Skoči na vsebino

Spolne zlorabe

skwo

Recommended Posts

:8): odgovor je preprost Piko....

preberi si knjige Dave >Pelzerja....kako naj veš kaj je prav al ni ....če rasteš v takem okolju....

Davu je uspelo, zakaj ne bi tudi drugim :inocent:

*

postavljaš zelo farizejsko vprašanje...zakaj ponavadi zadnji spregledaš, da te partner vara...preprosto, ker zmeraj bolj še vidimo okolico kakor to kar se dogaja tik ob nas....tisočletja gledajo ljudje v zvezde in šele zadnjih dvesto let se ukvarjajo s psihologijo...zanimivo ne...

nekaj kar je na tisoče km stran so opazovali in razlagali, kar se dogaja v njih samih so pa pustili stat :vio:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

Piko, za tvoj prvi odstavek nic ne recem, sem tudi glasna bla. Po mojem da tukaj niso pisali samo "strokovnjaki" (pozabil si dodat navednice, a ne skrbi,saj stekam) - en cist neuki folk pac, ampak tud kaksni z izkusnjami trpljenja in hoteli kaj osvetlit in dobrega nardit, pa ceprav se v vlogo tocno te zrtve nihce ne more postavit.

Ravnokar je blo minuli teden v Oprah na hrvaski tv primer vec spolno zlorabljenih otrok in njihovih mam. Zdaj kot odrasli so nastopili v oddaji, razlozili, v kaksnih odnosih so bili s storilcem. Odrasel fant je povedal, da se ni upal zoperstavljati, ker so bli prej revni, preden so zaziveli z očimom in ce bi povedal mami, bi

Mati, ki je ujela moza pri dejanju, mu je odpustila, ker se je zjokal in rekel, da se bo sel zdravit. Ponoci je spala na hodniku med vrati njune spalnice in otroske sobe in kao pazila. Toda storilec je zlorabljal podnevi in njej se niti sanjalo ni, tako da - nic ni nardila s tem.

Ena zenska spet, je zivela z nasilnim moskim, pravi, da sta se imela rada in prepirala, tudi stepla, toda tega mu nikoli ne bi pripisala. Potem ko je zlorabil veliko deklic in še njeno hčer, se je odselila. NI pa se takoj odselila, ker se ga je bala.

Prva gostja je bla pa zenska, ki ji je mala hcerka direktno pokazala na medvedkih, kako se njen ocka igra z njo. A je dedec vse zanikal in ona je verjela njemu! Ker ga je pac ljubila in si niti predstavljat ni mogla, da bi to zmogel. Ko je bil enkrat tip zaklenjen v spalnici, je vdrla notr in ga nasla v dejanju. Iztrgala mu je hcerko in bezala z njo, sem ze pozabla kam. Vrnila se je v hiso po stvari, sama, vzela je pistolo, ker se ga je bala, pa jo je napadel in v silobranu ga je ubila. Po letu in pol dni pripora jo je sodisce spoznalo za nedolzno. Zaploskali so ji.

Oprah je bla zgrozena, kako je mozno, da te matere niso verjeli svojim otrokom, tudi ko so otroci povedali. Matere so razlozile, da zato, ker niso hotele verjeti! Ker je bilo zanje to prevec šokantno in ker so imele neko kao materialno varnost z moskim, ki bi jo sicer zgubile. V glavnem, verjeti otrokom in reagirati, postavit se na svoje noge, to je tezko za pasivne in zaljubljene zenske. Mislile so nase in nobene solze sedaj ne morejo izprati posledic za otroka ker se je spolno nasilje nadaljevalo še dolgo potem in še toliko bolj zaznamovalo mlado osebnost - očitek Oprah in tudi priznale so to.

Tud sama, Oprah, je bla zlorabljena pri 14.

:palec: xcivx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

O Lia, tebe pa ne prištevam k strokovnjakom.

Ko sem bral CC, kaj je uspelo Don Juanu, kako se je s pečine pognal v globino in izginil s tega sveta, sem si mislil - to je možno! Drugo je, če bi to uspelo tudi meni. Ampak zakaj bi mislil, da to ne bi uspelo vsakomur?

