aakhut 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 celibat sluzhi predvsem temu, da se chlovek povsem preda Boguto vedo skorajda vse NEWEGE-arke....k so sicer tolk grde de jih nben noche zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>u js js (se oglasi jurček v prvi vrsti) celibat služi temu da se duhovniki ne poročajo in njihove žene ne dedujejo premoženja.... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>meni osebno je moz kar simpaticen in moram reci, da si zasluzi sanso, ceprav si sam tega sploh ni zelel ( titule).V to pa nisem čisto prepričan, odkar sem malo praskal po njegovem horoskopu. Mislim, da je prej nasprotno. Zapis o tem je pa v temi Slavne osebnosti. Astrološki, zna se. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 nazadnjaško:hujskanje proti istospolno usmerjenim ljudem, prepoved kontracepcije, nespoštovanje žensk, pokornost instituciji.....pa ziher je tega na tone....ampak to se ne nanaša na tega papeža. v bistvu se na vse. v cerkvenih krogih je nazadnjaštva na pretek. redko najdeš naprednega župnika, pa še tistega pol pošljejo kam bogu za hrbtom. sva se s frendico zadnjič zezali, da župniki govorijo in poučujejo folk o zakonu in vzgoji otrok....pa to je čisti paradoks. ugotovili sva, da je to podobno, kot če greva midve električno napeljavo v kakšen velik blok postavit (k o tem pojma nimava)....al bi skurlo vse kable v mestu al bi pa koga ubilo....v najboljšem primeru zadeva samo ne bi delovala.... ja, z ljudmi res najlažje manipuliraš tako, da jih prestrašiš, jih narediš za grešnike že samo zato, ker so se rodili(izvirni greh), prepoveš skoraj vse zemeljske radosti (sem sodi tudi spolnost) in jih narediš za "umazane"....ja kaj pa folku sploh še ostane razen da se zdepresira in se počuti nezadosten in neprimeren...pol pa hodi k "posvečenim" po "odveze"....pa neha mislit z lastno glavo....in neomejena oblast je tu.... ...sicer pa je to način delovanja bolj ali manj vseh institucij...mar ne.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 amis aja... pol se je treba pa bogu za hrbet preselt... da maš kul duhovnika... heheheh... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 ...jp, tam te noben ne gnjavi z glupostmi..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 Sem malo videl kako se to s temi papezi dogaja.. bel dim pa crn dim, pa zelen dim.. pa ne vem se kaksen dim.. pa 100.000 zblojencev na ulici.. pa tortice v obliki egoisticnega voditelja.. pa biznis gor in biznis dol.. najbolj pa se nisem mogel nacuditi koliko vseh funkcij je imel ta novi Macho.. niti jih ne znam nastet, ker so prevec zakomplicirani izrazi v tako preprosti veri.. In kdorkoli bi bil izvoljen.. bi tista mnozica ponorela od egoizma.. kar pomeni, da so totalni bebci, ker so bili izgubljeni.... kot bi ptici porezal noge in krila in jo vrgel na cesto... Zdaj pa so izvolili svojega Machota.. in zdaj bo spet vse v redu.. Sonce bio spet vzhajalo.. in zahajalo.. reke so spet zacele teci.. oblaki si se koncno spet premaknili.. celo sem opazil, da na mojem vrtu trava vec ni hotela rasti.. No pred nekaj dnevi je spet zacela poganjat.. uhh sem se oddahnil.. Moj Runo je strajkal, te dni.. ni hotel jesti.. niti ni imel veselja do igranja.. sva sla do enega jezercka.. in hotel nootri skociti.. in zdaj.. je spet srecen.. samo da je zacutil ,da se mavricni dim pokadil iz enega zarjavelega raufenka.. in vse se je spet postavilo v red. Ste slisali, da je Mars zamenjal smer vrtenja.. noo hvala bogu oziroma papezu, se ta spet vrti tako kot doslej.. Skratka krizni cas je mimo.. lahko spet zadihamo s polnimi pluci.. aja.. seveda prej nismi mogli.. ker drevesa vec niso proizvajala kisika.. upam ,da ste sparali s kisokom, jaz imam doma se 16 zabojev ustekljenicenega.. sem se pripravil na popolno zmedenost.. ker kdo ve, kdaj bi tisti raufenk mavricno zapuhal.. Skoda, res skoda, da se kaj tako strahotno idiotskega se vedno dogaja.. Drugace so pa kar lepo okrogli tile skromni kardinalcki.. Mislim.. to je res prava mafijska lopovska drhal... PS.. Vrba.. ne grem v debato zdaj.. Tako mislim in PIKA! Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>V to pa nisem čisto prepričan, odkar sem malo praskal po njegovem horoskopu. Mislim, da je prej nasprotno. Zapis o tem je pa v temi Slavne osebnosti. Astrološki, zna se. ne bi vedela detajlno, samo po porocilih je bilo tole receno, glede njegovih ambicij...ampak, ce pravis, da je oven, potem zna bit, da je bistveno bolj ambiciozen kot trdijo njegovi skromni bavarski sovascani. v bistvu se pa strinjam s tjazyjem, za moje zivljenje je to pomembno priblizno toliko kot, da se je brad pitt locil. kar se direktnega vpliva tice, seveda...indirektno pa...kdo ve. zato mi pase pac spremljat kaj se dogaja. in to je vse... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 Pa kako ne bo ambiciozen...kolikor sem jaz razumel pravila voljenja papeza - ko/ce te izvolijo, lahko zavrnes, pa se glasovanje nadaljuje.Cisto interno, nihce ne zve za to, se glasuje naprej. In on ocitno ni odklonil, a ne In biti papez ni ravno skromna funkcija, po moje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 Ni mi prevec vsec... tak mal lisjaski izraz ima, pa mal je grotesken, skratovski skoraj.... taka prijazna faca KAO. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 Men tud vizualno ne potegne...tko mal zlobn zgleda....prejšnji je bil pa tak mili poba....vsak bi ga mel za dedka.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 Ja, Vojtila je bil bolj lušn Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 sploh oči....tak en čudn pogled ma....ne paše na faco... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 Ma tak, dobrovoljček je zgledu, pa nežen in dober...se mi zdi, da je lepo energijo izžareval in oddajal...ta pa glih obratno :xx!: Sej lohk, da se motm, sam pač...tko čutm. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 In on ocitno ni odklonil, a ne In biti papez ni ravno skromna funkcija, po moje.Še zdaleč ne. Ravno nasprotno se tam samo LOBIRA (beri: prepričuje, kupuje, izsiljuje). Večinoma je bilo tako in težko verjamem, da je bilo tokrat drugače. Glede na to, da se notri voli vsak dan dvakrat, drugače niti biti ne more, kajti drugače bi bila vsa glasovanja enaka, saj kardinali tudi niso čisto navadne budale in vnaprej vedo, za koga bodo glasovali. Tako je od začetka, kasneje pa ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 no vseen ne smemo bit prestrogi, nehote se ga primerja z onim in mu ze ni lahko in smooth, morda tud zato se mal drugac obnasa kot bi se sicer, ker morda kao hoce lovit duh onega prejsnjega nekak... Pac, tko kot pravi tinka, saj cerkev je pac konzervativna.Bi bilo pa vseen fajn, ce bi Papez (x!x x!x) bil pac nekdo, ki je tudi liberalen. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tamaročka 22. april 2005 Prijavi Deli 22. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>hm, noben od pametnjakovičev tule pa se ni dotaknil teme kot so:- prostozidarji (loža)- pranje denarja od prometa s heroinom in orožjem- financiranje točno določenih političnih projektov, (Papa je bil recimo zelo radodaren do gibanja Solidarnosc na Poljskem in še nešteto drugih)- da je zagonil milijone doalrjev "ker je rad potoval", folk pa se potem čudi; lej kak svetovljan da je ta naš papež .... in na koncu eno vprašanje? čemu mislite, da služi celibat? Čemu služi celibat? Ko sem bla majhna sem prašala našo nuno zakaj se ona ne more poročit. Rekla je, da če bi se poročila bi preveč svoje ljubezni dajala družini in otrokom, tako da je za vernike nebi dost ostalo. Bul šit.Celibat je pomoje sam zato, ker se cerkev boji da bi zgubila prevč svojga keša, zemlje...če bi vsak župnik mel mulce bi po njem valda froci dedvali, tak pa zdej dedva cerkev...Sej bi blo tk a ne? Torej je celibat sam s pohlepnosti cerkve in nč druzga.. Citiraj Imej vedno ZRAK za dihanjeOGENJ za toplotoVODO za pijačo inZEMLJO za življenje.To ti želim iz srca. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 22. april 2005 Prijavi Deli 22. april 2005 po tej tvoji logiki bi morale torej vse protestantske veje cerkve zhe zdvni zgint.....bluzish zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Freya 22. april 2005 Prijavi Deli 22. april 2005 <{POST_SNAPBACK}> po tej tvoji logiki bi morale torej vse protestantske veje cerkve zhe zdvni zgint.....bluzish zlomk tamaročka, tudi župniki so zgolj v službi in zemlja pa župnišča in cerkve niso njihova last. logično, ne? si res kar malo počezenj in neki "na splošno" napadla tule glede celibbata pa tole - spoštovati je treba, da se eni pač odločijo po svoji volji za tako obliko življenja. najbrž bi lahko razlagali na miljon načinov, pa se nekaterim še vedno ne bi zdelo o.k., oziroma bi imeli veliko za povedat čez to. Jaz sem torej za načelo "live and let live", torej spoštovanje človekovih osebnih odločitev, te pa seveda izvirajo iz raznovrstnih vzgibov. Citiraj SI SAPIS SIS APIS. http://www.clipartsalbum.com/cliparts/garfield/107450.