Skoči na vsebino

Recommended Posts

ja, saj... :)

Ko sem frendici naredila nekoc chart (sam... *osebno izkaznico* na mal drugacen nacin xDDx x;)x in ne groznih razlag, da ga bodo jetra zvila pri 28.ih al kaj tacga x:Dx x;)x)... no skratka, sem napisala, da bo totalna cveka, oder, scena, komunikacija... ker ima poleg zelo kmocnega dvojcka se tehtnico... in drugo...

No in mi sploh ni verjela, ces da 'jo sam tolazim'... ker - 'ne govori tamali' (ne vem, eno leto recimo star, ko to ni nic takega)..

Sploh ni tak, kao.

No, zdaj jo na to vedno spomnim in skoraj ne mroe verjet... totalno rad nastopa in dejansko se je pojavil 'na odru' - pa ceprav je ta oder tv. :)

Ampak - to je navit, to je se hujsi kot jaz... :P

ampak tam nekje okol moje mame. :) :P

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

9. dan x:Dx :palec:

Vse OK, nobenih problemom. Pozanimala sem se, kako je s soljo med postom. Sodelavka, ki se je že postila in pozna mnogo ljudi, ki so se tudi postili je rekla da ne smem piti slane vode. (farmacevtka)

Drzga sodelavka (zdravnica) pa je rekla, da drugih problemov kot s pritiskom načeloma zaradi soli ne bi smela imeti, ker telo dobi minerale iz zelenjavnih sokov. Problemov s pritiskom pa za enkrat še nimam. Verjamem pa, da imajo stari ljudje več problemov (hipertenzija) in je zato priporočljivo jesti sol.

Sem že skor na pol. x:Dx x;)x

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

<{POST_SNAPBACK}>

...zdrava kmečka pamet je najboljša obramba pred vsemi zablodami tega sveta.....

xyesx :palec:

Drz se, Pomlad! xcrossfingx

Tistole s soljo nisem cist prepricana, ceprav je res, da je je velik del ze v zelenjavi...

Mal si zamesala, v primeru hipertenzije je seveda sol se manj zazelena.

Ne vem no, z minerali in rudninskimi snovmi se ni za hecat in to kar zdaj tako intenzivno odplakujes, bos mroda morala pol mesece nekak nadomescat, kar pa tud ni kul.

Torej - treba je vedeti, da s slabimi, odpadnimi snovmi odide tudi del 'dobrih'. Zato je tako pomembno, kako vse skupaj izvajas.

Vseeno je merilo pocutje oz. videz... Po drugi strani pa vcasih dolgotrajno izcrpavanje sele cez cas 'pride za nami'.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nic hudega, sam da ne bi koga zavedlo...

... saj ves, z enimi zadevami se pa ni za hecat pa bit netocen. xyesx

A mas kake knjige, pejt v knjiznico... na netu se kaj najdi, ampak cimbolj strokovnega... ne da je tam enemu sam pomagalo, ko je jedel mehurjasto halogo al kaj jaz vem. :D ;) (*tole se mal hecam, a hocem reci, da ni treba vzet vsakega nasveta, mnenja, zdravo za gotovo).

Kot pravi Lia - celo zdravniki vsega ne vedo - sicer bi MED DRUGIM ze zdavnaj odpravili krce, otroske oz. DEJANSKO in konkretno ugotovili izvor tega... stanja, v bistvu...

In se seveda vse zivo...

meni je zato vsec kitajska medicina, ker obravnava vse telo hkrati.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Nic hudega, sam da ne bi koga zavedlo...

... saj ves, z enimi zadevami se pa ni za hecat pa bit netocen. xyesx

A mas kake knjige, pejt v knjiznico... na netu se kaj najdi, ampak cimbolj strokovnega... ne da je tam enemu sam pomagalo, ko je jedel mehurjasto halogo al kaj jaz vem. :D ;) (*tole se mal hecam, a hocem reci, da ni treba vzet vsakega nasveta, mnenja, zdravo za gotovo).

Kot pravi Lia - celo zdravniki vsega ne vedo - sicer bi MED DRUGIM ze zdavnaj odpravili krce, otroske oz. DEJANSKO in konkretno ugotovili izvor tega... stanja, v bistvu...

In se seveda vse zivo...

meni je zato vsec kitajska medicina, ker obravnava vse telo hkrati.

Sej jaz vem, da Lia ne govori kar tam nekaj v tri dni in upoštevam vsak njen nasvet, če se najdem v njem. Hvala Lia xyesx

Veliko mi svetuje sodelavka, ki se je že postila.

Prav ta sodelavka mi velikokrat svetuje v življenju, je načitana, že večkrat je bila v Indiji, pokazala mi je tudi svet v astrologijo in mi zelo izboljšala kvaliteto življenja.