Vprašanja nisem postavil tebi, te pa razumem, če odgovarjaš kot žena in mama. Vprašanje današnjega zaupanja je bilo postavljeno včerajšnjim zlorabljenim. Takole razmišljam: nimam konkretnega razloga, da ne bi verjel v to, da žena ni vedela. A kako bi razmišljal, če bi bil v taki vlogi, bi še verjel?

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Piko, za tvoj prvi odstavek nic ne recem, sem tudi glasna bla. Po mojem da tukaj niso pisali samo "strokovnjaki" (pozabil si dodat navednice, a ne skrbi,saj stekam)
Mantis, res je, pozabil sem navednice. Dobro pa je, da si razumela. Tvoja pisanja nisem nikoli jemal kot strokovne nasvete, prej bi rekel, da kaj osvetljuješ in sem ga vedno rad prebral. Nisem želel narediti kakše pavšalne sodbe čez vse. Le poudariti sem hotel, da o tem, pa o Varanju očitno Slovenci vse vemo (malo sem ciničen, kar ni dobro)

In hvala za pisanje o dogajanju iz Oprah šou. :palec: xsrcx :palec:

(Sam ne morem napisati, da so vedele, le da tega niso hotele tega sprejeti. Ali da niso hotele vedeti.)

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Reagirale so refleksno. Ker "če vem, moram kaj narediti, saj sem odgovorna". Pri tem pa ni vprašanje "ali kaj narediti", temveč "kaj sploh narediti?!".

Nažgati moža/partnerja, ki je povrh vsega močnejši? Poklicati sosede ("A TOOO se dogaja pri vas?!") ali starše/sestro/brata ("... smo ti rekli, s kom se družiš ..." - spet novi refleks) ali policijo (ki pride s pompom - vsaj v Ameriki - in modrimi lučni "pa še v cajtengih bomo")?

Tako poskušajo "razčistiti" s partnerjem, ki pa je že po naravi močnejši (saj partner je vendar tisti, ki daje zaščito, saj je vendar močnejši) in bolj prepričljiv, ženska pa razdvojena med urejenostjo čustvenega življenja, ki ji ga nudi zveza, v kateri je vse v redu (oziroma je do tega spoznanja bilo), in popolnim razsulom, ki ga bo povzročila, ČE BO KAJ UKRENILA.

In marsikatera se zateče k varnosti, ki pa - na žalost male žrtve - obsega tudi željo po izbrisanju. Kot da tega ni. Ker potem je spet v redu. Tako kot je bilo še včeraj v redu, preden je mala spregovorila.

Čeprav jo tip šlata in kavsa že tri leta.

Na žalost kar razumljivo.

:vragec:

• 2 weeks later...
Piko, za tvoj prvi odstavek nic ne recem, sem tudi glasna bla. Po mojem da tukaj niso pisali samo "strokovnjaki" (pozabil si dodat navednice, a ne skrbi,saj stekam) - en cist neuki folk pac, ampak tud kaksni z izkusnjami trpljenja in hoteli kaj osvetlit in dobrega nardit, pa ceprav se v vlogo tocno te zrtve nihce ne more postavit.

Ravnokar je blo minuli teden v Oprah na hrvaski tv primer vec spolno zlorabljenih otrok in njihovih mam. Zdaj kot odrasli so nastopili v oddaji, razlozili, v kaksnih odnosih so bili s storilcem. Odrasel fant je povedal, da se ni upal zoperstavljati, ker so bli prej revni, preden so zaziveli z očimom in ce bi povedal mami, bi

Mati, ki je ujela moza pri dejanju, mu je odpustila, ker se je zjokal in rekel, da se bo sel zdravit. Ponoci je spala na hodniku med vrati njune spalnice in otroske sobe in kao pazila. Toda storilec je zlorabljal podnevi in njej se niti sanjalo ni, tako da - nic ni nardila s tem.

Ena zenska spet, je zivela z nasilnim moskim, pravi, da sta se imela rada in prepirala, tudi stepla, toda tega mu nikoli ne bi pripisala. Potem ko je zlorabil veliko deklic in še njeno hčer, se je odselila. NI pa se takoj odselila, ker se ga je bala.

