Skoči na vsebino

Nov papež

janezzenaj

Recommended Posts

eh me u bistvu ne gane...na moj lajf ne bo mev kakega ekstra vpliva, ne pustim da se kr gdo vmešava x:Dx zna pa res kako splošno pizdarijo narest....ti cerkveni možje tk redko kej drugega skup spacajo :o|o:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 417
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Saj mene se to v bistvu ne tiče, ker nisem kaj versko navdihnjena, čeprav sem bila ene 3x pri veruku, pa še ene 2x pri žegnanju jajc, to bi bilo nekako vse od mojega udejstvovanja v cerkvenem življenju. Pa še enkrat sem bila extra pri maši zahvalnici, ki jo je extra naročila prijateljica, pa sem šla zaradi broja x:Dx

Župnike jemljem, kot odlične sogovorce, zelo razgledane može s katerimi se da podebatirati o marsičem. Tako katoliški, kot islamski in židovski, vsak goni svojo resnico.

Kaj pa je Noastradamus povedal za tega? A ni nekaj v zvezi z olivami? Nemci pa olive?

Sem prejle slišala po TV, da 9. maja ne bomo praznovali Dneva zmage nad fašizmom, ampak se je zdaj malce preimenovalo v ideološko bolj sprejemljivo ime za današnje razmere. Ljudi nas pa ne sreča pamet, namesto, da bi se naučili kaj iz žrtev, ki jih ni več, tečemo v nove, še bolj radikalne struje.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>

Sem prejle slišala po TV, da 9. maja ne bomo praznovali Dneva zmage nad fašizmom, ampak se je zdaj malce preimenovalo v ideološko bolj sprejemljivo ime za današnje razmere.

.

Čoby, pa pridi prihodnji pomedeljek, 25. aprila k nam v I. xsrcx :palec: xsrcx

Imamo čisto pravi dela prost dan 'Zmage nad fašizmom' :eek: :wOOt: :wOOt:

Nikomur še na misel ne pride, da bi ga preimenoval. Čemu neki? Italijani so pa ja bili po vojni vsi visoko odlikovani partizani :eek: x:o)x

Na žalost bodo vse trgovine zaprte. Tudi tiste s čevlji.

<{POST_SNAPBACK}>

Imamo čisto pravi dela prost dan 'Zmage nad fašizmom' :eek:  :wOOt:  :wOOt:

Nikomur še na misel ne pride, da bi ga preimenoval. Čemu neki? Italijani so pa ja bili po vojni  vsi visoko odlikovani partizani :eek:  x:o)x

.

Joj, to je spet ena tipična italijanska fora.... :o|o: xrolleyesx :xx!:

Ni da bi človek govoril.

Je pa res bolš čevlje kupovat x^x x:px

SI SAPIS SIS APIS.

http://www.clipartsalbum.com/cliparts/garfield/107450.jpg

U, blagor ti, mick, ko ti ni bilo treba k verouku! Mene so starši prav posiljevali s tem, svinčenim časom navkljub....Se mi je zagabilo za vse večne čase. Imeli smo enega hudega župnika, ki je sošolko udaril s šibo in jo zadel v oko, da je krvavela, a ni oslepela na srečo. Sem imela vedno vedenje "manj primerno", ker sem pametovala, da je treba kaj dokazat, da bog obstaja, če ne se nimamo kaj pogovarjat... je pa imel naš župnik takrat cel nasad jagod in vsak večer smo mu jih hodili rabutat, nekoč je pa spustil svojega psa na nas in en komanjon je bil ogrižen... Kar zabavno, če se ozrem nazaj, a takrat se mi je zdelo mukotrpno, v nedeljo dopoldne , ko je bil živ-žav po TV, so me nagnali k maši....

