Skoči na vsebino

Recommended Posts

Večkrat z nasmehom pomislim, kako se tisti del naše energije, ki smo ga pustili "gor - doma" (po Potovanju duš) krohota in zabava na naš račun, češ- kako kompliciramo, ko je pa vse tko simpl!!!

Ampak če ne bi pa že šli, če ne bi imel kaj delat x^x

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Deli na socialnih omrežjih

Hmm.. berem od začetka, pa sem šele na šesti strani.. a ste kaj pisal o tem kako nazaj na normalno hrano? Kaj jesti prve dni po postu? oz. sadnih dnevih al karkol pač nenormalnega...

Oz. čemu se izogibat? Kaj je težka prehrana? :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Guest sstane
Ker potem vsak lahko improvizira po potrebi, jaz na primer bi poste delal z utekočinjenim (fejst zmiksanim) tiramisujem.

Vsak post, ki ni tudi začetni pobeg od nezdrave soli in prehod na biodieto, je amaterstvo x!x

Nekaj dni po postu je vse težka prehrana, sam ne vem kako si kdo razlaga ta post, eni pijejo samo vodo, drugi dodajo sveže iztisnjene sokove, Stane bi ti rekel, da tut kaj soli mora bit in bi verjetno prav prišla tudi kaka bistra župca.

Mene pa zanima kakšen post imajo oz. so imeli tisti, ki se zdravijo od kakšne težje bolezni, mislim, da gre tu za poste ki trajajo več kot 30 dni (npr. gospod Drnovšek in Peterle).

Po moje se na ta pravem postu z namero ozdravitve ne bi smelo konzumirati ničesar razen vode.

Ker potem vsak lahko improvizira po potrebi, jaz na primer bi poste delal z utekočinjenim (fejst zmiksanim) tiramisujem.

Jaz sem sicer brala knjgico blagi post, kjer dejansko pravi post za moj feeling traja 3 dni, prej je pripravljalni dan in potem uvajalni. Jaz mislim, da se je to treba iti po feelingu.

Jaz sem pila vodo, čaje sladkane z medom, pa vodo - čisto, brez kake zelenjave, od zelenjavne juhe. 7 dni. Včeraj, ko je bil prvi uvajalni dan, sem bila resnično od vsake malenkosti sita x:o)x . Jedla sem pa jabolko, jogurt, surovo kislo zelje.

Danes sem pa že jedla zajtrk, svoj običajni - kruh in sir in tudi ostale obroke bom jedla, kot običajno. Glede na to, da ni bil post dolg recmo 30 ali več dni, se mi zdi zame čist O.K. takole. Mi pa določene zadeve še ne dišijo - recimo čokolada :eek: , ki jo sicer obožujem. Po mojem ti itak telo točno da vedet, kako se obnašaj, samo slišat ga je treba :palec: .

Peterle je pa zadnjič, ko sem ga na hitro ujela, rekel, da končuje svoj redni 42-dnevni preventivni post (po mojem končuje ravno te dni), v katerem pije vodo in čaje, pa 1x na dan zelenjavni sok. Da je s postom ozdravil raka, zdaj pa to preventivno počne 1x letno. Ni pa nič omenjal, kako potem pride na pravi tir, je bil samo en tak kratek prispevek.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Guest sstane
Po mojem ti itak telo točno da vedet, kako se obnašaj, samo slišat ga je treba :palec: .

Pujsa v gozdu točno ve, kaj potrebuje njeno telo in to vse tam tudi najde, Pujsa pa ima na razpolago mercatorje, kjer ni nujno, da njen želodček vse najde x;)x

Ljudje, ki imajo dost pojma o postih in jih izvajajo, prosim če komentirate tole:

Nekaj besed o postu brez hrane; post s stradanjem nikakor ne precisti telesa, pac pa ga "zasvinja". Namrec, ko telo ne dobiva hrane od zunaj, zacne porabljati za energijo lastne telesne beljakovine in nekaj mascob. To pa povzroci prav toliko stranskih produktov presnove, kot ce bi eksogeno dovajali hranila. Torej ne naredimo nic, le da se zniza pusta telesna masa, kar vodi do zmanjsanja bazalnega metabolizma in posledicno lazjega kopicenja telesne mascobe.

