Skoči na vsebino

Reklame zavajajo!

jasinti

Recommended Posts

Tinka, tudi meni se zdi, da boš morala menjat službo. Če moraš delat nekaj, kar je v nasprotju s tvojim prepričanjem, to nažira tvoje bistvo, tvoje zdravje.

Toliko različnih služb je na svetu, ni vrag, da tudi ti ne bi našla take, ki je po meri tvoje duše.

Pogum in veliko sreče pri iskanju.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 82
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sstane
ma grozne so te reklame...

je res dosti tega, kar je free napisal, ceprav tisto z gojzarji... x;)x zame samo informacija se ni reklama...ce bi pa zraven pisalo, da moramo vsi v planiko, je pa ze druga pesem. eno je obvescanje, drugo pa zavajanje.

zato je torej bistveno osvescanje. da ljudje vedo, med cim lahko izbirajo. jaz sem po studiju oblikovanja, komunikacij, delala podiplomca za non-profit organizacije, in je bilo zelo zanimivo, ker se mi je zdelo, da bi bil to dober stos. mislim: lacni so tega, in ker sem delala vse zastonj, je bilo seveda dobro sprejeto (pa se tam so se vtikali vec, kot bi bilo treba. je prav neverjetno, nekateri so bili zelo zahtevne stranke!!!!)

pa sem se odlocila, da si grem poblize ogledat ta lazni svet oglasevanja, to paralelno resnicnost...je prav zanimivo, kako ta masina deluje.

pa seveda grozljivo...sem imela velike moralne zadrzke, pa je v bistvu zmagala radovednost, in zdaj delam reklame, in mislim, da nisem ravno rojena za to, ker tezko navdusujem za nekaj, v kar ne verjamem. je bilo zelo lepo delat za neprofitneze, ampak na zalost nisem mogla od tega zivet. je pa to zelo veliko odprto polje, ki se bo-mislim-se spremenilo. se bojim, da se bo tudi te organizacije dalo kupit...

ok, ok, to je ze druga tema  x;)x

hocem reci, da je ta meja ze tako tezko locljiva, in da je grozljivo, kako dandanes tezko dobis stvar brez napisa, nalepke...me zgrozi ta mc donalds sistem, da otroci pojem igrace poistovetijo z brandom...pa jih ti prepricaj, ko imajo 5 let, pa grejo vsi prijatelji v macdonalds, da je to neumnost, slaba hrana, pa se kaj... :xx!:

sovrazim to posiljevanje, manipuliranje....mater, bo treba res zamenjat sluzbo!!!

drugace pa...je tudi res, da se je treba odlocit, ker v bistvu te nihce ne sili, ne? samo skoda, ker si tako dovzeten, ko si mlad, in pades na te fore...pa otroci in starejsi so itak ogromna ciljna skupina....  xrolleyesx

torej. osvescat ljudi, da se bodo znali odlocat!

namesto, da podlegajo temu pranju mozganov....

je pa super videt kaksno dobro, humorno reklamo, inteligentno narejeno....zaradi ideje same.  :palec:  x:Dx

sem delala eno raziskavo v zvezi s tem, kako deluje medij na samopodobo...je bilo pa zelo zabavno videt, da se v koncni fazi sami sebi prodajamo...kot podoba.  x:Dx

mislim, gre nike v ghetto pogledat, kako se 'kids in the hood' oblacijo, obnasajo, pa naredijo eno reklamo z njim podobnimi gor, malo jih 'zloscijo', to jepa tudi vse, pa potem taisti mulci tecejo v trgovine kupit, kar so vidli na TV....za tezke denarje...samo zato ker tam pa nike gor pise.... :blink:  :ph34r:  :wOOt:

Tinka, kakšna reklama bi pa moji knjigi o bogastvu in zdravju pristajala :sori: x^x :sori:

:vragec:

scenarij za sstanetovo reklamo:

trije majhni tibetanchki z ogromnimi krampi kopljejo himalajsko sol pri -35°stopinjah....potem to 14 dni tovorijo v dolino, za kar dobijo toliko, da komajda prezhivijo....sol potije z ladjo do koprske luke, kjer jo prevzame sstane, malce prepakira, in zhe shteje denarca x:Dx x:Dx x:Dx

666 zlobijeu....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

haha, kako ste fini!

aakhut am nekaj skoraj kot kompliment, marsa aktivistka, bigm..mas prav,

problem je v tem, da sem se v bistvu zacela ukvarjat z oblikovanjem ravno zato, ker se lahko povsod vtaknes...(skoraj vsaka stvar, ki jo pogledas, je bila oblikovana), mene pa dosti stvari zanima...ce bi ostala v sloveniji, bi bila najbrz kaka zeliscarka ali pa terapevtka ali pa kuharica ali pa

politik...a vidis kaj mislim? ker pa tam ni bilo narave, in je nacin dojemanja stvari zelo drugacen ( ljudje so vizualno bolje izobrazeni),

imas kot oblikovalec ogromno vpliva na vsebino, oz. je sistem tak:

koncept-konteks-oblika.

