Skoči na vsebino

Recommended Posts

....posledice nespametnega postenja....

nabiranje toksinov

odpoved vitalnih organov

....

...

,,,,

100 procentne posledice na zobnih in obzobnih tkivih...

...pospešeno propadanje ledvic

...jeter

...kože...

:xx!: :o|o:

Knjige, ki jih prebirate in ki vas navdušujejo za vse te skrajnosti, niti približno ne moretevzpostavit takih pogojev kakor jih imajo tisti, ki to delajo v posebnih sanatorijih, kjer jim drugi pripravljajo sadno zelenjavne sveže stisnjene sokove....

(po šestnajst različnih sort sadja in zelenjave, v količinah ki jih človek sam doma niti približno ne more pripraviti::)

Kjer celi ljube dni ne delajo drugega kakor da se prhajo, savnajo, sprehajajo....in uživajo ob dobri glasbi.....

Pamet v roke preden boste prekoračili mejo od koder ni poti nazaj.....

Redki so, ki z močjo psihe znajo uravnovesit vse te biokemične procese...

:xx!: x^x Posledice boste občutili mnogo kasneje in potem se boste čudili:

"Kdaj neki sem poslal vabilo, da me je obiskala ta nevšečnost.....(težave z zobmi, ščitnico, hormonskim neravnovesjem, depresivnost, brezvoljnost, propadanje mišične mase, oslabljen imunski sistem......

:o|o: Pišem o izkušnjah tistih, ki so post intenzivno speljali tudi do 40 dni ( VSI SO IZGUBILI ZOBE) če so le po svojih postih še dost dolgo živeli.......

:o|o: :inocent:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>....posledice nespametnega postenja....

nabiranje toksinov

odpoved vitalnih organov

....

...

,,,,

100 procentne posledice na zobnih in obzobnih tkivih...

...pospešeno propadanje ledvic

...jeter

...kože...

:xx!:  :o|o:

Knjige, ki jih prebirate in ki vas navdušujejo za vse te skrajnosti, niti približno ne moretevzpostavit takih pogojev kakor jih imajo tisti, ki to delajo v posebnih sanatorijih, kjer jim drugi pripravljajo sadno zelenjavne sveže stisnjene sokove....

(po šestnajst različnih sort sadja in zelenjave, v količinah ki jih človek sam doma niti približno ne more pripraviti::)

Kjer celi ljube dni ne delajo drugega kakor da se prhajo, savnajo, sprehajajo....in uživajo ob dobri glasbi.....

Pamet v roke preden boste prekoračili mejo od koder ni poti nazaj.....

Redki so, ki z močjo psihe znajo uravnovesit vse te biokemične procese...

:xx!:  x^x Posledice boste občutili mnogo kasneje in potem se boste čudili:

"Kdaj neki sem poslal vabilo, da me je obiskala ta nevšečnost.....(težave z zobmi, ščitnico, hormonskim neravnovesjem, depresivnost, brezvoljnost, propadanje mišične mase, oslabljen imunski sistem......

:o|o: Pišem o izkušnjah tistih, ki so post intenzivno speljali tudi do 40 dni ( VSI SO IZGUBILI ZOBE) če so le po svojih postih še dost dolgo živeli.......

:o|o:  :inocent:

:eek: :OO: :unsure:

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Punce, nocem vam filinga kvarit in morale zbijat, a se mi zdi cist kul se ta vidik podat - ki ga je Lia podala v temi Predavanje GOH in ga spodaj citiram:

<{POST_SNAPBACK}>Napišem besedo ali dve v zvezi s včerajšnjim predavanjem g.Iztoka Ostan-a...

Najprej moram napisat, da sem bila prijetno presenečena nad njegovo fizično in energetsko pojavnostjo...predvsem me je pa fasciniral s svojo odkritostjo in neposrednostjo.

Bistveno kar sem dojela ,je bilo argumentirano predstavljeno, kako nevarna avantura je postenje in presnojedstvo za naš organizem. Posledice, ki jih pusti na na našem organizmu ekstremno odhajanje v avanture in izlete v neznano.