"Post za ciscenje telesa" naj traja ves cas ob zdravi uravnotezeni prehrani z obilico zit, zelenjave, kvalitetnih beljakovin in dosti tekocine. Le tako bo telo "cisto" in ucinek dolgorocen.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

x:Dx :palec: po temle stavku se vid , da si strokovnjak za postenje x8Dx

x:o)x

Ljudje, ki imajo dost pojma o postih in jih izvajajo, prosim če komentirate tole:

Nekaj besed o postu brez hrane; post s stradanjem nikakor ne precisti telesa, pac pa ga "zasvinja". Namrec, ko telo ne dobiva hrane od zunaj, zacne porabljati za energijo lastne telesne beljakovine in nekaj mascob. To pa povzroci prav toliko stranskih produktov presnove, kot ce bi eksogeno dovajali hranila. Torej ne naredimo nic, le da se zniza pusta telesna masa, kar vodi do zmanjsanja bazalnega metabolizma in posledicno lazjega kopicenja telesne mascobe.

"Post za ciscenje telesa" naj traja ves cas ob zdravi uravnotezeni prehrani z obilico zit, zelenjave, kvalitetnih beljakovin in dosti tekocine. Le tako bo telo "cisto" in ucinek dolgorocen.

x^x nisem strokovnjak...sem se pa šla to igro dolgih nožev.....

kdor se prej o postu ne pouči in se ne pripravi fizično in psihično...naredi z njim več škode kot koristi, gledano na dolgi rok :o|o:

posledice na psihi in telesu se pokažejo čez čas ....

post brez klistiranja in sprememb gibanja, počitka in sproščanja....in dovolj svežiih sadnih sokov ...še bolj zastrupi telo x8Dx

to je moje laično mnenje..... :vio:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

S tem se strinjam, lia.

Jaz priznam, da o postu nimam veliko pojma. Imam trenutke, ko bi se ga lotila, pa se ga nikoli ne ( ker ne vem, če sem zmožna, pa premalo vem).

Mi je pa logično, da mora telo, ki ne dobi vase nič hrane, od nekje črpat energijo. ČE jo iz mišic, post DEFINITIVNO ni zame.

Tako, da bom nadaljevala ša naprej tako kot jem, ker mi nič ne manjka.

Jaz bi tudi prej lahko samo teoretizirala, zdaj sem pa videla, da se dejansko počutim bolje v času posta, polna energije, ne pa čist konc, ker nisem nič jedla. Za klistir tudi mislim, da je smotrn, sicer hrana v tebi več dni gnije, ker se sama ne izloča, kot bi se sicer, če bi jedla običajno. Izgubila sem 2,5 kg, praktično nič - ni to neka zadeva za hujšanje. x;)x

Tale tema je že tako dolga, da smo malo pozabili kaj vse smo že napisali na začetku, na prvih straneh. Tam se najde precej odgovorov na vse te dvome, ki se pojavljajo tukaj. x^x

Obravnavali smo od različnih postov do knjig, ki govorijo o postih in iz katerih se da kaj naučiti, pa kako pred in po postu...

Zelo veliko ljudi poznam (z mano vred x:Dx ), ki so se že postili in brez izjeme vsi trdijo, da so se med in po postui počutili odlično. Seveda pa moraš vedeti kaj in KDAJ počneš... tudi o tem smo že velliko pisali. Post ni za vsakogar. Kdor ga ne jemlje resno, si lahko naredi veliko škode.

Za enodnevne (morda lunine) poste ali celo enotedenske pa skorajda ne verjamem, da bi lahko kakorkoli škodovali, še splohm če so delani s sokovi... Zakaj bi dalal post čisto na vodi mi pa ni jasno, za tak post bi pa skorajda trdila, da je škodljiv. Tak post ponavadi delajo v kako bolnici pod nadzorom, v glavnem ležijo v postelji.... Tam pa res izgubljaš mišice in samega sebe....

