Skoči na vsebino

Darovanje krvi/organov/kostnega mozga...

Ksenia

Recommended Posts

• Komentarji 101
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

selene, prav da si takoj storila korak tako, kot čutiš x:)x

ljudje smo različni, vsak razume na svoj način x:Xx

upam, da boš v ponedeljek po obisku zdravnika lahko

kaj več povedala o tem, kako poteka vse skupaj

obilo poguma ti želim x:Xx

P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat
Deli na socialnih omrežjih

Ne stekam, Pokowc...

Ce pa se tole slucajno nanasa na moje citiranje tebe (ne vem, kaj bi drugega imelo zveze s tabo), pa - ja, citirala sem tvoj post. In?

Pred tem se lahko zascitimo zelo preprosto. Ko objavljamo, imejmo v glavi, da bo utegnil to kdo komentirati, ker gre pac za forum.

Aja, smo natancni, ker je v drugi temi?

Pa kaj?

Govori pa o tej temi.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pokowc, sory, ampak nic ne stekam..

Danes zgleda sploh nic ne stekam? x:Ix :8): x:px

Point je, da cimprej - dedlajn je predvcerajsnjim - rabimo cimvec -informiranih- darovalcev... Navali folk! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zanimivo pred Graufenauerjevo, mediji niso imeli take propagande o darovanju kostnega mozga. Ljudje so umirali, ker ni bilo veliko darovalcev. Zdaj so kar naenkrat vsi mediji polni prispevkov tega, kot da niso mogli že prej kaj narest'. Če bo akcija darovanja kostnega mozga prispevala k preživetju tudi drugih pacientov in ne samo I. Graufenauer, potem nič ne rečem.

Zanima me samo ali je Irena G. (vem ja flavtistka), kakšen tahud hokštapler da so se mediji in zdravstvo malo bolj zmrdali.

Ja sam ka mali pao s lipe

Haj, Tinca hvala za podano internetno stran je  :palec:

Pa še to, hvala ker me razumete x:Xx

aja, jaz se danes dogovorila, v ponedeljek grem k svojemu zdravniku na pogovor.

lepo se imejte še naprej

kwa zdej, dej ti men povej, a se da to kej hitrej!??

gres nekam, recimo z uno tvojo kolegico zraven, pa ti pogledajo pa povejo??

al treba spet cele birokratske procedure al kaj???

gre se za to, ok, da mas pol predavanja pa to... ker pac je dobr vedet,

toda najprej ali si sploh primeren ali ne!!??

pogledal stran, ki jo je navedla tina.

toda kaj pa ce nekdo tacajt ze vmira??

Haj, Tinca hvala za podano internetno stran je  :palec:

Pa sˇe to, hvala ker me razumete x:Xx

aja, jaz se danes dogovorila, v ponedeljek grem k svojemu zdravniku na pogovor.

lepo se imejte sˇe naprej

kwa zdej, dej ti men povej, a se da to kej hitrej!??

gres nekam, recimo z uno tvojo kolegico zraven, pa ti pogledajo pa povejo??

al treba spet cele birokratske procedure al kaj???

gre se za to, ok, da mas pol predavanja pa to... ker pac je dobr vedet,

toda najprej ali si sploh primeren ali ne!!??

pogledal stran, ki jo je navedla tina.

toda kaj pa ce nekdo tacajt ze vmira??

free, najprej je predavanje, ker njih bolj zanima, ce se strinjas z vsem ali ne, kot pa ce si primeren. mislim...v tem vrstnem redu...je v bistvu logicno. ker lahko si primere, potem pa preberes/slisis drobni tisk, pa ti ni do tega, oni so pa ze sli skozi dolocene stroske, porabili cas... itd z jemanjem krvi.

procedura je tako dolga, ne glede na to, ce kdo umira. vsi umirajo, ki imajo to bolezen.... :-/

ps

free pa selene...ce mislita mene, a me ne kliceta z drugimi imeni, prosim...? ker jaz potem hodim nazaj gledat, kaj je napisala tina, pa tinca, pa spet do tega roza slona pridem....x:Ix x;)x x:)x :palec:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

