emanuel 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vidiš... vsa dejstva, ki ti niso po godu, negiraš... da je bila bazilika Sv. Petra javna hiša, v kateri je domovalo 300 prostitutk, ti ni všeč, vseeno pa je to resnica... (vir:knjiga Spolno življenje papežev) Še vprašanje zate... (kaj je sveti gral?) Nism nič negiru, preber še enkrat, pa ne podtiki mi. Pa si prepričan, da ni bla kje, na kitajskem recimo, al pa kje drugje, kakšna večja javna hiša??? Sveti gral, zame, sem jest sam. Je to v redu? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>na krščanstvo se ne spoznam kaj dost...mi je pa jasno, da tega kaj je in česa ni učil kristus, danes noben živ ne ve.....nihče o tem nima pojma... Ja pa ja, to ti misliš. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pater Emanuel, Glej, tole sem napisu 30. novembra lan. Očitno nis nič razumu, zato ti dam še eno možnost, da si prebereš. Če pa še vedno ne boš nič dojel, potem pač pripadaš temu svetu, in glodaš zgol to, kar tudi pripada temu svetu. Kar je povsem duhovno, ne moreš ocenjevat s tostranskimi merili, ampak z vidika višjega namena. "Prijatelj, kakor je zdaj, tako bo znova po skoraj dva tisoč letih za nami, začelo pa se bo že veliko prej! Tu je zdaj judovstvo veliko hujše od poganstva-pri poganih namreč razum še nekaj velja, Judje pa ga teptajo z nogami; v tistem času pa bo Moj nauk, torej krščanstvo, hujši kot sta zdaj judovstvo in poganstvo skupaj. Tedaj bodo ljudje v veliki stiski.Luč resnične žive vere bo ugasnila in ljubezen se bo povsem ohladila. NAPUH premožnih ljudi bo presegel vse meje in vladarji in duhovniki se bodo imeli za veliko več kot je zdaj Judom njihov nepoznan Jehova in poganom Zevs."... Seveda bo prišlo še do marsikakšnega boja med Mojimi otroki in otroci sveta, ker bo Mojih na svetu zmeraj manj kakor otrok sveta; toda na koncu bodo vendarle Moji zmagali nad svetom in ta jim ne bo mogel storiti nič žalega več. Naj se vam zdi zdaj vsa materija še tako trdna in neuničljiva, se bo nazadnje vendarle morala umakniti OBLASTI DUHA."... "Da, moj prijatelj, zavoljo tistih ljudi, ki v to ne bodo verovali in bodo to, kar od Mojega nauka slišijo zaradi svetnega dobička še pokvarili, Jaz Svojega življenskega nauka tudi nisem dal; za mogočo in nadaljno izobrazbo duš takšnih ljudi imam namreč še neizmerno veliko velikih šol v vsej neskončnosti.Ta nauk namenjam le Svojim pravim otrokom na tej zemlji in ti se ne bodo nikoli uklonili oblasti prevare sveta, temveč se bodo z diamantno trdnostjo držali večne življenske resnice.Kaj nam mar vsi svetni ljudje? Vsi imajo priložnost stopiti v vrste Božjih otrok. Če to resno hočejo, naj jih pri tem nič ne ovira, in če nočejo, naj počnejo, kar hočejo, in potem vam tudi ni trba več skrbeti zanje!Glej, tako je s temi stvarmi. Jaz namreč nisem prišel, da bi morda svet odrešil njegovih starih vezi sodbe, ampak le, da bi Svoje otroke osvobodil sveta in njegove sodbe. In kar in kakor zdaj delam Jaz, tako boste delali v prihodnje tudi vi in vaši nasledniki." Iz tega boš saj vidu, kam spadaš. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 če se kaj spomnim zgodovine, je sveto pismo nastalo(nastajalo) kar nekaj stoletij po kristusovi smrti...mislim, da učenci niso spotoma pisali vsega, kar je govoril...če pa so, je to kje drugje in ne v svetem pismu.....ne dvomim pa v to, da so vatikanski arhivi polni skrajno zanimivega gradiva..