (pa ne glede na to, da vem nekaj okoliscin iz njegovega lajfa, tudi ce bi bilo recimo res, ampak da nekdo tole rece, pomeni da gleda natancno samo iz enega zornega kota - svojega).

Kaj hoces da zacnem nastevat svoje slabe izkusnje, da jih bova primerjali pa se mal uskladili glede na leta in tole? x:Dx x;)x

Saj je vse kul, sam... mal smanji dozhivljaj. :palec: xDDx

Picasso

...sej ne bom vec komentiral, ker je precej ocitno, da ne govoriva istega jezika...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Daj Mantis povej že enkrat pliz, kaj se ti je zgodilo tako hudega, pa ti bomo mogoče lahko pomagali. Meni se prav smiliš res, verjetno imaš res težko to 29-letno življenje za seboj. Pusti si pomagati. Ne zdi se mi v redu, da samo ti tako pomagaš in sočustvuješ z ljudmi, sama pa ostajaš žalostna. Zberi pogum in napiši.

Jaz sem brala v časopisu, da je oče zlorabljal svoja otroka.

HUDO HUDO :V:

Baje sta se morala slačit in ju je otipaval. Saj je delal še druge stvari ampak rajši ne bi on njih. Brala sem pa tudi eno knjigo. Ne spomnim se naslova a vem da je knjiga ful dobra. Tu so hčere pripovedovale kaj so jim delali starši in sorodniki. Če najdem naslov knjige bom to sporočila. V glavnem vem da je knjiga ful dobra!

§t0PZŁ0R4B€= STOP ZLORABE!

Včasih razmišljam, da če mi je bilo pač usojeno, da sem bila zlorabljena, da bi se mi to zgodilo iz strani nekega neznanca, ki ga potem nikoli več ne bi videla, kot pa, da me je zlorabljal brat. Mislim, da bi lažje prebolela, ker ga ne bi gledala vsak dan. Težko se je soočiti s svojimi problemi, strahovi... vendar ko daš to enkrat iz sebe je potem vse lažje.

Mantis boš videla, da ti bo lažje pa čeprav boš samo napisala.

Na tem forumu je veliko folka, ki znajo pomagat, zato le pogumno :palec:

Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam.

<{POST_SNAPBACK}>Včasih razmišljam, da če mi je bilo pač usojeno, da sem bila zlorabljena, da bi se mi to zgodilo iz strani nekega neznanca, ki ga potem nikoli več ne bi videla, kot pa, da me je zlorabljal brat. Mislim, da bi lažje prebolela, ker ga ne bi gledala vsak dan. Težko se je soočiti s svojimi problemi, strahovi... vendar ko daš to enkrat iz sebe je potem vse lažje.

Mantis boš videla, da ti bo lažje pa čeprav boš samo napisala.

Na tem forumu je veliko folka, ki znajo pomagat, zato le pogumno  :palec:

Tudi men ne bi blo glih kaj lahko. Vem da je hudo če brata vidiš vsak dan.

Ampak v določenih trenutkih pozabiš na ta prizor pa se maš fajn!

Vem, da je hudo.

<{POST_SNAPBACK}>Prav je da si odprla to temo. Imela sem enak primer ampak na srečo nisem bil zlorabljena. S sošolko sva se igrali pred šolo in kr naenkrat je prišel neki fant. Prvo je zgrabil mojo sošolko in jo začel objemat. Ne mislim se važit ampak hitro sem ukrepala. Brcnila sem ga in moja sošolka je stekla stran. Potem sem še jaz hotela zbežati ampak, kr nisem tako dobra pri tekanju sem bila počasna. Torej me je ujel in me je pritisnil na tla. Tako dolgo sem se upirala dokler se ni vdal in me spustil. Nato sem seveda zbežala in vse povedal mami, naslednji dan pa učiteljici.

Še zdaj se spominjam tega dogodka in vedno me je groza razmišljati o tem.

