Skoči na vsebino

Recommended Posts

Jaz imam avokado ful rada, ga poskusam cim vec uporabljat, ker ima taprave-nasicene mascobe 

Ce se ne motim, naj bi bile "taprave" NEnasicene mascobe, ne pa nasicene.

Ce si se samo zatipkala in ne gre za pomensko zmoto, pa enostavno preskoci ta post. x;)x

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Mene pa zanima kako je s postom če si slabokrven? Imam namreč čisto malo železa in nizek hemoglobin. Ali je v mojem primeru zdravo napraviti večdnevni post ali ne? Kakšne so lahko posledice?

Zivjo D&D in dobrodosel/a! :vio: :palec:

Strinjam se z Rachkom, da se posvetuj z zdravnikom za vsak slucaj, kot tudi s tem, da krajsi post najbrz ne bi bil skodljiv - govorim o enodnevnem postu.

Ce bi hotela vecdnevnega, bi jaz osebno namesto tega raje naredila sadno kuro...

Oz. bi uzivala samo sadje in zelenjavo recimo tri dni, brez sladkorja, soli in drugih dodatkov... cimvec surovega (ce prenasas).

Glede na to, da imas take tezave, bi zraven pila pesin sok, borovnicev sok (a bi morala najti kakega 'bio'), sipkov in hibiskusov caj.

Med sadno kuro, ce bi se tako odlocila, jes posusene marelice.

Enodnevni post nikakor nikomur po mojem osebnem mnenju ne more skodovati.

Srecno! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

(popravljeno)

pozdravljeni.."spet" jaz... x:Dx

samo en zanimiv link o postenju http://www.soilandhealth.org/02/0201hyglib...Moser03ch3.html sem vam prišla pokazat... meni je dal motivacijo za nadaljnji post :)

Prejšnji mi ni ravno uspel... po 5 dneh sem se dobesedno basala z rižem... :xx!: :V: :sori:

p.s. link je v angleščini

Popravljeno -> Amalthea

http://img.photobucket.com/albums/v283/nautilus55/horse6.gif

Good, better, best; never let it rest till your good is better and your better is best."

Danes imam 4 dan post! :palec:

Ni prevelike krize, v torek sem šla celo na zelo intenzivno telovadbo (nisem čutila pomankanja energije). Tudi danes grem na telovadbo. Poskusila sem tudi s klistiranjem, pa sem še malo nerodna x:Dx .

Mislim, da se mi izboljšuje koža na borazu(zginajo mazolčki). Karkoli drugega bi težko rekla, razen tega,da se počutim nekoliko lažjo. Tehtam se ne. Mogoče se bom v nedeljo... x;)x

Pijem sadne in zelenjavne sokove, pa sadne čaje, največ pa vode!

Aja moj načrt je 21 dni... :eek: x:Dx xcrossfingx

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Opsala, bravo, drzi se, a pametno postopaj! xupx

preberi si rachkov prispevek nekje zadaj v tejle temi, je super napisal svojo izkusnjo, zelo podrobno z osebno noto in z napotki. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

mah... :eek: :eek: :eek:

pejt prebrat pod GOH forum....tam sem nekaj več napisala o postu....

:vio: :vragec: :o|o: ne da odsvetujem, sam s P A M E T JO....

preden padeš v pasti posta....in ne dosežeš ravno nasprotnega učinka od željenega.......

:O: :inocent:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>mah... :eek:  :eek:  :eek:

pejt prebrat pod GOH forum....tam sem nekaj več napisala o postu....

:vio:  :vragec:  :o|o: ne da odsvetujem, sam s P A M E T JO....

preden padeš v pasti posta....in ne dosežeš ravno nasprotnega učinka od željenega.......

:O:  :inocent:

Kakšne pasti? xrolleyesx

Zakaj pa tja, Lia?

Skopiraj ga se sem. :palec:

p.s. Sem sla prebrat, stekam, zakaj tja.