• 2 weeks later...
tko jaz sem še vedno močno z mislijo in dejanjem pri tejli zadevci, danes klicala od prijateljice mami, njo noče razburjat je slaba, se bo točno pozanimala, se v torek slišiva, moj je rekel, če te bom vozil okrog, bom pa še jaz poskusil :palec:, no sedaj čakam samo še nekaj svojih izvidov, ker je mojega zdravnika zanimalo, kako sem kaj jaz s svojim zdravjem, potem pa AKCIJA (me je malce strah, priznam, pst) x:)x

Marsa, a veš da niti ne, priznam, sem razmišljala da se umaknem, vse polno misli se mi je v zadnjem času podilo po glavi, se pa toliko poznam da vem, da bi si celo življenje očitala pri sebi, če bi imela namen tko kot ga imam sedaj, potem nič naredila in kar naenkrat nje ne bi bilo več... sej ni veliko možnosti da ji lahko pomagam, samo obstaja pa vseskozi tisti veliki kaj pa ČE.... sem tolk v tole padla, da je moj, ki ponavadi ob mojih norih idejah samo z roko zamahne, videl, da sem res s srcem pri ideji in bo sodeloval. srček pa razbija ko samo pomislim na vse skupaj, ma ja po narkozi skup padem, ob krvi mi je slabo, bom verjetno tud skup zletela, hm , katera možnost torej, tole sploh ni mačji kašelj... ampak trmasta sem pa tud mal, sej malo kozorog pa vendarle sem x:Dx

Pogumni stopa in dela korake - na negotovih poteh ga je strah, ker je clovek.

KO hodi, ga je strah, ko pa je prehodil, pa je junak. :palec: x:)x

Picasso

Tako je! xokx Selene, bos pa vsaj na ta racun opravila par zoprnij (pregledi etc), s katerimi bi sicer odlasala in bos izvedela zraven, da si zdrava! :)

A ni to fino? :vio: :palec:

Za prijateljico pa bos naredila vse, kar je in je bilo v tvojih moceh. To lahko storis in si.

Kjer pa je visja sila, pa si ne navesaj odgovornosti - spomni se, kako pomembno je - biti zdrav, to pa je - zdravo ziveti in zdravo misliti - brez stresa, to pa je, ko smo zadovoljni, to pa smo, ce nas razveseljujejo vse majhne drobne stvari, ki sestavljajo trenutke lajfa - to pa vse si, imas in poznas. :palec:

Picasso

to je to, saj jemljem smrt kot nekaj naravnega, samo tisti ČEi, sicer pa upam, da se bo punca pobrala, želim si to, z mojo pomočjo al pa brez moje, jaz bom naredila svoje in upam, da imajo tudi drugi ljudi ob sebi, ki podobno razmišljajo ter vem, da bi v takšnem primeru jih imela tudi jaz in to je bistvo življenja mar ne x;)x

• 2 weeks later...

Dobila klic od sošolke, pravi, a veš, da je z Ireno čezdalje slabše, tko da ne vedo koliko časa še..... Postalo mi je slabo in jaz omahujem, pismo :sori: no ne omahujem več, organizirana akcija v našem področju, baje bo predavanje v našem kraju, ker nas je veliko, kakor sem razumela, so starši šli v obsežno akcijo in prosili ljudi da pomagajo. Torej sedaj gre zares, za strah ni prostora, sedaj je kar je, odločila sem se....

Držite pesti ne zame, za Ireno

in jaz sem čakala in zbirala pogum :sori: :V:

:detelca:, hey saj delaš, saj stopaš, delaš korake, preskoke v miselnosti v dejanjih. Dokazuješ se kot Človek. Bodi ponosna nase!

Strah imamo ga vsi...si pred nami Selene. Želim veliko uspeha vsem :detelca:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

ravnokar govorila z njo, je v bolnišnici, na kemoterapiji, dobila vročino, stanje se slabša, njene besede - hvala vsem, ki se odločate in mislite name, možnost dajete tako meni kot ostalim...,

Torej št. 01 54 38 100 za prostovoljno darovanje kostnega m., mogoče pa poznate koga ki razmišlja o tem in omahuje tko kot sem jaz :sori:

Samo jezi me pa nekaj, ne glede na to, da želim pomagati točno določeni osebi, grem lepo po vrsti, torej ko je moj vzorec krvi na vrsti za pregled, takrat ga pregledajo in nič prej :xx!:

Irena, drži se :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...