Skoči na vsebino

Spolne zlorabe

skwo

Recommended Posts

tjazy sej te razumem in imaš prav, če to gledaš neosebno, ampak osebi ki trpi je pa malo mar za um, čerpav jaz mislim, da ti tole pišeš v dobri veri, da bi pomagal...

Ja pa sej zato trpi.

Trplenje ima samo en razlog.. Nekaj se ni zgodilo tako, kot si nacrtoval, kot si si zamislil, kot pravijo tvoja prepricanja, da je edino dobro. Ce se znebis teh iluzij, prepricanj, predstav ne bos nikoli vec trpel.

In kako se potem ta oseba resi trplenja? Nekako mora pogledati celotno situacijo in se prebudit in nekaj na sebi spremnenit.

Ce mu ni mar za vse skupaj.. potem je lahko 10 let jezen, naslednjih 10 let je zalosten, naslednjih 5 let se smili sam sebi, potem 5 let govori, da je tega dost in je treba neki naredit, 5 let se pripravlja, da bo neki naredil in 20 let nic ne naredi, ker mu je malo mar za Um in za vse skupaj. Pol je pa ze konc laifa ne?? in ce verjame v reinkrnacijo se vda in rece, da bo pa v drugem laifu tole postimal.

Ce je kristjan.. pa vidi resitev v prosjacenju in papagajstvu.. in pritozevanju.

Kako ti ni mar, za vzrok trplenja, kadar trpis? Meni je bilo mar.. samo je pa res., da nisem hotel videti zakaj v resnici trpim.

In potem ko sem videl, dako zelo preprosto je.. se mi res zdi brez-veze, da bi se kdo trpel zaradi taksnih malenkosti, kot je UM!

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy
Deli na socialnih omrežjih

Ni zgolj teoreticno... vedno mi pa tudi ne uspeva. Kako pa mislis, da vem vse to? Ker mi 100% uspeva? Zakaj mislis, da sem iskalec? Ce bi mi to vse 100% uspevalo. me ne bi vec bilo na nobenem foromu.

Ko kdaj ravnam drugace, kot vem, da bi bilo najbolje zame, mi je v trenutku jasno, zakaj sem tako ravnam.. in to je na vsem svetu najbolj hecno. Ni tako smesnega vica, kot je spoznavanje sebe. Ko vidis kaksno idiotsko neumnost si naredil, zaradi enega trapastega prepricanja ali kaj podobnega.. odvisno od situacije.. se pa res lahko do full na smejis. To je najbolj zabavna stvar na svetu.

In zdaj ti.. tiana.. ko si to vprasala.. Zakaj si v bistvu to vprasala? Prosim povej mi resnicni motiv tega vprasanja.. ampak posteno.. Je prav hecen a ne?

Vprašala sem zato, ker tudi jaz tako teoretično obvadam, v praksi pa mi nikakor ne gre. Opazila sem, da z veliko gotovostjo trdiš določene stvari, pa me je zanimalo, če ti to uspeva tudi v "real life".

Ni nobenega skritega motiva v mojem vprašanju, častna titova!

Tjazy secira, analizira, raziskuje... hoce se dokopati globljega razumevanja... skladno z njegovimi polozaji... kateri pa so to, se ne obremenjuje, tako tudi jaz ne bom nic tu o tem...

Si pa pashe, skratka... x;)x x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja sej real life je potrditev za dolocene stvari.. in zadeve se vedno potrdijo v praksi.. samo da vedno ne ravnam tocno tako, kot vem, da bi bilo zame najbolje.

In ko vidis vzroke, zakaj nisi tako ravnal.. lahko spet odleti en del balasta iz mene/tebe/njega.

Tjazy secira, analizira, raziskuje...  hoce se dokopati globljega razumevanja... skladno z njegovimi polozaji... kateri pa so to, se ne obremenjuje, tako tudi jaz ne bom nic tu o tem...