Prva gostja je bla pa zenska, ki ji je mala hcerka direktno pokazala na medvedkih, kako se njen ocka igra z njo. A je dedec vse zanikal in ona je verjela njemu! Ker ga je pac ljubila in si niti predstavljat ni mogla, da bi to zmogel. Ko je bil enkrat tip zaklenjen v spalnici, je vdrla notr in ga nasla v dejanju. Iztrgala mu je hcerko in bezala z njo, sem ze pozabla kam. Vrnila se je v hiso po stvari, sama, vzela je pistolo, ker se ga je bala, pa jo je napadel in v silobranu ga je ubila. Po letu in pol dni pripora jo je sodisce spoznalo za nedolzno. Zaploskali so ji.

Oprah je bla zgrozena, kako je mozno, da te matere niso verjeli svojim otrokom, tudi ko so otroci povedali. Matere so razlozile, da zato, ker niso hotele verjeti! Ker je bilo zanje to prevec šokantno in ker so imele neko kao materialno varnost z moskim, ki bi jo sicer zgubile. V glavnem, verjeti otrokom in reagirati, postavit se na svoje noge, to je tezko za pasivne in zaljubljene zenske. Mislile so nase in nobene solze sedaj ne morejo izprati posledic za otroka ker se je spolno nasilje nadaljevalo še dolgo potem in še toliko bolj zaznamovalo mlado osebnost - očitek Oprah in tudi priznale so to.

Tud sama, Oprah, je bla zlorabljena pri 14.

Žalostno... Taka mati, ki si zatiska oči, spada v isto kategorijo kot storilec in jo to uvršča v rang sostorilca, ker je pasivna, ker ne ukrepa, saj bi vsak normalen človek naredil vse, kar bi bilo v njegovi moči, da bi zaščitil lastnega otroka.

res je, vendar ni tako preprosto - za matere ocitno ze ne, ce ne, ne bi bilo toliko tega....

vcasih mroda (v zacetni fazi) res ne opazijo.

Toda na vsak nacin bi morale bit pozorne na znake, ko se pojavijo (kajti gotovo se pojavijo).

*

Osamljena, javi se kaj!

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ej, ne vem kaj naj! Spet sem v popolni temi. Pa včasih že mislim, da sem splavala, pa sem spet na tleh. Ej Skwo, zavidam ti, ker se znaš borit. Jaz ne morem več. Od ene odvisnosti šibam do druge. Pa si govorim, da je vredno živet, pa ni! Vse je samo neuspeh za neuspehom. Še vedno je življenje jama brez dna. Zakaj bi se lovil za kapnike, če je čisto vseeno, če kar takoj padeš z glavo na tla. Čeprav si doktor znanosti, ti tega štemplja ne zbriše nihče več. :sori:

mdemsarm :palec:

vse bo ok, je samo prehodno. Mogoče se samo osredotočaš na stvari, ki ti ne ležijo, vse dobro pa uide mimo tvojih oči neopaženo x;)x

Razmisli, v čem si dobra, kaj ti leži (sigurno kaj super obvladaš), nekaj časa počni to, da si nanizaš nekaj uspehov in samozavesti, potem pa se korak za korakom lotiš izzivov na drugih področjih. Ni vrag, da ti ne bo uspelo x;)x x:px

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Starši res redkokdaj opazijo, da je bil njihov otrok spolno zlorabljen. Še huje pa je, če se to dogaja doma v družini. Nobeni materi mislim, da ne bo prišlo na misel, da njenega otroka zlorablja recimo njen mož.

mdemsarm splača se boriti pa čeprav zgleda vse okrog tebe brez smisla. Nekoč mi je Skwo dejala, da sem močna prav tko kot ona, vendar se tega ne zavedam. Tudi zate velja enako. V sebi moraš odkriti tiste pozitivne stvari iz katerih lahko črpač moč. Ta moč ti bo dala zagon tudi na tistih področjih za katere si prej mislila, da ti sploh ne ležijo.

Verjamem vate in vem, da ti bo uspelo xsrcx

Marsa evo me, Osamljena je vstala od mrtvih x:)x

Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam.

