Skoči na vsebino

STRAHOVI

elizabeta

Recommended Posts

• Komentarji 257
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

xrolleyesx vse kar se nam dogaja lahko obrnemo sebi v korist ali v škodo strah zna biti koristen ker nam govori da moramo biti včasih previdni,zakaj pa nas zgrabi za vrat?ker se z njim poistovetimo ali identificiramo in mislimo oz. nas prepriča  nas da smo mi ta strah.rezime:nas ni ,ostane le velik strah ali pa smo mi premajhni in prešibki da bi se mu uprli.če smo le OPAZOVALCI naredimo razdaljo med nami in čustvom ki ga imenjujemo strah..odmaknemo se od njega.TO JE NAJBOLJ P

OMEMBNO ,ODMIK IN RAZDALJA .tako imamo maneverski prostor za delovanje.Nikoli se z njim ne borimo ,le opazujemo.in še nekaj ,ko opazujemo bomo videli sebe kot osebo ki trpi in takrat  v vizualizaciji stopimo do sebe ,do tisrega dela sebe ki ga je strah ,ga stisnimo k sebi in potolažimo .imejmo ga radi in mu stojmo ob strani.to je kot zdravljenje notranjega otroka,in vedite :inocent:  :2src:  strah je vedno odsotnost ljubezni in nič drugega.imejmo se RADI tudi take kot smo in s tem da nas je včasih tudi strah

:palec:

Res lepo povedano in resnično.

Vse dobro.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Deli na socialnih omrežjih

Smrt je prvoten strah. Otrok se zaveda hudicha (nekjer do 3-ga leta ponavadi), ga vidi in ve da ga hudich (voladero) zhre. Mi nismo jedi za hudiche, Madona in Sveti Juda Tadej pOMagaj!!!

http://groups.google.com/groups?hl=en&lr=&...h%2Bdiscreation

Diskreiraj smrt ! (To ja obenem O5IRIS inicijacija;)

Smrt je prvoten strah. Otrok se zaveda hudicha (nekjer do 3-ga leta ponavadi), ga vidi in ve da ga hudich (voladero) zhre. Mi nismo jedi za hudiche, Madona in Sveti Juda Tadej pOMagaj!!!

http://groups.google.com/groups?hl=en&lr=&...h%2Bdiscreation

Diskreiraj smrt ! (To ja obenem O5IRIS inicijacija;)

Za zjokat ... :wOOt: :wOOt: :wOOt:

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

• 3 weeks later...
Povejte mi; "kaj je strah?" Znotraj je votel, okrog pa ga nič ni!

Že nič kolikokrat sem to slišala. To mi pove zelo malo , oziroma nič.

Strah; le kako se oblači, kakšno pokrivalo ima, da ga ne vidim in kakšne čevlje nosi, da ga ne slišim?

E.

Strah je zelo staro čustvo in poznamo ga prav vsi. V telesu sproži nekatere hormonske reakcije, ki vplivajo na izločanje adrenalina, kortizona, sladkorja in še česa.

Predstavljajmo si npr., da se sprehajamo pod stanovanjskim blokom in nenadoma pade tik pred nas iz velike višine cvetlični lonček. Do kemičnih reakcij v telesu, katere sem omenil, bo gotovo prišlo, vendar pa je to notranja reakcija telesa. Nekdo bo v takšni situaciji zakričal, drugi pa navidez ne bo reagiral.

Ker pa je bil osnovni namen strahu in hormonskega vala, ki ga v tebi povzroči ta, da ti da moč za beg ali boj, je za nas najslabša reakcija v takšnem primeru ta, da ga zatajimo - dodatna hormonska energija se ne porabi v begu ali boju in se shrani nekje v telesu, kar ima za posledico slabo počutje.

Kako funkcioniramo, ko nas je strah? Stiskati nas začne v pleksusu in začnemo dihati zelo kratko in sunkovito. Kadar sedimo, si pogosto celo skušamo pokriti pleksus.

Strah ima nad nami največjo moč, ko se mu upiramo in ga skušamo zatajiti, z namenom, da bi zgledali "neprizadete face".

Za začetek poskusimo ob prilikah, ko nas je česa strah, zavestno, globoko dihati, strahu pa se ne upirati, ampak se mu prepustiti. Pomaga tudi kakšna smešna izjava, s katero strah priznaš, a ga (paradoksalno) z njo tudi odženeš. Profesorju na izpitu lahko npr. rečeš: "Če me ne bo pobralo od treme, bom izpit morda še celo naredil." Zraven malo bedastega nasmeška, pa je.

Nekateri pravijo, da se strahu najlažje rešimo tako, da počnemo stvari, ki se jih bojimo - svetujejo nam torej, da se v določene situacije "vržemo na glavo".

Verjetno drži, da se trajno rešimo strahov le tako, da jih izživimo. Ker pa je glavna manifestacija strahu to, da nas zakrči in blokira pretok energij, včasih nekaterih stvari preprosto ne moremo "kar narediti". Si predstavljate nekoga, ki bi želel biti govornik, ob "govorniških" prilikah pa bi bil od strahu oz. treme čisto brez glasu, pa bi vseeno vedno znova poskušal. Kakšen bi bil odziv poslušalcev? Kako bi on sam sprejel svoj slab nastop. Ta recept je verjetno v nekaterih prilikah zelo uporaben, pri drugih pa bi lahko energijsko težavo še poglobil.

Za trajnejše učinke je prav gotovo ključnega pomena, da prepoznamo korenine strahov in se zavemo, da smo si te korenine ob neki situaciji sami vsadili. Takšna situacija lahko izhaja tudi iz travme v prejšnjem življenju.