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>če se kaj spomnim zgodovine, je sveto pismo nastalo(nastajalo) kar nekaj stoletij po kristusovi smrti...mislim, da učenci niso spotoma pisali vsega, kar je govoril...če pa so, je to kje drugje in ne v svetem pismu.....ne dvomim pa v to, da so vatikanski arhivi polni skrajno zanimivega gradiva..... Kot je pa men znano, sta Janezov in Matejov evangelij nastajala na licu mesta, Lukov in Markov pa kasneje za potrebe Rima po Matejevem evangeliju, uvodni del pa mata povzet po Jakobovem evangeliju. Znanost lahko dokaže, kdaj NAJKASNEJE se pojavijo določeni spisi, nikakor pa ne, da niso starejši od najstarejšega najdenega vira. Originali so moral bit umaknjen, ker so ljudje nagnjen k malikovanju raznih verskih relikvij, namest da bi se zanimal, kaj not piše. Zato tud prihaja do raznih zablod. Nikakršnega znanstvenega dokaza ni, da evangelij ni bil pisan na licu mesta. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 ok...ni dokaza, da je bil...niti, da ni bil...v končni fazi je itak vse stvar vere....v to pač ne verjamem....sam to je pač moj odnos do tega..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 ...mi je pa jasno, da tega kaj je in česa ni učil kristus, danes noben živ ne ve.....nihče o tem nima pojma...To so pa suverene besede...Ne veš, kako zelo, zelo se motiš... Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 ...razsvetljeni je s5 med nami... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 Nobeden od štirih "uradnih" evangelijev ni nastal "na licu mesta". To je znano. Zakaj torej dilema? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nism nič negiru, preber še enkrat, pa ne podtiki mi. Pa si prepričan, da ni bla kje, na kitajskem recimo, al pa kje drugje, kakšna večja javna hiša??? Sveti gral, zame, sem jest sam. Je to v redu? Ne vem, kaj ima Kitajska z RKC... mislim, da še danes nista v nikakršnih odnosih, kaj šele v ne najboljših...Kolikor mi je pa znano, je bazilika Sv. Petra samo ena, ne? In ta je v Rimu, oziroma v Vatikanu, ne? Ok, če ni bila največja, je bila ena največjih... da o sami inkviziciji in križarskih pohodih ne govorim... ga ni večjega pokola ljudi, kot je bilo to dvoje, čeprav je Jezus učil, ljubi sebe, kot ljubiš bljižnega... Ne, sveti gral nisi ti... Nisem moški - superiorno bitje, sem samo ženska, sem to, kar cerkev označuje kot nujno zlo (vsaj tako mi RKC daje občutek) v namen ohranjanja vrste, da bi pa mislile s svojo glavo... Bog ne daj... PS... a veš, da ima moški kljub temu, da je dal Evi eno rebro, še vedno eno kost več... in ta kost je na trtici... na repu skratka... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nis pa povedala, če je pol po tvoje vse, kar je učil Jezus, sam ena manipulacija in norčevanje iz ljudi??? A so hinavci v cerkvi dokaz o zgrešenosti krščanskega nauka? A ni Jezus učil, da ne bit kot hinavci, ki moljo na križišču, da bi jih vsi vidl, pa mel za strašn verne???A se ti zdi to, kar jest napišm, hinavsko??? Ne zdi se mi hinavsko to, kar pišeš in razumem te, da braniš svoje prepričanje. Jaz sam povem, da krščanska vera še zdeleč ni to, kar nej bi po Jezusovih naukih bla. Je zelo bleda različica njegovih misli. Pa ko tok omenjate, da se še vedno dela tko, kot je Kristus govoril. A je on pobiral denar od ljudi? A jim je skos grozil, da bojo šli v pekel? Madona, še mučil so ga zverinsko (kar je spet vprašanje, če so sploh ga), pa jih ni poslal v 3... Iz spet druge verzije sem slišala, da je bil Jezus reiki mojster in da je tko zdravil ljudi. Kaj pa na to