Glavni problem čiščenja telesa je v tem, da se lotimo zadeve preveč agresivno.Kar pomeni, da naši organi izločanja, ledvice, jetra, koža....Niso pripravljeni na take nadzemeljske napore, kajti s postom pospešimo izločanje strupov, ki pa jih naši ošvohneli komunalci ne sfolgajo. Hkrati z zapuščanjem strupov, maščobe odhajajo od nas tudi življenjsko pomembne komponente....

Torej je potrebno okrepit naše komunalce, da lahko odpeljejo iz telesa vso nesnago. Če jih ne okrepimo, naredimo s takimi radikalnimi čistilnimi akcijami samo to .....da onemogočimo normalno delovanje komunalcev, strojne in programske opreme našega telesa. O tem pričajo primeri, ko se je postenje zaključilo na oddelkih podaljšanega bivanja psihiatrij in internih oddelkih bolnišnic.

Ni za zanemarit tudi dejstva, da se je večina presnojedcev zbližala z zobarji kamor so prinesli pokazat svoje razmajano in dotrajano zobovje, ki se je drastično poslabšalo pravzaprav s čistkami, ki jih je radikalni dekret v glavi povzročil s sprejetjem zakona o takojšnjem in drastičnem prepucavanjem telesa in duha.

Kakor nas uči že zgodovina, revulucionarne spremembe v kakršnem koli sistemu, nikoli niso prinesle dolgotrajnega in resničnega premika na bolje za človeka kot posameznika, niti za človeštvo kot skupnost.

Še bistveni utrinek, ki se mi je globoko urezal v možganske celice: POST ALI ČIŠČENJE DANES VSEKAKOR NE MORE BITI IN NI TO KAR JE BIL PRED 100 LETI.

RAZMERE SO SE BISTVENO SPREMENILE. POGOJI SO POPOLNOMA DRUGAČNI, SADJE IN ZELENJAVA, KI JO ZAUŽIJEMO DANES, TUDI PRIBLIŽNO NIMA VEČ TAKIH ENERGETSKIH IN HRANILNIH VREDNOSTI, KAKOR JIH JE IMELO PRED STOLETJEM...(DEGENERIRANO, UMETNO PRIDELANO IN ZASTRUPLJENO...)

POVPREČEN ČLOVEK VIDI NEBO ENO URO NA DAN, VEČINOMA SAMO TAKRAT KO SE NAPOTI V SLUŽBO ALI V NAKUPOVALNI CENTER....VČASIH JE ČLOVEK CEL DAN PREŽIVEL V NARAVI (VEČINA NAŠIH PREDNIKOV JE ŽIVELA OD POLJEDELJSTVA IN ŽIVINOREJE...)

VODA- OSNOVA NAŠEGA TELESA TUDI PRIBLIŽNO NI VEČ TAKA KAKRŠNA JE BILA  PREJ .....(VODA JE MRTVA, KLORIRANA,.....ŽE SAMO Z MRTVO VODO, KI JO VNESEMO V TELO ONEMOGOČIMO TELESU NORMALNO DELOVANJE...)

V razmislek bi torej bilo dejstvo, da se pač borimo proti dejavnikom tveganja tudi z umetnim vnosom, umetne žive vode in umetnih hranil ( beljakovin MAP, antioksidantov, vitaminov, probiotikov.....)

Zaskrbljujoče je dejstvo, da se tudi tisti ljudje, ki se lotijo razstrupljanja telesa in duha, s svojim pomanjkljivim znanjem, z nespametnim delovanjem še prej pogreznejo v duševne in telesne bolezni in končajo v zaključnih delih v zdravstvu.

Da zaključim z zdravo kmečko pametjo....Pameten kmet ne bo apriori zavrnil novih  pogruntavščin, ampak jih bo počasi sprobal in če mu bodo prinesle znake izboljšanj in koristi jih bo uporabil.

Tako da . tud jaz se strinjam, da je treba s pametjo in preudarno... :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Cist strinjam!

Predvsem pa bi ti (D&D) povedal tole:

Slbokrvnost oz. pomanjkanje zeleza v krvi (nizek hemoglobin) je lahko povezan z primanjkljajem beljakovin! To ti govorim oz. pisem iz lasnih izkusenj in izkusenj frendice, ki je pristala na urgenci.