Pri spostu s sokovi si močan, gibaš, hodiš, telovadiš..... skratka živiš več alil mnanj normalno življenje in ne izgubljaš mišic...

No,ja vse je bilo res že parkrat napisano...

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Jaz sem imela pa včeraj sredin, obnovitveni post x:Dx , da ostanem v formi x:o)x . PO eni strani se mi zdej ne zdi nič, ko sem dala skozi enotedenskega, po drugi mi je pa včeraj malo požrešnost ponagajala, no saj se nisem dala motit, ampak kar on feeling, ko nekaj bi pa sploh nisi lačen. Ziher planeti krivi x:Dx :vragec: x;)x .

jaz pa 4 dan po postu - postopoma nazaj na prehranjevanje - do sedaj dobila nazaj 0,5 kg.. včeraj prvič jedela kosilo - ribo in zelenjavo... sem imela pa bistveno več energije 5 dan posta kot danes... tudi danes bom ribo... med postom sem izgubila med 6 in 7 kg in kar nekaj cm, ok. kombiniram še z limfno dranažo (obseg okrog bokov se je zmanjšal za 5 cm, okrog stegen za 4 (za menoj 3 tretmaji (na dva dni) - sem imela 5 dan posta in 1. limfno)... očitno imam težave z limfo ter vodo...

Tinal :palec:

• 5 months later...

Tkole, 28.8. grem na 21 dnevni post. Je že leto in pol od prejšnjega, pa bo treba spet malo telo spucat.

Danes teden grem ravno na službeno pot, pa je post bolj utopija, bom pa definitivno priprave lahko opravla.

Do takrat bom počasi zmanjševala količino hrane. Pa sadje bom v glavnem jedla.

Mal morm pa tud pamet prepucat, da se spet najdem!

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Sama nimam čisto nič proti pravilnemu postu.

Pri ženskah pa opažam, da kljub temu, da pravijo, da se bodo prečiščevale, je njihov primarni namen, da shujšajo na hitro. Kar je v bistvu zelo bolano in to so motnje prehranjevanja. Pustimo Lunin post, ker je nekaj drugega in je kratkotrajen.

Ne razumem ljudi, ki čutijo tisti kislino še dolgo po postu, ki se ne počutijo dobro, da gredo vedno znova.

Poznam žensko, ki to dela, pa nima veze.

Sem pa prebrala nek članek nekaj časa nazaj, da lahko "prečiščemo" telo s pravilno prehrano.

Meni se zdi ( pač moje mnenje ), da ne more biti zdravo, da en mesec ne ješ ničesar ( ali kakšne sokove), potem pa kak mesec, mesec pa pol kasneje spet pice in podobno. Bolano.

Kako to potem vpliva na kosti po daljšem času? Vsi te nepravilni posti?

Kako te šoki ( iz vse na nič in spet na vse ) vplivajo na telo?

Sem slišala tudi, da so lahko problemi z zobmi in tako dalje...

O Velikonji ne bi. Je tudi meni bednik, to kar je naredil, totalno ni prav. In ja, za nekatere stvari se men zdi antibiotik primernejši ( ne govorim o postenju ).

Mene je lani po postu tudi kislina dajala, najbrž zarad nepravilne prehrane po njem.

:inocent:

Pa lani tud shujšala nisem tko zlo. Sem se pa super počutla!

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Tkole, 28.8. grem na 21 dnevni post. Je že leto in pol od prejšnjega, pa bo treba spet malo telo spucat.

Danes teden grem ravno na službeno pot, pa je post bolj utopija, bom pa definitivno priprave lahko opravla.

Do takrat bom počasi zmanjševala količino hrane. Pa sadje bom v glavnem jedla.

Mal morm pa tud pamet prepucat, da se spet najdem!

Pomlad--dobra si,če zdržiš 21 dni sam na sadju..

