Skoči na vsebino

Nov papež

janezzenaj

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Me mot sarkazem do krščanstva na splošno, tko sam črno gledanje, se vse, kar je dobro, namerno spregleda (nihče ni bol slep od tistega, ki noče vidt) :xx!:

Sem bla vzgojena v krščanskem duhu, s tem, da sem samo jaz hodila k maši, verouku, na duhovne vaje, starši pa ne. V čem je pol fora? In pol pri ene 17-ih letih, mi je dopizdilo, ker smo mel tazga župnika, ki nam je vsem pral možgane. Mel je prov načrt, kako bo on ustvaril eno popolno komuna v naši župniji - kdo se bo s kom poročil, da bomo vzdrževali krščanski duh. :xx!: In najbolj me je motilo, ko sem šla k maši, ker smo potem zunaj ostali pred cerkvijo in sem v ljudeh vidla tok hinavščine in slišala tok opravljanja, da mi je blo slabo bit v bližini takih ''kristjanov''.

In od takrat naprej ne hodim k maši, spovedi...vem, da mam nekaj božjega v sebi in da ne počnem takih groznih stvari, da bi jih morala nekomu govort in pol bi mi župnik dal pokoro in odvezo. Jst se sama z ''Bogom'' (pa kdorkoli že je)

zmenim in mava vse pošlihtano. Sploh me pa moti to nabijanje slabe vesti. :o|o:

Pa molitev. Kolk vas, ki redno hodite v cerkev, se sploh zaveda besed, ki jih izgovarja? Molitev je postala kar ena navada. Prav se mi zdi, da če že moliš, da ni to nekaj naučenega, ampak da sam prosiš, se zahvaljuješ, s svojimi besedami.

Moje skromno mnenje. x;)x

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 417
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Sem bla vzgojena v krščanskem duhu, s tem, da sem samo jaz hodila k maši, verouku, na duhovne vaje, starši pa ne. V čem je pol fora? In pol pri ene 17-ih letih, mi je dopizdilo, ker smo mel tazga župnika, ki nam je vsem pral možgane. Mel je prov načrt, kako bo on ustvaril eno popolno komuna v naši župniji - kdo se bo s kom poročil, da bomo vzdrževali krščanski duh.  :xx!: In najbolj me je motilo, ko sem šla k maši, ker smo potem zunaj ostali pred cerkvijo in sem v ljudeh vidla tok hinavščine in slišala tok opravljanja, da mi je blo slabo bit v bližini takih ''kristjanov''.

In od takrat naprej ne hodim k maši, spovedi...vem, da mam nekaj božjega v sebi in da ne počnem takih groznih stvari, da bi jih morala nekomu govort in pol bi mi župnik dal pokoro in odvezo. Jst se sama z ''Bogom'' (pa kdorkoli že je)

zmenim in mava vse pošlihtano. Sploh me pa moti to nabijanje slabe vesti.  :o|o:

Pa molitev. Kolk vas, ki redno hodite v cerkev, se sploh zaveda besed, ki jih izgovarja? Molitev je postala kar ena navada. Prav se mi zdi, da če že moliš, da ni to nekaj naučenega, ampak da sam prosiš, se zahvaljuješ, s svojimi besedami.

Moje skromno mnenje.  x;)x

:palec: :palec:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

<{POST_SNAPBACK}>Sem bla vzgojena v krščanskem duhu,

Nis pa povedala, če je pol po tvoje vse, kar je učil Jezus, sam ena manipulacija in norčevanje iz ljudi???

A so hinavci v cerkvi dokaz o zgrešenosti krščanskega nauka?

A ni Jezus učil, da ne bit kot hinavci, ki moljo na križišču, da bi jih vsi vidl, pa mel za strašn verne???

A se ti zdi to, kar jest napišm, hinavsko???

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Tisto, kar je učil Kristus, nima nobene veze več, kar uči cerkev danes... xrolleyesx

Priporočam ti branje Da Vincijeve šifre... NUJNO!!!! :palec:

BTW... a veš, da je bila bazilika Sv. Petra svoje čase največja javna hiša... ne, verjetno tega niti nočeš vedeti...

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

<{POST_SNAPBACK}>Tisto, kar je učil Kristus, nima nobene veze več, kar uči cerkev danes... xrolleyesx

Priporočam ti branje Da Vincijeve šifre... NUJNO!!!! :palec:

BTW... a veš, da je bila bazilika Sv. Petra svoje čase največja javna hiša... ne, verjetno tega niti nočeš vedeti...