Se posebej je zadeva pomembna pri postu!! kajti ob zelo priporocljivih sadnih in zelenjavnih sokovih + kaksna superzivila (spiruline, sok psenicne trave, aloa vera, FHES oz. Active-H) + esencialne mascobe in minerelni napitki se zgodi v recimo daljsem obdobju posta zacne cloveku lahko primanjkovati beljakovin, ki pa so nujno potrebne za absorbcijo zeleza!

Kot informacijo, lahko clovek zaradi pomanjkanja beljakovin dnevno izgubi tudi do 4 kg celic! In ne pretiravam niti malo.

Res da se z postom telo cisti; toda ce je ob siromasni prehrani telo in organi ze tako mineralno, vitaminsko, mascobno in beljakovinsko podhranjeno; ga z postom osibimo se toliko bolj, kljub povecanju energije, ki se veckrat pri postu pokaze. Zadeve se dogfajajo tudi na celicni ravni. O tem pa je bilo do sedaj veckrat premalo govora in poudarjenosti.

Vsekakor je posvet ob daljsem postu z zdravnikom priporocen! Vceraj sem ravno na temo POST poslusal strokovnjaka cca. 2 uri.

Pred dolgotrajnim postom je primerno uravnoteziti tudi crevesno floro. Tudi zato je ob psotih zelo priporocljivo klistiranje!

Da ne pisem cele solate tekstov tule, samo delcek:

Prof. Dr. Iztok Ostan

c) post (ob dodatku zivih superzivil)

Pri postu, pri katerem pijemo le vodo ter zive sokove in napitke, je razstrupljanje najbolj intenzivno. Poleg tega se pri postu sprozi proces t.im. avtolize: telo se ob pomanjkanju hrane zacne prehranjevati z lastnimi bolnimi tkivi, rakavimi celicami, tumorji in se s tem zdravi. Ze en dan postenja je koristen, mocnejsi zdravilni ucinki pa se pokazejo, ce traja vsaj tri dni. Brez hrane zmore organizem ziveti vec kot mesec dni, toda priporocljivo je, da vec kot 10 dni trajajoce postenje izvajamo pod zdravnisko kontrolo, pri vseh terapevtskih postih pa je zdravniska kontrola nujna tudi pri krajsih postih.

Post je za organizem tudi obremenilen, saj ob pomanjkanju hrane trpijo tudi zdrave celice. Zato pri nasem nacinu postenja uzivamo poleg dovolj vode oz. zivih sokov (vec kot 1,5 litra dnevno, pa tudi 3 in vec) tudi izbrana ziva superzivila.

Minimalni dnevi "postni" nabor zivih superzivil je naslednji:

- cca. 1 liter zivih sokov, od tega vsaj 8 dcl zelenih (najbolje svezih skupaj s sokom psenicnih bilk, sicer pa hladno dehidriranih tipa David Sandoval skupaj s 1,5 do 3 kapsule FHES dnevno.

- od 5 do 10 tablet modrozelienih alg (spiruline, hlorele ali AFA)

- vsaj 13 do 15 tablet esencialnih aminokislin tipa MAP dnevno (ne skupaj z algami).

Ti odmerki so priporocljivi pri obicajnem krepilnem postu, pri terapevtskem pa naj vrste sokov in drugih zivih superzivil doloci zdravnik.

Pomen uzivanja zivih superzivil zaznamo v vecjem obcutju krepkosti v casu postenja, zlasti pa ob prehodu k normalni prehrani. Omogocajo namrec mnogo lazje in hitrejse privajanje na obicajno hrano, kar je znak, da se v casu posta niso osiromasile presnovne sposobnosti in zivljenjska moc organizma.

Preden se lotimo vecdnevnega posta, se moramo o njem pouciti in se nanj psiho-fizicno pripraviti. O tem obstaja tudi v nasem jeziku dovolj literature (glej npr. I. Ostan et al: "Ko zdravila odpovedo", Aura 2001, str. 188-214). Predvsem pa vsakodnevno izpraznimo crevo s klistiranjem in bivajmo cim vec na svezem zraku.

O superzivilih imas nekaj tudi na moji spletni strani: http://cokolada.net

Lahko pa ti posodim se knjizico 'Superzivila' dr. Ron Meyersa.