Jz sem včasih imela 4 dni na mesec kao sadni dan in sem jedla samo sadje..prvi in drugi dan je blo čist ok,pol mi je pa že začela popuščat koncentracija in enkrat sem skor zaradi tega posta povzročla nesrečo na cesti..Pa sem si rekla,punca v roke se vzem,tako pač ne gre..od takrat naprej pa imam post enkrat na 3 mesece in sicer en dan pijem samo vodo,drugi dan pa že jem samo sadje in pijem vodo..samo obvezno se postim tista dva dni,ko sem doma in nimam nekih posebnih obveznosti...

POmlad in pol 21 dni ješ samo sadje in piješ vodo..mislim res še enkrat :palec: dobra si...!!

Jst pa še nikoli posta nisem zdržala. x:o)x

Poskusila ene dvakrat, trikrat in sem se OBUPNo počutila. Ni zame tole in se mi zdi brezveze mučit telo s postom.

Verjamem pa, da je fajn .... v kolikor ni namenjen hujšanju ... Michelle, morda spremljaš kaj Hujšanje na med.over.net? Tam je neka ženska, ki dela točno to, kar ti praviš. Smili se mi pravzaprav, saj se uničuje.

Jz svojega posta nikoli ne namenim hujšanju..ker itak nimam kam hujšat ,pri 170 mam 56 kg...Se pa full boljš počutim,ko mine post..Pa tud neka samopotrditev je,da pa jz lahko to zdržim...

Dans mam glih drugi dan posta in zdjle me že mal matra..sam vem,da bom zdržala..pa prej bom šla spat in bo.. x;)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Mene je lani po postu tudi kislina dajala, najbrž zarad nepravilne prehrane po njem.

Misliš, da se samo z zdravo prehrano ne bi? Pa več vode? Ne provociram, ampak sprašujem.

Ker ta kislina tudi ni dobra novica...

Jst pa še nikoli posta nisem zdržala. x:o)x

Michelle, morda spremljaš kaj Hujšanje na med.over.net? Tam je neka ženska, ki dela točno to, kar ti praviš. Smili se mi pravzaprav, saj se uničuje.

med.over forum tako redko še berem. Hujšanja pa sploh ne ( bom šla zdaj malce prečekirat ). Sem brala enga od zdravstvenih forumov ( menda veš katerega...), pa Mlade x:o)x

Pomlad--dobra si,če zdržiš 21 dni sam na sadju..

POmlad in pol 21 dni ješ samo sadje in piješ vodo..mislim res še enkrat :palec: dobra si...!!

Jz svojega posta nikoli ne namenim hujšanju..ker itak nimam kam hujšat ,pri 170 mam 56 kg...Se pa full boljš počutim,ko mine post..Pa tud neka samopotrditev je,da pa jz lahko to zdržim...

Dans mam glih drugi dan posta in zdjle me že mal matra..sam vem,da bom zdržala..pa prej bom šla spat in bo.. x;)x

Sej jaz nisem rekla, da je kaj narobe s tem. Če se znate postiti, je že v redu.

Koliko časa si pa ti na vodi in sadju?

Guest sstane

Seveda, med postom si res pobegnila od nezdrave soli, si se pa tudi še dodatno podsolila in vrnitev na staro te je nujno moralo stati malo kisline x;)x

Greš stavit x:Dx

Misliš, da se samo z zdravo prehrano ne bi? Pa več vode? Ne provociram, ampak sprašujem.

Ker ta kislina tudi ni dobra novica...

med.over forum tako redko še berem. Hujšanja pa sploh ne ( bom šla zdaj malce prečekirat ). Sem brala enga od zdravstvenih forumov ( menda veš katerega...), pa Mlade x:o)x

Sej jaz nisem rekla, da je kaj narobe s tem. Če se znate postiti, je že v redu.

Koliko časa si pa ti na vodi in sadju?

jz imam post samo dva dni-čist dovolj zame..In sicer prvi dan pijem samo vodo,brez sadja..drugi dan pa pijem vodo in jem sadje -trenutno belo grozdje..pač odvisno od letnega časa..

Drugače pa to počnem že par let..enkrat na 3 mesece se prisilim na post.... x;)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...