teja 12. junij 2002 Prijavi Deli 12. junij 2002 strah? storiti moraš ravno tisto, česar te je strah. In potem vidiš, da je strah res votel. Strah pred neznanim? Vedeti moraš, da se ti ne bo nikoli zgodilo nič, iz česar se ne bi mogel kaj naučiti. V vsaki situaciji je tudi nauk. Predvsem ne smeš ničesar pričakovati, da nisi razočaran. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Anatha 14. junij 2002 Prijavi Deli 14. junij 2002 Teja, se strinjam. Vedno ko gres skozi strah in ga prestanes, se pocutis mocneje. Mislim, da je strah pred neznanim globoko vceplen v kolektivno nezavedno in redkim uspe, se mu ubraniti. (pravzaprav bi bilo strah zanimivo raziskati...) Pokowc, se prav tako strinjam. Strah povzroci, da sami sebe in dogajanje okoli nas bolj intenzivno dojemamo. Anatha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 14. junij 2002 Prijavi Deli 14. junij 2002 .. le kdo mu je dal tako Ime? ..pozna kdo izvor? past tense˝˝kako bi mu vi dodali Novo Ime? pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 27. junij 2002 Prijavi Deli 27. junij 2002 mogoče bi mu pa dali ime pogum, kaj pravite? Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zala 2. avgust 2002 Prijavi Deli 2. avgust 2002 Česa vas je strah v življenju?Ali ozaveščate svoje strahove (ki se velikokrat skrivajo)?S kakšnimi strategijami se bojujete proti njim?Ali so vam kdaj tudi koristni? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. avgust 2002 Prijavi Deli 3. avgust 2002 *odgovor na Zalino objavo, 2. objavo na 1. strani te teme - op. admin._________________________________________________ 1 od strahov, ki je bolj razsirjen je strah eksistence, menda;ostati brez joba, casha, dodatkov v lifeu, etc...nakar sledi, da ljudje hodijo v sluzbe, opravljajo delo, ki jimni povsem po godu; ali pa ga opravljajo dalj casa kakor bi ga sicer.mnogokrat job (odnosi) ni tako fluiden, da bi lahko neko deloopravljali le takrat, kadar cutimo; recimo 3h in potem 2 h inpotem 8 h, etc... ali zvezdam, polozajem planetov primerno.temvec smo-so na delovnem mestu vsak dan ob istem casu,neglede na okoliscine, kar verjetno ni naravno?hkrati pa je pri posamezniku kdaj primerno, da vzdrzuje nektempo, disciplino, ki mu pomaga v njegovem razvoju,oz. se prilagaja pa ceprav kdaj ne cuti tako.?!to morda ve ali naj bi morda vedel vsak posameznik zase?!slednje zadeve pa tudi sam nimam povsem razciscene?? :/torej, ostajam v kompromisu postopati kakor menim, da je zamenajbolje. torej morda kompromisi pomagajo, da ne pustimo strahovom,da prevladujejo nase zivljenje? Ali se strahovi res skrivajo?ali pa so zelo vidni, le da so odrinjeni,ker se z njimi ne ukvarjamo? Strah lahko koristi pomoje!Toda menda je razlika imeti intuicijo, ki govori nekaj nepoceti, storiti, oz., ki opozori ali strahom!) Kaj pa ti? Konec koncev, ne vidim kaksenga strahu, ki bi me nerviral??Tudi mentalno si lahko dopovemo, da nas ni strah, menda.Ce pomislim, da nekdo hodi po amazonskih gozdovih, se 'boriza zivljenje', je v smrtnih nevarnostih, etc... drugi pa grev trgovino po 1kg kruha in ga na cesti povozi pijani voznik..,torej ali niso potemtakem nekateri strahovi prav res neutemeljeni? Zanimivi so morda tudi strahovi nastopanja v javnosti, bitiizpostavljen reakciji vecje energije (vec ljudi), ki teopazuejo in obsipavajo z razlicnimi energijami na nekaterihnivojih ... soocanje s samim seboj, s