A vseeno je primerno tud tule objavit.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Danes imam 4 dan post!  :palec:

Ni prevelike krize, v torek sem šla celo na zelo intenzivno telovadbo (nisem čutila pomankanja energije). Tudi danes grem na telovadbo. Poskusila sem tudi s klistiranjem, pa sem še malo nerodna  x:Dx .

Mislim, da se mi izboljšuje koža na borazu(zginajo mazolčki). Karkoli drugega bi težko rekla, razen tega,da se počutim nekoliko lažjo. Tehtam se ne. Mogoče se bom v nedeljo... x;)x

Pijem sadne in zelenjavne sokove, pa sadne čaje, največ pa vode!

Aja moj načrt je 21 dni... :eek:  x:Dx  xcrossfingx

haha! Tud jaz sem trenutno na postu, 4. dan - nacrtujem 21 dni!!!! x:Dx noro nakljucje. x:)x

Kaksne sokove pa pijes? in približno koliko? Jaz predvsem soke citrusov. Ne ravno dosti...mogoce celo premalo..ampak zaenkrat SPLOH ni krize. Se pa moram res trudit,da spijem dovolj vode (v tem mrazu je tako tezko..brrr)...

Stehtala sem se danes zjutraj - slaba ideja.. zgubila sem mogoce kak kilogram... :C:

vso sreco!!!!! :palec:

Good, better, best; never let it rest till your good is better and your better is best."

<{POST_SNAPBACK}>haha! Tud jaz sem trenutno na postu, 4. dan - nacrtujem 21 dni!!!! x:Dx noro nakljucje. x:)x

Kaksne sokove pa pijes? in približno koliko? Jaz predvsem soke citrusov. Ne ravno dosti...mogoce celo premalo..ampak zaenkrat SPLOH ni krize. Se pa moram res trudit,da spijem dovolj vode (v tem mrazu je tako tezko..brrr)...

Stehtala sem se danes zjutraj - slaba ideja.. zgubila sem mogoce kak kilogram... :C:

vso sreco!!!!! :palec:

Ker sem po cele dneve v službi ali pa naokoli pijem kar biotopove sokove. Sicer zelo razredčene.

Jaz pa zelo veliko pijem in posledično tudi zelo veliko hodim na WC x:Dx

Je pa res naklučje. :palec: x:Dx

...no jaz se ne tehtam do nedelje...ali pa vsaj sobote x;)x

(popravljeno)
<{POST_SNAPBACK}>Ker sem po cele dneve v službi ali pa naokoli pijem kar biotopove sokove. Sicer zelo razredčene.

Jaz pa zelo veliko pijem in posledično tudi zelo veliko hodim na WC  x:Dx

Je pa res naklučje.  :palec:  x:Dx

...no jaz se ne tehtam do nedelje...ali pa vsaj sobote  x;)x

prvic slisim za biotopove sokove,kje pa se jih da kupit? x:)x

Jaz se (ce mi bo uspelo) ne nameravam tehtat vse do konca... torej se 18 dni... x^x

x8Dx malo me sicer skrbi,kako končati post.. :inocent:

Popravljeno -> Amalthea

<{POST_SNAPBACK}>prvic slisim za biotopove sokove,kje pa se jih da kupit?  x:)x

Jaz se (ce mi bo uspelo) ne mameravam tehtat vse do konca... torej se 18 dni... x^x 

x8Dx malo me sicer skrbi,kako končati post..  :inocent:

Jaz sem ga kr v Sparu, so cenejsi kot v Mecatorju. xrolleyesx

A tebe ze to skrbi, mene bl skrbi ce mi bo uspel zdrzat. xrolleyesx

<{POST_SNAPBACK}>Jaz sem ga kr v Sparu, so cenejsi kot v Mecatorju.  xrolleyesx

A tebe ze to skrbi, mene bl skrbi ce mi bo uspel zdrzat.  xrolleyesx

haha,ja to ITAK. ampak,vem da se da,a ne. Poleti sem nardila 14 dnevni post,s super rezultati. Treba se je samo odlocit... :palec:

Skrbi me pa,ker ne vem,ce se bom lahko kontrolirala,ko bom spet zacela jest. Niti ne vem točno kaj naj jem..in koliko...ehhh...

korak za korakom..dan za dnem... pa bo x:Dx

v sparu? kul. pa so res dobri? zdravi? Ker se spomnim,pri zadnjem postu sem zadnji dan spila 2dcl kupljenega soka (100% pomaranča) . in mi je blo ful slabo. eno uro sem presedela na wcju... :xx!: Zato pa raje ostajam pri naravnih (svezih) sokovih.