Si pa pashe, skratka...  x;)x  x:)x

Dej se malo povej.. o teh polozajih,.. ki jih ne stekam cist.. x:)x

Pa po tvojem Tinka.. zakaj se tako ravna?

mislim, kar sem ze povedala, o tem ravnanju...ne vem, ce je to nujno mascevanje kot posledica strahu..mislim, a e clovek zelo ustrasi, ko se mu to zgodi, adrenalin je na visku, pa potem, ko pride trenutek umiritve ( le zakaj je tu noter beseda um? a te um pomiri/ bo ze kaj na tem! x;)x )

se zbudis iz tistega soka, in je to po moje cisto adrenalinska reakcija...mislim, da v bistvu se predno lahko v miru razmislis...in se odlocis...ze naredis. nekje na pol poti met nagonom in razumom.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

:8): hojla!moja bolečina se je že izlila,izvenela.ko se vračam v preteklost,že lahko stopim iz kroga.mislim,da so te stvari v glavnem predelane in razumsko ne čutim bolečine.se mi pa vedno porajajo nova vprašanja.eno izmed teh je;kaj pripelje odraslega človeka,da si posluži otroško telo za spolni objekt? :sori: moj oče mi je postregel z izjavo:hotel sem te poučiti o spolnosti.to je bila vsa razlaga-enostavna. xrolleyesx

Ja, Mushi, a ne? Najhuje je, ko n i m a s k a j ... :mad2: :V:

Tudi meni, Skwo, se poraja to vprasanje - pa najbrz kar vsakemu...

Vseeno pa, ubogi clovek, ki si gradi tole karmo...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

moj oče mi je postregel z izjavo:hotel sem te poučiti o spolnosti.to je bila vsa razlaga-enostavna. xrolleyesx

:xx!: :xx!: :xx!: :xx!: ....kreten zahojeni :xx!: :xx!: :xx!: ............. :sori:

Ja, tudi jaz sem sla tezko mimo tegale, nekako namenoma nisem komentirala, da ne prilivam, kajti lahko se spet samo razburjam/o. :xx!:

Jaz bi mu (a res, kako pa vem, kaj bi jaz, kar dajem neke nasvete, a razmisljam...) pocasi, hladnokrvno, s stoodstotno suverenostjo recimo rekla, da se mi smili, ker je ubog, in da to ni prav, kar je pocel.

Ne bi vec 'kupila' kar takole, niti ne bi SPRASEVALA, zakaj, POVEDALA bi:

"Odpuscam ti, ceprav si ranil mojo duso. Zal si bolan, zdrav clovek ne pocne tega, ne more biti nobene utemeljitve, razlage niso potrebne. Zdaj vem vec, kot sem vedela, ko sem bila majhna puncka. ne mores me vec prizadeti...."

Ne bi pa pustila, da bi se kar neumnega delal, vajeti bi vzela v svoje roke.

Se nekaj je - ali imas kaksno mlajso sestro, hcerko, ste v stikih?

Morda bi morala prijavit to, ocitno se samozavestno sprehaja okoli, ker mu nihce ni stopil na prste...

Picasso

Jst, ko te stvari preberem Marsa, tud jst sem se distancirala, ko mam vedno neke radikalne izjave in ideje in početje, skratka kaj pomeni nekomu, če rečem kaj bi blo temu debilu treba nrdit, kaj bi mu jst, če bi bla zlorabljena.. ko niti ne vem, če bi res tako bilo, ker tako dejanje ti stre telo, dušo, voljo, skratka že sam da se pobereš rabiš ogromno energije in ja :palec: to moraš storit zase, ne kr obupat, ampak res si sila in pol :palec: ko tako izkušnjo prebrodiš, pa se znova postaviš na noge..

Še huje kot te pedofile zaničujem ljudi, ki tem otročkom ne verjamejo, al pa si oči zakrivajo pred resnico, kake debilne mame, ženske, ki niso vredne imena človek, to so zame da ne žalimo spet živali, -> smeti so, prah, izmečki... in treba je posvečat pozornost otrokom, njihovemu vedenju, ker lahko gre za sorodnike, učitelje, duhovnike, zdravnike... skratka kjerkoli lahko naletijo na izkoriščevalce, na pijavke, in če karma je, upam da se jim bo vse fino vrnilo. Drugače pa je treba da odrasli obračunajo s takimi, pa če je že sodstvo zanič, njihova okolica.