:vragec:

hvalabogu

konchno nekdo, ki ima komunajzarjeu ravno dovolj v zhelodcu

konchno nekdo, ki bo pospravil z liberalizmom v CERKVI

in konchno nekdo, ki bo postavil na pravo mesto KRISTUSOVO CERKEV

zlomk....je za verouk v shole.... x:)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

"Gloriae Olivae" - :eek: :eek: - x!x x!x

Svetega Malahija vrsta gre naprej!

Ni bil Nostradamus tisti, ki je pisal o vrsti papežev, temveč irski redovnik iz 11. stoletja, Malachi O'Morgair, kasnejši sveti Malahij. Napisal je sekvenco papežev, kakor naj bi si sledili "do konca", in po tej vrsti, ki se je doslej kar dobro izkazala, naj bi bil včeraj izvoljeni papež predzadnji.

Kar se "črnosti" papeža tiče, je bilo veliko prelite tinte. Malahij o tem ni rekel ničesar, nekateri so o tem sklepali po napovedih, da to ne bo ugoden pontifikat in pa po Malahijevi oznaki "Gloriae Olivae", oliva pa pogosto označuje nekaj temnega, črnega.

Ker je polovica svetovnih katoličanov iz južne Amerike, vse močneje pa je katolištvo zasidrano tudi v črni Afriki, so iz teh napovedi nekateri predvidevali, da bi novi papež lahko izhajal iz tistega okolja. Nekateri previdnejši so "olivo" povezovali z benediktinskim redom, ki ima med insignijami olivo in iz katerega vrst naj bi bil izbran novi papež. A se je hitro izkazalo, da iz tega ne bo nič, saj je bil bojda iz vrst benediktincev med kardinali en sam, pa še ta brez realnih možnosti za izvolitev.

Tako je ostalo, da se Malahijeva oznaka nemara pokaže skozi pontifikat, kar se je zgodilo že velikokrat. V takih primerih iz samega izbora oziroma izvora papeža Malahijeva oznaka ni bila jasna, se pa je izkazala kasneje. Papeža Janez Pavel I. in II. to potrjujeta oba, prvi med njimi je imel v Malahijevi vrsti naziv "De Medietate Lunae" ("Papež pol lune"), drugi pa "De Labore Solis", kar so nekateri prevedli kot "Sončev delavec", drugi pa drugače. Ali je mogoče, da bomo Janeza Pavla II. za "sončevo osebnost" imenovali šele potem, ko se bo njegov naslednik izkazal za "črnega"? (Danes zjutraj je bilo v poročilih že slišati neko izjavo, da "takega papeža ne bo več".)

Pri novem papežu pa se je Malahijev naziv za pravilnega izkazal prav presenetljivo: ne z izvorom, temveč z izborom imena! Torej novi papež ni črn po barvi kože niti ne izhaja iz vrst benediktincev, ampak si je nadel papeško ime Benedikt (XVI)! Prav zanimivo.

Komentar:

Horoskopa še nisem napravil, ampak že prvi vtis ni dober. Vemo, da je papež močna osebnost, njegova pozicija (prefekt za kongregacijo vere) v bistvu pomeni ideologa, velja pa za izredno konzervativnega. V Cerkvi so že za časa Janeza Pavla II. obstajala vedno močnejša trenja glede prilagoditve Cerkve času, vendar so ostala v ozadju, saj je zunanje delovanje papeža skupaj z njegovimi stotinami poti po svetu in z izrazito medijsko naravnanostjo marsikaj zakrila. Navzven je izgledalo, da Cerkev podaja roko drugim veram, malo podrobnejša analiza pa je kazala prej nasprotno. Tudi Hans Küng, svetovno znani nemški teolog, je papežev pontifikat označil za zmerno nazadovanje. Benedikt XVI tega ne bo obrnil naprej, ampak močneje nazaj, "h koreninam vere", kot je dejal. Trenja bodo tako še večja, Cerkve iz tretjega sveta, ki so že zdaj imele razmeroma veliko vernikov in istočasno razmeroma malo kardinalov (in s tem vpliva), bodo še bolj nezadovoljne, čas pa gre neusmiljeno naprej. Z drugačno usmeritvijo, ki je pa Benedikt XVI ni niti sposoben niti ni pripravljen zanjo, - ali pa seveda z drugo osebo na čelu, kar pa se ni zgodilo - bi bilo mogoče storiti kak korak naprej. A ni tako.

