Skoči na vsebino

Reklame zavajajo!

jasinti

Recommended Posts

• Komentarji 82
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:vragec:

vse lepo in prau, ampak, drage moje dame

reklame niso narejene za vas (5% telegentnih),

ampak za 95% butlou, ovc, potroshnikou, ldi brez domishlije,

kuharc, pekou, uradnikou in uradnic,....etc

ne se sekirat....che niste med 5 %, ste gotovo med 95% :eek:  x:Dx  xzobkox

666 zlobijeu....tralala

tukaj je mogoce klasifikacija in predalckanje morda butasto!; ker se verjetno mnogi od nas ne gibljemo vedno ali med 5% ali 95% kakor navajas.

vsi smo 1!! tako, da sem jaz tudi tistih 95%!

del mene so. zato sem pa jaz del njihovih 5%, pa so ze sanse! x:)x

no, al pa obratno... x:Dx :xx!:

konec koncev morda vseeno, ker cenimam casha, ne morm bit med bilo kerimi x:Dx

tako, da me vodi v razmisljanje, ali je tistih 95% folk k ma cash al tisti ki ga imajo ravno toliko, da ga zelijo potrositi na spodbudo reklam!?

relativno a ne. tesko govort, zato so statistike.

sicer pa lahko vsak pri sebi nekako pogleda ane! gres pucat stanovanje pa rabis cistilo! kje ga bos kupil?

ali v merkatorju, ker si videl na tv, al pri kaksnem MM,ki pravijo, da imajo najboljsga, la bos babico poslusu, k bo rekla vodo pa limona, al neki xx??

--- ceprav pa to tudi ni merilo, je pa vsekakor razlika kje kupis, kaksna je embalaza, ce testirajo na zivalih, ce je ekolosko, ce je ucinkovito, ce ma stranske ucinke oz. ce je zdravju skodljivo...

koliko od nas to pomisli, ko kupi karkoli v stacuni?? pa se zacne spet zavest posameznika.

Deli na socialnih omrežjih

Saj ni prvic, Free, tudi ne najbrz zadnjic... xDDx x;)x x:Xx

Tole - butast folk in to...

Kaj je bilo enkrat?

Med kuhanjem ali cem takim ('gospodinjskim'), je bil na RA (ali TV, spomnim se samo zvoka) intervju z Brendijem.. :o|o:

No, in je rekel, da igra on glasbo za gospodinje, ful suvereno je to povedal.

Butasto!!! :xx!:

Sem (no, takrat pa prav gotovo) med tako imenovanimi 'gospodinjami' - in ce ta prepotenko misli, da zato poslusam njegovo abotno glasbo, se seveda prekleto moti.

Ampak to, no, sem hotela izpostaviti, kako je on 'znalsko' povedal, kaksen naj bo nivo - kateremu se on prilagaja, kao... xrolleyesx

Mislim, halo! xrolleyesx :xx!:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

evo tinka, pa boš sstanetu dober del naredila, un se bo okol hvalu kok si dobra in..... reklama je tu! x:Dx x:Dx x:Dx

to delajo oglaševalci! agencije so le njihova orodja z precej boljšimi idejami! :palec:

jaz nekak avtomatično na tv preklopim ko se reklame začnejo, na radiu tud, na inetu kill pop up tud dela ampak še zmeri...... ko pride po ptt kak katalog....razprodaje...me kar podplati zasrbijo... in rabim nekaj za preusmiritev misli....... da ne grem direkt v trgovino......

otroci so pa kot spužve....... moj 4letnik je v fazi čigumijev: winter fresh.... a i mi ti požru malco.....

saj je simpatičen ko to reče, ampak ko ni zadovoljen z drugim čigumijem pa ta simpatičnost hitro mine! :xx!: :xx!:

Ali lahko samo nekaj ....?

Pravilen izraz je OGLAS - OGLAŠEVANJE, namesto reklama - reklamiranje. Beseda reklama sploh ni pravilna se je pa full prijela, iz nje izhajajoča beseda reklamiranje pa pomeni čisto nekaj drugega.

Pa brez zamere x;)x,

Rika

Ja, rika, prav imaš. OGLAŠEVANJE je lepši in bolj slovenski izraz. :palec:

Tudi na TV so že zdavnaj zamenjali tisti "EPP" (ekonomsko propagandni program) z besedo "OGLASI".

Izraz "REKLAMIRANJE" pa tudi mene včasih zbega, ker ne vem, ali se govori o oglaševanju ali o reklamacijah...

Imamo pa še en izraz, izpeljan iz tujke: PROMOCIJA - PROMOVIRANJE.

ja, veliko vrst oglasevanja obstaja, toliko kot je razlicnih medijev ++

ane.

radijski oglasi

tv oglasi

casopisni oglasi

od ust do ust oglasi

plakati

letaki

baloni

internet

.... ima toga... x;)x

najboljse je :: odvisno kakor za koga!! x;)x

ali za prodajalca ali za kupca!!

torej predvidevam, da je 'dobro' kar se tice ekonomske plati tisto kar je dobro za oba:

in za kupcakakor tudi za ponudnika.

potem sledi se ostalo:

ali je izdelek, ponujena zadeva kvalitetna

ali je zdrava

oz. je primera

a ste gledal najboljse oglase v oddaji cik-cik pred recimo 2 letoma?

: budwiser : :palec:

ja, kupujemo res z očmi, embalaža..... drugač pa vsaka reklama ki ti vzame vsaj par sekund da razmišljaš o njej, al pa da se pogovarjaš o njej, je dosegla vsaj pol svojega namena, se mi zdi...

najbolj palim na tiskane oglase za parfume.... se vidi da veliko denarja vanje vložijo....

Saj ni prvic, Free, tudi ne najbrz zadnjic...  xDDx  x;)x  x:Xx

Tole - butast folk in to...

Kaj je bilo enkrat?

Med kuhanjem ali cem takim ('gospodinjskim'), je bil na RA (ali TV, spomnim se samo zvoka) intervju z Brendijem..  :o|o:

No, in je rekel, da igra on glasbo za gospodinje, ful suvereno je to povedal.

Butasto!!!  :xx!:

Sem (no, takrat pa prav gotovo) med tako imenovanimi 'gospodinjami' - in ce ta prepotenko misli, da zato poslusam njegovo abotno glasbo, se seveda prekleto moti.

Ampak to, no, sem hotela izpostaviti, kako je on 'znalsko' povedal, kaksen naj bo nivo - kateremu se on prilagaja, kao...  xrolleyesx

Mislim, halo!  xrolleyesx  :xx!:

abotna muzika.... x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Sej res ne vem od kod narodu okus....

npr.. izbor za Emo in dobi Prepovedana 11.000 glasov...

Bi lahko bla Natalija Aboten.. x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Mushi

• 2 years later...
  • 2 years later...

http://shrani.si/f//QC/3rcGOrB8/wonder-sauna-hot-pants.jpg

no tole, tole je pa, kot pravijo, " point of no return"... xrolleyesx ...enkrat v 70 letih.. AAU odobreno: AAU je "Amateur Athletic Union of the United States, Inc. :eek:

danes pa ni vecje razlike---samo da napihljivih ni vec... x8Dx

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...