Marsa 15. april 2004 Prijavi Deli 15. april 2004 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 15. april 2004 Prijavi Deli 15. april 2004 Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 15. april 2004 Prijavi Deli 15. april 2004 Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lana1 15. april 2004 Prijavi Deli 15. april 2004 Citiraj Iz takšne smo snovi, kot sanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. april 2004 Prijavi Deli 15. april 2004 Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 15. april 2004 Prijavi Deli 15. april 2004 Selene, ravno danes sem pomislila na tebe in tvojo prijateljico, muvala sem se nekaj tam okoli zavoda za transfuzijo.Upam, da bo šlo vse v redu Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 19. april 2004 Avtor Prijavi Deli 19. april 2004 Sedaj pa preostane samo še čakanje, čeprav ne dvomim v uspeh presaditve...Kar nekaj časa traja inkubacijska doba, se mi zdi... sem se odločila, da v teh dneh izvem točno stanje, samo njeno mami moram srečati, nočem po telefonu, nas je kar nekaj podobnega mnenja. naj počije.... torej mami, se srečava v trgovini... potem poročam, v vesolje pa pošiljam ljubeče in zdravilne misli zanjo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Kot mi vsi Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 8. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 8. maj 2004 informacije ki jih dobivam niso ravno dobre, drži se Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 No, najbrz se vseeno lahko 'da' nekaj casa za prilagajanje in vse tole, saj to je cel proces, predno organizem sprejme to in vse tole... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 11. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 11. maj 2004 Jessssssgovorila z Irenino mamo, izvidi se izboljšujejo, še kakšen teden pa bo doma, očitno je prava borka... Irena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 11. maj 2004 Prijavi Deli 11. maj 2004 Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. maj 2004 Prijavi Deli 11. maj 2004 No vidis, se mi je kar zdelo! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 11. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 11. maj 2004 hvala bogu, menda je bilo vmes ful hudo...v teh letih je dečva že toliko pretrpela da si zasluži vse dobro Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 12. maj 2004 Prijavi Deli 12. maj 2004 Pravis, da sta s to sosolko stiri leta gulili klopi.., hkrati pa pravis da suzbeno setas po mestu. To pomeni, da se ze kar dolgo nista videli ( glede na to, da imas zdaj sluzbo, ona otroka in glede na to, da prej nisi nic vedela o njeni bolezni). Kako lahko potem reces, da jo imas strasno rada in, da vaju veliko stvari povezuje..Ne vem. Malo sem skepticna. Zdi se mi kot da hoces na vsak nacin pritegniti pozornost pa kar nekaj pises na forum.. Morda se motim, to je le moje skromno mnenje.Motiš se. Ene vezi ostanejo močne do smrti. Jaz imam sošolce s katerimi sem bil skozi celo šolanje cool in vse to. Danes je od takrat minilo verjetno več kot si ti stara. Odvisno pač kdaj si se rodila. Še vedno mi eden od njih napiše maile, kdo drug občasno, še vedno hodim na kavo k razredničarki iz osnovne šole, še vedno so mi sosedje s katerimi sem gor zrasel dobri friendi, tako da ne moreš govoriti nekaj v tri dni. Ene vezi se preprosto ne pretrgajo. In sedaj sem se spomnil. Ena sošolka ima luskavico. Ne vem kje, a ker noče povedat bi rad videl in vedel. Ji bom prinesel geothermalno kremo, ki baje to zdravi. Moja poteza je podobna, le da manj humana, ker jo kupiš z denarjem, medtem ko je darovanje kostnega mozga hvale vredno dejanje. Selenina sošolka v času šolanja verjetno ni bila bolana oziroma če, je morebiti tudi tajila svojo bolezen. Mnogi kot vemo o svojih problemih ne govorijo. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 12. maj 2004 Prijavi Deli 12. maj 2004 Jessssssgovorila z Irenino mamo, izvidi se izboljšujejo, še kakšen teden pa bo doma, očitno je prava borka... Irena Super to.