:V:

tega se pa spomnim v OŠ, to teroriziranje s strani fantov, ker kr vse bi lahk počel al kaj.. a ni žalostno, da morš skoz neki takega že tko zgodaj.. pa dober, jst sem ratala fizično nasilna.. :vragec: ene pa čist uboge in prestrašene.. ampal tipi v OŠ, so potencialni rejperji. :vragec: Pol ga pa vidiš zdej debila, celga polikanga pa brezbarvnega, ko da mu nč kri več ne teče po žilah, takrat pa glih da mu ni sperma iz oči špricala.. gnusi.

Mushi

<{POST_SNAPBACK}>...meni je bilo zivljenje pravi pekel na zemlji, premnogo let. Mladost. Manipulacije, telesnega in dusevnega trpljenja. ne enkrat, ne nekaj dogodkov, dogodek na dogodek na dogodek na dogodek, dosti let....
zalostno, moje sozhalje. xcrossfingx

pravis da si ze velik naredila - ocitno. :palec:

sam je se velik zmede v teb pa srda nekaksnega, sicer ne bi tko odganjala od sebe, bi bila s to izkusnjo se mi zdi mal spravljivejsa. zaankrat se prevec 'vres'.

<{POST_SNAPBACK}>...Težko se je soočiti s svojimi problemi, strahovi... vendar ko daš to enkrat iz sebe je potem vse lažje.

:palec:

Tisto pa pusti, kaj bi bilo, ce bi bilo in kako bi bilo, ko bi bilo... in ali bi bilo tisto 'boljse' ali to...

Menim, da si ogromen korak naredila.

saj ne tekmujemo, komu je slabse.

In jasno da vecina ne more razumeti, tko kot nekdo ne more razumeti, kako je imeti otroka invalida.

In zato tudi ne moremo reci - jaz sem bil spolno zlorabljen, meni je bilo hujse, kot je tebi, ki imas 'samo' otroka invalida ali tebi, ki si sam invalid.

Vsakomur je najhujse ravno tisto, kar se njemu dogaja.

In za nekoga je to, da ima raka, za nekoga drugega pa to, da ji ljubljeni ni rekel dostkrat, da jo ma rad. xrolleyesx

ja, trapast, ampak tko pac je - nihce nima pravice reci, ti manj trpis kot jaz.

ker ne mores vedeti.

In ce nekdo ne govori veliko o sebi, jasno to nikakor ne pomeni, da se mu torej ni nic dogajal v lajfu. :)

Picasso

(popravljeno)

Wow, Mantis, pravkar sem še za eno stvar ugotovil, da sva si povsem različna - za razliko od tebe jaz ne govorim na pamet in krneki.

Kar pa se "pomanjkanja vode" tiče v mojem horoskopu - pričenjaš me zabavati x:Dx x:Dx x:Dx . Da dol padeš ...

A znaš poleg (astrološke) teorije, ki si je tukaj naštepala že kar nekaj, povedati tudi kaj čisto praktičnega? Da ne bi bilo nesporazuma, teorije o tem, kaj pomeni Sonce v prvi pa v Ovnu pa v drugi pa Pluton pa veliki trigon pa skleda pa stelij..., imam jaz napisane in prevedene za štiristo tipkanih strani, torej bi lahko do nezavesti samo kopipejstal, kdorkoli bi le hotel kaj od tega. Pa ne počnem tega. Ker to zna vsak, ki ima knjigo doma. Anede.

Imaš pa pravzaprav srečo, ker se je našlo neko bitje, kateremu se celo smiliš. :palec: Zmaga, kajpak. Končno! Ampak to isto bitje je s prstom pokazalo na nekaj, kar smo vsi spregledali - ejga, zakaj naj bi se nam že smilila? (Dokler sem tole videl in spisal, si že napisala, ampak anyway. Samo da se ve.)

(In kar si napisala, je tako jasno kot prej. Se pravi da ni. In ko bom rekel "Riba ko Riba", bo spet vpitja do nebes, kako sem grd in zloben. Samo neko mutenje.

K sreči se tu oglaša Riba Marsa, ki je precej drugačna Riba.)

Drži se! Vseeno. Naj ti bo. Le smiljenje najdeš prej pri drugih kot pri meni. Klinc!

:palec:

Popravljeno -> Bern

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...