To, kar uči cerku danes, IZHAJA iz tega, kar je učil Kristus. Se prav, da je povezava.

Da Vinčijeva šifra ni verodostojno branje, je šund za širše ljudske množice; konstrukt, napisan za to, da bi postal bestseler. Sploh ni mišlen, da bi povedal resnico, ampak namenjen zgol knižnemu uspehu.

A da je bila bazilika Sv. Petra svoje čase največja javna hiša :eek: . Daj nehi, veš, da nism vedu. Ampak zame je krščanstvo tist, kar je učil Jezus, zato me ta čenča niti mal ne briga.

Vidiš... vsa dejstva, ki ti niso po godu, negiraš... da je bila bazilika Sv. Petra javna hiša, v kateri je domovalo 300 prostitutk, ti ni všeč, vseeno pa je to resnica... (vir:knjiga Spolno življenje papežev)

Še vedno trdim, da Kristus nima s cerkvijo nič skupnega razen tega, da ga cerkev prav zlobno izkorišča v svoj namen in za lastno promocijo... :xx!:

Da Vincijevo šifro so hoteli raztrgat že na National Geograficu...pa so ob vseh navedbah naleteli bodisi na resnico, bodisi na to, da je niso mogli Brawnovih trditev ne potrdit ne ovreč... :palec:

Bodi noj in zakoplji glavo v pesek... itak je znano, da nevedneži poslušajo samo eno plat zgodbe... :xx!:

Še vprašanje zate... (kaj je sveti gral?)

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Pater Emanuel, DaVincijeva šifra RES ni verodostojno branje. Hansa Künga "Katoliška cerkev: kratka zgodovina" je pa ZELO verodostojno branje. 181 strani, pa je marsikaj jasno. (Da ne govorimo o njegovih številnih še bolj študioznih in za sodobno Cerkev še bolj uničujočih knjigah, katere navaja sam, kajti v tej knjižici je spisal samo "šnel kurs". - In ostalih jaz niti slučajno nisem bral, da ne bi kdo kaj narobe razumel. So pa navedene v njegovi knjižici, če koga zanima.)

Glede tega udrihanja oziroma črnobelosti (ki je vsaj pri sebi ne najdem, ker smo pa vsi vsaj malo subjektivni, ti z veseljem dopuščam, da jo - pri meni - odkrivaš ti)

pa le naslednje.

Če negiraš določena dokazana in druga - glede na dostopnost virov in druge okoliščine, npr. konspiracijo v zvezi s kumranskimi zapisi - dejstva, kot na primer vlogo Jezusovega brata Jakoba, Jezusov uk in delovanje v Indiji ter posledično "neverjetno" sličnost njegovih naukov s tistimi, ki jih lahko zasledimo v indijski tradiciji, ter ne-ravno-razvpitim dejstvom, da je bil glavna gonilna sila tistega, čemur danes pravimo "krščanstvo", pravzaprav Pavel (t.j. po Kristusovi smrti spreobrnjeni Savel), potem ti nihče ne more pomagati in se lahko greš še najprej nekakšno križarsko vojno proti tistim, ki si v današnjem času dovoljujemo razmišljati širše ali pa drugače od dogme, ki nam je bila predpisovana nekaj prvih desetletij našega življenja.

Vse to je popisano v ZELO RESNIH in dokumentiranih knjigah, polnih virov in citatov, katerih verodostojnosti je verjetno težko oporekati. Za v roke vzet in malo pregledat. Tako in tako te po petih minutah tolk zagrabi, da kar požiraš ... x:Dx

Eno čudno srečo tudi imam, da tu in tam poklepetam z dr. Susmanom, ki je danes sicer res malo čudaška oseba, vendar je še vedno bolj pri zdravi pameti kot marsikdo od nas, kar pa je bolj zanimivo, je to, da se je nekaj dolgih let "pasel" po vatikanski knjižnici, za katero mi več ali manj samo vemo, da obstaja. "Kaj vse je šele tam, kar nikoli ne bo zagledalo luči dneva!" je njegov zelo tipičen stavek. Iz tistega je tu in tam kakšno malenkost tudi že objavil (recimo nekaj trditev v svojih prispevkih 47. in 48. številki revije Karma plus (o torinskem prtu in o požrešnosti; predvsem ta slednji je rajcig za možgane kravžlat; presenetljivo dobro sovpada s pisanjem dr. Künga. Čudno, anede.

