Skoči na vsebino

Carski rez v torek

spelca

Recommended Posts

• Komentarji 85
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Hi-hi....sem že mislil, da kakšna novica o novi micekni lunatkici, lunatku x:)x ............saj je vse ok....ziher x;)x :palec: :palec: ....mora mamca Špelca sam mal k seb prit....tud od veselja x:)x :palec:

:detelca:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

Ravnokar sva prisli domov. Vidim, da ste me zelo pogresali. x:)x

Ime je Zala (sem le prepricala moza!!!!) sicer pa.... to je tako pomembna rec, da bom kar novo temo odprla. xsrcx

Vem da to ni tema za semle noter, a ne morem si kaj, da ne bi pomislila na mojo mlado znanko, ki je prejšnji reden rojevala na žalost v Sloveniji in ne v Ameriki, pa so ji carski rez naredili prepozno in so malo bitjece po dveh dneh odklopili z aparatov.. Sedaj bo počivala v Parku zvončkov.. Mamica pa je še v bolnici zaradi carskega... sama. Ne predstavljam si, kako ji je...

Samam sem imela tri carske in pri prvem je malo manjkalo, da se mi ni zgodilo enako.. Samo vesolje mi je poslalo mojo zdravnico v porodno sobo tisti hip, ko so mi hoteli po 8 urah umetnih popadkov delat vakumskega in je odredila takoj carskega.. Drugi dan mi je povedala, da - če bi ga vlekli ven, bi se popkovnica, ki je bila prekratka, strgala, prekinil bi se dotok kisika v možgane... in bi se otrok zadušil... Ne smem se spomniti! Točno to pa se je sedaj zgodilo moji znanki...

Na nekem forumu sem opazila podnaslov- Ko starši žalujejo. Šla sem malo brat poste- pretresljivo! Pišejo samem mlade mamice, ki se jim je to zgodilo... Ne moreš verjet.. Kar zjokal bi se, ko to bereš...

Vesela sem, Špelca, zate in za tvojo Zalo! x:)x x:)x

Uživajta maksimalno, to so najlepši trenutki, ki pa vse prehitro minejo! Potem si moraš omisliti pa novo štručko.... pa spet novo.... (potem te pa počasi k sreči mine- vsaj mene je po tatretjem) x^x

Če koga tale moj žalosten post moti v tem veselem okolju, ga mirno vržem dol. Ampak enostavno sem morala vsaj napisat ker mi je še vedno hudo..

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

• 3 years later...

Morda ste se kdaj sprasevale/li.... :

Otrok, ki se rodi s carskim rezom ima (lahko) 4x bolj pogosto tezave s pljuci, dihanjem, kakor otrok, ki se rodi po normalni poti!

Vzrok - pomanjkanje hormona, ki se izloca v skrajni fazi poroda (predidevam, da takrat, ko se pljuca otroka stisnejo, ko gre iz matere). Hormon, ki lahko otroku manjka celo zivljenje, kakor pravi tukaj >>>

Hej, Free, s tem se pa ne morem strinjat!

Za take trditve pa nisem še slišala, pa sem se v življenju že dosti pogovarjala o carskih rezih.... ???

Nasprotno - za otroka je baje carski rez fizično najlažji in najbolj siguren način prihoda na svet, otrok je lep, rožnat, spočit, nič zmatran..... Kaj to pomeni psihično itd ne vem, ... morda je tudi to zanj bolje..

Za mamo seveda na nek način ja, na drug pa spet ne. Vsaka operacija je tvegana in s tem ni za pretiravat.. Menda ni takojšnjega signala za laktacijo - težje se "pride do mleka" itd...

Kakorkoli - imam 3 že skoraj odrasle otroke, vse tri rojene s carskim rezom in so - lahko rečem - bili do tega momenta (in upam, da bodo še naprej) skorajda nadpovprečno zdravi. Tudi dojeni so bili vsi trije...

Nisem še slišala, da bi imel kak otrok zaradi carskega težave zaradi pomanjkanja kakega hormona... ????

Kateri hormon je to, daj napiši, da mi ne bo trena poslušat celega predavanja, prosim, pa da malo pobrskam na internetu kako je s tem. Morda je celo res ???

ne vem kateri, ker tega pac ni povedala ane.

sem popravil in dodal (lahko), ker navaja, da lahko ima, ker morda se hormon izloci ali pa se ne.

imamo razlicne izkusnje kajne, ce pa drzi pa je vprasanje?? lahko sklepam deloma po sebi, kakor ti po tvojih otrocih ali pogovorih z ljudmi. Zanima pa me, koliko ljudi se najde v tem kar je povedala?

kar pa ne mores zanikati je, da carski rez NI naravna pot! in to je dejstvo!

