Guest sstane 21. januar 2004 Prijavi Deli 21. januar 2004 kwa pa je to ...JING 666 zlobijeu....tralalaSooooooo xsmxl Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 21. januar 2004 Prijavi Deli 21. januar 2004 tole je treba probat (no pa sej mamo vsi izkushnje s to kombinacijo)pokoWC...pa njegovi teksti 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 23. januar 2004 Prijavi Deli 23. januar 2004 tole kar berem....v bistvu sploh ni tako cudno. mislim, vse kombinacije medu s kislim niso nenavadne, med se daje v omake, predvsem paradiznikove, da se omili kislost okusa. (paradiznik+med+timijan, na primer) vse kislo/sladko sadje z zelo zemeljskimi okusi je tudi naravno, kot npr. jabolcna cezana s svinjino, slive v omaki s svinjino itd..:pomaga pri prebavi in tudi stvari kot so kisle omake s teskim mesom ( npr. brusnice), ki pomagajo s C vitaminom pri absorbciji zeleza. naslednja kombinacija je sol, ki pac povdari okus, ce jes kdaj piskote, ki so sicer sladki, ampak nekako brez okusa...je kdo pozabil dodat sol potel se sol v kombinaciji z kislostjo in mastnim: npr. fish&chips: mastno+slano+kislo ( tujci si ne dajejo kisa gor in se cudijo, ampak domorodci ze vedo zakaj to pase...potem se obilo piva za povrh, sicer ne vem, zakaj..? ) potem cokolada; v juzni ameriki dosti kuhajo s cokolado, kar ni cudno, saj je tam doma...ampak govorim o temni cokoladi, skoraj cisti kakav, ki je izjemno okusna v omakah s perutnino v kombinaciji s pomarancnim sokom ( npr. da ne mariniras piscanca z limono ampak s pomaranco). okus sam na koncu ni ne po pomaranci ne op cokoladi, je temna omaka, maso pa zelo socno. ce ne jes mesa, se isto naredi z npr. bananami ( tistimi za peko, ceprav se tudi te, ki jih tukaj jemo dajo uporabit, somo boljse je, ce so nezrele, ker drugace so prevec mokaste in razpadejo. mislim, da imajo tiste druge manj skroba).torej cokolada v bistvu pase povsod...pa se hormone ti uravnava, v zmernih kolicinah...ne govorim o zasvojenosti, ampak naje je treba to nujo po cokoladi zelo resno jemat, ker ima dolocene snovi, ki nas ' osrecujejo' ( podobno kot banane, po katerih si boljse volje)...in ce jih ne dobimo ( teh snovi) kadar jih rabimo, smo zelo zelo sitni!!! skratka: vsi ste cisto normalni... pa ne mislim v slabem smislu...da bi koga razocarala, da ni posebne sorte.... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. januar 2004 Prijavi Deli 23. januar 2004 Ja, saj jaz sem tudi razmisljala ob komentarjih, pa saj to je pa ja normalno! Ko sem tam rekla, da ne maram teh kombinacij, ampak jih seveda 3/4 nastetih maram...Seveda, tudi jaz dam vcasih (rjavi, drugega itak ne uporabljam) sladkor v paradiznikovo omako in podobno.Samo vize, kot je piscanec s cim kiselkastim ipd., pa mi ne lezi.Tudi sem probala neko divjacino nekoc ali kaj v slivovi omaki in mi je bilo celo kar ful vsec - samo narocim si pa tega sama ne - tako malo jem, da hocem da je tisto spica in to, kar mojim brboncicam pase. Aja, celo - kaj se mi zgodi, ce po necem, ki ocitno (ali pa samo meni) ni kompatibilno s tem, kar jem potem...Kar reakcijo cutim, nekako v bezgavkah ali kje (obcutek je, kot bi pretiraval s pihanjem blazine in ti potem kar cvrci cudno okoli uses, bezgavk) - no, tole se mi zgpdi, ko jem ananas, morda ce po recimo cem sladkem nekaj grenkega...Nisem se opazovala oz. ne postekala 'pravila', samo postekala sem, da se ocitno nekaj med sabo 'tepe'.Ampak to me vcasih prav tako grdo zaboli, grozno, da se primem takole nagonsko (pomaga pa seveda ne, pac pa se samo umiri po nekem casu), pa rece mama ali Mitja - a, spet tole, bezgavke? Saj niti ne vem, ce sploh so, ampak tam nekje je in se mi zdi, da ne more biti drugega.Ali ima se kdo tole in kako si razlaga? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 23. januar 2004 Prijavi Deli 23. januar 2004 prvic slisim...zanimivo! meni se pa zdi, kot da imam nek cuden kovinski po-okus v ustih, ko pojem kaj takega, kar mi zelo ne pase...tudi ne znam najbolje razlozit...kot, da se mi jezik zalepi na nebo in ga ne morem dat stran...malo kot ce pojes prevec kikirikijevega masla...ampak dosti bolj neprijetno Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 23. januar 2004 Prijavi Deli 23. januar 2004 Aja, celo - kaj se mi zgodi, ce po necem, ki ocitno (ali pa samo meni) ni kompatibilno s tem, kar jem potem...Kar reakcijo cutim, nekako v bezgavkah ali kje (obcutek je, kot bi pretiraval s pihanjem blazine in ti potem kar cvrci cudno okoli uses, bezgavk) - no, tole se mi zgpdi, ko jem ananas, morda ce po recimo cem sladkem nekaj grenkega...Nisem se opazovala oz. ne postekala 'pravila', samo postekala sem, da se ocitno nekaj med sabo 'tepe'.Ampak to me vcasih prav tako grdo zaboli, grozno, da se primem takole nagonsko (pomaga pa seveda ne, pac pa se samo umiri po nekem casu), pa rece mama ali Mitja - a, spet tole, bezgavke? Saj niti ne vem, ce sploh so, ampak tam nekje je in se mi zdi, da ne more biti drugega.Ali ima se kdo tole in kako si razlaga?Meni se tud tko nrdi da me včasih zaboli tko v vratu, npr. če spijem kaj zelo sladko kislega, al pa sej sem že jedla kej takega.. pa na grenko če potegne, skratka tolk zoprn občutek da kr zamižim zraven, se skremžim pa še jezik pokažem bljakkk..... :xx!: in še strese me,... joj kok smotan res.... Razlaga: preveč preveč kar pač al kislo al sladko al grenko, skratka tko skoncentrirana mejna količina nečesa da enostavno ne prenesem.. bom dopisala kdaj pri čem se mi to zgodi, ko se bom spomnila... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. januar 2004 Prijavi Deli 23. januar 2004 Kislo, sladko, grenko kaj pa slaaaanoooo babe jst bom znoru, če vas bom še doug poslušu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 23. januar 2004 Prijavi Deli 23. januar 2004 Pr slanem me pa nč ne boli...oh slano jaaaaaaa.... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 23. januar 2004 Prijavi Deli 23. januar 2004 slivov knedl in pa golaž, to pa je res ( nim besed)Saj jih ne rabiš s polnimi usti knedlov in golaža. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 23. januar 2004 Prijavi Deli 23. januar 2004 zanimivo to; mene sploh ne moti to, če se kdo odstrani, ko to jem,preprosto men ustreza.. Vsaka hrana je razdeljena po izvoru iz skupine ying-yang in telo avtomatsko to tut zazna. Če se poslušaš ,boš tako hrano tut jedel, ne glede na odobravanje. A če je kaj moderno in mi ni všeč, če mi po okusu sodeč tut zdravo ni ,potem ne jem. Mam pa rad svoje oddatke,ki jih sam odkrivam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
spelca 24. januar 2004 Prijavi Deli 24. januar 2004 I take life with a grain of salt. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
spelca 24. januar 2004 Prijavi Deli 24. januar 2004 I take life with a grain of salt....and slice of lemon Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
spelca 24. januar 2004 Prijavi Deli 24. januar 2004 I take life with a grain of salt....and slice of lemon ... and a shot of tequila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. januar 2004 Prijavi Deli 24. januar 2004 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. januar 2004 Prijavi Deli 24. januar 2004 I take life with a grain of salt....and slice of lemon ... and a shot of tequila ... and a big Milka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 24. januar 2004 Prijavi Deli 24. januar 2004 ...or Gorenjka with mandeljni Hm......nekaj let nazaj sem pogosto hodil v Nemčijo.......ena njihovih najbolj zame groznih kulinaričnih specifik........so bile sladkane solate :xx!: :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. januar 2004 Prijavi Deli 24. januar 2004 Ja , sladka solata... :|||... pa ribe s cebulo... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 24. januar 2004 Prijavi Deli 24. januar 2004 pa pohorske sladke krvavice.... :OO!: 666zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. januar 2004 Prijavi Deli 24. januar 2004 pa pohorske sladke krvavice.... :OO!: 666zlobijeu....tralalaEdino presne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 25. januar 2004 Prijavi Deli 25. januar 2004 V McD restavracijah je veliko hrane, ki v sebi vsebujejo veliko sladkega, slanega in obenem tudi kislega okusa. Priznam da kot ljubitelj te hrane, nisem ravno zgleden antiglobalist .Volk, biokoda živi samo v surovem, ko jo skuhaš, umre Kaj pa je to biokoda Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 25. januar 2004 Prijavi Deli 25. januar 2004 ma si natanchn....chlouk se zatipku....hotu napisat BILO KUDA 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 25. januar 2004 Prijavi Deli 25. januar 2004 bilo kuda, Ahut svuda Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 25. januar 2004 Prijavi Deli 25. januar 2004 lohk bi naslou teme spremenil: ĐEM IN MARMELADA 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
spelca 28. januar 2004 Prijavi Deli 28. januar 2004 Sem se na to spomnila ko sem si namazala kikirikijevo maslo z marmelado!Kikirikijevo maslo je "peanut butter", a ne? Za Americane je peanut butter and grape jelly (grozdna marmelada) tradicionalna kombinacija, ki jo imajo prakticno vsi radi :xx!: Moz mi je zagrozil, da bo malo Zalo naucil jesti peanut butter and grape jelly. Jaz pa sem mu dala kontra, s tem, da jo bom naucila jesti solato iz kislega zelja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
spelca 28. januar 2004 Prijavi Deli 28. januar 2004 Mimogrede, a mi lahko kdo posreduje link za recept za slivove cmoke? Jih nisem jedla ze leta!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.