to mi je odgovarjalo, ker je tudi vec denarja za ekperimentalne itd projekte, se da prezivet.

ko sem se vrnila, je pa to bilo zreducirano na:

hocem, da dobr zgleda!

to mi manj odgovarja.... :eek: sploh, ker se o okusih ne razpravlja, ne..? kako naj se potem kregam...?

zaupanja pa itak nihce nima v tvojo izobrazbo, ker nihce ne razume, kako se to razvija, nacin gledanja na stvari, in da je zadaj ena cela zgodovina, pa sistem, pa pravila...

pride direktor arketinga in mora biti nekaj modro rumeno, da zgleda kot ikea, ali pa vsaj svedska zastvava, ceprav ti delas za npr. ljubljano in si zato izbral rdece-zeleno.... xrolleyesx

to je samo primer.

sstane, bi se dalo kaj zmenit...seveda. ob priliki. samo te opozarjam, da jaz NE racunam takih uslug.

p.s.

marsa, v bistvu sem mislila najprej obogatet, potem pa delat za neprofitneze, ampak...nekako ne uspeva...

x;)x x;)x x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

trije majhni tibetanchki z ogromnimi krampi kopljejo himalajsko sol pri -35°stopinjah....potem to 14 dni tovorijo v dolino, za kar dobijo toliko, da komajda prezhivijo....sol potije z ladjo do koprske luke, kjer jo prevzame sstane, malce prepakira, in zhe shteje denarca x:Dx  x:Dx  x:Dx

666 zlobijeu....tralala

x:Dx x:Dx x:Dx

pa jaz grem zraven na snemanje, ok? nujno...saj ne, da bi rada videla tibet, ampak ker moram zbrat casting, pa tko....

Kdo lahko spremeni svet?

hmmm...tinka

kere usluge pa rachunash xzobkox  xzobkox  xzobkox  x;)x

666 zlobijeu ma uchas kako hecno asocjacijo x:Dx

x:Dx x:Dx

to sem zato napisala, ker se ljudje takoj ustrasijo, kaksna bo cena.

jaz za neprofitneze ne racunam, sicer malo dlje traja, ampak....

pa tudi usug ne...po definiciji so usluge zastonj, ne...? vse! x;)x

Kdo lahko spremeni svet?

Guest sstane

trije majhni tibetanchki z ogromnimi krampi kopljejo himalajsko sol pri -35°stopinjah....potem to 14 dni tovorijo v dolino, za kar dobijo toliko, da komajda prezhivijo....sol potije z ladjo do koprske luke, kjer jo prevzame sstane, malce prepakira, in zhe shteje denarca x:Dx  x:Dx  x:Dx

666 zlobijeu....tralala

Naslednji kader pa je aaakhut s poševnimi očmi in rumenim kožuhom x:Dx x:Dx x:Dx x^x :palec:

Guest sstane

in seveda otechenim jezikom, zaradi prevech nezdrave soli... x;)x

666 zlobijeu....tralala

Aakhut, kaj res ne veš, da je barva tvoje kože pogojena z barvo soli, ki jo uživaš :sori: x^x :sori: , jezika pa ne :eek:

Guest sstane

aaaaaaa......zato so eni zamorci x:Dx

666 zlobijeu....tralala

...črni, ker soli skoraj ne poznajo, ameriški pa nekateri že skoraj beli :sori: x^x :sori:

Guest sstane

she dobr, de uni, k so zhe skor beli, smrdijo....de se lochjo, pa de jih lohk tut slepci sovrazhjo x:o)x  x:Dx

666 zlobijeu....tralala

No comment, z rasizmom se ne ukvarjam x!x

Guest sstane

pa to ni rasizem :xx!:

en moj frend prau: "Najbl sovrazhm rasiste pa nigre!"

kr neki....shala x;)x

666 zlobijeu....tralala

Neslani šal ne razumejo x:Dx x:Dx x:Dx :sori:

joj aakhut, jst te bom enkrat se res ugriznla.

pa ne tle med reklamami strasit s tvojimi teorijami, prosim...! vsakic mislim, da je kaj v zvezi s tem, kar je tema, potem pa spet krneki.

ce je ze krneki, naj bo v zvezi s temo!

(ahm..?! ma saj ves, kaj mislim....)

Kdo lahko spremeni svet?

Guest sstane
joj aakhut, jst te bom enkrat se res ugriznla.

pa ne tle med reklamami strasit s tvojimi teorijami, prosim...! vsakic mislim, da je kaj v zvezi s tem, kar je tema, potem pa spet krneki.

ce je ze krneki, naj bo v zvezi s temo!

(ahm..?! ma saj ves, kaj mislim....)

Nekteri trotli mu pa pol nasedejo x:Ix x^x :sori:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...