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 28. julij 2005 Avtor Prijavi Deli 28. julij 2005 katero temo sem odkrila torej kaj pravite o darovanju kostnega mozga? Tule nisem bila primeren darovalec, ampak, če bo komu odgovarjal, se ne bom spremislila... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 28. julij 2005 Prijavi Deli 28. julij 2005 Selene...tudi jaz sem darovalka, registrirana - že od nekdaj bila "želja" da to storim, k temu tudi spada, da po moji smrti darujem organe....če prej ne bo potrebe seveda....stane me popolnoma nič, naredim pa dobro delo.....V končni fazi se kostni mozak obnavlja....tudi kri....no organi so druga zgodba ( za enkrat - nikoli se pa ne ve kaj si bodo ti naši znanstveniki "zmislili") Stojim za mojo prijavo, stojim za svojimi besedami in ko bo moja hči dovolj stara, ji bom položila na srce...nikoli silila, le podala vse informacije (za in proti). Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. februar 2006 Prijavi Deli 4. februar 2006 ČE TE NE ZANIMA, VSAJ POSLJI NAPREJ !!!!!!!! Moj sin Jan (19 let) je zbolel za akutno limfoblastno levkemijo in za ozdravitev nujno potrebuje darovalca kostnega mozga ali matičnih celic. Zal najozji druzinski člani nismo bili primerni darovalci, zato se obračam na vas s prosnjo, da se vključite v register dajalcev in s tem povečate moznost za mojega sina in tudi druge bolnike, ki čakajo na presaditev.Na zalost gre tu za bitko s časom: hitrejsa presaditev, večja moznost popolne ozdravitve. V slovenskem registru darovalcev krvotvornih matičnih celic, ki deluje na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, je trenutno nekaj nad 4000 prostovoljcev, kritična masa ljudi pa bi bila za Slovenijo cca 10 000 prostovoljcev. Rada bi vam na kratko predstavila postopek vpisa v register in način evidentiranja morebitnih darovalcev ter sam odvzem matičnih celic ali kostnega mozga, ker sem bila sama presenečena nad enostavnostjo postopka na eni in majhnim ?tevilom prostovoljcev na drugi strani, če vemo, da vsak darovalec, ki daruje, resi bolniku zivljenje. Darovalci lahko postanejo vsi odrasli stari od 18 do 55 let, ki nimajo avtoimune bolezni, hepatitisa, ... . V primeru, da je nekdo izbran za darovalca (torej obstaja nekje bolnik, ki potrebuje njegove matične celice ali kostni mozeg), ga ponovno pokličejo in se enkrat vprasajo, če je pripravljen darovat matične celice ali kostni mozeg. Ponovno mu vzamejo kri in jo zmesajo z bolnikovo ter opazujejo reakcijo nekaj dni. V primeru, da je test uspesen, se dogovorijo z darovalcem o načinu odvzema. Mozna sta dva načina: s postopkom afereze iz krvi (neke vrste filtracija krvi, s katero poberejo iz krvi matične celice - traja od 4 do 6 ur, podobno dializi) ali z odvzemom kostnega mozga (klasičen kirurski odvzem z iglo iz medeničnih kosti, lokalna ali sploąna anestezija). Darovalec ima spet moznost, da se za določen poseg ne odloči. Postopek za vpis v register je naslednji: 1. oglasite se v Centru za tipizacijo tkiv, ?lajmerjeva 6, Lj. (Zavod za transfuzijo krvi, med novo porodnisnico in resevalno postajo) vsako sredo od 10. do 12. ali pokličete na tel. 54 38 227 (ga. Cvetka Flajs) vsak delovni dan med 9. in 12. uro ter se dogovorite2. zdravnik vam predstavi celoten postopek darovanja matičnih celic ali kostnega mozga3. izpolnite vpra?alnik in pristopno izjavo4. vzamejo vam kri za tipizacijo (določitev tkivnih antigenov HLA) Zaradi velikega odziva sodelavcev in prijateljev takoj, ko so izvedeli, da se Jan ne bo mogel pozdraviti brez presaditve kostnega mozga, sem se s Centrom dogovorila, da bodo organizirali predavanje (v predavalnici na Medicinski fakulteti) in odvzem za večjo skupino v popoldanskem času (več odvzemnih ekip). Če se ?elite vpisati (vi ali/in va?i znanci), mi po mailu posljite ime in priimek, naslov in telefon. Spisek bom poslala na Center in oni se bodo z vami dogovorili za dan in uro. V mailu lahko tudi sami predlagate dan in uro, ki vam najbolj ustreza. Prosim vas za pomoč in prosim, če mail posljete vsem, ki bi se zeleli vključiti v register. Hvala in lepo vsem,Simona Bohanec Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 Moj sin Benjamin, star 22 let, je novembra 2005 zbolel za AKUTNO LINFOBLASTNO LEUKEMIJO z oznako T, kar pomeni da je bolezen zelo agresivna in edina možnost za ciljno ozdravitev je presaditev kostnega mozga, žal pa je tu tudi bitka z časom: hitrejša je presaditev, večja je možnost ozdravitve. V slovenskem registru darovalcev krvotvornih matičnih celic, ki deluje na Zavodu RS za transfuzijo medicine, je zdaj nekaj nad 4000 prostovoljcev, kritična masa ljudi pa bi bila za pribl. 