Skoči na vsebino

Nov papež

janezzenaj

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>. mej ti svoje mnenje, men pa pusti mojega... :vragec:

Ti kar mej svoje mnenje, ti ga nič ne branim, je samo po seb v redu, če ne bi bilo tko enostransko. Ampak, ker mi ves čas očitaš, da kao poveličujem cerkev, bi mogoče lahko navedla en moj citat, v katerem to počnem. Ni namreč lepo, še manj duhovno, nekomu nekaj očitat, kar sploh ne drži, in s tem ustvarjat nestrpnost.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 417
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Bogi je ker je bolan.

Zdravo, indigo. Me prav veseli, da si na tem forumu, ko se že tolk govori o vas, indigo otrocih.

Ker pa ne mormo bit vsi indigo, moram priznat, da res nism razumu, kaj si hotu povedat s tem :eek: ??? A bi nam, ki nismo razumel (upam, da nism edini), vso stvar mal povijolču (da ne rečem razsvetlu, da se ne bo slišal preveč zastarel x:o)x )

<{POST_SNAPBACK}>V svojem bistvu je krščanska vera točno to, kar je učil Kristus, je on začetno in končno merilo vsega.

Pa tud Kristus je pobiru prostovolne prispevke, pa kje so ga gostoljubno pogostil (pa njegove učence), ko je javno deloval (to navaja tud Sveto pismo). Zakaj pa ne?

Sevede je tud opozarju pred padcem, pa preveliko navezanostjo na ta svet. In to predstavlja ne-odrešenje, se prav pekel. Sevede pa ni skoz grozil in učil strah, ampak VERO in LJUBEZEN. Saj ne gre za strah, ampak za zavedanje. 

Kdor ne razume prispodob, v katerih je učil Kristus, je slep. Kjer pa slepec vodi slepca, oba padeta v prepad.

Kdor ima (kaj svojega) mu bo še velik dodano, kdor pa nima (nič svojega), mu bo oduzeto še to, kar ima!!!

Bog pa je svoje že povedu - po Lorberju, pa gledaš stran, in nočeš videt. In pa ja, prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir.

No, enostransko zaplankano poveličevanje cerkve... sem ga poiskala, tebi na ljubo...

Emanuel, a si upaš pogledati preko cerkvenega plota, boš videl, da je na drugi strani še kaj več, kot samo zelena trava...

PS. v resničnem življenju si moraš odpustek prislužiti, se ga ne da kupit... x:px probaj vsaj to, se boš bolje počutil potem... x:Dx :vragec:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Lej ga :vragec: zdej se pa še hudič v cerkvene posle vmešava...xrolleyesx :vragec: x:px x:Dx x;)x

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

(popravljeno)
<{POST_SNAPBACK}>Zdravo, indigo. Me prav veseli, da si na tem forumu, ko se že tolk govori o vas, indigo otrocih.

Ker pa ne mormo bit vsi indigo, moram priznat, da res nism razumu, kaj si hotu povedat s tem :eek: ??? A bi nam, ki nismo razumel (upam, da nism edini), vso stvar mal povijolču (da ne rečem razsvetlu, da se ne bo slišal preveč zastarel x:o)x )

Na rabiš bit Indigo da razumeš kva sm prej povedov.Bodi človek.Če bi iskreno povem me boli k..... za te indigo,kristalne, mavrične al kva ti jest vem, ker Itak ljudje vse predalčkamo.

Ne vem kaj sem napisal takega.Sočustvujem z njim, ker je bolan in to kar počne, počne težko in vprašanje koko mu bo znesl vse skupaj.Čeprav cerkve zarad svoje posiljenosti ne maram.Ampak to je tko kot je v življenju: če ti kej ni všeč greš stran in se ne ukvarjaš z tem in tako se tudi jaz ne z njo razen tega da pa čist iz splošne radovednosti spremljam njeno delovanje.Ogroženga od nje se ne počutim.Naj delajo kar hočejo.Naloga človeka pa je da sam pri sebe rasčisti al se bo pustu temu al ne x:)x

Popravljeno -> Indigo

kdo je pa rekel, da Cerkev sedaj prodaja odpustke, in da se ga ne da pridobiti zastonj...