Starši res redkokdaj opazijo, da je bil njihov otrok spolno zlorabljen. Še huje pa je, če se to dogaja doma v družini. Nobeni materi mislim, da ne bo prišlo na misel, da njenega otroka zlorablja recimo njen mož.

mdemsarm splača se boriti pa čeprav zgleda vse okrog tebe brez smisla. Nekoč mi je Skwo dejala, da sem močna prav tko kot ona, vendar se tega ne zavedam. Tudi zate velja enako. V sebi moraš odkriti tiste pozitivne stvari iz katerih lahko črpač moč. Ta moč ti bo dala zagon tudi na tistih področjih za katere si prej mislila, da ti sploh ne ležijo.

Verjamem vate in vem, da ti bo uspelo xsrcx

Marsa evo me, Osamljena je vstala od mrtvih x:)x

lepo pozdravljena in HURA naša mala x;)x vidiš ali čutiš kaj si s tem pisanjem naredila?dala si nekomu podporo,moč,upanje.sama si še vedno v podnu,vsaj občutek imaš tak,samo lahko daš nekaj kar sama sebi še ne moreš dati.tako je tudi z mano in čisto tako kot sem ti dejala,da si močna in pogumna,vztrajna,neomajna,čisto tako sem ti hotela povedati to kar si napisala ti naprej.si začutila to moč v sebi?skušaj jo.probaj.sposona si bila napisati:mdemsarm splača se boriti pa čeprav zgleda vse okrog tebe brez smisla.

PONOVI TO V SEBI SE IN SE,DOKLER NE ZAČUTIŠ KAJ SI REKLA.TUDI MENI JE VERONA REKLA NEKOČ:POSLUSAJ SE KAJ GOVORIŠ DRUGI,.V PRVI VRSTI GOVORIŠ SEBI.

to je le recept ki ti pomaga,da zacutis moč v sebi.tudi jaz se ne zavedam svoje moči.kmalu me spravi kaka stvar iz tira samo razlika med prejsnjim stanji in zdaj je ta,da ne posegam po samomoru,ker vem da kjer je problem je resitev,da ne dovolim si stanja depresije,ker verjamem ,da je to oblika vedenja in le zatocisce za jamranje in obupovanje in pot v pekel.veliko je stvari ki so nedorecene v meni in se vedno imam obcutek,da kot custveno bitje ne bom zmogla nikoli funkcionirati.ampak ne jemljem to za hudo in skusam sprejeti.sprejeti svoje nemoci.le tako lahko zivim dokaj neobremenjeno.problem je seveda ko čustva podivjajo in uidejo kontroli.v meni naredi to zmedo,ko nekaj cutim kar ni po mojih normah sprejemljivosti.

tudi jaz draga osamljena imam "poteskoce",momente sibkosti,nemoči...tudi jaz si mislim ,da nisem močna.razlika je le ta,da imam v sebi ze izoblikovano neko filozofijo in mi to pomaga.tudi tebi bo to uspelo.v zelo kratkem casu si zelo napredovala.jaz vidim,jaz cutim.pa samo en stavek,ki si ga zapisala mi to pove.zato ,ker vem kako močen in samo močna oseba ga lahko napiše.drži se naprej.sva na vezi tako ali tako

:palec: :palec:

Hej Skwo!! x:Xx

ves da mi tvoj loncek sluzi za najboljsi mozni namen!!! xsrcx

not mam disavno kopalno sol, ki sem jo sama pripravila... tko da disi po sandalovini in roznem lesu. :vio:

Fajn ko se javis, pa se priskocis 'na pomoc'. :palec:

... ker vem da kjer je problem je resitev,da ne dovolim si stanja depresije,ker verjamem ,da je to oblika vedenja in le zatocisce za jamranje in obupovanje in pot v pekel......

..

