Skoči na vsebino

Energetski trening

mushi

Recommended Posts

No.. mam spet eno tako zanimivo vprašanje.. mogoč se je že kdaj razglabljalo o tem, pa ker se mi ne da iskat... sem kr temo načela..

Skratka.... ena moja znanka mora obiskovat energetske treninge, in sicer to stvar jim je zrihtal direktor v firmi (pa taki zaresni, niso oni neka kvazi firma) in imajo 10 treningov, zaporedoma v 10 dneh po uro in pol, pride jim vsak dan bluzit ena ženska... pa pozitivna energija in misli in blabla... in kolkr zgubijo časa s treningom, tolk pridobijo pri delu..

pa da bo čez čas prišlo, da bodo podjetja svojim zaposlenim merila poz./neg. energijo, sploh tistim, ki bodo prišli na razgovor za službo.... sem jo vprašala, če je koga zanimalo kako, hehehe...

No, mislim.. men se zdi to tak hecn mal.. x:Dx

Kaj mislite ostali......

Mushi
Deli na socialnih omrežjih

Meni se take stvari ne zdijo izguba casa, odvisno je od tebe kako to vzames. Vecina od nas se ne zaveda, da prestopamo v drugi vrednostni sistem in da je z zahoda k nam zavel drugi veter. Z novimi delovnimi mesti, moras sprejeti tudi njihovo folozofijo.

Meni se ta direktor zdi mega razmisljujoc in pozdravljam vsak tak korak. Sem prica, mnogim slabim odnosom v sluzbah, naokoli in vsi govorijo eno in isto stvar. In ce pomislis, da moras dan za dnem hoditi nekam, kjer se slabo pocutis in kjer se se nekdo trudi, da ti zagreni dan je res bolj :xx!: . Sluzba je del zivljenja in take delavnice, ponavadi izboljsajo odnose, izkristalizirajo situacije itd....zadosti je ze ena sama prava beseda, ki jo slisis, da ti pojasni situacijo in vse zgleda drugace.

Sama, sem bila na nekaj podobnih zadevah (v svoji reziji) in vsaka taka delavnica, me je obogatila in ponazorila zadevo iz drugega zornega kota, katerega prej nisem videla.

Ko, bi vsaj vec direktorjev bilo takih!

Ocitno je tudi on pozitivno razmisljujoc clovek, ki se zaveda pozitivne energije in misli in ne uporablja represije za boljse doseganje ciljev.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

A ni pozitivno za podjetje dobre plače, možnost koriščenja dopusta (se pravi dovolj zaposlenih), namesto da MORAŠ hodit na izlete in zabave, če je tolk dnarja, ga le te-ga razdelit med delavce, pa še par takih fint... ne pa podajanje svoje filozofije kao v DOBRO vseh... ker ti je nekdo morda kdaj kako uslugo naredil, pol pa zrihtaš en tak kvazi tečaj... da se dnar obrača....

Sicer pa.. kaj ko smo od vodilnih odvisni... Meni je pa tole bedarija. Sploh če ti zarad takih stvari delo zaostaja, in moraš pol popoldne nadure delat, pa ti jih po možnosti NE plačajo.

Mushi

Se strinjam mushi, da je najboljsa motivacija denar za vse zaposlene, razen nekaj izjem, kjer ljudje delajo brez placila in je motivacija neodvisna od denarja.

Jaz se vedno vprasam, kaj bi jaz naredila kot delodajalec.....izbrala, bi motivirane okrog sebe kot vsak normalen clovek. Ce tvoja prijateljica, meni, da ji ne pase hodit na zabave itd...se da to elegantno preskociti. Itaq ni vedno vse vsem prav in vedno je nekdo ki nekaj ne odobrava.

aha pa se nekaj....motivacija nam pade...ne glede na denar, ki ga dobivamo in takrat potrebujemo dodatne stimulanse...itaq pravijo, naj bi ljudje menjali delo na 4 leta in se ponovno zmotivirali za nove naloge.

Tole ni na mojem zeljniku zraslo, pa bo najbrz kaj na temu, ker metoda deluje. Je pa res, da pri nas ni sluzb na pladnju in da tam ni prometnika, ki bi rekel...oprostite, ste ze 4 leta tukaj, za vas imamo novo sluzbo, kjer boste spet mega motivirani. Za to pa obstajajo razlicne metode, da se take situacije izboljsajo.