A pijes kavo? jaz se ji ne moram upret (seveda brez mleka/sladkorja... xrolleyesx )-vem da ni priporocljivo med postenjem....

<{POST_SNAPBACK}>haha,ja to ITAK. ampak,vem da se da,a ne. Poleti sem nardila 14 dnevni post,s super rezultati. Treba se je samo odlocit... :palec:

Skrbi me pa,ker ne vem,ce se bom lahko kontrolirala,ko bom spet zacela jest. Niti ne vem točno kaj naj jem..in koliko...ehhh...

korak za korakom..dan za dnem... pa bo  x:Dx

v sparu? kul. pa so res dobri? zdravi? Ker se spomnim,pri zadnjem postu sem zadnji dan spila 2dcl kupljenega soka (100% pomaranča) . in mi je blo ful slabo. eno uro sem presedela na wcju... :xx!:  Zato pa raje ostajam pri naravnih (svezih) sokovih.

A pijes kavo? jaz se ji ne moram upret (seveda brez mleka/sladkorja...  xrolleyesx  )-vem da ni priporocljivo med postenjem....

Kakšna kava x:Dx :vragec:

Ne ne pijem je, je prišla v kompletu z odločitvijo za post.

Dej mi povej, kakšni so super rezultati, mal za motivacijo pa to... x;)x x:Ix

(popravljeno)
<{POST_SNAPBACK}>Kakšna kava  x:Dx  :vragec:

Ne ne pijem je, je prišla v kompletu z odločitvijo za post.

Dej mi povej, kakšni so super rezultati, mal za motivacijo pa to... x;)x  x:Ix

kava ja... xrolleyesx

No, ful se mi je pospešil metabolizem, potem,ko sem zacela jest (kak teden samo surova zelenjava) sem shujsala se za kaka 2 kilograma. (med postom pa 7) In se nisem zredila nazaj!! (ok,to zimo sem se nekaj malega..).. drugac pa..pocutje je blo FUL, pa cist nov obcutek za hrano dobis,ko spet zacnes jest ... med postom sem bla ful umirjena,spočita.. ritem spanja se mi je uredil (lol) ... pa tak..čist občutek... to je najboljse.. poleg tega se pocutis kot supermenka,ker ti ni potrebno jest, med tem ko se vsi okrog tebe bašejo x:Dx

aja,pa se nekaj, po tem postu nameravam začet s presno hrano. Vegan sem že....

xDDx :palec:

Popravljeno -> Amalthea

<{POST_SNAPBACK}>kava ja...  xrolleyesx

No, ful se mi je pospešil metabolizem, potem,ko sem zacela jest (kak teden samo surova zelenjava) sem shujsala se za kaka 2 kilograma. (med postom pa 7) In se nisem zredila nazaj!! (ok,to zimo sem se nekaj malega..).. drugac pa..pocutje je blo FUL, pa cist nov obcutek za hrano dobis,ko spet zacnes jest ... med postom sem bla ful umirjena,spočita.. ritem spanja se mi je uredil (lol) ... pa tak..čist občutek... to je najboljse.. poleg tega se pocutis kot supermenka,ker ti ni potrebno jest, med tem ko se vsi okrog tebe bašejo x:Dx

aja,pa se nekaj, po tem postu nameravam začet s presno hrano. Vegan sem že....

xDDx  :palec:

Vav ful dobr. Si bom dala na print in pogledala vsakič k bo kriza! :palec: x;)x

Jaz sem skoz žejna, skoz bi pila res x!x A je to normalno x?x

<{POST_SNAPBACK}>Vav ful dobr. Si bom dala na print in pogledala vsakič k bo kriza!  :palec:  x;)x

Jaz sem skoz žejna, skoz bi pila res  x!x  A je to normalno  x?x

hm,ne vem.. ampak mozno pa. glede na to,da si skos na wcju ;) mogoce vseeno spijes premalo? Koliko pa spijes?