.. imam v sebi ze izoblikovano neko filozofijo in mi to pomaga.tudi tebi bo to uspelo.

xokx

xyesx

:vtz:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jst sm tud ful ponosna, na našo malo osamljeno, ker je taka frajerka in je tolk nardila zase. Se najbrž sploh še ne zaveda čist, kolk. x:Xx

Mdemsarm...tudi tebi bo uspelo, ne obupat. Pridi večkrat gor na forum, po vzpodbudo, tolažbo, pogum. Boš vidla, kolk to pomaga. :palec: Zdrži. xsrcx

Osamljena,ti si CARICA :palec: velika in opazna sprememba v zelo kratkem času.Ko si prišla sem nisi imela ne volje, ne moči do življenja, zdaj si pa lahko primer kako se lahko človek pobere in začne živet x;)x In nabrala si toliko moči, da lahko pomagaš tudi drugim.

Če bi ti pred pol leta kdo povedal, da boš v zelo kratkem času svetovala in pomagala drugim ženskam s podobnimi problemi bi ga verjetno poslala v ...

Si zmagovalka :medal:

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

• 3 weeks later...

Glede tega lahko povem, da so kazni premile, to je vse.

Pedofile bi poslal na mučenje ostale pa na 50 let zapora minimalno.

Vse pedofile in posiljevalce bi redno objavljal na nacionalni televiziji s sliko, imenom in priimkom.

Garantiram, da bi se število vsega precej zmanjšalo.

Losing my religion

• 3 weeks later...
Žalostno... Taka mati, ki si zatiska oči, spada v isto kategorijo kot storilec in jo to uvršča v rang sostorilca, ker je pasivna, ker ne ukrepa, saj bi vsak normalen človek naredil vse, kar bi bilo v njegovi moči, da bi zaščitil lastnega otroka.

Moja mami ni niti opazila, čeprav se je dogajalo 8 let, niti mi ni verjela ko sem ji povedala. Niti ni ukrepala. Nikoli ni dovolila, da bi o tem debatirale. Takoj je čisto znorela, ko sem hotela o tem govorit. Nisem dobila nikakršne podpore, od nikjer.

Šele sedaj, ko sem to sama uredila, lahko govori tudi ona o tem, ker vidi da sem močna, da je ne obsojam več. Sem jo pa dolgo, pa ne brez veze, to vem.

Vendar če se postavim v njeno kožo, vem da je to ogromno breme. Grozno breme. Tako se je trudila, da bi nama z bratom dala vse kar rabiva. Dodatno se je šolala da bi bila večja plača, odplačevala pufe, ki so ostali po očetovi smrti. Borila se je z zlobnimi sorodniki od očeta, ki so ji stalno metali kolena pod noge. Verjela je da je našla nekoga, ki jo ima rad in ima rad mene. Zdel se ji je pravi, ker me je oboževal. Ni vedela, da ne na očetovski način. On jo je prevaral, kot žensko, ne samo z mano. Bil je bisexualec. Sprijen do konca. Verjetno bi ji takrat počilo srce, verjetno ji tudi je. Dolga leta so minila da sva si pozdravile srce, vsaka zase, vsaka na svoj način. Pa vendar je obema ratalo. Ponosna sem nanjo, prav toliko kot nase. Je močna, modra duša, skoraj toliko kot jaz:)

To sva si namenili v življenju, in obema je uspelo. Smatram jo za sorodno dušo, ki si veliko upa in ve da zmore. Kajti je večna, tako kot jaz. Tu je pač bila v vlogi moje mame in jaz v vlogi njene hčerke.

In iz vsakega še tako ogromnega pekla je izhod. Vem, sem to izkusila na lastni koži. Pa ne kar nek izhod na pol, v sili.

Vse izgine, imaš čisto nov, svež pogled na življenje. Ga resnično ljubiš.

Vsaka duša si naloži toliko kot lahko prenese, čisto nič več.

Kako čemo? Lako čemo.

Moja mami ni niti opazila, čeprav se je dogajalo 8 let, niti mi ni verjela ko sem ji povedala. Niti ni ukrepala. Nikoli ni dovolila, da bi o tem debatirale. Takoj je čisto znorela, ko sem hotela o tem govorit. Nisem dobila nikakršne podpore, od nikjer.

Šele sedaj, ko sem to sama uredila, lahko govori tudi ona o tem, ker vidi da sem močna, da je ne obsojam več. Sem jo pa dolgo, pa ne brez veze, to vem.