tremo, v odnosih predvsem!Ob kaksnem nastopu v javnosti smo morda se bolj izpostavljenienergijam, ki nas primorajo, da spustimo tok energije skozisebe, da stojimo za tistim kar smo, si zaupamo, zaupamo toku,smo 'resnicni', kajti nestabilna osebnost morda preide v reakcije, katere sicer ne bi; (mozen premik skupne tocke vrazlicne podosebnosti, etc...) Zanimivo je morda opazovati tudi strah pred partnerjem, alise znamo postaviti pred njega, mu pogledati v oci in bitipripravljeni odprto brez sprenevedanja odgovoriti na vsanjegova vprasanja? Kakor odgovoriti tudi sebi!?Morda obstajajo v nasih zivljenjih osebe, ob katerih smoimeli reakcije komunicirati znjimi??! morda je del ozavescanja,da se ponovno soocimo z ljudmi, ob katerih se nismo jasno, scentrirano, sprosceno izrazali, reagirali, etc... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zala 3. avgust 2002 Prijavi Deli 3. avgust 2002 Samo sebe imam za relativno prestrašeno. Strah me je: smrti, bolečine, umiranja, zasmehovanja ljudi. Prišla sem do tega, da se vsi ostali strahovi-strah pred višino, strah pred hitrostjo, strah pred nastopanjem, strah pred neuspehom, itd., skrivajo za zgoraj omenjenimi. Zanimiv strah, ki si ga omenil FREE, se mi zdi strah eksistence. Ta mi onemogoča, da bi enkrat naredila en CUT na mojem delovnem mestu, ki me milo rečeno, onesrečuje. Ja, kaj bo pa moja družinca brez mamičinih tolarčkov? Strah me je zamenjati službo, groza me je ob misli, česa je šele strah brezposelnih! Najbrž sem res preveč presrana!Ja, kompromisi so potrebni, brez njih smo fijakerski konji. Kompromisi znotraj sebe, kompromisi z okolico. Ampak, kje so meje, do kam nam še koristi kompromis?Teorija pravi, da strah obstoja toliko časa, dokler ne narediš prvega koraka. Pri tremi pred nastopom bi to šlo, kaj pa pri strahu pred bolečino, umiranjem? Po drugi strani pa je strah opozorilo NE STORITI? Pa smo spet pri dvojnosti.Ja, strah pred določenimi ljudmi je pa zelo pogost in po moje premalo ozaveščen. "Vedno, ko stopim v njegovo sobo, mi odpove zdrav razum. Ne vem, kako, vendar me na nek način paralizira." V nevrolingvističnem programiranju obstajajo posebne tehnike, ki pomagajo pri tovrstnih težavah, vendar zahtevajo kar nekaj časa in vaje.Bom morala skripte vzeti iz predalov!Mene je včasih strah, da ne bom znala čvekat (malce introvertirana osebnost!), da ne bom znala vprašat, da bom vprašala neumnost (samopodoba in samozavest se morata še dvigniti, ali pa moram končno udejaniti, da so napake le povratne informacije). Zanimivo pa je to, da so ti strahovi prisotni več ali manj v krogih znancev in sodelavcev, redko pa z neznanimi ljudmi! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. avgust 2002 Prijavi Deli 4. avgust 2002 morda se ti stopnjuje do mere, ko bos tvojenezadovoljstvo na delovnem mestu zacela prenasatidomov in se bo podzavestno ali zavestno zaceloodrazati v odnosih do otrok, oz. vplivalo navas odnos, bivanje, pocutje, pretok, etc?? morda.torej kompromis; ali je bolje, da imajo otrocidenar, etc..in vpliv tvojega nezadovoljstva,ali je bolje, da nimajo denarja, imajo padel tvoje svetlobe, srece? - je vprasanje sdaj sledi: menda je 'bolje' biti otrok, pa ceprav reven,lacen, etc..in imeti doma ljubezen in odrasti vpoznavaju lepote in ljubezni, vrlin in obcutka vedenjao tem kaj ljubezen je, kakor biti otrok z materialnimidobrinami z obratno od zgoraj