In kot kaže, se sveti Malahij ni motil. Še enkrat več.

"Gloriae Olivae"!

:xx!:

Bern :palec:

Hvala za pojasnilo odkod oliva. Sem premišljevala, a seveda ker sem gola in bosa v zgodovini cerkve se mi niti sanjalo ni.

Sicer pa, če se spraviš brati kako čtivo iz tega področja, se bere kot kriminalka, samo nihče ne gre v zapor, na koncu :o|o:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Sem ob pomislila tudi sama - ime Benedikt je resnično "neprimerno" - kar naj bi veljajo za Benedikta XV se ne vklaplja z ideološko usmeritvijo njegovega naslednika. Bomo videli.... Ne poznam ga toliko, a nimam dobrega občutka....

Sama verjamem v nekaj višjega, pa kakorkoli se to imenovalo...

Jst močno upam in si želim, da bojo cerkveni velikaši kmali pogruntali da

-že 77 let star človek ne more postat papež (halo-gdo pa razmišla trezno pri teh

letih??)

-papež enostavno ne more bit "dosmrtni papež" (sam kakšen je bil Janez Pavel II zadnja leta??)

-da papež sploh nima funkcije kot bi jo mogu met?

-da bi kardinali in ostali cerkv. dostojanstveniki mogli bit papežu v oporo, ne pa "delat" namest njega

-da CERKEV RABI KORENITE SPREMEMBE, če misli vsej približno oostat neka ustanova, ki človeka uči, mu pomaga, stoji ob strani...

Imej vedno

ZRAK za dihanje

OGENJ za toploto

VODO za pijačo in

ZEMLJO za življenje.

To ti želim iz srca.

<{POST_SNAPBACK}>Sem ob pomislila tudi sama - ime Benedikt je resnično "neprimerno" - kar naj bi veljajo za Benedikta XV se ne vklaplja z ideološko usmeritvijo njegovega naslednika. Bomo videli.... Ne poznam ga toliko, a nimam dobrega občutka....

Sama verjamem v nekaj višjega, pa kakorkoli se to imenovalo...

http://www.siol.net/novice/default.asp?sit...605042014345562

prepričanje in razmišljanje na način kot so ga imeli v preteklosti... ne vem, a ni sedaj kao neki cerkveni dostojanstvenik prepovedl brat eno knjigo - to spada v čas, ko so zažigali knjige... neki takšnega no...

x;)x DA VINCIJEVA ŠIFRA je knjiga katero naj bi prepovedali brati, ker je v njej preveč ezoterike in podobnega... ne vem, meni se pa zdi, da knjig naj ne bi prepovedovali...

Vrba samo poizkušala sem ti razložiti kaj je mislila Amis...očitno neuspešno...

te bimčkam, pa čeprav nimam vej x;)x xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>xsrcx, o ja, sem si v pogovoru zrajtala, da je "nazad" nazaj - verjetno je to starokopitno ali konzervativno, ampak se mi cuje se malo hujse, ne vem zakaj.

Kar se pa knjig tice, pa naj bi sle prej skozi neko cenzuro ali kako se to spet rece... potem ko je na trgu, je ze pozno. Ampak Selene, ce ti beres moj primer od tistega postovanja po Breusu, ko toliko ljudje umirajo... zakaj pa ne bi raje kaj takega prepovedali. Saj takrat ko je on to pisal, tega ni vedel, tako kot je bla zdajle dobra volja od drustva Moc. Morda je pred tisto knjigo le sam ozdravil, po tistem pa morda 3 od 100, 97 od 100 pa jih je zaradi tega umrlo. Kaj pa reces tu?