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Vem, da se marsikaj MORA in da smo dostikrat PRIMORANI, kaj reci ali narediti....je pac tako....imamo pa vedno izbiro....lahko izberemo drugace, (vem da to ni lahko in da to pac ni najbolj zazeljena opcija) Vidim, da te motijo MORA in PRISILA, Mushi....veliko stvari delamo, ker moramo, pa se tega sploh ne zavedamo vec.

Razumem, kaj zelis poudariti...in prepricana sem da vsakega od nas moti, nekaj kar moramo delati.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Morda jim pa vso to bluzenje o pozitivizmu še koristi, pa bojo direktorja v rit sunli in si zaradi nove dimenzije poiskali kaj boljšega za mesečno žepnino. x:Dx

x:Dx :palec:

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Ta sistem, da pošljejo svoje zaposlene na kakšne delavnice za osebno rast itd. ima danes že veliko podjetij. Tukaj gre za dvojno korist: zaposleni ima nekaj od tega in tudi delodajalec lahko verjetno izkoristi za kakšno olajšavo.

Tudi jaz sem se po službeni liniji udeležil delavnic: komunikacije, retorika, dialogika, intervju itd. Vseh se niti ne spomnim. Od vsake od navedenih delavnic sem odnesel dosti koristnega in še prijetno druženje je bilo.

Vrsto delavnic je seveda potrebno izbirat glede na službene potrebe.

Kapitalist niti slučajno ne bo metal denarja stran za nekaj, od česar ne pričakuje koristi. Na Japonskem imajo delavci med delovnim časom rekreacijo. Niti pod razno za to, da bi se delavci bolje počutili (to je sicer stranski produkt), ampak zaradi boljše delovne učinkovitosti.

Mushi, premalo si povedala, kakšno delo opravlja tvoja prijateljica, da bi lahko ocenjevali, ali so bile delavnice, katerih se je "morala" udeležit, koristne ali ne.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Bigm, jaz se pa s tabo strinjam!

Takšne delavnice pripomorejo k boljši delovni storilnosti in osebni rasti, poleg tega pa prispevajo k timskemu vzdušju! :palec:

Vedno pa se bo našel kdo, ki bo rekel, češ, kaj se pa tule gremo in zgubljamo čas, pa bo že apriori nenaklonjen zadevi.

Tam, kjer delam, so morali ljudje (v popoldanskem in večernem času) množično na tečaje tujih jezikov, ki jih je v celoti plačal delodajalec. Po opravljenem tečaju (ali večih- odvisno od delovnega mesta,) pa so morali opravljati še izpite, nakar so dobili uradno veljavno potrdilo o znanju tujega jezika. Ali mislite, da so bili ljudje veseli, ker jih je delodajalec poslal na izobraževanje in jim to velikodušno plačal? (Mislim, da je vseeno na kakšno obliko izobraževanja bi jih poslali, vsaj pol bi jih bilo bolj veselih, če bi lahko medtem doma buljili v TV. Kot zmernemu optimistu mi je bil bolj pri srcu podatek, da pa je bilo skoraj polovica ljudi s popoldanskim izobraževanjem zadovoljna.. x:Ix ).

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

MucMac ampak en KORISTEN tečaj ali eno nakladanje noooo... je razlika x!x

Luštno, če se ti ne da pa ni nič od tega, le da je učenje jezika koristno, je pa zoprno, da moraš pol izpit narest recimo...

A veš kaj hočem rečt? x:Dx

Mushi

:vragec:

glede na to, da na obrambnem ministrstvu, policiji, in v nekaterih drugih vladnih sluzhbah delajo horo®skope svojim usluzhbencem... :xx!: x:Dx

ampak...to je po mojem samo zbiranje podatkou....vech o nekom vesh, vechjo moch imash nad njim....

she mal, pa bojo morale banchne usluzhbenke oddajat tedensko napoved kuhanja... xzobkox xzobkox xzobkox

666 zlobijeu....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

glede na to, da na obrambnem ministrstvu, policiji, in v nekaterih drugih vladnih sluzhbah delajo horo®skope svojim usluzhbencem... :xx!:  x:Dx

ampak...to je po mojem samo zbiranje podatkou....vech o nekom vesh, vechjo moch imash nad njim....

she mal, pa bojo morale banchne usluzhbenke oddajat tedensko napoved kuhanja... xzobkox  xzobkox  xzobkox

666 zlobijeu....tralala

WHAT??? In taki ljudje za umobolnco krojijo usode onim pod njimi??