navedenega?ja, kompromisi hehe ... vidis, jas ko-ce bi-bomimel vtroke, bi jim hotev dati oboje! strah bolecine se mi zdi do neke mere naraven! umiranja ne! menim, da bi morali v solah uciti tudio zavedanju o smrti! strah pred zasmehovanjem je morda lahko posledicatega, da oseba doma ni imela dovolj podpore in ljubeznistarsev? kajti, cetudi se kdo otroku posmehuje in ce ve,da ima doma starse, ki ga imajo radi, bo zadeve prenasalin prebrodil dosti lazje, kakor, ce se nima nikamorzateci, menda?! morda so tudi 2 razlogi? torej najdemov sebi spostovanje samega sebe do mere, ko nasposmeh ne prizadene, ker imamo lastno stabilnost,vrednoto sebe, notranjo drzo!, morda. Meje? morda prav res le tam, kjer si jih postavimo??,ce povzamem frazo. ja, zanimivo; sem pomosliv, daso kompromisi BAD, ker omejujejo jasnost dejavnosti??cistost aktivnosti in udejanjanja? kot, da imazeljo pojesti celo torto, pa je ne, ker obenem pazina videz, ce poenostavim in jo poje le koscek in drugidan spet enega in vsakic je malo zadovoljen in nikoliizpolnjen. kar me asocira na skakanje okoli kase kakor smo unicili naravo, zemljo, se odmakniliod zemnljinega mentala, etc, so se tudi naseomejitve in kompromisi morali postaviti v nenaravnoa kljub temu nekako pametno pozicijo, razumes?torej nenaravni kompromisi so postali pametniv nenaravnem okolju hehe, morda?! strah ne storiti?? ali ne ziveti? doziveti? ja strah pred nekaterimi osebki ))prav res so spostovanja vredni osebki, kakor ti in jas inmenda prav vsi? torej so le osebki - bitja luci.torej zakaj strah? strah pred njihovo energijo?strah pred samim seboj? strah pred tem, da ne bomo taksnikakrsni naj bi bili v oceh drugih? strah pred tem, da bi sev nekem okolju bil prisiljeni pokazati taksni kakrsni'ni primerno' da smo v tistem okolju (sluzba, druzba, etc..),strah pred energijo drugih, kateri imajo svetlejse aure, zkaterimi stik nam vzbudi reakcije v nasi auri? strah pred tem,da bi morali pokazati in ziveti dolocene nivoje nase osebnostitudi tam, kjer 'naj ne bi bilo primerno' ali kjerkoli pac?Strah pred tem, da bi morali v nekem trenutku pustiti vsenase zivljenje, materialno, odnose, druzino, in zaceti graditinekaj novega na drugem koncu sveta? ... kdo te paralizira? )) - partner? sef? avtoriteta?ali ti sama, ker imas v glavi zgrajeno podobo? ali paker gojis zeljo, ki je povezana s tisto osebo, ki jene udejanis? in se jo bojis izraziti? morda.Ali te paralizira govorno, telesno, umsko, ali vse,ali kako drugace? kakor mi je sedaj tole slisati, zveni precej zanimivo!! ) predvsem, da imas moznost ozavestitizakaj!! kaksnem nezivcnologicnemizrazanjucentru ? )) hahahaglede na ime, bi rekev, da precej medejo ljudi!!?? hahahasicer pa me zanima vec o tem kaj pocnejo??? vaje! vaja 1: vzeti predale iz skript! kaj biti vresnici pocela, preden si napisala,da se moras uciti iz vsebine predalov? takrat pac dihaj, ce hoces (ce vidis, da ne gre vprasat,ali se ne mores zbrati v izrazanje)!! ker morda tudisogovornik ni dihav ze celo vecnost!? )))in prav tako rabi cas, da pove kar misli, vsaj tako, kakorbi sedev za racunalnikom in pisav neobremenjeno.vsak lahko pocaka na tvoj odgovor ali vprasanje, menda!!!saj ze itak mnogo ljudi kar nekaj govori... ce so v krogih znancev, menim, da morda gojisv odnosih do njih pricakovanja?!! podobo, etc...morda se enostavno vprasas zakaj si drugacna do 1 ali 2??se pravi med 13 do 14 ure