V Laškem je bil pred časom primer, ko je dec zlorabil hčerko ali pastorko, potem pa se je da ga ne bi zaprli delal dolgo časa nor, okoli je hodil kot Kristus, s kurjimi kostmi okoli vratu, potem, ko se je čez leta vse poleglo, so/ga ljudje uporabljajo kot "odvetnika" ker je iznajdljiv. x!x Tak je lajf.. In ljudje so tud izmečki, če gnilega ne odstranijo iz svoje sredine.

Aha.. pa še en primer.. koza, ki se je z enim takim skup spravila... on je imel že prej sina z eno, pa očitno je že tam kej takega počel... ko se je sin nato obesil, očitno ni zmogel več, pa je rekla hvala bogu, ne bo treba več plačevat zanj, njunega sina pa je tud zlorabljal, bil je v restu, baba ga je nazaj vzela.. sin pa je v enem domu.. Kuzla prekleta.

Vedno ko jo srečam, imam dost sline v ustih da bi jo pljunila v obraz.

TE "LJUDI" BI BLO TREBA OŽIGOSAT NA ČELO IN IZLOČIT. One, ki jim svečo držijo, prav tako.

Mushi

Svobodna volja pac... in zavest na psu.. pol pa je tud to mozno.

Sam ce pa slucajno ni globjega pomena v vsem tem.. pol jih bom pa skurcal enih par, ko umrem. Sam menim, da je globji pomen.. drugace je svet malo prevec idiotsko narejen. Sem optimist.. in SVET JE NAREJEN PREPROSTO!

Saj je ze BigM tudi komentiral tole... Pac, v nekaterih druzinah so odvisni od tega moskega (ce gre seveda za moskega), pa potem mizijo.

Jaz tudi tega sicer ne dojemam, takole ze, razumsko, pa tudi - en razlog pac mora bit - a ne morem verjet, da zrtvujes otroka in njegovo zivljenje, zato da bos kao 'na varnem' - ali ni to najvecji mozen absurd? xrolleyesx :xx!:

Picasso

Očitno da ženske ki si same dnar služmo in nismo odvisne, ne tako in ne drugače, tud psihično ne, da bi pa zdej lahko z nami kot z drekom delali, mislimo drugače. Pa nimamo 3 razrede OŠ. Pol pa res, kot da folk vedno tko butast funkcionira.. Ma pozabte... Skratka, zaplankanost, nerazgledanost, pobožnost (tu mač), pijača.. oni taki na marginali..

Dober, čeprav se to dogaja tud v uglednih in sploh družinah, kjer ne bi pričakoval x!x

Mushi

...

Dober, čeprav se to dogaja tud v uglednih in sploh družinah, kjer ne bi pričakoval x!x

Zelo res, zal...

Je kdo bral Lolito?

Jaz sem imela predsodek, sploh nisem hotela brati...

Potem pa mi je po nakljucju prisla v roke, pa me je kar pretresla malo...

Veliko jih je presenetljivo izobrazenih, najdemo jih vec pri uciteljih, veckrat so prav taki, ki so sicer mladostni, celo cedni, simpaticni ipd...

Te primere potem nekako zakrijejo, kar ponikne tole... Imamo vsake toliko tudi pri nas kakega takega razkritega in celo med znanimi. Potem pa dva clanka, pa gre v pozabo, vsi postanejo nekam tolerantni...

Narobe!

Picasso

sem brala...mi je bilo ves cas nekam cudno...nisem mogla pozabit tega, da se mi to zdi narobe...

mi ni bilo tezko razumeti zgodbe, ampak je nikakor ne morem zagovarjat.

pa se tam je bilo 'manj' hudo, narobe, ker je bila vmes ljubezen...ne pa kaksno kaznovanje iz razlogov, za katere ve le storilec ( ce sploh).

v bistvu je bilo itak vedno tako, da so mladi ljudje bili zrtve, mislim, mogoce ne pri 6, 8-ih letih, ampak pri 13, 14, 15-ih...se vedno je tako v nekaterih drzavah. normalna stvar. kot je npr. kadar male deklice zasijejo, pa jih potem spet odprejo pri ene stirinajstih, da se lahko porocijo...