---------------

<{POST_SNAPBACK}>Zivjo D&D in dobrodosel/a!  :vio: :palec:

Strinjam se z Rachkom, da se posvetuj z zdravnikom za vsak slucaj, kot tudi s tem, da krajsi post najbrz ne bi bil skodljiv - govorim o enodnevnem postu.

Ce bi hotela vecdnevnega, bi jaz osebno namesto tega raje naredila sadno kuro...

Oz. bi uzivala samo sadje in zelenjavo recimo tri dni, brez sladkorja, soli in drugih dodatkov... cimvec surovega (ce prenasas).

Glede na to, da imas take tezave, bi zraven pila pesin sok, borovnicev sok (a bi morala najti kakega 'bio'), sipkov in hibiskusov caj.

Med sadno kuro, ce bi se tako odlocila, jes posusene marelice.

Enodnevni post nikakor nikomur po mojem osebnem mnenju ne more skodovati.

Srecno! :palec:

Glej:

Ce pijes vodo iz pipe ali ustekleniceno je MRTVA! ker je + (plus), vsa hrana in tekocina, ki je + (plus) je mrtva. (govorim o ORP in moci antioksidantnosti). vse kar je - (minus) je zivo!

Tega - (minus) je pac malo, predvsem pa so - (minus) kaksni sokovi biolosko pridelanih vrtnin in sadja, ziva voda (FHES oz. Active-H, sok psenicnih biljk, etc... (nekaj super zivil).

Torej ce pijes vodo iz pipe ali ustekleniceno ima le ta visjo povrsinsko napetost cca. 95 dyn (merska enota za povrsinsko napetost). Nase telo, ki je predvsem sestavljeno iz vode, oz. je le ta telesna voda zelo mehka, recimo kot destilirana in ima povrsinsko napetost cca. 45 dyn. Pomeni, da tisto vodo iz pipe moras predelati s tvojo lastno energijo, ji znizati povrsinsko napetost, da jo bos sploh lahko absorbirala v celice (torej da bo sploh sla v celice).

Nase bakice in mame so govorile: "Ali si jedel kaj toplega" (recimo juho) in v tem je bil smisel! Namrec, ce vodo segrevamo (recimo uzivamo vroco juho), se le tej zniza povrsinska napetost in jo lazje absorbiramo v celice in le te postanejo manj zejne oz. nedehidrirane.

Prav zato priporocajo poleti, ko izgubimo najvec tekocine, vsak dan uzivati vroco juho, vroce caje, ipd.. morda ti prav zato pase sedaj juha!

Za znizanje povrsinske napetosti vode, pa obstajajo tudi prehranski dodatki - Crystal Energy in FHES (Active-H), o katerih dobis info na moji spletni strani, ki sem ti jo navedel tudi zgoraj.

---------

<{POST_SNAPBACK}>Ja mal me pa res zebe! Mam kurjavo na ful...

Sem pa zjutraj tud jaz čist dehidrirana, sam čez dan nadomestim  x:Ix Soli ne pogrešam, ker sem že prej kuhala skoraj brez in mam raje manj slano hrano. Gorčica a? Jaz bi pa kakšen ogljikov hidrat.  x:px  Odvisnik!  :xx!:

A savna velja? Jaz sem si jo zdele ful zaželela, da me mal pregreje...mmmm

Danse zjutraj sem se zbudila povsem dehidrirana( najbrž sem popoldne in zvečer premalo pila) in s hudo hipoglikemijo. :xx!:

Takoj sem popila kozarec jabolčnega soka(običajnega) in sedaj sem OK, res pa sem zamudila službo za eno uro! :o|o:

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Danse zjutraj sem se zbudila povsem dehidrirana( najbrž sem popoldne in zvečer premalo pila) in s hudo hipoglikemijo.  :xx!:

Takoj sem popila kozarec jabolčnega soka(običajnega) in sedaj sem OK, res pa sem zamudila službo za eno uro!  :o|o:

Kaj si meriš sladkor v krvi ali se ti samo tako zdi :8):

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Poznam simptome!  x;)x

Če bi se na te zadeve res toliko spoznala, kot praviš, bi nikoli ne eksperimentirala z elektroliti na ta način. Dehidracija namreč ni samo pomanjkanje vode v organizmu, pač pa tudi pomanjkanje soli, kajti vsa telesna tekočina mora biti slana, da presnova hrane v energijo poteka normalno.