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 22. april 2005 Prijavi Deli 22. april 2005 v konchni fazi pa, sej ni celibat samo v RKC....kaj pa vsi budistichni samostani...pa saduji....pa vrachi v afriki pa juzhni ameriki....vsi pod celibatom....zakwa zhe zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tamaročka 22. april 2005 Prijavi Deli 22. april 2005 <{POST_SNAPBACK}> tamaročka, tudi župniki so zgolj v službi in zemlja pa župnišča in cerkve niso njihova last. logično, ne? si res kar malo počezenj in neki "na splošno" napadla tule glede celibbata pa tole - spoštovati je treba, da se eni pač odločijo po svoji volji za tako obliko življenja. najbrž bi lahko razlagali na miljon načinov, pa se nekaterim še vedno ne bi zdelo o.k., oziroma bi imeli veliko za povedat čez to. Jaz sem torej za načelo "live and let live", torej spoštovanje človekovih osebnih odločitev, te pa seveda izvirajo iz raznovrstnih vzgibov. Ja vem da so župniki sam v službi...vem da župnišča niso njihova....ampak tud župniki majo svoje starše ne??? in včasih tud župniki od staršev, tet, stricov...ali celo njim zelo naklonjenih ljudi kej podedujejo ne?? in komu bojo to plo naprej dali, če ne cerkvi?? otrok nimajo, starši so verjetno že mrtvi, bratje in sestre so pa na stara leta tud tolk stari kot oni...no?? komu bojo to dali?? po moje glih cerkvi... Ja Aakhut...sej zastopim...ampak nobena druga cerkev (npr. Protestantska) nema tolk keša, nepremičnin...kot katoliška...sej jih tud ne more met...če valda po župnikih (njihovo osebno lastnino) dedujejo familije... Citiraj Imej vedno ZRAK za dihanjeOGENJ za toplotoVODO za pijačo inZEMLJO za življenje.To ti želim iz srca. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tamaročka 22. april 2005 Prijavi Deli 22. april 2005 <{POST_SNAPBACK}> v konchni fazi pa, sej ni celibat samo v RKC....kaj pa vsi budistichni samostani...pa saduji....pa vrachi v afriki pa juzhni ameriki....vsi pod celibatom....zakwa zhe zlomk to je neki druzga...glih u afriko u samostan nebo šou usak...le zakaj število duhovnih poklicou tko katastrofalno upada?marsiker mož bi teu bit župnik, pa se za to ne odloči sam zato, ker ne more met familije...mislim da bi blo velik več župnikov in redovnic, če bi se lahk ženili...sej to bi biu čist zanimiv poklic...pa še primankovaloo jih nebi Citiraj Imej vedno ZRAK za dihanjeOGENJ za toplotoVODO za pijačo inZEMLJO za življenje.To ti želim iz srca. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Duh 22. april 2005 Prijavi Deli 22. april 2005 Kar se tice zadnjega papeza in da naj bi prisel "novi", slab clovek, drugace imenovan tudi "Crni papez", ki naj bi postavil na glavo in unicil krscansko vero.... To so govorili ze za bivsega papeza in se za par papezov pred njim! Celo morili so (ali poizkusali), da bi uresnicili to napoved ali morda zamenjali sistem?! Kakorkoli ze, mislim, da so take napovedi bile, so in bodo. In morda se bodo celo nekoc uresnicile, ker clovestvo je pac nepredvidljivo in se kar naprej spreminja in oblikuje. Kdor misli, da je sedajsnja oblika sistema, ki ga imamo (vecina sveta) vecna, se prav tako moti. Zgodovina kaze, da so doloceni sistemi vladavin obstajal tudi po stoletja, pa so vseeno propadli. In morda kdo porece; ja, pa so bili slabi sistemi! Demokracija v kombinaciji s kapitalizmom pa je idealna? Kakorkoli, cas in samo cas bo pokazal! Osebno sem kristjan, vendar pa mislim, da budizem ne bo tako zlahka propadel, ker ima pac druga nacela in temelji na cloveku, kot posamezniku! Sploh pa ni religija in nima Boga, kot kscanska, muslimanska in vecina ostalih ver!Samo misel Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 23. april 2005 Prijavi Deli 23. april 2005 tisti tibetanci pa menijo, da vsi ki se spontano odločijo za celibat in jim ti no dela preglavic...ni problema..... problem je ko se spolne energie ne zna transformirati, potem pa pride do sprevrženosti.....in vseka na možgane.... ma psihologi majo cel kup teorij o tem.....v srednjem veku je dobil redovnik večjo kazen, če je na lastno pest zajca snedel, kot pa če je meseno grešil Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.