Samson23 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 ...jest sem dvojcek... mam ze tko guzvo.. ce bi se ze mogu limat pol bi se pa ze rajsi s kaxno babo skup zlimu... s tabo recmo... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 ...z mano... :OO!: ...pajade.... ....a dvojčki zmer zinejo preden premislijo... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 a dvojčki zmer zinejo preden premislijo... ...nikoli... sploh ce je se kaj device in sco zraven... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 ...... kako je že s papežem..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 ja, ja tko... prov mas... back to life, back to reality...ce ne nas bo s5 Marsa v cvekarije podila... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nisem moški - superiorno bitje, sem samo ženska, Pri tem ti pa žal ne morm nič pomagat Sloh pa nism jest kriv za to Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>No, men se ne zdi, da bi današnja cerkev učila to dvoje. Pa tuki ne nastopam kot en poznavalec vere, lahko pa povem, kako sem jaz doživljala vero, kot otrok in kako mi je bla podana. In to NI dober način. Ker vidim, kako eni ljudje gledajo na to. Že prov fanatično. Ni mi všeč. In v bistvu sam opozarjam, da če bi bil Jezus zdej med nami, vem, da mu vse to še zdaleč ne bi blo všeč. Pa tud odnos ljudi do njegovga učenja mu ne bi bil všeč. Saj je prav zarad malomarnega odnosa ljudi do njegovga Nauka lahko prišlo do zlorab, drugač si tega nihče ne bi mogu privoščit. Če pa se ljudje zanimajo zgol za svoje posvetne skrbi, in jim je dost, da grejo enkat na teden k maš, kjer povzdigujejo eno knigo, kaj pa not piše, jih pa bol mal briga, saj je dost, da kao župnik ve, pol ni čudn, da pride do tega, do česar je prihajal. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>pismo emanule, a si ti slučajno župnik.....? Niti slučajno nism župnik, sam en majhen "prerok". Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ne, sveti gral nisi ti... Aja, sem mislu, se fino sliš, pa se mi je zdel, da verjetn more met neko vezo z mano No, pol pa povej, kaj pomeni sveti gral. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pri tem ti pa žal ne morm nič pomagat Sloh pa nism jest kriv za to :xx!: Viš, kakšen butast odgovor si dal... a mogoče jadikujem? Nisi zasledil vsaj kanček cinizma? RKC hoče postavljati ženske v ta položaj, RKC je izključno institucija moških, ženske pa so le njene služabnice... :xx!: Kar se tiče Jezusovega nauka... kakšna naivnost je verjeti, da bodo vsi, prav vsi verniki doživeli razsvetljenstvo v njegovih razsežnostih... Ljudje smo potrošniki, želimo imeti in kupčkati in ravno tisti, ki sedijo v prvih vrstah, so ponavadi najbolj pokvarjeni in pohlepni... itak... RKC tudi...A je Kristus s puščico hodil okoli in zahteval denar? Je pridigal o gozdovih, ki jih je bilo treba vrniti...? Je spovedoval za denar? Niso verniki gnili, cerkev je gnila od znotraj in smrdi do neba... :xx!: Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 http://www.discountmilano.com/tour/Rinascimento/Cenacolo/Cenacolo550x317.jpg Nobenega keliha, žal... Legenda je že, ja... ni pa popolnoma potrjeno... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 RKC hoče postavljati ženske v ta položaj, RKC je izključno institucija moških, ženske pa so le njene služabnice... :xx!: Kar se tiče Jezusovega nauka... kakšna naivnost je verjeti, da bodo vsi, prav vsi verniki doživeli razsvetljenstvo v njegovih razsežnostih... Ljudje smo potrošniki, želimo imeti in kupčkati in ravno tisti, ki sedijo v prvih vrstah, so ponavadi najbolj pokvarjeni in pohlepni... itak... RKC tudi...A je Kristus s puščico hodil okoli in zahteval denar? Je pridigal o gozdovih, ki jih je bilo treba vrniti...? Je spovedoval za denar? Niso verniki gnili, cerkev je gnila od znotraj in smrdi do neba... :xx!:Če ti ni preveč pod častjo, še enkrat preberi ta citat, in za hec naj vsak poizkusi prepoznati sebe v tem sestavku... ...a vidiš, kaj je gnilo? A vidiš, kaj smrdi do neba? Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 Dokler ne veš, kaj je gral, tudi ne veš kje ga iskati... Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>:xx!: RKC hoče postavljati ženske v ta položaj, RKC je izključno institucija moških, ženske pa so le njene služabnice... :xx!: Kar se tiče Jezusovega nauka... kakšna naivnost je verjeti, da bodo vsi, prav vsi verniki doživeli razsvetljenstvo v njegovih razsežnostih... Ljudje smo potrošniki, želimo imeti in kupčkati in ravno tisti, ki sedijo v prvih vrstah, so ponavadi najbolj pokvarjeni in pohlepni... itak... RKC tudi...A je Kristus s puščico hodil okoli in zahteval denar? Je pridigal o gozdovih, ki jih je bilo treba vrniti...? Je spovedoval za denar? Niso verniki gnili, cerkev je gnila od znotraj in smrdi do neba... :xx!: Inteligentna zenska... to mi je vsec.. zares vsec.. skoraj me ze privalacis.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Če ti ni preveč pod častjo, še enkrat preberi ta citat, in za hec naj vsak poizkusi prepoznati sebe v tem sestavku... ...a vidiš, kaj je gnilo? A vidiš, kaj smrdi do neba? Prebrala... in? Gnil je pohlep, ki se širi izza cerkvenih duri... mi gre na bruhanje, ko Jezusove nauke enačite s cerkveno inštitucijo... že sama pedofilija je odraz te gnilobe... :xx!: Zmeri bolj mi je všeč... kiss my... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> Inteligentna zenska... to mi je vsec.. zares vsec.. skoraj me ze privalacis.. eh... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 Še nekaj povem in kidnem za danes... Svoj krst, obhajilo in birmo sem opravila pri Salezijancih, pri župniku, ki je z ljubeznijo opravljal svoje poslanstvo... otroci smo mu bili njegovi prijatelji... maša je potekala včasih tudi na prostem, smo zakurili ogenj, se posedli okrog in peli... njegove maše v cerkvi so bile nabito polne, ni pridigal o politiki, pridigal je o pravi, resnični ljubezni, tudi med žensko in moškim... on je vedel, da smo najstniki na ravni (tudi) telesne ljubezni... priporočal nam je zaščito, priporočal nam je, naj uporabljamo pamet pri sexu... pogovarjal se je o naših starših, in razumel nas je, ko nas noben drug ni... smo imeli garažni bend, pa je prišel in se zabaval z nami... bil je naš ata, mama, frend, psiholog, učitelj... Potem so ga odžagal, ker je bil baje preveč 'liberalen'... pa je prišel drugi in pobil vse potepuške mačke (golazen, je rekel), kot svoje prvo poslanstvo, tiste mačke, ki jih je prvi župnik spravljal gor, češ, saj so ravno tako božja bitja... Prihajali so samo še tisti, ki jih skrbi sosedovo mnenje o njih samih... :xx!: Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa tud odnos ljudi do njegovga učenja mu ne bi bil všeč. Saj je prav zarad malomarnega odnosa ljudi do njegovga Nauka lahko prišlo do zlorab, drugač si tega nihče ne bi mogu privoščit. Če pa se ljudje zanimajo zgol za svoje posvetne skrbi, in jim je dost, da grejo enkat na teden k maš, kjer povzdigujejo eno knigo, kaj pa not piše, jih pa bol mal briga, saj je dost, da kao župnik ve, pol ni čudn, da pride do tega, do česar je prihajal. MALOMARNEGA ODNOSA LJUDI DO NJEGOVEGA NAUKA? Kdo pa je podajal naprej njegove nauke? CERKEV! Pa si si pljunu v lastno skledo. Majica Itak si carica. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 Poglej se malo, Emanuel, takole za dober dan, anede. TI napišeš: <{POST_SNAPBACK}>Kot je pa men znano, sta Janezov in Matejov evangelij nastajala na licu mesta, Lukov in Markov pa kasneje za potrebe Rima po Matejevem evangeliju, uvodni del pa mata povzet po Jakobovem evangeliju.Dikcija je torej "Kolikor je meni znano ...", a ne? To je pomembno. Spravimo v špajher. Potem jaz napišem <{POST_SNAPBACK}>Nobeden od štirih "uradnih" evangelijev ni nastal "na licu mesta". To je znano. Zakaj torej dilema?Nakar ti: <{POST_SNAPBACK}>To je zgol večinsko sprejeta teza, ki pa je še vseen zgol teza, kr ni dokazov o starejsem izvoru evangelijov. Ni pa tud dokazov, da starejših ni, zato ne morš trdit, da je to znano. Včasih je blo tud "znano", da je zemla ploščata Večinsko mnenje ni vedno tud znano dejstvo. To zgol kaže, kaj ti sprejemaš za gotovo dejstvo, pa ne misliš s svojo glavo.Ergo: TVOJA začetna