emanuel 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Svoj krst, obhajilo in birmo sem opravila pri Salezijancih, pri župniku, ki je z ljubeznijo opravljal svoje poslanstvo... otroci smo mu bili njegovi prijatelji... maša je potekala včasih tudi na prostem, smo zakurili ogenj, se posedli okrog in peli... njegove maše v cerkvi so bile nabito polne, ni pridigal o politiki, pridigal je o pravi, resnični ljubezni: Enih ne zanima, če je kakšen župnik dober, plujejo kar vse povprek po krščanstvu, tko že iz navade, tud na tem forumu jih je velik. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>:xx!: Viš, kakšen butast odgovor si dal... a mogoče jadikujem? Nisi zasledil vsaj kanček cinizma? Sevede sem zasledu cinizm . Ampak očitno ti nis zasledila cinizma pa humorja v mojmo ogovoru. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>http://www.discountmilano.com/tour/Rinascimento/Cenacolo/Cenacolo550x317.jpg Nobenega keliha, žal... Legenda je že, ja... ni pa popolnoma potrjeno... Ampak še zdaj nis odgovorila, kaj je zate sveti gral? Glede na to, da sem jest odgovoru, kaj je zame, prčakujem tvoj odgovor. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ampak še zdaj nis odgovorila, kaj je zate sveti gral? Glede na to, da sem jest odgovoru, kaj je zame...kaj je zate? (nisem vidla, ko pravis da si odgovoru) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>:Kar se tiče Jezusovega nauka... kakšna naivnost je verjeti, da bodo vsi, prav vsi verniki doživeli razsvetljenstvo v njegovih razsežnostih... Ljudje smo potrošniki, želimo imeti in kupčkati in ravno tisti, ki sedijo v prvih vrstah, so ponavadi najbolj pokvarjeni in pohlepni... itak... RKC tudi... Niso verniki gnili, cerkev je gnila od znotraj in smrdi do neba... :xx!: Vsi smo popolni; sam cerku je gnilapa državepa politikapa korporacijeAmpak, od kje tolk gnilobe, če smo vsi popolni Gniloba cerkve je zgol odraz gnilobe vernikov. Vse je interaktivno. Velikokrat so povsod ravno tisti, ki so najviše, najbol pokvarjeni. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>kaj je zate? (nisem vidla, ko pravis da si odgovoru) Sveti gral, zame, sem jest sam. Je to v redu? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Poglej se malo, Emanuel, takole za dober dan, anede. TI napišeš:Dikcija je torej "Kolikor je meni znano ...", a ne? To je pomembno. Spravimo v špajher. Potem jaz napišem Nobeden od štirih "uradnih" evangelijev ni nastal "na licu mesta". To je znano. Zakaj torej dilema? TVOJA začetna postavka poda neko tezo ("Kolikor je meni znano..."), tisto, kar napišem jaz, pa je "zgol večinsko sprejeta teza". Kar je očitno bistvena razlika. Po tvojem vsaj. Sam odgovoru sem na tvoj vprašenje "zakaj dilema". Je očitno, da to "splošno znano" hočeš prodat kot dejstvo, kot nekaj, kar je dokazano, pa to sploh ni. Sam za to gre. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Prebrala... in? Gnil je pohlep, ki se širi izza cerkvenih duri... mi gre na bruhanje, ko Jezusove nauke enačite s cerkveno inštitucijo... že sama pedofilija je odraz te gnilobe... :xx!: Zmeri bolj mi je všeč... kiss my... Niti jest niti Dejan ne enačva Jezusove nauke z nauki cerkve. Ber bol počas, pa pozorno, pa probi kaj razumet. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sveti gral, zame, sem jest sam. Je to v redu?zelo, ker mislim enako. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 ... da si ti zame. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>So že stari rimlani rekl, da kdor HOČE bit prevaran, se mu ne godi krivica. Al kot prav Marsa, vsak se sam odloč, kaj kup. Če bi ljudje bral Sv. pism, jim nobena cerku ne bi mogla prodat šare. Vernikov pa je zmeri VELIKO več, kot duhovnikov. Se gre za družbo kot celoto, za evolucijo. Ampak ne Nauka, zakaj Jezus je podal že popoln Nauk, ampak odnosa ljudi. Aha, zato je pa tolk cajta sam duhovščina bla šolana in znala brat, da ja kmetje niso mogl vedet, kaj piše v sv. pismu in si ga sami interpretirat. Pa vse te križarske vojne in pokristjanjevanje na silo. Res krščans ko. To je Jezus definitivno hotu. Pa odpustki, lov na čarovnice....same dobre stvari. :xx!: Že v preteklosti je blo sranje, zdej pa folk itak počas dojema, kako in kaj. Pa to ni napad nate osebno, samo ne morš zanikat znanih zgodovinskih dejstev in rečt, da je cerkev dobra. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>... da si ti zame. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. september 2005 Prijavi Deli 24. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Aha, zato je pa tolk cajta sam duhovščina bla šolana in znala brat, da ja kmetje niso mogl vedet, kaj piše v sv. pismu in si ga sami interpretirat. Pa vse te križarske vojne in pokristjanjevanje na silo. Res krščans ko. To je Jezus definitivno hotu. Pa odpustki, lov na čarovnice....same dobre stvari. :xx!: Že v preteklosti je blo sranje, zdej pa folk itak počas dojema, kako in kaj. Pa to ni napad nate osebno, samo ne morš zanikat znanih zgodovinskih dejstev in rečt, da je cerkev dobra. Je blo tud kaj dobrega. Ne moreš tko črno pa sovražno gledat. Pa tud tisti, ki so znal brat, jim je blo večinoma zmer več za "zemeljske" koristi. Trubar je pod smrtno grožnjo švercu Svet pism, dons se pa ljudje večinoma sam zmrdujejo. Kjer je povpraševanje, se najde tud ponudba, čista ekonomija. In če je blo povpraševanje po kupovanju odpustkov..... . Je blo ljudem tko že všeč. Saj so Judje pred 2000 leti tud prodajal odpustke (namesto kamenjanja). Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 25. september 2005 Prijavi Deli 25. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vsi smo popolni; sam cerku je gnilapa državepa politikapa korporacijeAmpak, od kje tolk gnilobe, če smo vsi popolni Gniloba cerkve je zgol odraz gnilobe vernikov. Vse je interaktivno. Velikokrat so povsod ravno tisti, ki so najviše, najbol pokvarjeni. Kdo je reku, da smo vsi popolni? Jez že ne... (ko že tako pozorno bereš) Ampak, ker je govora o cerkvi, rečem to v tej temi...pač, ga pa ni popolnega človeka... vendar cerkev, kot inštitucija, poudarjam, inštitucija, kjer (kao)veliko pozornosti polagajo na krščanske vrednote katere so zapisane v svetem pismu, si pač ne bi smela privoščiti takih zlobnih, zlonamernih, šokantnih "napak", čeprav so to že zločini, kot je recimo pedofilija ali omejevanje osnovnih čoveških pravic... Politika, ja, je pokvarjena, ampak tega, da niso, niso politiki nikol trdil... Odgovorila ti bom na vprašanje o svetem gralu takrat, ko boš ti meni razložil ali upravičil inkvizicijo in križarske vojne, ki jih je povzročila dobrohotna cerkvena inštitucija... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 25. september 2005 Prijavi Deli 25. september 2005 ...pa kaj se na emanuela spravljate :xx!: ... rajsi se spravte sveto pismo brat... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 25. september 2005 Prijavi Deli 25. september 2005 ..pajade.... (sori pika pikica...sam ko pa je tako pripravno.... ) Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 25. september 2005 Prijavi Deli 25. september 2005 Eh... če b se jez spravla nanga... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 ... bi čez tri tedne začela do vratu zapeta hodit, pogled pobešat pa v žepu roženkranc med prsti mlet. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 ...kar bi bla popolna in nesmiselna škoda za lnf populacijo...! Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>... bi čez tri tedne začela do vratu zapeta hodit, pogled pobešat pa v žepu roženkranc med prsti mlet. aha... kr misl si... mene se ne da kr tko v "red spravt"... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dejan 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 ...bi čez tri tedne začela do vratu zapeta hodit, pogled pobešat pa v žepu roženkranc med prsti mlet.Utrujeni v umu in s predsodki učijo utrujene, kako naj bodo utrujeni... Citiraj AOV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 OHO...poglej, poglej... nek dejan nas je popredalčku po svoje... da smo omejeni s predsodki... sori, fant, če ima kdo predsodke, je to vaša RKC ( ko se direkt vtikuje v naša življenja), da pa mi govorimo o pedofiliji v tej ustanovi pa ni predsodek, ampak dejstvo... Sicer nimam kej rečt za cerkveno teorijo, za cerkvene nauke...ampak nekak vse zvodeni, ko je to treba v praksi izpeljat... bleferjev in hinavcev mam pa dost že v službi... Zmer bl smrdi! :xx!: Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Je blo tud kaj dobrega. Ne moreš tko črno pa sovražno gledat. Pa tud tisti, ki so znal brat, jim je blo večinoma zmer več za "zemeljske" koristi. Trubar je pod smrtno grožnjo švercu Svet pism, dons se pa ljudje večinoma sam zmrdujejo. Kjer je povpraševanje, se najde tud ponudba, čista ekonomija. In če je blo povpraševanje po kupovanju odpustkov..... . Je blo ljudem tko že všeč. Saj so Judje pred 2000 leti tud prodajal odpustke (namesto kamenjanja). Nisem sovražna do cerkve, samo pravim, da ni prov, da je tko, kt je. Zelo se je oddaljila od tega, kar nej bi predstavljala, preveč se vsiljuje, tud ubijal so za to in to se mi pač ne zdi ''krščansko''. Ne sovražimp a nobenga, pa tud ne mislim, da je nekdo kreten, ki verjame v Boga. Konc koncev, če je kdaj panika, tud jst še kaken oče naš zmolm (sicer zlo redko), ker mi včas da tolažbo. In mislim, da ne dojameš, kaj ti tuki razlagam. Cerkev ni to, kar nej bi prvotno bla in njen pomen je vedno bolj popačen in prepleten s slabimi stvarmi. Zelo slab prizvok je dobila in ljudje se tega zavedajo. Pa ne kregam se s tabo. <{POST_SNAPBACK}>..pajade.... (sori pika pikica...sam ko pa je tako pripravno.... ) Ti kr, sam je avtorsko zaščiteno, veš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 .... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 Ljudje smo potrošniki, želimo imeti in kupčkati in ravno tisti, ki sedijo v prvih vrstah, so ponavadi najbolj pokvarjeni in pohlepni... A cerku naj bi bla pa pol popolna? Za rajo je čist ta prava, kdor je pa mal boljši, si pa z lahkoto sam najde kaj bolšega. Vse ma svojo logiko. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.