Ja, se strinjam s tabo. Zato pa bi rada vedela, kateri je ta hormon, gotovo kaj piše o tem na internetu, da se ne bomo pogovarjali kar tako napočez ker očitno ne ti ne jaz nimava nekih resnih argumentov.

Res pa je, da če se že vse živo piše v vseh časopisih, bi človek verjetno kaj takega kdaj tudi prebral... pa do sedaj tega še nisem zasledila.

Pa dobro - to spet ni nek argument....

Glede carskega reza se popolnoma strinjam s tabo - to nikakor NI naraven porod in bolje je roditi naravno. NI DVOMA.

Ampak včasih je pač potreben. Dvomim, da danes pri nas že delajo carske reze na veliko po želji nosečnic, ker se jim ne ljubi rojevat. Upam, da še ne in da jih tudi ne bodo.... Predvidevam, da je večina rezov medicinsko nujna.

Jaz bi že pri taprvem umrla skupaj z njim, če bi rojevala sama nekje v gozdu kot naši predniki, pa še sredi civilizacije bi brez njega umrl moj otrok. Tudi tadrugi, če bi ga rojevala po normalni poti, tatretji pa itak ni imel druge šanse kot carski rez, sicer bi mi razpočilo maternico med popadki... Pa smo tam... Ni naravno, je pa nujno. Včasih x:)x

tudi mene zanima, koliko so trditve resnicne; in predvsem kako prakticno izgleda pomanjkanje nekega hormona; ter ali se ga da kakorkoli nadomestiti. Namrec po njenih besedah lahko razumem skoraj tako, kot da oseba ostane takorekoc podhranjena celo zivljenje :eek: xrolleyesx res pa je, da se ni dotaknila celotne teme rojevanja in carskega reza in je imela v mislih predvsem se druge zadeve...

Ce citiram glasilo "Skupaj az zdravje cloveka in narave" kjer aktivno sodeluje tudi predavateljica pise:

"Raziskava ameriskega centra za kontrolo in preprecevanje bolezni, ki je temeljila na opazovanju 5,7 milijona porodov, dokazuje, da imajo otroci, rojeni s carskim rezom po materini zelji, pogosto tezave z dihanjem. Tudi smrtnost v prvem mesecu zivljenja je kar trikrat vecja kot pri naravnih porodih."

...

v nadaljevanju pise:

"Kot je pokazala raziskava, je najvec tezav v brezobzirnosti in nespostovanju porodnicine integrotete in njenih potreb, v preveliki "medializiranosti" nasih porodov, odlocno prevelikem odstotku rezanja presredka (50%!) in neobstoja moznosti rojevanja drugje (npr. doma ali v posebnih porodnih centrih, kot jih poznajo v drugih drzavah) kot v bolnici."

...

v nadaljevanju pise:

"V Ljubljani in Maroboru deluje drustvo Štorklja. Organizirajo zanimiva prdavanja, vadbe in posvetovalnice za nosecnice in mamice."

V nadaljevanju omenja tudi druge vrste pomoci preko drustev, etc...

Ce citiram glasilo "Skupaj az zdravje cloveka in narave" kjer aktivno sodeluje tudi predavateljica pise:

"Raziskava ameriskega centra za kontrolo in preprecevanje bolezni, ki je temeljila na opazovanju 5,7 milijona porodov, dokazuje, da imajo otroci, rojeni s carskim rezom po materini zelji, pogosto tezave z dihanjem. Tudi smrtnost v prvem mesecu zivljenja je kar trikrat vecja kot pri naravnih porodih."

...

Ja, seveda - carski rez po materini želji... to je pa nekaj drugega, zato pa pišem, da upam, da ne bo pri nas nikoli tako, da si boš carskega naročil kot pizzo v restavraciji....

Iz vidika energij in podobnega... pa verjamem, da je klasični porod nekaj posebnega tako za mati kot za otroka...