praviš? A vidiš, ti maš svoj prav, jaz svojega, Bern svojega, amis svojega, majica svojega.....in kdo bo zdej odločil, kter med nami ma prov? Bog? Pa nej pove. Pa nism bogoskrunsko tole misnla, samo tko je, nikol se ne bo cela svetovna populacija strinjala in bla enotna v eni veri. NEMOGOČE! <{POST_SNAPBACK}>...ma kva maste vsi tolk proti bogmu Jezsucku!! ... ce njega ne bi blo se bozicnih daril ne bi dobivali... zamislite se mal... ne morte tkole fuke spilat, no... <{POST_SNAPBACK}>primlo se te je pa bolj malo... A se men sam zdi al se ti res vame zaljubljaš? Pridem čez vikend v tvoje konce, bom mela oči na pecljih, če te kje zagledam, da te enkrat okol kepe. Vse v ljubečem smislu, seveda. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nobeden od štirih "uradnih" evangelijev ni nastal "na licu mesta". To je znano. Zakaj torej dilema? To je zgol večinsko sprejeta teza, ki pa je še vseen zgol teza, kr ni dokazov o starejsem izvoru evangelijov. Ni pa tud dokazov, da starejših ni, zato ne morš trdit, da je to znano. Včasih je blo tud "znano", da je zemla ploščata Večinsko mnenje ni vedno tud znano dejstvo. To zgol kaže, kaj ti sprejemaš za gotovo dejstvo, pa ne misliš s svojo glavo. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ne, sveti gral nisi ti... Aja . Kako pa ti to veš? Zame sem, mi ni treba iskat drugje . Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 ... čeprav je Jezus učil, ljubi sebe, kot ljubiš bljižnega...V bistvu ljubi svojega bližnjega, kot samega sebe...Ne, sveti gral nisi ti...Žal ljudje ne vedo, kaj se skriva za to besedo...Nisem moški - superiorno bitje, sem samo ženska, sem to, kar cerkev označuje kot nujno zlo (vsaj tako mi RKC daje občutek) v namen ohranjanja vrste, da bi pa mislile s svojo glavo... Bog ne daj...Si se kdaj vprašala, zakaj maš ta občutek? Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>V bistvu ljubi svojega bližnjega, kot samega sebe... Si se kdaj vprašala, zakaj maš ta občutek? Majica, dovoli, da te tukaj jst zastopam. Zakaj bi mela tak občutek? Hm, mogoče od takrat, ko je bla Eva kriva, da so ju izgnal iz raja, mogoče ko so ble ženske masivno žgane po grmadah - čarovnice jedne. Pa še kej bi se našl. Pa zakaj ženska ne more bit duhovnica? marsikera bi lažje vzdržala celibat (čeprov je itak to totalna bedarija), znamo bit bolj nežne, razumevajoče...zakaj hudiča pol ne? A smo manjvredne al kaj? No, razloži mi to. Pa še glede celibata. A ni smešen. Bog nam da užitke, pol pa ukaže: ZATIRAJ JIH! ŽRTVUJ SE! In to naj bi bil vseljubeči in vseodpuščajoči Bog? Mislim, da to ni prov in da si je krščanska vera to kr mal priredila. Polhn je teh omejitev. Jaz mislim, da če živiš pošteno, namerno ne škodiš ostalim, je to že zadost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> Jaz sam povem, da krščanska vera še zdeleč ni to, kar nej bi po Jezusovih naukih bla. Je zelo bleda različica njegovih misli. Pa ko tok omenjate, da se še vedno dela tko, kot je Kristus govoril. A je on pobiral denar od ljudi? A jim je skos grozil, da bojo šli v pekel? in kdo bo zdej odločil, kter med nami ma prov? Bog? Pa nej pove. Pa nism bogoskrunsko tole misnla, samo tko je, nikol se ne bo cela svetovna populacija strinjala in bla enotna v eni veri. NEMOGOČE! V svojem bistvu je krščanska vera točno to, kar je učil Kristus, je on začetno in končno merilo vsega. Vse ostalo so pa nauki, ki iz krščanstva izhajajo, niso pa krščanstvo samo. Krščanstvo so tud povsem samostojne in avtohtone