mislim...kaj naj clovek rece...? pa v stari grciji, pa tko, fantki, puncke...normalna stvar...

to kar je mushi pisala, je pa sploh cisto noro...

vcasih sem tako srecna, da sem imela tako malo groznih dozivetij...vem, da je to vse relativno, pa da vsaka stvar tebe boli toliko, kot je tebi pomembna,

ampak moji problemi so z nekaterimi res skoraj smesni... x:Ix

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

[

Jaz bi mu (a res, kako pa vem, kaj bi jaz, kar dajem neke nasvete, a razmisljam...) pocasi, hladnokrvno, s stoodstotno suverenostjo recimo rekla, da se mi smili, ker je ubog, in da to ni prav, kar je pocel.

Ne bi vec 'kupila' kar takole, niti ne bi SPRASEVALA, zakaj, POVEDALA bi:

"Odpuscam ti, ceprav si ranil mojo duso. Zal si bolan, zdrav clovek ne pocne tega, ne more biti nobene utemeljitve, razlage niso potrebne. Zdaj vem vec, kot sem vedela, ko sem bila majhna puncka. ne mores me vec prizadeti...."

Ne bi pa pustila, da bi se kar neumnega delal, vajeti bi vzela v svoje roke.

Se nekaj je - ali imas kaksno mlajso sestro, hcerko, ste v stikih?

Morda bi morala prijavit to, ocitno se samozavestno sprehaja okoli, ker mu nihce ni stopil na prste...

:8): Marsa,veš jaz sem šele po 20 letih povedala za to.imam mlajšega brata,ki pa hvalabogu ni odraščal z njim.z očetom sem se soočila,s takim vprašanjem,ko sem se že lahko čustveno distancirala.-2leti po zdravljenju za odvisnosti,ker on je alko in je seveda prišel z idejo,da bi bil lahko on moj terapevt,ker je takrat 1 leto abstiniral.v tistem času pa je stopil v kontakt z mamco in ona mu je na zelo neprijeten način razkrila ,da ve kaj je počel z menoj in da ji je šele zdaj jasno za vsa čudna obnašanja(moja),izpade,pri 9.letih zdravljenje na psihiatriji in zakaj je takrat zavrnil razgovor pri zdravnikih.....-res je te klofute dobil na zelo neprijeten način.in takrat je prišel do mene in seveda tožil kako mu je hudo pri srcu in da bi se pogovarjal o teh stvareh.takrat pa sem prvič v življenju rekla NE,prvič brez občutka krivde,brez strahu ,da bi si zaradi moje nepomoči vzel življenje...UH,še spomin na ta odrešujoč občutek,me napolni z eliksirom življenja.no pa mi je rekel takrat:saj ti mi boš oprostila,ker si dober človek,pa bi se vseeno pogovorila o tem...bla,bla...JAZ:seveda sem ti odpustila,pa ne zato,ker sem dober človek ampak zato,da bom jaz lepše živela-sebi sem odpustila.svojo pot ,da sem prišla do tega sem prehodila sama,ti pa boš moral hoditi sam,brez mene ker nič na svetu mi ne more vzeti tega kar imam..EPILOG:stari se je zapil in se smili sam sebi-jaz pa nimam slabe vesti,da sem jaz kriva za njegovo slabo počutje.res,se še slišiva ampak tema je vreme in vsakdanje stvari.temu jaz rečem višja sila.če bi mu rekla,da je bolan,bi bilo to opravičilo zanj,tako pa vem,da je bil pri dobrem zdravju,ko se je to dogajalo.(lep,postaven,v družbi zelo zaželjen,iznadljiv,znal je narediti,popraviti vse stvari,zabaven++++,druga plat-hudo-kot Hyde.) :8):

Skwo, občudujem tvoj pogum.

Veliko poguma je bilo namreč potrebno, da si odpustila očetu (in sebi). Pusti preteklost in živi tukaj in zdaj.

Oče je za svoj alkoholizem kriv popolnoma sam. Karmična kazen?

Te dni je bila v "Delu" objavljena zelo dobra iskrica: "V vsem vesolju je en sam kotiček, ki ga lahko spremeniš - to si ti". Tebi je to uspelo. Čestitam.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...