Mislim kar je preveč, je pa preveč... to je recimo stvar vsakega posameznika kolk da na te stvari, ne pa da ti psihologijo drugih začrtaš na teh podatkih v real life, razen recimo bližnjih, da jih mal špikneš z njihovimi lastnostmi..... :vragec: x:Dx

Mushi

x:Dx Mushi, tem ljudem je bilo učenje jezika prav toliko v zabavo, kot bi bil tebi en tak energetski trening. Ker me ni bilo tam, res ne morem reči, ali je bil sploh na nivoju, recimo, da je res tam en tip stal in nakladal....blablablabla...kar pa ne pomeni, da so potem vse takšne delavnice zanič.

Verjetno je pa ta direktor pač toliko napreden, da je hotel narediti svojim ljudem nekaj dobrega. Ne moreš pa preskočiti nekaj vmesnih faz in tam ene totalne bumbarje ozaveščat o pozitivnem mišljenju in energijah, medtem pa tipi gledajo na uro, kdaj bodo lahko šli v gostilno na pir... xDDx x^x .

(No, so hotli npr. v SZ skočit iz fevdalne ureditve direkt v komunizem, pa vidimo, kje so zdaj.. toliko, da nimajo spet sužnjelastništva...se pravi, da preveč "dobrega" naenkrat lahko tudi škoduje.. :vragec: ).

Ja, ampak če bi mene tisti direktor poslal na en takšni energetski trening, bi pa kar šla. Tudi od blalblanblablayblal bi mogoče kaj odnesla, ali pa bi se vsaj zabavala, če je bil predavatelj tak bolj odštekan x:)x .

AAkhut, se sprašujem, če tudi pri nas v kadrovski ni nekdo pod vplivom astrologov, ker zadnjih nekaj let jemljemo (po različnih področjih) v službo le ljudi rojene v točno določenih znamenjih. Pa ko kdo gre in namesto njega spet isto znamenje? Saj pri enem ti ne pade v oči, ampak pri 20 pa že!

hehe:

...."(No, so hotli npr. v SZ skočit iz fevdalne ureditve direkt v komunizem, pa vidimo, kje so zdaj.. toliko, da nimajo spet sužnjelastništva"....

pa sej komunizem JE suzhnjelastnishtvo... x:Dx

mucika...a se ti ne zdi (men se ne x:o)x ), da so nekatera zanmenja za nekatere stvari boljsha od drugih znamenj x:Dx

666 zlobijeu....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Ah ja.. pa še to.. meni bi energetski trening bil definitivno v zabavo, in ne bi mela nč proti če je med službenim časom, kadar pa moreš med vikendom izključno zarad tiste ure it v službo mi je bedarija.. Ampak resno pa nadrejenega po tem sploh ne bi več jemala.. Takšna pač sem. x:Dx x:Dx x:Dx
Mushi

Mushi, hehe, saj ne jemljemo ljudi, ki so rojeni v ŠEFOVEM znamenju (čudno a ne?), mogoče pa take, ki so bolj vodljivi ali delovni ali...

Ja, AAkhut določena zanmenja so sigurno na nekaterih področjih boljša (pa saj ni vse samo v znamenju, Bern, bi verjetno pritrdil..), če smo npr. pri vodnarjih, se vodnarji, ki jih poznam jaz, odlikujejo po svoji inteligenci, umu, natančnih in strokovnih analizah, medtem ko kakšno timsko delo.. pač ni njihovo orožje.

Hm, pa zanimivo, so povsem NENAVEZANI na svoje delo in njegove rezultate, tako, da če mene dajo v kako kadrovsko službo,... :vragec: hehehe, bom že vedela, kam z vodnarji,... :vragec: :vragec: :vragec: , tja na energetski trening jih pošljem! :vragec: :fiju:

hehe...

ja, ja....vodnarji smo strashno timski.... x:Dx

najboljsh se pochutmo v kaki kleti....delch od vseh....s svojim delom...hehe x;)x

666 zlobijeu....tralala

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...