Cerkev z spovedjo le pripomore, če se človek le dovolj zazre vase, da odpusti samemu sebi, pusti preteklost za seboj in se ozre v nove izzive današnjega dne brez bremena preteklosti...

namreč tudi najmočnejši klonijo pod bremeni preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, ki jih nosijo nonstop na svojih plečih. Kot da ne bi bili že dovolj obteženi že samo s sedanjostjo...

Mi je pa žal, da nekateri iščemo v določenih stvareh samo negativo...za pozitivne aspekte smo pa slepi. Nikoli ne obstaja samo ena stran medalje, naj bo pozitivna ali negativna... :ermm: :vragec: x:o)x w:Iw

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

<{POST_SNAPBACK}>No, enostransko zaplankano poveličevanje cerkve... sem ga poiskala, tebi na ljubo...

Emanuel, a si upaš pogledati preko cerkvenega plota, boš videl, da je na drugi strani še kaj več, kot samo zelena trava...

PS. v resničnem življenju si moraš odpustek prislužiti, se ga ne da kupit... x:px probaj vsaj to, se boš bolje počutil potem... x:Dx  :vragec:

V tem, kar si citirala, se cerkev kot institucija sploh ne omenja, ni nikakršnega poveličevanja. Je govor o duhovnosti in večnosti Kristusovega nauka. Tvoje videnje je zgol odraz tvojih šablon, ki jih ne moreš preseč. Saj bi ti obširneje razložu, pa se nečem ponavljat. Sicer pa tud Lorberja cerkev ne priznava, kako moreš pol rečt, da poveličujem cerku, če omenjam Lorberja???

Moj pogled je usmerjen v veličino Božjega stvarstva, in v največje utelešenje božje Ljubezni in Modrosti. V nekaj pač, kar ti še ne moreš razumet. Oči, ki niso navajene na svetlobo, močna svetloba jasnega opoldanskega sonca še bolj zaslepi. Se morjo počas navajat.

Kupovanje odpustkov je v nasprotju s Svetim pismom, zakaj mi to podtikaš, če zagovarjam Sveto pismo???? Jasno je, da do tega ne bi prišlo, če bi ljudje brali Sv. pismo, kot sem že omenu, pa očitno NOČEŠ razumet. Nihče ni bol slep, kot tisti, ki noče videti.

<{POST_SNAPBACK}>Na rabiš bit Indigo da razumeš kva sm prej povedov.Bodi človek.Če bi iskreno povem me boli k..... za te indigo,kristalne, mavrične al kva ti jest vem, ker Itak ljudje vse predalčkamo.

Ne vem kaj sem napisal takega.Sočustvujem z njim, ker je bolan in to kar počne, počne težko in vprašanje koko mu bo znesl vse skupaj.Čeprav cerkve zarad svoje posiljenosti ne maram.

Sori, ker sem se mal pohecu x:o)x

Nism prav razumu, kaj si mislu s tem, da je bolan; recimo da ima raka al pa kaj podobnega. Vprašanje je, če to, kar počne, počne težko. Moč in vpliv je težka droga, ki se ji človek težko upre.

<{POST_SNAPBACK}>kdo je pa rekel, da Cerkev sedaj prodaja odpustke, in da se ga ne da pridobiti zastonj...

Cerkev z spovedjo le pripomore, če se človek le dovolj zazre vase, da odpusti samemu sebi, pusti preteklost za seboj in se ozre v nove izzive današnjega dne brez bremena preteklosti...

namreč tudi najmočnejši klonijo pod bremeni preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, ki jih nosijo nonstop na svojih plečih. Kot da ne bi bili že dovolj obteženi že samo s sedanjostjo...

Mi je pa žal, da nekateri iščemo v določenih stvareh samo negativo...za pozitivne aspekte smo pa slepi. Nikoli ne obstaja samo ena stran medalje, naj bo pozitivna ali negativna... :ermm:  :vragec:  x:o)x  w:Iw

Po eni strani ti dam prav... sem pa prevečkrat šla v cerkev, kjer so ljudje stali v vrsti za k spovedi, medtem (no, ne ravni medtem) pa je ministrant s puščico letal okrog...

Pa ni fora v tem... dejansko hodijo ljudje k spovedi zato, da se razbremenijo preteklih grehov, pa potem lahko začenjajo od nule... nekaterim je odpustek dovolj, ki si ga 'zaslužijo' z brezizraznim drdranjem Očenaša, ne da bi se sploh poglobili v sam smisel in namen...