pra-cerkve, kot so Etiopska, Armenska, Koptska, Sirska...., ki jih niso ustanavlal eni misjonarji iz Rima, in nikol niso ble pod vplivom Rima. Kako pa veš, kolk izvirnosti so ohranile te Cerkve. Mam občutek, da ko ti napišeš "krščanska vera", misliš izklučno na rimo-katolicizem, en tak ozko gledanje. Pa tud Kristus je pobiru prostovolne prispevke, pa kje so ga gostoljubno pogostil (pa njegove učence), ko je javno deloval (to navaja tud Sveto pismo). Zakaj pa ne?Sevede je tud opozarju pred padcem, pa preveliko navezanostjo na ta svet. In to predstavlja ne-odrešenje, se prav pekel. Sevede pa ni skoz grozil in učil strah, ampak VERO in LJUBEZEN. Saj ne gre za strah, ampak za zavedanje. Kdor ne razume prispodob, v katerih je učil Kristus, je slep. Kjer pa slepec vodi slepca, oba padeta v prepad. Kdor ima (kaj svojega) mu bo še velik dodano, kdor pa nima (nič svojega), mu bo oduzeto še to, kar ima!!! Bog pa je svoje že povedu - po Lorberju, pa gledaš stran, in nočeš videt. In pa ja, prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 ...ja!!!!!!!!!!! Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 Sevede pa ni skoz grozil in učil strah, ampak VERO in LJUBEZEN. Saj ne gre za strah, ampak za zavedanje. No, men se ne zdi, da bi današnja cerkev učila to dvoje. Pa tuki ne nastopam kot en poznavalec vere, lahko pa povem, kako sem jaz doživljala vero, kot otrok in kako mi je bla podana. In to NI dober način. Ker vidim, kako eni ljudje gledajo na to. Že prov fanatično. Ni mi všeč. In v bistvu sam opozarjam, da če bi bil Jezus zdej med nami, vem, da mu vse to še zdaleč ne bi blo všeč. <{POST_SNAPBACK}>...ja!!!!!!!!!!! Kaj se pa ti oglašaš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 ...jest sam povem, da mislim da ima emanuel prav.... in da ste ostali indokritinirani s strani ljudi, ki razmisljajo s svojo glavo... kaj jaz vem... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 pismo emanule, a si ti slučajno župnik.....? majica in pp...ne bom pisala na dolgo, ker sta že vse povedali.......drgač me pa sploh ne briga kdo ma prav in kdo ne....podajnje mnenj je pač podajanje mnenj....sam dokazovat si nekaj je brez veze....ko tako ni takih dokazov ne za eno ne za drugo gledišče..... ...ker pa moja domišljija čist po svoje deluje, sem si zdej predstavljala kako okrog kristusa kamermani skačejo...pa vse poslikajo...pa nekdo mu mikrofon pred nos tišči....pa poslikajo tud vse skrivne pogovore nekaj stoletij kasnej...med raznimi vladarskimi glavami in cerkvenimi veljaki.....vam povem, to bi bil film ogleda vreden...... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 kaj že indokritinirani pomen? A se ti tud mal zatipkavaš, poba? Ja, emanuel ma prov. Emanuela za predsednika! Samsona pa za vice presidenta. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 pa kamermane in mikrofone, da se ne bosta mogla zgovarjat kaj sta kje rekla.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 Ja, k pol čez 2000 let lohk spet pride do zbrke, kaj sta misnla s svojo ''novo vero''. Kako bi jo pa poimenioval? Emasamnuelsonštvo. Dej, Pika, zdej se pa že norca delaš! Kaj? Jest? Kdaj? Nč ne vem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 ...ein Folk, ein Reich, ein Fuhrer.... in ne zwei!!... jaz sam sem novi mesija... emanuel je samo moj prerok... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 al pa vaju zlepimo skupaj s kirurškim lepilom....pa bosta kot eden.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.