Zanimivost:

Ravno včeraj mi je govorila, da baje obstajajo ljudje, ki sploh ne jedo. Da so reinkarnirali samo zato, da energetsko očistijo naš svet. Bojda je bil članek o tem clo v Oni. No to naj bi bila že visoko razvite duše. xrolleyesx

Ja, lahko bi ga, sem ti ze mislila med predlagat. :palec:

Sam jaz bi se jasno odlocila za stari dobri slovenski med. xyesx

Sam ne vem, kam se to poklopi v tak post. Menim, da je cist kul.

Tako so vcasih krepili podhranjene in rekonvalescente. :palec:

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Ja, lahko bi ga, sem ti ze mislila med predlagat. :palec:

Sam jaz bi se jasno odlocila za stari dobri slovenski med. xyesx

Sam ne vem, kam se to poklopi v tak post. Menim, da je cist kul.

Tako so vcasih krepili podhranjene in rekonvalescente. :palec:

Kakšne odmerke pa je treba jemat? x:Dx

Ne velikih, 3x po zlicko, po mojem, kaj takega.

Kostanjevega, recimo, ki je najmanj sladek ali pac ostalega... morda pa kaksnega lazjega cvetlicnega...

mal si oglej ali na LN pri zdravju ali pa pri cebelarjih na LNF.

Ne ga redcit v caj.. no jaz ga ne bi... ce pa ze, pa ne v vroc caj.

Tako ga polizi z andahtjo parkrAT NA DAN ZLICKO.

Picasso

hm, sladek je. :o|o: mogoce bi blo se bols kaksen propolis, cvetni prah, ipd... vsebuje zelezo, proteine, ipd.. :vio:

kakor se spomni, da ce sem bil bolj v subtilnih energijah, obcutkih, potem mi je bila se pomaranca presladka, kaj sele med. :inocent:

mogocepa je vredu tudi malo sladkorja ? :inocent:

med je cist nekaj drugega, razumem pa pomisleke folka.

ja, lahko bi tudi cvetni prah - maticni mlecek je premocan, bi rekla.

Ali apikomplex bi bil kul - dve majhni zlicki dnevno... vsekakor velik manjso dozo bi morala vzet kot medu. ono je koncentracija (izdeluje ga medex, sicer pa imajo podoben izdelek tud cebelarji).

Picasso

COOL! ja, men je blo tko, da sn vzel menda prav tale apikompleks, ki bajdevej pomaga tudi pri hemoglobinu v krvi (zelezo), in po zauziti zlicki sem se direkt prizemljil x:)x

me je kar potegnilo na zemljo.

--------

med je cist nekaj drugega, razumem pa pomisleke folka.

ja, lahko bi tudi cvetni prah - maticni mlecek je premocan, bi rekla.

Ali apikomplex bi bil kul - dve majhni zlicki dnevno... vsekakor velik manjso dozo bi morala vzet kot medu. ono je koncentracija (izdeluje ga medex, sicer pa imajo podoben izdelek tud cebelarji).

ja, hehe, isti hip ko sem postnila, sem hotla dodat, sam - porocanje - kaj pa mislis po eni zlicki?

A sem mislila... ena pa ena pa ena pa ena... zlicka = zdravje...

Bomo ze sproti spodbujali... :D ;)

Je pa prav, da si rekla! xyesx :palec:

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Presveta preproščina.... :O:  juuuuuuuuuuuutriiiiiiiiiiii

A misliš, da bo kr enkratno zaužitje delovalo!!!!! x^x

Spremembe po uživanju takih stvari so vidne šele po 14 dneh minimalne -da neka reč nima učinka na telo vidiš šele po treh mesecih....

KAJ NAM POMAGAJO PRIPOMOČKI IN ORODJA, če jih ne uporabljamo? Še tak enkraten pripomoček ob neuporabi ne pomaga čisto nič..... :inocent:

Jutr bom povedala kako se dozira, kakšen okus ma, kaj piše v navodilih... x;)x

Pa ne se razburjat, škoduje zdravju zdravju. x;)x

S tem se zelo strinjam. Malo pa tudi ne. Zakaj:

Primer1: ce smo zejni, spijemo kozarec vode in samo lahko v nekaj minutah bolje.

tudi moj primer z apikompleksom, si bom zapomnil za cel lajf. jati od takrat ne podcenjujem vec izdelkov iz medu.

Primer2: celice v ustih se obnavljajo u vsakim obrokom, v crevesju v nekaj dneh, vitalni organi pa potrbujejo cca. 3-4 mesece. kosti pa nekaj let.

Torej je tvoja bojazen na nek nacin lahko zelo utemeljena, saj se nekateri 'slabi' ali stranski ucinki posta lahko pokazejo sele cez dalje obdobje. Recimo kakor se je meni vegetarijanstvo z premalo znanja o nadomestkih.