Lep pozdrav!

x;)x

x:)x

na krščanstvo se ne spoznam kaj dost...mi je pa jasno, da tega kaj je in česa ni učil kristus, danes noben živ ne ve.....nihče o tem nima pojma...vse ostaja le na nekih smernicah, ki so kliki, ki je pozneje napisala sveto pismo, pač odgovarjali...in s tega naredili aksiome....da se o svetosti inkvizicije, dogajanja v ameriki in podobnih rečeh, ki jih je začela in spodbujala cerkev, niti ne pogovarjamo........pa takih reči je skoz zgodovino človeštav zelo veliko....pri takih in drugačnih organizacijah, družbah, sektah, podjetjih, multinacionalkah in kdo ve čem vse še....sam vsi si ne natikajo svetniškega sija na glavo...in se delajo, da so edini merodajni, ki bodo odločali o tem kako bo posameznik živel.....

kako bom jaz živela, bom odločala sama. ne potrebujem nikogar, ki bo mislil namesto mene. in če bom nardila napako, bom tista, ki jih bo že z izkušnjo samo oz. posledico, dobila po prstih.....kako in zakaj ne prizadeti drugih in vse ostale moralne in filozofske razprave so pa tako stvar posameznikovih notranjih vrednot, ki z zunanjo prisilo nimajo nič skupnega......in nikogar ne silim, da se strinja z mano...lahko tud mirno preskočite tale post.....

x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Guest sstane
Bern, naravni zakoni veljajo po celi Zemlji enako že celo njeno zgodovino, torej tudi njihova odkritja ne morejo biti različna po različnih kontinentih. Zaradi časovne razlike so različne le besede, ki jih opisujejo.

...ma kva maste vsi tolk proti bogmu Jezsucku!! x;)x x:Dx ... ce njega ne bi blo se bozicnih daril ne bi dobivali... zamislite se mal... ne morte tkole fuke spilat, no...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

vidiš, nikol ni prav.....če bi pa na začetku napisala bi me pa obdolžil, da je to sam marketinški prijem (kot pri reklamah al kaj podobnega)...... x:Dx

sicer pa je itak vse v nas...le procenti se med posamezniki razlikujejo...zato pa smo unikatne mešanice osnovnih delcev.... x;)x

<{POST_SNAPBACK}>vidiš, nikol ni prav.....če bi pa na začetku napisala bi me pa obdolžil, da je to sam marketinški prijem (kot pri reklamah al kaj podobnega)...... x:Dx

sicer pa je itak vse v nas...le procenti se med posamezniki razlikujejo...zato pa smo unikatne mešanice osnovnih delcev.... x;)x

nasprotno zmeraj je prav..... jap, včasih se vprašam le kdo se je igral z mešanjem barv...... :inocent:

en tak, k je mel vse planete na kupu...pol so pa rezultati do konca nepredvidljivi....tko, zdej grem pa bolj predvidljive stvari delat, da ne bo prehud odmik od teme

...da ne zaidem čist: kar se mojga filinga tiče:papež mi ni všeč.... x;)x

<{POST_SNAPBACK}>en tak, k je mel vse planete na kupu...pol so pa rezultati do konca nepredvidljivi....tko, zdej grem pa bolj predvidljive stvari delat, da ne bo prehud odmik od teme

...da ne zaidem čist: kar se mojga filinga tiče:papež mi ni všeč.... x;)x

Ja tudi meni je bil Vojtila bolj ušeč pravi oče je bil... ta je pa pač tak germanski tip... menda takšen tudi mora bit... samo na to se pa ne spoznam zato nebi komentiral......

...ja kdo pa se upostevu Jezuscka, ce ne bo mel institucije za sabo... ste tut hecni... a mislte da bo bozic se dela prost dan, ce bo RKC zgubila na vpliv... a ma Osho al pa Krisnamurti kaxen praznik slucajno???No vidte... institucija more bit uzadi... pa ceprov slaba!!! x;)x

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

nov papež (no zdej že ni več tko nov)... mi je postau antipatičen že takoj, ko sem prebrala, da je nasprotnik vsekakršne moderinizacije v cerkvi, nasprotnik celibata, ženske po njegovem naj ne bi opravljale duhovniškega poklica, obsoja istospolne partnerske zveze, spomnm se da je pisal, da je obsodil rock glasbo, ker naj bi prikazovala primarne strasti... v glavnem konservativen do konca, pa dobr itak me ne zanima, zanimiv mi je blo sam ko so ga izvolil, kot je bilo zanimivo vsem, ker jih je zanimal kakšen je ta nov papež. nekoč ko se bo pojavil tak papež, ki bo pripravljen reorganizirat cerkev tko da bo sovpadala s časom, mi bo vse skupi mogoče bolj zanimiv in bom tud bolj spremljala dogajanje.