Na principu prepoznavanja korenin strahov deluje Ekcalibur (tehnika Ž.M. Slavinskega), s katero imam sam kar dobre izkušnje. Dejstvo pa je, da se je zelo težko naučiš iz knjige, mene in ene frendice, s katero sva bla skupaj na delavnici, pa niso naučili niti tam. Po delavnici sva še naprej skupaj vadila in po kakšnem tednu je začelo "delovati". S tem želim povedati tudi to, da je verjetno kar nekaj načinov, ki delujejo proti strahovom, vendar jih pogosto opustimo, češ - saj to sploh ne deluje. Vedno je končni rezultat adekvaten tistemu, kar smo v delo vložili.

:wOOt: :wOOt: :wOOt: :wOOt:

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Pri prehodu saturna preko moje  12 hiše in ASC v opoziji s plutonom v 6.hiši se mi je porajal strah, ki ga prej nisem poznala

Ko sem postnila prvi post v tole temo, še nisem vedela, da mi saturn tranzitira čez 12. hišo in čez marsa, zelo pa sem čutila tale strah, tesnobo, za katerega nisem vedela, od kod se je vzel... hecno po svoje, da sem takrat začutila veliko željo, da več izvem o astrologiji ... saturn je res veliki učitelj... najprej sprovocira, zbeza ven, potem pa te nekako obrne vase... z vstopom v 12. hišo me je nekako osamil in mi pred nos pomolil krepko delo... vendar mi je ponudil tudi orodja (čeprav poznam nebroj tehnik, pa so mi v tem času prišle na pot zame nove stvari - astrologija, kristali, vilinski simboli, homeopatija... od 'starih' ostaja z mano edino tehnika dihanja, sprijateljil pa me je tudi z energetskimi sporočili Mihaela, Gabriela, Tobiasa in Kryona)... kot je tam, na začetku, omenila lunca, me je bilo na začetku strah, da se spet pojavi ta nenevaden, močan strah... in, kot je tamle napisal nosorog... predati se temu občutku in z dihanjem preobraziti je najbolj učinkovito... vendar sem jaz potrebovala najprej pogum za to. do njega pa prišla tako, da sem bila tako zelo utrujena od bežanja pred strahom, da sem se nekako predala, vdala... naj se zgodi, karkoli že, jaz ne morem več ...

... in kmalu greva s saturnom na moj ascendent ...

(ja, strah je zelo staro čustvo... je pravzaprav 'vgrajen' v celico, v DNA zapis... ne verjamem, da je veliko takih, ki so svojo DNA tako spremenili, da v njem ni več tega zapisa... )

Mene je zelo strah nastopanja pred ljudmi, ampak ravno to počnem in vedno znova me tako stisne, ko moram nastopat. Trema je ogromna in včasih se sprašujem, ali bom sploh zmogla. Vendar vedno ko dam možnost svojemu strahu, da me premaga, v meni nastane še večji strah.

Govorim si, da zmorem in da bom lahko vse premagala. Ko pričnem z govorom, v tistem trenutku pozabim na vse in dam vse od sebe. Strah se pa res zmanjša. :palec: Potrjeno!

"Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš."

Guest sstane

In še nekaj je osnovno važno pri strahu.

Ker nam v takih situacijah možgani delujejo 120min/h in porabljajo nadpoprečno veliko električne energije, morata biti naš generator in akumulator to sposobna vzdrževati.

Kajti, če ne bosta, se bodo možgani samodejno izključili in nas bo v najslabšem primeru kap, v milejšem pa le blag stres.

Kaj moramo narediti in delati, da smo v stalni kondiciji, sem vam pa že milijonkrat razložil.

Ali delate tako :ermm: :unsure: :angry:

mateja, kakšen je pa efekt, počutje pa to x?x

x:)x x;)x x:)x

(stane, tebe pa nisem nič vprašala, zato se ne mešaj x^x )

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

x:Dx ja, univerzalno zdravilo je itak samo eno. stalno zavedanje ljubezni, enosti.............itd, da ne naštevam. to pa pomeni, da smo in živimo to kar smo, brez prenarejanja in igranja nekih tujih in namišljenih vlog. potegne pa za sabo cel kup praktičnih stvari, kjer smo bolj ali manj šibki. popolno iskrenost, povedati in pokazati svetu to kar smo, kar pomeni tudi, da se ne utrujamo z odzivi okolice, da lahko ljubimo brez da bi bili navezani in potem tukaj ne postavljamo vseh mogočih vprašanj, ker potem enostavno vemo (kako in kaj)...........pa smo že tam?

ne. gremo pa v tej smeri x;)x

x:)x x;)x x:)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Stane... kuham pa tako, da včasih dodam sol na jed, ki jo prej ohladim na 65 st., včasih pa ne x:Ix ...

Aira... ne zdi se mi najbolj modro, da se nečesa, kar je del nas, želimo znebiti (ega, recimo). Vem, da so to dolgo (in še vedno) propagirale new age variante, vendar ne vem, če s kakšnim blagodejnim učinkom (zna biti, da to povzroči kakšen močnejši notranji konflikt)... URAVNOTEŽENJE mi je bližje xyiyax

Amis... kako kaj počutje? hvala, dobro x:)x xDDx (razen, kadar sem makaronasta x:o)x x;)x x:Dx ) ... (sol je samo en delček tega, kar vnašam v svoje življenje, zato ne morem reči, zdaj pa je sol tista, zaradi katere se tako in tako počutim ... )

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...