Postiti se na tak način, da stradaš in piješ le vodo, je velika in nevarna neumnost. :o|o:

kako sta danes, punci?

Vse OK?

Pomlad, rekla si nekje, da ti ni glih kul klistiranje oz. da ti ni zneslo, ce sem prav postekala...

Se mi pa zdi, da bi to bilo kar kul furat... tako dolgo se nisem nikol postila, a se mi zdi, da se pri takem postenju prakticno moras klistirat...

In dejansko se lahko cist osiromasis z vsemi snovmi, pa se splahujes vse ven, hkrati s skodljivi tud dobre...

Jaz nisem tolk shujsala zarad posta samo, a se je nekako hujsanje tedaj kar nadaljevalo.

Sumim (oz. sem prepricana da je tako), da sem dala tolk oster UKAZ v glavo, da je preprosto se dalje sibalo tole - kile dol.

No in potem pa me je kiropraktik prakticno nadrl, da nimam nic misicne mase...

In sem se sla se pregovarjat z njim, no on pa je rekel, da tole na nogah je koza na kosti. :D

Tako da se strinjam, da si lohk cist osiromasis misicno maso.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Po moje morš tud mal telovadt vmes, kar gotovo pripomore k mišični masi.

S klistiranjem sem imela probleme samo prvič, zdej mi gre. Upa, da mi uspe, bom pa definitivno poslušala svoje telo in ko mi bo nekaj manjkalo bom probala to tudi nadomestiti. x:Ix

Sem vam pa res zelo hvaležna za vsa mnjenja in nasvete. Drugače imam pa tukaj v službi zdravnico, in jo pogosto vprašam za nasvet... x:)x

Zakaj?

Kaj si pa mislila, Lia - da ga bosta kar prekinili?

Saj gre tud za odlocitev, nima smisla zdaj cist prestrasit ju, pa s slabim afirmiranjem...

Je pa fajn, da so tud ti vidiki izpostavljeni...

In gre zanju, hoceta, se jima zdi, imata (no, vsaj Pomlad) dohtarce okol....

Saj lahko tud prej nehata, saj je pametno se poslusat in ko se postis, si itak bolj dojemljiv...

Jaz se pa denimo z dodatki ne strinjam, ceprav je res, da je vse skupaj vse bolj onesnazeno in hrana osiromasena snovi. a vseen...

Clovek se je v vsakem okolju prilagodil.

jaz se prilagajam in zivim, s tem kar imam. xyesx

Kaj pa ces? xDDx

Picasso

Zahvaljujem se Marsi za blagohotno opozorilo!

Povzročilo je, da sem se resno zamislila nad svojimi posti. Torej prodajam pač informacije...ipak baš najnovije, ki sem jih pred kratkim absorbirala.

Dejstvo pa je, da je bil dr. Iztok Ostan in še vedno je ...eden izmed tistih, ki teoretično in praktično daleč največ znanja in izkušenj...

Zato se mi je zdelo smiselno podati informacije....da vsaj malo obrzdam to evforijo navdušenja nad postenjem na laični ravni....

In da mogoče komu prihranim, boleče izkušnje :inocent:

Kar pa je seveda nemogoče, kajti vsak sam pač sprejema svoje izkušnje na svoj način....tuje nam ne pridejo do živega.....

Torej Sizifovo delo x^x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

seveda ne...saj se te poslusa in uposteva, vsak se pa sam zase odloci, ne?

mislim, da je omenjen tudi posvet z zdravnico itd... lia, mogoce pa pravilno delata post?

jaz vem, da bi trikrat premislila in se pozanimala in raziskala vs, ce bi se vec kot en dan postila.

sem se zadnjic prvic za en dan in me je kar prijelo, da bi se, ampak se potem ravno zaradi moje nevednosti in torej nepripravljenosti nisem zelela spravljat v take situacije ... rizkantne...

no, lia, jaz te poslusam!

x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...