Jaz 3L vode, in pol litra soka (razredcenega) + 2 kavi in kak caj. Pa se mi se vedno zdi,da premalo. Zjutraj prav cutim,da sem rahlo dehidrirana - suha koza, glavobol. kar pa mine takoj,ko spijem sok x;)x

hm.. a pogresas kaj sol? mislim.. nekaj slanega.. x:Dx mene je vceraj zvecer zamikala zlicka soli,hahaha...al pa gorčica... :eek: x:Dx x:Dx

se da tud skuhat dobra juhca ( razlicno zelenjavo (recimo korenje,čebula,česen,por,petersilj,etc.) zacimbe in malo soli skuhas- PRECEDIS in spijes,samo juho.) Vcasih ful paše... x8Dx

A te kaj zebe? Poleti je postenje 100x lazje... :sori:

Ja mal me pa res zebe! Mam kurjavo na ful...

Sem pa zjutraj tud jaz čist dehidrirana, sam čez dan nadomestim x:Ix Soli ne pogrešam, ker sem že prej kuhala skoraj brez in mam raje manj slano hrano. Gorčica a? Jaz bi pa kakšen ogljikov hidrat. x:px Odvisnik! :xx!:

A savna velja? Jaz sem si jo zdele ful zaželela, da me mal pregreje...mmmm

<{POST_SNAPBACK}>Ja mal me pa res zebe! Mam kurjavo na ful...

Sem pa zjutraj tud jaz čist dehidrirana, sam čez dan nadomestim  x:Ix Soli ne pogrešam, ker sem že prej kuhala skoraj brez in mam raje manj slano hrano. Gorčica a? Jaz bi pa kakšen ogljikov hidrat.  x:px  Odvisnik!  :xx!:

A savna velja? Jaz sem si jo zdele ful zaželela, da me mal pregreje...mmmm

savna,solarij (no ja :inocent: ) ... :palec: x8Dx ...zakaj pa ne? poslusaj svoje telo,in ce ti paše..je že vredu x:)x

o ja.. ne bom raje o ogljikovih hidratih... x:Ix

ja res je mraz..mam tud jaz kurjavo na ful, plus kapa na glavi x:Dx

Jaz pa uporabljam prevec soli..ampak se ne morem upret...nic mi ni dovolj slano... :sori:

joj..kokice bi...hahahaha... x:px

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>savna,solarij (no ja :inocent: ) ...  :palec:  x8Dx ...zakaj pa ne? poslusaj svoje telo,in ce ti paše..je že vredu  x:)x

ja res je mraz..mam tud jaz kurjavo na ful, plus kapa na glavi  x:Dx

Jaz pa uporabljam prevec soli..ampak se ne morem upret...nic mi ni dovolj slano... :sori:

Pij morsko vodo x:)x

<{POST_SNAPBACK}>Verjetno piješ premehko vodo :o|o:

Ja kaj pa nej naredim? Pijem Juljano!

<{POST_SNAPBACK}>savna,solarij (no ja :inocent: ) ...  :palec:  x8Dx ...zakaj pa ne? poslusaj svoje telo,in ce ti paše..je že vredu  x:)x

ja res je mraz..mam tud jaz kurjavo na ful, plus kapa na glavi  x:Dx

Kokice :xx!: , teh ne bi tud v nepostnem dnevu! Jaz težko rečem, da mi kej ful paše, mogoče kaka juha x:px

Ampak tud tko mi nič ne manjka.

Je pa ful grozno k sodelavka pride z malica. Smrdi po hrani, pa še cela pisarna zravn. :xx!: :xx!:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...