Samo ne bi rekla (vem pa seveda ne), da ger za kak hormon... jaz bi verjela, da gre tu najbrž za kake subtilnejše energije... ker vsak hormon se da nadomestit, če so ga le že odkrili in izdelali.

moja svakinja je izsilila porod.....ni hotla rodit pri drugemu...njena zdravnica pa tik pred dopustom...

ker je sama zdravnica, sta se zmenili, da bota umetno sprožili porod.....po 12h urah bolečin je sledil carski rez....

prva otrokoa beseda je bila ati :inocent: celo svoji mami je govoril ati

pd staršev se ne odlepi niti za 5 min

pri skoraj 4. letih se še niso zmenl, da spi v svoji sobi..niti za malo

sama sem rojena s carskim rezom...oz vsi trije smo....mami nebi preživela oz pri zadnjem porodu je bila klinično mrtva

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Nekaj drugega, niti ne, glede na debato.

Huje je, ker se prevec zdravnikov rajsi odloci za carski rez, kot pa prevzame riziko, da bi bilo karkoli narobe. Menda se zdravnike ceni po tem, koliko naravnih porodov je izpeljal in izrekel cim manj carskih rezov. Seveda pa nekemu neukega dekleta ni potrebno dosti prepricevati, da se sama odloci za carski rez na pobudo zdravnika; ce to moznost sploh dobi.

Ko otrok preide skozi mednozje, se menda pljuca stisnejo in takrat se menda izloci hormon!? (kot sem razumel in slisal).?

Ja, seveda - carski rez po materini želji... to je pa nekaj drugega, zato pa pišem, da upam, da ne bo pri nas nikoli tako, da si boš carskega naročil kot pizzo v restavraciji....

Iz vidika energij in podobnega... pa verjamem, da je klasični porod nekaj posebnega tako za mati kot za otroka...

Samo ne bi rekla (vem pa seveda ne), da ger za kak hormon... jaz bi verjela, da gre tu najbrž za kake subtilnejše energije... ker vsak hormon se da nadomestit, če so ga le že odkrili in izdelali.

free :)

bol kot ta hormon, je tu poanta da se mora otrok potrudit in se prebiti skozi porodno kanal...kar sploh ni lahko delo...zato tudi (ne vsi, sploh kadar je mati v nevarnosti) otrok, ki je rojeni s caskim rezom ni fajter...oz je navajen, da se mu pomaga...seveda, če se mati boji poroda in se odloči za carski rez

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

predvidevam, da imas prav, kar se tice poroda. O "fajterstvu" pa imam drugacno mnenje.

"Fajterstvo" se na tem forumu tako blazno povelicuje.

Obsojanje tistih, ki malce veckrat pojokcajo kaze le na naso lastno nemoc. O tem sem ze enkrat napisal kar velik prispevek tule gor... namrec vcasih je bolj taf tisti, ki si prizna, da potrebuje, kakor tisti, ki si nadene masko obvladajocega.

Sicer pa so ze same predstave o pomenu besede fajterstvo in vrednosti pomena besede fajterstvo zelo razlicne.

Vsakdo je fajter. In ce enacimo voljo do zivljenja s fajterstvom, lahko zacnemo najprej govoriti o vzorcih na dolocenih energetskih centrih. In ce primerjamo te vzorce s kaksnimi drugimi na pac katerih drugih energetskih centrih, niso nic manjsi ali manj pomembni. Cetudi kdo obupa in rajsi sprejme bolezen in smrt, se ne pomeni, da ni fajter.

Ce je osebi dano malo primarne chi energije v zivljenju ob samem rojstvu, bo taka oseba morala veliko delati na pridobivanju energije. Volja pa je povezana tudi lastno energijo in potencialom.

Nekdo umre, ker pac ni fajter in ma na tem veliko delati na sebi. Se ponovno rodi z okoliscinami v katerih se razvija. Docim iam lahko nekldo veliko primarne energije, ki pa jo s neprimernim izkoriscanjem in zivljenskim stilom mocno izgublja.

Ze samo povelicevanje fajterstva, spodbuja k razlikovanju, povelicevanju nekaterih in kaze na pomanjkanje zavedanja o tem, da smo v osnovi vsi eno! Da neglede kako tezko pot si je posamezna dusa izbrala v doloceni inkarnaciji, je le ta enako pomembna kot poti drugih ljudi oz. dus. Le te aa se lahko na videz in navzen skozi zivljenje zelo zelo razlikujejo.

• 2 months later...
kok si stara :eek: 16 :inocent:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Hcerka dveh tako nekonvencionalnih ljudi kot sva moj moz in jaz -- pac ni za pricakovati, da se bo pred porodom obrnila na glavo, kot 97% populacije.

x:Dx

To je zarad grudic v čokolešniku..... belive

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Se strinjam!

Iztok

Iztok, naj ti prišepnem, da se je Zala vmes že rodila in da je stara že skor 3 leta :vragec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...