10 000 prostovoljcev. Postopek za vpis darovaljcev v register je naslednji:Oglasite se v Centru za tipizacijo tkiv,Šlajmarjeva 6, Lj. (zavod za transfuzijo krvi,med novo porodnišnico in reševalno postajo)vsako sredo od 10h-12h, ali pokličite na tel. 01-54 38 227, (ga.Cvetka Flajs je oseba na katero se lahko obrnete vsak dan med 9h-12h) in se dogovorite, v poštev vse osebe od 18-50 let, ki nimajo neke avtoimunske bolezni, hepatitisa.Tu vam prvo razložijo postopek, nato vam vzamejo kri za tipizacijo (določilo tkivnih antigenov HLA), tudi če ustrezate kot darovalec imate še vedno možnost odkloniti.Lahko pa se javite tudi meni na jozica.babic@telemach.net , ker sem v dogovoru z Centrom in bomo organizirali kratko predavanje z zdravnikom o samem postopku, pa se potem odločite.Šele, ko potrka bolezen na vrata, se zavedamo zdravja in ena humana poteza zdravega lahko reši bolnega. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 7. marec 2006 Prijavi Deli 7. marec 2006 Za Jana se je hvalabogu našel darovalec - v Nemčiji. Držim pesti tudi za Benjamina!! Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tecka 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 Zivjo Selena!Rada bi izvedela karkoli o darovanju kostnega mozga. Ko sem v neki reviji prebrala da si je nekdo premislil me je zacelo zanimati in kot vidim si ti bolj seznanjena o tem kot jaz. Bila bi zelo vesela ce mi kaksno besedo namenis po e-mailu. Moj naslov je tmala.bizjak@email.siVedno bolj si zelim pomagati drugim in ce s tem ko nekomu pomagam lahko se resim zivljenje mi to veliko pomeni. Povej mi kaksni postopki cakajo darovalca kostnega mozga? Ali je to nevarno? Potrebujes razlicne preglede?... Bila bi zelo hvalezna ce mi odgovoris. LPKatja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 27. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 27. marec 2006 Zdravo, Selene je medtem prevzela svoje pravo ime mogoče boš še kakšno informacijo dobila tulehttp://www.lunin.net/forum/index.php?showtopic=6235kako poteka... hm, najprej greš na predavanje, kjer te seznanijo s postopkom, mislim, da sem na začetku te teme dala tudi en link na to zadevico, nato ti vzamejo vzorec krvi in nato, če si primeren darovalec (naredijo mislim da še bolj podrobne preiskave) - lahko se premisliš, ti vzamejo kostni mozeg - na dva način (tudi to je opisano)lahko pa se mi javiš na os, pa bova kaj več rekli...in dobrodošla Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 Za Jana se je hvalabogu našel darovalec - v Nemčiji. .... (nisem vidla se!!!) Zivjo Selena!Rada bi izvedela karkoli o darovanju kostnega mozga. Ko sem v neki reviji prebrala da si je nekdo premislil me je zacelo zanimati in kot vidim si ti bolj seznanjena o tem kot jaz. Bila bi zelo vesela ce mi kaksno besedo namenis po e-mailu. Moj naslov je tmala.bizjak@email.siVedno bolj si zelim pomagati drugim in ce s tem ko nekomu pomagam lahko se resim zivljenje mi to veliko pomeni. Povej mi kaksni postopki cakajo darovalca kostnega mozga? Ali je to nevarno? Potrebujes razlicne preglede?... Bila bi zelo hvalezna ce mi odgovoris. LPKatja Dobrodosla! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 24. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 24. maj 2007 kaj sem našla... pogrešam jo. In upam, da če bo komu moja pomoč pomagala bom z veseljem šla naprej v postopek. naj osvežim, mogoče se bo še kdo odločil da pomaga sočloveku Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.