Valjda, ne iščem samo negativizma, verjamem, da so nekateri iz srca in zelo verni... veliko jih pa ni...in grejo v cerkev, ker se pač v cerkev gre... nekateri pa služijo cerkvi, kaj vem zakaj...

• 1 year later...

NEKAJ O KRŠČANSTVU

- 300 let po Kristusovi smrti je začetek krščanstva

- Tomaž Daquinski leta 1250 uvede koncept nesmrtnosti duše.

- Leta 1513 vatikanski koncil uradno določi nesmrtnost duše.

- Ženska je bila brez duše do prejšnjega stoletja. :sori: :eek:

- Leta 1300 Bonifacij VIII uvede »jubilej« kateri se vsakih 50 let slavi – cerkev ljudem v zameno za denar in darove oprosti grehov.

( oprosti jih vsega, glavno da plačajo ) :o|o:

- Šele leta 950 Vatikanski koncil odloči in prepove duhovnikom poročanje ( il voto di castita – zaobljuba o neseksu ) ( na ta način so se izognili dedovanju se pravi, da je ves denar ki ga je duhovnik zbral ostal cerkvi ne pa ženi ali otrokom - kopičenje bogastva ) :C:

- S. Peter ni bil nikoli v Rimu on je bil škof v Antiohiji današnji Turčiji. Prvi papež v je bil Livio

- Leta 1100 Domenico Guzman vojak-general ( ustanovitelj Dominikanskega reda in kasneje je postal tudi svetnik ) ustanovi sveto inkvizicijo. Ljudje iz strahu pred Sveto inkvizicijo pristopajo k Rimokatoliški cerkvi, vse nasprotnike neusmiljeno pobijejo. :eek: :C:

- Med pobijanjem Katarov v južni Franciji se je zgodilo, da so skupaj s Katari ujeli in zaprli Katoličane in vojaki so vprašali za nasvet: »koga in kako naj jih ubijejo saj jih niso znali ločiti«. Odgovor Vatikana je bil »Vse pobite, Bog bo že ločil dobre od slabih!«. :eek:

- V času Klementa V je cerkev pobila vse Templare ker se niso pokoravali cerkveni oblasti.

- Tudi na Slovenska tla je Rimokatoliška cerkev prišla s pobijanjem in ustrahovanjem ( Beri krst pri Savici ) :C:

- Rimokatoliška cerkev je bila in je na strani diktatorjev in kapitala.

- Krščanstvo se je kasneje ločevalo na Katolike, Pravoslavne, Luterane in tako dalje. Danes imamo približno 22 000 krščanskih skupin ( religij, verstev, sekt, društev itd ) x:o)x

www.rael.org

Ja. :D se strinjam mick, nekatere stvari izmed teh dejansko niso res, k js vem da so bile stvari pikco drugačne, drgač pa prav dost zgrešeno ni... cerkev je tko ali tako najbogatejša "company", na svetu, nikjer ne plačujejo omembe vrednih davkov, povsod imajo svojo sveto "zemljo" :P itn...

Ne razumem zakaj ne uporabijo vseh teh sredstev za kak dober namen, to najbrž zato ker so zadogmani s svojimi dogmami, o tem kaj je prav in kaj je dobro, te so nažalost precej podobne tisti (bog bo že ločil po smrti naše pa njihove)... cerkev bi si morala prizadevat za vse ljudi enako, pa naj je to kak afričan, ki nima za burek, ali pa kak slovenceljn, ki se nima kam dat v vročem nedeljskem jutru... seveda to sploh ni skladno s cerkvenimi dejanji :D (čez leta pogledano vsaj)

Vedno se izkaže da je cerkev lepo poskrbela zase, tudi danes ni nič drugače, spet imamo že skoraj novi verski zakon, ki skrbi za finančni tok... v cerkev, davkov pa seveda ne plačujejo, krc pa taka pravica...

Mislim, da so muslimani veliko bol dejavni,... papeža bi moralo to skrbet da je konkurenca bolj pridna kot oni... da ne govorim o tem da imajo budisti veliko bolje razčiščene pojme...