Glede same vere... ni mi všeč da v ljudeh, ki verujejo zbuja strah, kot da če pa ne bodo hodil v cerkev, bodo šli pa u peku :o|o: (in velik je takih ljudi k to misljo) recimo najbolj glupa izjava (ki pa je v bistvu sam posledica tega, kako duhovniki, papež predstavljajo vero) Prjatlca je sorodnika vprašala zakaj hod sploh u cerkev? on ji je odgovoru: kaj pa če je vse res? bolš hodt u cerkev za vsak slučaj, kot pa da grem pol u pekel.....

sej verjetno sam nauk v principu ni napačn, samo kako so ga pa ljudje preoblikoval je pa groza.

sama sem hodila k verouku, od birme ne hodm v cerkev, razen ob praznikih, pa še to zarad staršev, nazadne me je najbol razp* ko mi je mat rekla da se bomo menal, enkrat bo fotr šou s tamalim v cerkev, enkrat jst enkrat ona (brat namreč hod k verouku, zdej bo šou k obhajilu) mislm, če jim je taka muka it u cerkev in si tok težko vzamejo cajt za to, zakaj to delajo pol?? jst že ne bom hodila z njim k maši, zato ker bi mogla, ker drugače bo župnik jezen, če ne bo zbrau dost listkov in bo izpadu kot ne dost veren, ne me jeb*t

pa glede spovedi, čist sfaleno, se prav lohka delaš grehe v nedogled, ker pol k greš k spovedi ti je itak vse odpuščeno in greš v nebesa, nekdo drug, ki pa je recimo naredu bistveno manj grehov in se ni spovedu bo šou pa v pekel :o|o:

pol je tle še reinkarnacija, katere cerkev ne priznava, kljub temu, da je v svetem pismu še velik odlomkov, v katerih se skrivajo namigi, da naj bi se človek vrnu spet na zemljo in živel življenje na podlagi tistega kar je storil v prejšnem. na začetku so jo še priznaval kasneje pa so si sveto pismo priredil po svoje, a so vseeno pozabil zbrisat nekatere odstavke.

v glavnem krščanstvo takšno kot je danes ima zame preveč lukenj in sfalenih predstav, pa naj bo papež ali pa ne, zame to nima velikega vpliva, za mnoge pa nažalost ja, in nanje vpliva v konservativnem smislu, da niso sposobni sprejeti novega mišljenja, ga obsojajo. Človek je lahko dober, če hodi v cerkev ali pa če ne hodi, vseeno lahko veruje v boga, brez vmešavanja duhovnikov, ki ti bodo govorili, da si veren le če delaš to in to, če moliš to in to,....

Zanimiv je tale članek, ki priča o tem, zakaj imata krščanstvo in papež tako močno vlogo v svetu: (odstavek je iz pozitivke. net)

Nauk o reinkarnaciji zlomi moč Cerkve

Cerkev ne bi imela take posvetne moči, če bi kristjani vedeli o reinkarnaciji. To dokazujejo primeri budistične, hinduistične, animistične in spiritualitične religije, ki niso nikoli stremele k taki moči kot jo ima katoliška Cerkev. Vedeli bi, da večnega pogubljenja ni in da se vsak človek enkrat vrne k Bogu. Te poti ne more zapreti nobena ustanova in zahtevati "carino".

malce sem se razpisala, ampak po moje nisem zašla s teme, ker nov papež navsezadnje je tisto, kar je cerkev in nič novega xrolleyesx

<{POST_SNAPBACK}>...ja kdo pa se upostevu Jezuscka, ce ne bo mel institucije za sabo... ste tut hecni... a mislte da bo bozic se dela prost dan, ce bo RKC zgubila na vpliv... a ma Osho al pa Krisnamurti kaxen praznik slucajno???No vidte... institucija more bit uzadi... pa ceprov slaba!!! x;)x

Še zmer bol slaba, kot nobena :palec:

<{POST_SNAPBACK}>Pater Emanuel, DaVincijeva šifra RES ni verodostojno branje. Hansa Künga "Katoliška cerkev: kratka zgodovina" je pa ZELO verodostojno branje. 181 strani, pa je marsikaj jasno. (Da ne govorimo o njegovih številnih še bolj študioznih in za sodobno Cerkev še bolj uničujočih knjigah, katere navaja sam, kajti v tej knjižici je spisal samo "šnel kurs". - In ostalih jaz niti slučajno nisem bral, da ne bi kdo kaj narobe razumel. So pa navedene v njegovi knjižici, če koga zanima.)