.

hm, težko ti odgovorim na tole...ker nisem brala knjige in nisem bila v situaciji, da bi razmišljala o tem...

vendar to ne sodi v to temo ane x;)x

ja zakaj ne bi raje kaj takšnega prepovedali, ne pa da cerkvenik določi da to je pa proti bogu al kaj že.... to je nazadnjaško... ne da knjiga ni strokovna, ampak ne ustreza njim... a razumeš?

ojla,

bi samo rekla, da ne razumem tocno, cemu se vsi cudite - da je papez staromoden. haloo?

on po definiciji mora bit konzervativen, to je takorekoc v opisu nalog.

glede janeza pavla II - kaj on ni bil konzervativen?!

je res, da je bil izjemen poliglot, morda za kancek bolj sarmanten, je res, da je storil mnogokrat

prvi kora proti ostalim religijam (dalai lama, obisk moseje itd) ampak mislim, da je to bilo

predvsem zato, ker je bil izjemno dober politik, in je vedel, kaj storiti za popularizacijo cerkve

(podobno je z tem megalomanskim porastom svetih in blazenih ljudi - en boljsih nacinov,

da cerkev poclovecis, jo priblizas raji.) poleg tega je treba spomnit, da npr. za zenke nikoli ni napravil kaj posebno dobrega (razen, da jih je opeval kot sveta telesa ipd), bil je proti splavu, proti

homoseksualcem, proti zenskam v cerkvi itd....kot vsi papezi!

mislim, da se je javno opravicil za dolocene krivice, ki so se zgodile zenskam, manjsinam itd, ampak to so bile tako ocitne stvari, da ni bilo tu nevemkako progresivnih idej ( to je kot npr. nizozemska kraljica, ki se je sla opravicit bivsim kolonijam za dolocene krivice, ali kot nemci, ki se opravicijo

judom po 60 letih...samo se stvar protokola).

konec koncev je bil bik, in ti so vsi konzervativni!

novi papez je po moje itak zibran silom prilike, ker so se bali predolgo odlasati z odlocitvijo,

da ne bi zgledali neenotni in so vzeli najblizjega naslednjega - kar je sicer v nasprotju s slavnim rekom : debeli papez-suhi papez. ampak ocitno so sli na prepoznavnost.

meni osebno je moz kar simpaticen in moram reci, da si zasluzi sanso, ceprav si sam tega sploh ni zelel ( titule). ampak po moje ne bo bistveno drugace. tudi, ce bi bil kdo drug, bolj progresiven, bi trajalo leta. to je cerkev, najpocasnejsi aparat na svetu.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

<{POST_SNAPBACK}>danes ko lahko vsak pise knjigo in s tem vpliva na druge ni nic cudnega, da prepovedo kaksno knjigo. Ne vem, ce niso prepovedali tisto knjigo: postovanje po Breusu. tisto bi vsekakor bilo treba prepovedati. Mi je zadnjic rekla ta glavna sestra v eni bolnisnici, da dobijo ze cist onemogle rakove bolnike, ki tega sigurno ne bi smeli delat... koliko jih je ze umrlo zaradi tega, ja.

Ne vem, kaj pa ce pride ta izraz nazadnjaski iz hrvascine?  a mogoce pomeni starokopiten?

in kaj bi bilo slabo na temu?

hmmmm ne razumem, kaj je bilo misljeno.

LP

sori, a to je zgrešeno. Kdo pa si ti, ali so oni, da boš, da bodo sodili, kaj je primerno in kaj ne??? :eek:

Nekaj najhušega v državi je zagotovo cenzura, omejevanje pisateljev in kulturnikov. Zato pa potem imamo razne Edvarde Kocbeke ipd.............disaster.

Mimogrede; te dni je izšel ponatis Župančičeve pesniške zbirke CICIBAN; prvič, da ni cenzurirana; eto - celo otroške pesmice je oblast cenzurirala; In to je kul???

Ja morda v srednjem veku........... x!x x!x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...