popovdan hahahaha ))))))))))))))morda pa vzames vse vkup le kot igrico = da gledasvsak odnos kot UAAAAAAAAAAAAAAA odnos!!!!! in to prav zvsakim clovekom, pa cetudi je prvic ali 89.37683,0 -tic.) potem te pa zabava, ze zato ker je odnos!ja potem, pa se zacnejo pricakovanja, zelje, vezave, ipd...potem pa rata resen in zeli nekaj povedati, kar biga potrdilo in briblizalo pricakovanju oz. zelji...in ker misli nase je v lastni kroznici in ne v elipsi...morda.in potem se pojavim se jas, ki komaj cakav, da bompameten tu gor )) hahaha kam naj se dvigneta?? no ja, ce bi se ze komu morav dvigniti ...hahahaha samopodoba???? kaj je samopodoba?kaj je samozavet, samo-zavest, energija?kaj pomeni, da moras udejaniti, da so napakele povratne karte za maribor?torej, ce smo napak, dobimo napak?? in ne gre naprej,temvec nazaj? ce prav razumem?? torej vozi le v eno smer??hahaha )) ja, saj res morda je zanimivo, kako drugacni lahko smo vodnosih do razlicnih osebkov-bitij luci glede na nasa pricakovanja do posameznika?hkrati pa morda bilo bi zanimivo, ce se preusmerimov odnos, ki izhaja iz tega v kar smo usmerjeni, karmorda bi obrodilo, da odnos-komunikacija do vsehpostane podobna??? obenem pa ne misliti le nase,ce se preusmerim v prepricanja. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lili 5. avgust 2002 Prijavi Deli 5. avgust 2002 Strah zbledi, ko se mu zasmeješ v obraz.L. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Susi13 5. avgust 2002 Prijavi Deli 5. avgust 2002 Včasih sem se bala sebe oz. vsega tistega, kar se skriva v meni. Izhajala sem iz misli, da sem najbolj grozna oseba na tem svetu. Zamislila sem si, da sem totalno negativistična, nevredna spoštovanja, ljubezni, sreče, miru,... Zanimivo, da se je to odražalo/izražalo tudi v mojem Življenju. Nekega trenutka sem se odločila, da bom ta strah premagala. Živeti v mori... Prehudo... Skušala sem se pogledati/zagledati realno. Kakšna dejansko sem...? Počasi so strahovi izginjali... No, en strah pa še imam: prepustiti se vodi... Še vedno ne znam plavati - vendar bom premagala tudi ta strah. Ko bo trenutek pravi... Suzana *...trenutek, ko sem...* Citiraj *Ne bom se skrila za zaveso teme - povem Ti le, kar govori mi srce.* Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
senca 6. avgust 2002 Prijavi Deli 6. avgust 2002 Greh je vse, kar nas omejuje - omejuje pa nas strah pred...hm, kljub temu, da je v sredini votel, okrog ga pa nič ni:) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 6. avgust 2002 Prijavi Deli 6. avgust 2002 Vem, da sem o strahu že pisala, pa ne vem točno kje. V glavnem, če te je nečesa strah, moraš točno to narediti. In potem pride občutek olajšanja, in vidiš, da je v bistvu res votel, okrog ga ni pa nič. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 9. avgust 2002 Prijavi Deli 9. avgust 2002 jest pravim:ko si majhen je Strah, kosi velik je Neznanje. res je to sem samo jest napisal:) pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 30. julij 2003 Prijavi Deli 30. julij 2003 Kar precej poguma je potrebnega za soočenje s svojimi strahovi. Ampak je to edina pot. In občutek, ko ti to uspe, je nepopisen. Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 30. julij 2003 Prijavi Deli 30. julij 2003 Strah je znotraj votel, zunaj pa ga nič ni! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 30. julij 2003 Prijavi Deli 30. julij 2003 strah je obcutek, ki ga se nisi premagal, nisi ga se Dojel Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 30. julij 2003 Prijavi Deli 30. julij 2003 brez strahu!!!STRAH TE OHRANJA PRI ZHIVLJENJU Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 6. avgust 2003 Prijavi Deli 6. avgust 2003 Ko ga spoznamo, smo ustvarjeni za Moderni strah .. ... to se pa res obetavn sliš... najprej skoz vse stare (staromodne ) strahove... in na koncu te čaka odrešenje - moderen strah... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 Ja in nekatere strahove zatiramo. Na primer ko na ulici vidimo pijane mlade bandite, ki brcajo po smeteh in pljuvajo, se kar dosti ljudi jim ne izogne. Ampak mirno kar mimo njih, brez strahu da bodo padale kakšne batine. Pri vsakemu človeku je strah prirojen in če vidiš na ulici neko zelo neugodno situacijo, se je najbolje ravnati po svojih občutkih in ne razumu. Občutek pa je da se je treba izogniti pobesneli množici in to je tudi pravilno. Ta neugodni občutek je prirojeni strah, ki ga človeštvo v sebi nosi še iz časov naših daljnih prednikov. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 14. avgust 2003 Prijavi Deli 14. avgust 2003 Tudi strahovi so povezani z našimi astrološkimi kartami. Razvidno je, da je nekoga strah, da je njegova lastna vrednost manjša, ker nima denarja, nekoga je ves čas strah, da bo zbolel, nekoga, da ga bo zapustil partner, čeprav še vse krasno kaže, grozen je strah pred strahom, povezano s psiho, nekoga je strah samo za svoje otroke in podobno. Mislim, da je precej povezano s položajem saturna.So majhni in veliki strahovi. Potrebni in nepotrebni.Strah je predvsem skrit v naši podzavesti in res se moramo z njm čimvečkrat soočati, se pogovarjati o tem, ne pa ga skriti v najbolj oddaljeni del in nekoč skoči ven v večji preobleki. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mitos 6. december 2003 Prijavi Deli 6. december 2003 Strah ma svoj vonj. Bridek, postan, enakomeren, potem izžarevajoč , bridek, dokler ne pojenja. Potem pa še dolgo smrdi. Ne, da se ga izprati. Moraš počakati par dni, da izgine. Koderkoli pride do take situacije pa ga ponovno zavonjaš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. december 2003 Prijavi Deli 7. december 2003 Kul. Tudi ti dve temi sta zdruzeni.Hvala POkiju za link in Mitosu, da ga je uposteval. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 7. december 2003 Prijavi Deli 7. december 2003 Strah pred samo nevarnostjo je ponavadi tisočkrat večji od same nevarnosti. Defoe Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 7. december 2003 Prijavi Deli 7. december 2003 To je čist res, ampak je takrat ko te je strah, bolj mala tolažba... in ko to nevarnost premagaš si močnejši, tud to je res, ampak moraš zajet sapo in premagati strah prvo, potem še nevarnost... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 7. december 2003 Prijavi Deli 7. december 2003 Poglej saj tudi mene je sedaj strah iti na sprehod pa grem, torej sem ga premagal(šalim se, ker ni primerjava primerna!!).....lahko premagaš strah, če imaš koga potrpežjivega poleg, da ti stvari objasni......pa gre mnogo lažje......tisto za sprehod, pa res grem, pa ni povezano z strahom.....lep dan in še lepši večer, pa dobro navijaj za SLOpunce ob 18H.Od sedaj naj te ne bo strah, ker odhajam x!x Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.