Življenje je težko, če upoštevaš samo eno mnenje od dvanajstih (apostolov), rek "nastavi še drugo lice", dobi nov pomen v obliki zapri še drugo oko/uho,... me zanima kdaj bo prišel spet Jezus Kristus nazaj na zemljo, z "mečem in ognjem", ter razdelil dobre na slabe itn...

Včeraj sem gledal Quills, biografijo Markiza De Sada... :D krščanska morala je na psu,...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Sveto pismo na stran 1699

Pravila krščanskega življenja

Ljubezen naj bo brez hinavščine. Odklanjajte zlo, oklepajte pa se dobrega. Drug drugega ljubite z bratovsko ljubeznijo. Tekmujte v medsebojnem spoštovanju. Ne popuščajte v vnemi, temveč bodite goreči v duhu, služite Gospodu. Veselite se v upanju, potrpite v stiski, vstrajajte v molitvi, bodite soudeleženi v potrebah svetih, gojite gostoljublje. Blagoslavljajte tiste, ki vas preganjajo, blagoslavljajte in ne prekljinjajte jih. Veselite se s tistimi, ki se veselijo, in jokajte s tistimi, ki jočejo. Drug o drugem imejte isto mišljenje, ne razmišljajte o visokih stvareh, marveč se prilagajajte skromnim. Ne imejte se v svojih očeh za pametne. Nikomur ne vračajte hudega s hudim. Pred vsemi ljudmi skušajte skrbeti za dobro. Če je mogoče, kolikor je odvisno od vas, živite v miru z vsemi ljudmi. Ne maščujte se na svojo roko, ljubi, anpak dajte prostor prosto Božji jezi, saj je pisano: Moje je maščevanje, jaz bom povrnil, pravi Gospod. Nasprotno: Če je tvoj sovražnik lačen, mu daj jesti; če je žejen, mu daj piti; če boš namreč delal tako, boš sipal žarečega oglja na njegovo glavo. Ne daj se premagati hudemu, temveč premagaj hudo z dobrim.

Ja. :D se strinjam mick, nekatere stvari izmed teh dejansko niso res, k js vem da so bile stvari pikco drugačne, drgač pa prav dost zgrešeno ni... cerkev je tko ali tako najbogatejša "company", na svetu, nikjer ne plačujejo omembe vrednih davkov, povsod imajo svojo sveto "zemljo" :P itn...

Včeraj sem gledal Quills, biografijo Markiza De Sada... :D krščanska morala je na psu,...

Hm,...prosim, lahko nastejes, katere stvari od teh po tvojem niso resnične x?x xsrcx

www.rael.org

Tisto, kar je napisal artem, je v glavnem laž. Že logike ni v tem. Npr. glede ženske duše. Če bi bilo to res, potem ne bi častili Marije kot jezusove matere in ne bi imeli svetnic, ki jih je približno toliko kot svetnikov. Seveda ne bi bilo tudi nun itd...

Dragi belcepup

zehvaljujem se ti, da si prebral, kar je napisano, ne moreš pa reči, da je vse to laž. A si pozabil na več tisoč žensk sežganih na grmadi, ali si pozabil na Giordana Bruna.

Glede svetnic, nun in marije pa se mal informiraj.

Z vsem spoštovanjem xsrcx

p.s. ali veste, da je papežev naslednik bil večkrat njegov sin ali sorodnik.

www.rael.org

p.s. ali veste, da je papežev naslednik bil večkrat njegov sin ali sorodnik.

Eden bolj prisrčnih papežev je bil Borgijec Aleksander VI, ki je imel hči Lucrezioa in sina Cezara, ki sta bila polna vrlin in pravi zgled munudusu catholicusu.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Sveto pismo na stran 1699

Pravila krščanskega življenja

Hm,...prosim, lahko nastejes, katere stvari od teh po tvojem niso resnične x?x xsrcx

Artem, z vsem navedenim iz danega zapisa na strani 1699 se strinjam, to so prave vrednote, tako bi morala cerkev delovat, pa ni, to je problem, ne izvaja se dobrih idej, ki obstajajo znotraj cerkve dosledno.... drugače pa so ta pravila čudovita, sam jih imam za zgled, in poskušam tako živeti, :palec:... moti me pomanjkanje te čistosti v cerkvi, to, to je to, cerkev (rimokatoliška) ni dovolj Krščanska.