postavka poda neko tezo ("Kolikor je meni znano..."), tisto, kar napišem jaz, pa je "zgol večinsko sprejeta teza". Kar je očitno bistvena razlika. Po tvojem vsaj. Ker so vsi trije posti na istem mestu, se vidi še ena razliko med nama: v mojem ni negiranja TEBE OSEBNO (le tvoje informacije, kar ni oziroma ne bi smelo biti isto), v mojem ni žalitev niti diskreditacije. Tako kot tvoj zadnji stavek, recimo. Neizzvana diskreditacija. Nepotrebna. Podpis: Emanuel. Jaz na tvoj post evidentno reagiram v duhu foruma, ti pa v duhu napadenosti, vojne. Krščanstvo je krst, molitev, nastavljanje drugega lica, pomoč drugemu v stiski, posvetitev ... pa tudi križarske vojne, inkvizicija, dogma, pokristjanjevanje, ali ne?Torej si kljub vsemu temu, kar počneš tu, še vedno lahko zgleden kristjan, anede. Torej ni nič narobe. Ogledalo, anede? * * * Ampak pojdiva naprej, ker se mi ravno zahoče. V enem samem postu se ti je zapisal kupček nesmislov. Npr. tale: <Večinsko mnenje ni vedno tud znano dejstvo.> Kako? "Večinsko mnenje" je "mnenje večjega števila ljudi" ali pa celo "večine" (vsaj uporabljena beseda kaže na to). Kar nedvomno pomeni, da večina to mnenje pozna. Ker če ne bi poznala, ne bi mogla imeti svojega mnenja, saj ne bi bilo razloga za kakršnokoli mnenje. Kako potem lahko rečemo, da to ni tudi "znano dejstvo"? Seveda pa nisem napisal, da je to "dokazano" ali "splošno veljavno" ali kakršnokoli že dejstvo, ampak samo "znano". Kar ti potem s svojim neuspešnim poskusom žongliranja samo potrdiš. Hvala ti. In kot ni dokazov o starejšem izvoru evangelijev, tudi ni dokazov o kasnejšem izvoru evengelijev, torej ne moreš trditi, da je "moja" navedba nekakšna <še vseen zgol teza>, ne da bi tudi za "svojo" navedbo (<Kot je pa men znano, ...>) trdil isto - ZGOLJ TEZA. Ker če tu narediš razliko, to pomeni, da imaš dvojna merila, za kar je razlogov verjetno več, vsekakor ti pa to ne koristi pri tvojem velikem trudu za biti ter ostati pameten in verodostojen. Novi poskus diskreditacije <To zgol kaže, kaj ti sprejemaš za gotovo dejstvo,> je potemtakem samo brca v temo, saj v mojem postu niti ne diši po kakem "gotovem dejstvu". Je pa to obenem tudi lepa slika pisca. Bajdevej:Takšno kategorijo ljudi, ki nekaj sprovocirajo zato, da bi potem želi učinek, svetovno znani John LeCarré v svojih bestselerjih imenuje "agent provocateur". Ti butneš ven tezo, potem se pa usajaš. Lepa žetev. Dober se mej pa piši kej! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 Cemu pa je sploh pomembno kdaj je kaksna od teh bukv nastala? Itak so ze stare in jih je ocitno povozil cas.. tko da jih lahko mirno zabrisemo stran.. Potem bo veliko vec prostora in vec casa za poceti kaj drugega.. kot se utaplajati tam notri.. Bolje se je iti "utapljat" v morje.. se vec naucis.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>MALOMARNEGA ODNOSA LJUDI DO NJEGOVEGA NAUKA? Kdo pa je podajal naprej njegove nauke? CERKEV! Pa si si pljunu v lastno skledo. Majica Itak si carica. Pljunu si je... ampak tega ne bo priznal... Pikica tnx Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ko cerkev ne bo več potrebna, je tudi ne bo več. Do takat pa bo. cerkev je se kako pomembna za vzdrzevanje lenobnih(duhovscine) ljudi ki zivijo na racun "dajatev" .... tak da obstjala dokler bodo ubogljive mnozice darovale denar.... Go Majica, give em hell... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 They are already in hell but they just don't know that yet... possessed eminently poor brainwashed souls... deuce Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>MALOMARNEGA ODNOSA LJUDI DO NJEGOVEGA NAUKA? Kdo pa je podajal naprej njegove nauke? CERKEV! Pa si si pljunu v lastno skledo. So že stari rimlani rekl, da kdor HOČE bit prevaran, se mu ne godi krivica. Al kot prav Marsa, vsak se sam odloč, kaj kup. Če bi ljudje bral Sv. pism, jim nobena cerku ne bi mogla prodat šare. Vernikov pa je zmeri VELIKO več, kot duhovnikov. Se gre za družbo kot celoto, za evolucijo. Ampak ne Nauka, zakaj Jezus je podal že popoln Nauk, ampak odnosa ljudi. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.