Glede tega udrihanja oziroma črnobelosti (ki je vsaj pri sebi ne najdem, ker smo pa vsi vsaj malo subjektivni, ti z veseljem dopuščam, da jo - pri meni - odkrivaš ti)

pa le naslednje.

Če negiraš določena dokazana in druga - glede na dostopnost virov in druge okoliščine, npr. konspiracijo v zvezi s kumranskimi zapisi - dejstva, kot na primer vlogo Jezusovega brata Jakoba, Jezusov uk in delovanje v Indiji ter posledično "neverjetno" sličnost njegovih naukov s tistimi, ki jih lahko zasledimo v indijski tradiciji, ter ne-ravno-razvpitim dejstvom, da je bil glavna gonilna sila tistega, čemur danes pravimo "krščanstvo", pravzaprav Pavel (t.j. po Kristusovi smrti spreobrnjeni Savel), potem ti nihče ne more pomagati in se lahko greš še najprej nekakšno križarsko vojno proti tistim, ki si v današnjem času dovoljujemo razmišljati širše ali pa drugače od dogme, ki nam je bila predpisovana nekaj prvih desetletij našega življenja.

Vse to je popisano v ZELO RESNIH in dokumentiranih knjigah, polnih virov in citatov, katerih verodostojnosti je verjetno težko oporekati. Za v roke vzet in malo pregledat. Tako in tako te po petih minutah tolk zagrabi, da kar požiraš ...  x:Dx

Eno čudno srečo tudi imam, da tu in tam poklepetam z dr. Susmanom, ki je danes sicer res malo čudaška oseba, vendar je še vedno bolj pri zdravi pameti kot marsikdo od nas, kar pa je bolj zanimivo, je to, da se je nekaj dolgih let "pasel" po vatikanski knjižnici, za katero mi več ali manj samo vemo, da obstaja. "Kaj vse je šele tam, kar nikoli ne bo zagledalo luči dneva!" je njegov zelo tipičen stavek. Iz tistega je tu in tam kakšno malenkost tudi že objavil (recimo nekaj trditev v svojih prispevkih 47. in 48. številki revije Karma plus (o torinskem prtu in o požrešnosti; predvsem ta slednji je rajcig za možgane kravžlat; presenetljivo dobro sovpada s pisanjem dr. Künga. Čudno, anede.

Lep pozdrav!

x;)x

x:)x

Zakaj mi praviš pater, če pa v Svetem pismu jasno piše, da je Jezus učil svoje ucence, da ne smejo dopustiti, da jih kličejo oče, ko bodo učili druge. Iz tega jasno izhaja, da se v krščanstvu izraz oče za duhovne učitelne ne uporablja, temveč zgolj v organizacijah, ki iz krščanstva izhajajo, niso pa več čisto krščanstvo. Je to zgol odraz tvojga nerazumevanja in stalnega podtikanja, da ne rečm enga nizkega cinizma.

O Jezusovem bratu Jožefu sem sam že nekajkrat pisu, zato je tvoje pisanje, kot da nimam pojma, spet podtikanje.

Jezusov uk in delovanje v Indiji pa je preveč dvomljiv, da ga lahko predstaviš kot dejstvo, ki naj ga ne bi mogu negirat. Bistvo duhovnosti je vedno isto, podobnost nekaterih idej še ni dokaz. Vsak človek ima vse v sebi, zakaj naj bi se Jezus moral učit v Indiji.

Je bla kakšna dva meseca nazaj dokumentarna oddaja na TV, so znanstveniki glede na stil pisanja postavil tezo, da naj bi približno pol "Pavlovih pisem" sploh ne bi bilo Pavlovih, ampak naj bi nastal kmalu po Pavlovi smrti, in prav iz teh pisem izhaja bodoča organizacija cerkve. Po moje se Susman mot, ko ne opazi različnega duha, ki izhaja iz teh del, in stalno satanizira Pavla. Sicer se pa ni Pavel postavil za nekakšnega Papeža.

Je pa Susman tipičen predstavnik gorečga vernika, ki gre clo za duhovnika, ko pa vid vse zablode, pa zgubi vsako vero. Z razumom nikol ni mogoče dosečt duhovnih resnic.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...