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Hmmm, najdu na netu, me je kar zmrazilo,..brrr

http://www.zrtve-cerkve.org/new_page_9.htm

Superbogati s pomočjo simonije

Prodaja funkcij (simonija) je papežu prinesla veliko denarja in posesti.

- Jezus ni poznal funkcij, zato jih tudi ni uvajal. Katoliška cerkev vidi to malo drugače …

- Papež Inocenc III. je takoj po nastopu funkcije ustanovil 52 sekretariatov in jih prodal za 79.000,- zlatih guldenov. 15) str. 342

- Papeži so pogosto prodane funkcije predhodnikov določili za vakantne, da so jih spet lahko prodali. 15) str. 342

- Papež Leo X. je ustanovil 39 novih kardinalskih služb in za to pokasiral 511.000,- dukatov. Cena za kardinalski klobuk je bila takrat med 10.000,- in 30.000,- zlatih dukatov po primerku.

- Celo papeško funkcijo se je dalo kupiti in je šla k tistemu, ki je največ ponudil. Ko je leta 1492 umrl papež Inocenc VIII., je kardinal iz Rovere veljal za velikega favorita. Razpolagal je z več kot 1.000.000,- zlatimi dukati

Republike Genove in nadaljnjimi 200.000,- francoskega kralja, da bi svoji pretenziji dal poseben poudarek. 19) str. 191

- Njegov konkurent Rodrigo Borgia je bil pod štirimi papeži podsekretar svetega sedeža. »Podkupnine, ki jih je ponudil, so jemale sapo. Podarjal je bogate opatije, luksuzne vile in cela mesta, da bi si zagotovil kardinalski glas.« 19) str. 191

- »Med petdnevno konklavo avgusta 1492 je operiral z obljubami donosnih napredovanj in neprikritimi podkupovanji, da bi dobil na volitvah. Nekateri kardinali so hoteli palače, drugi gradove, posest ali denar.

- Kardinal Orsini je svoj glas prodal za gradova Monticelli in Sariani.

- Kardinal Ascanio Sforza je hotel štiri vprežne vozove srebra – in lukrativno pisarno predsednika cerkve, !!! da bi zagotovil svojo privolitev.

- Kardinal Colonna je dobil bogato opatijo St. Benedikt skupaj z vsemi pripadajočimi domenami in patronat za sebe in svojo družino na večne čase.

- Kardinal iz St. Angelo je hotel škofijo Porto, tamkajšnji grad in polno klet vina.

- Kardinal Savelli je prejel Civita Castellana.

- Rodrigu je do zmage še vedno manjkal en glas. Odločilen glas je pripadel nekemu beneškemu menihu. Hotel je namreč 5000 kron in eno noč z Rodrigovo hčerko, očarljivo dvanajstletno Lukrecijo. Posel je bil potrjen in z glasovi dvaindvajsetih kardinalov v žepu je bil Rodrigo Borgia izvoljen za papeža Aleksandra VI.« 19) str. 191/192

www.rael.org

Seveda lahko rečem, da je vse to laž.

Še vedno ne spremeni ničesar. Tvoje pisanje je laž, tudi, če je Cerkev sem pa tja delala napake. Cerkev jih je namreč priznala in se zanje opravičila.

Sem dovolj informiran, da lahko rečem, da lažeš.

:eek: Hvala enako . Lep primer strpnosti si , lep vikend ti želim

www.rael.org

Še vedno ne spremeni ničesar. Tvoje pisanje je laž, tudi, če je Cerkev sem pa tja delala napake. Cerkev jih je namreč priznala in se zanje opravičila.

Ah, kako plemenito in kristjansko, da je presvetla RKC priznala napake in se opravičila. Solze mi tečejo po licu zaradi tega ljubečega spravnega dejanja. :C:

Possible—but highly unlikely.

No, ker je tema sedanji papež (in ne krščanstvo oz kakršnekoli dogme..), bom kar direkten....

Iskreno povedano, moje mnenje je, da je tale čist mim, nima nobenga smisla kot DUHOVNI vodja, je čist navaden politik. Prav čuti se, da nima kake duhovne globine, tega potem tudi nemore prenest na ljudi. Mislim, da jim počasi vajeti polzijo iz rok...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...