Vendar če se postavim v njeno kožo, vem da je to ogromno breme. Grozno breme. Tako se je trudila, da bi nama z bratom dala vse kar rabiva. Dodatno se je šolala da bi bila večja plača, odplačevala pufe, ki so ostali po očetovi smrti. Borila se je z zlobnimi sorodniki od očeta, ki so ji stalno metali kolena pod noge. Verjela je da je našla nekoga, ki jo ima rad in ima rad mene. Zdel se ji je pravi, ker me je oboževal. Ni vedela, da ne na očetovski način. On jo je prevaral, kot žensko, ne samo z mano. Bil je bisexualec. Sprijen do konca. Verjetno bi ji takrat počilo srce, verjetno ji tudi je. Dolga leta so minila da sva si pozdravile srce, vsaka zase, vsaka na svoj način. Pa vendar je obema ratalo. Ponosna sem nanjo, prav toliko kot nase. Je močna, modra duša, skoraj toliko kot jaz:)

To sva si namenili v življenju, in obema je uspelo. Smatram jo za sorodno dušo, ki si veliko upa in ve da zmore. Kajti je večna, tako kot jaz. Tu je pač bila v vlogi moje mame in jaz v vlogi njene hčerke.

In iz vsakega še tako ogromnega pekla je izhod. Vem, sem to izkusila na lastni koži. Pa ne kar nek izhod na pol, v sili.

Žalostna zgodba ! :V: Pa še to, ko ti nekdo od sorodnikov meče polena pod noge...to pa ne morem nikakor dojet in verjamem, da taki sorodniki ne bodo nikoli srečni !

Sem vesel za vaju, da sta končno spet srečne ! xsrcx

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Žalostna zgodba ! :V: Pa še to, ko ti nekdo od sorodnikov meče polena pod noge...to pa ne morem nikakor dojet in verjamem, da taki sorodniki ne bodo nikoli srečni !

Sem vesel za vaju, da sta končno spet srečne ! xsrcx

Res je žalostna zgodba. Presneto žalostna.

Vendar jaz sem dobila svoje. Moč odpuščanja. Sočutje. Razumevanje. Zavedanje svoje večnosti. Moč ljubezni. Modrost. Zopet sem postala otrok v srcu. In še bi se dalo naštevati...

Sem skromna ne? Že od nekdaj bila. x:Dx xsrcx

Kako čemo? Lako čemo.

wow, ne morem verjet da tko super kul razmisljas. xsrcx

BRAVO!!! svaka cast!!! :medal:

(*je prav za v okvir tole x:Xx)

Picasso

wow, ne morem verjet da tko super kul razmisljas. xsrcx

BRAVO!!! svaka cast!!! :medal:

(*je prav za v okvir tole x:Xx)

Najlepša hvala za Bravo! xDDx In res tako čutim in razmišljam. x^x

Sem pa imela resnično dobre pomagače na tej moji poti in skupaj smo zmagali. Hecno pa je ker imamo vsi te pomagače, pa jih večina ljudi še kar ignorira. No saj bo prišel čas.

Če sem že glih dobila medaljo pa še zahvalni govor. By the way, baje da dobim tudi svetniški sij, karkoli že to pomeni. x^x Sigurno kaj lepega. xsrcx

Rada bi se zahvalila naprej sebi, moji duši, da se ni precenila, včasih sem imela občutek, da si je naložila preveč. Lahko samo rečem tudi jaz, svaka čast Zarja.

Potem bi se zahvalila v tej igri vsem sodelujočim reinkarniram dušam x:Xx

Posebna zahvala gre mojemu vodniku Emanuelu, ki mi je kazal kaj zmorem, učil in me zdravil na vseh nivojih in mojemu očetu, ki bi lahko že užival na drugi strani, vendar mi je neumorno stal ob strani in me bodril. x:Xx

Še posebna zahvala Bojanu in Renati Pučko, ki sta mi pomagala da se nisem izgubila v kolektivni zavesti. xDDx

Ter vsem angelom, ki so se smukali okoli mene ko je bilo najhuje, čeprav sem jih najprej imela za temne in sem se jih bala. Vem, da mi ne zamerijo. xsrcx

Morda se bere čudno, vendar tako je. x^x

xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx

Kako čemo? Lako čemo.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...