Hkrati verjetno post lahko deljuje cistilno na telo, se pocutimo bolje, in nekateri organi so zato tudi v boljsem obdobju, hkrati pa morda ni za vse organe enako.

Po eni strani naj bi bili preprosti in z visoko energijo obvladali zadeve, duha pomaga!

Po drugi strani pa smo razdeljeni med znanje, izkusnje, veselje, voljo, strah, razumevanje, nagib, namen in zelje, psiho-fizicne sposobnosti, okolje. informacije, ipd..!

Skupek tega bo odlocal o rezultatu nasega posta!

Prav zato je tesko dolocati PRAVILA igra. Le ta lahko temeljijo predvsem na raziskavah, statistikah, izkusnjah posameznika, etc.

Dokler bo dvom, bo vedno nekdo, ki bo bo pisal o dvomu. Dokler bodo pozitivni rezultati (ali zazeljeni rezultati), bo vedno nekdo, ki bo posredoval svojo izkusnjo!

In tako je verjetno vredu.

----------

Presveta preproščina.... :O:  juuuuuuuuuuuutriiiiiiiiiiii

A misliš, da bo kr enkratno zaužitje delovalo!!!!! x^x

Spremembe po uživanju takih stvari so vidne šele po 14 dneh minimalne -da neka reč nima učinka na telo vidiš šele po treh mesecih....

KAJ NAM POMAGAJO PRIPOMOČKI IN ORODJA, če jih ne uporabljamo? Še tak enkraten pripomoček ob neuporabi ne pomaga čisto nič..... :inocent:

Ja Lia, najmanj se splaca zarad tega obremenjevat. ker s tem ne koristis nikomur.

Pomoje je najbols zivet sebe, ce bomo cool, bodo ljudje sami prisli do nas vprasat zakaj!

Sstane; predvcerajsnjim na radiu: raziskave šol o uporabi soli! :eek: kao da vsi jedo prevec slano! :xx!: jaz ravno na med folkom, recem tipu daj prosim malo bolj naglas radio in povedo.. :eek:

Ali navadna trgovinska sol ob prekomernem uzivanju dejansko skodi telesu? Ali pa se mediji motijo!? kar verjamem da se.

Po tvojih besedah smo vecina ljudi podsoljeni; torej se mediji motijo?

Ali je edina alternativa tvoja sol ali morda tudi himalajska ali nepreciscena iz solin?

Vprasanja so v tej temi, ker se zadeva tice tudi posta, saj morda takrat sol ipd potrebujemo se bolj.

Guest sstane

Free, že pred enim letom sem ti na Rakitni na party razlagal, da je zadnja štiri leta slovenska jedilna sol že petkrat prejodirana in zato mediji nič ne pretiravajo. Vsak gram te soli je preveč, zato sem tudi poslal vladi predlog, da jodiranje znižajo na normalne 3mg namesto 15mg/kg, kolikor sedaj sol vsebuje dodanega joda.

Odgovor še čakam.

Zdravo sol potrebuješ takrat, ko se uravnotežaš, ko pa si uravnotežen, zadošča uživanje neke naravne soli, lahko pa cel čas seveda uporabljaš tudi zdravo, že želiš.

Če bo potrebno vlado prepričevati s kakšno peticijo, vas bom vse povabil na podpis, upam pa, da ne bo potrebno. Dokazov o škodljivosti jodirane jedilne soli je kolikor hočeš :sori:

<{POST_SNAPBACK}>Free, že pred enim letom sem ti na Rakitni na party razlagal, da je zadnja štiri leta slovenska jedilna sol že petkrat prejodirana in zato mediji nič ne pretiravajo. Vsak gram te soli je preveč, zato sem tudi poslal vladi predlog, da jodiranje znižajo na normalne 3mg namesto 15mg/kg, kolikor sedaj sol vsebuje dodanega joda.

Odgovor še čakam.

Zdravo sol potrebuješ takrat, ko se uravnotežaš, ko pa si uravnotežen, zadošča uživanje neke naravne soli, lahko pa cel čas seveda uporabljaš tudi zdravo, že želiš.

Če bo potrebno vlado prepričevati s kakšno peticijo, vas bom vse povabil na podpis, upam pa, da ne bo potrebno. Dokazov o škodljivosti jodirane jedilne soli je kolikor hočeš :sori:

Ta mesec sem čist v p**** s kešem, drug mesec pa zagotovo naročim tvojo sol, ker me že prov firbec matra. Pa tud zato, ker sem že tolk pozitivnih stvari prebrala...

Zdej pa še o javorjevem sirupu.

Okus ni glih neki za dol past. Ampak ko sem popila tiste 3 dl vode, v katero sem zmešala 2 žlici sirupa in stisnila malo pomaranče (limon mi je zmanjkalo), sem imela neverjeten občutek sitosti... :eek:

Bom uživala sirup v času kosila, ko me najbolj lakota zagrabi. :palec: x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...