Skoči na vsebino

In memoriam

Marsa

Recommended Posts

Moje sozalje! :( :palec:

.. zalostno, da je bil tam notri tako dolgo (ziv, najbrz), da se ni mogel izkopati... zalostna zgodba...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

saj res.. Tina je bila moja 'sosolka' (paralelka, a smo se druzil)...

Cist mi je slo iz glave (morda tud zarad drugacnega priimka, nisem rpec povezala).

Ja, xcrossfingx :sori:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

IN MEMORIAM

ANDREJ JAGODIČ - STANE (1926-2004)

oficir Cankarjeve brigade, borec NOB, nosilec partizanske spomenice NOB 1941, nazadnje starešina Jehovovih prič

Andrej Jagodič , s partizanskim imenom Stane, se je rodil 21. novembra 1926 v Ljubljani, kjer je končal osnovno šolo, gimnazijo, nato pa svoje šolanje nadaljeval na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Prišlo je leto 1941, ki je s seboj prineslo vse krutosti vojne. Kot mlad fant je Andrej stopil med partizane in za svojo hrabrost prejel najvišje odlikovanje - partizansko spomenico 1941. Med partizani je njegovo pozornost pritegnila mlada Anda Stojanovič, s katero sta se leta 1955 poročila in istega leta povila prvo hčer, leta 1957 pa še drugo.

Kot intelektualec, se je Andrej Jagodič politično udejstvoval v takratni Jugoslaviji, za kar je prejel številna odlikovanja. Radi so ga imeli vsi, od sodelavcev pa do sosedov in znancev. Bil je mož bistrega in nemirnega duha, ki ni poznal počitka in miru. Venomer je iskal boljše rešitve zase in za svojo družino. V svoji skromnosti je vedno znal priskočiti na pomoč ljudem, ki so pomoč potrebovali.

Proti koncu življenja je postal s svojo družino član Krščanske skupnosti Jehovovih prič, kjer je kmalu dobil mesto steršine. Z ženo Ando sta oznanjevala po vsej Sloveniji, se trudfila za nov center v Duplici in še kaj bi lahko našteli.

Njegova žena Anda, hčere z družinami kot Jehovove priče trdno zaupajo, da ga bo Bog v prihajajočem novem svetu pravičnosti obudil. (Janez 5:28,29; Razodetje 21:1-4) Medtem jih tolaži to, da je Andrej uporabil življenje na najboljši možen način - služil je svojemu Stvarniku. (pripovednik 21:1)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

Dragi stric

ne morem verjeti, da te ni več tukaj

ne dojemam...

kmalu bo teden dni, odkar mi je mami sporočila. da si umrl.

kaj??? ne, ni res!!!! ni res!!!!

toliko časa smo se odpravljali spet na Hrvaško. Nazadnje smo bili skupaj, ko sta nama s teto organizirala poporočni žur za mojo žlahto. Maja lani je bilo. V torti opolnoči je bila zataknjena moja spominska, ej, spomnil si se, kako sva s tvojo hčerko pisali v to spominsko!!! Našel si jo po 20 letih in mi pripravil tako presenečenje, da sem zajokala od sreče!! Ti si pa stal zadovoljno in ponosno in naju gledal...

Vedno si me tako lepo sprejel, vsake počitnice, ko sem komaj čakala, da pridem iz Ljubljane k vam, kjer je bil zame raj. In ko sem prvič pripeljala mojega moža, si tusi njega lepo sprejel. Znal si se pohecati. Imel si smisel za humor, tudi črnega, da so se znali ljudje zgražati, ti si se pa muzal...

Pred petimi leti si povedal, da si dobil hudo sladkorno. Ampak nikoli nisi pokazal, da bi te to kakor koli zlomilo. Še naprej si delal, hja, celo v službi niso ničesar vedeli...

"Pridita kdaj s teto, saj ni daleč!" So bile moje zadnje besede tebi. "Ja, bova, enkrat sigurno prideva pogledat, kje si si to uredila dom!"

Zdaj vem, da te nikoli ne bo...

Po pogrebu smo šli k tebi domov. Polna hiša ljudi... celo tvoji sodelavci iz Avstrije so prišli... Mi tamladi smo sedeli v jedilnici... obrnila sem se k tvoji mlajši hčeri... "Nekdo manjka, a ne..." Ja, ti bi gotovo sedel pri nas, tastari bi ti bili predolgočasni!

S tvojo starejšo hčerko sva šle v sobo previt mojo pupiko. Ona je tvoj karakter, veš to, ne? Zato sta se znala tolikokrat špikati. Veš, pogreša te...

55 let je pisalo. 55!!!!!!

Naslednjega dne je bilo prečudovito vreme. A ti ga ne boš videl nikoli več...

Ne bom se več spraševala, zakaj nisi hotel v bolnišnico, ko si že kri bruhal. Takšna je bila tvoja odločitev. Spoštujem jo, ker te imam rada.

Počivaj v miru, predragi moj stric!!!!

Ob 60 letnici osvoboditve Auswitcha.......ena xvrtcx za vse žrtve holokavsta, velike sramote evropske zgodovine.

Kukam slovesnost na LJ 1.

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Draga sestrica!

xvrtcx

Večkrat se sprašujem, kako bi bilo, če bi bila TI še živa..sprašujem se, kje sedaj biva tvoja duša..in ali se je ta dušica takrat sploh zavedala, da živi..pogrešam te, čeprav te nikoli nisem zares poznala..vem, da si nekje tam..in me vzpodbujaš in vlivaš moč, da grem naprej...kot starejša sestra..pa čeprav samo nekaj minut..vem, da bi mi bilo v življenju lažje, če bi ti živela..velikokrat sem bila postavljena v take situacije, v katerih je bilo pravo mesto zate, za tvojo pomoč..a te žal ni bilo ob meni...zagotovo pa si z menoj v mislih...ko mi ne gre najbolje, se spomnim nate...in vem, da bi ti želela, da živim in uživam življenje..se trudim po najboljših močeh zase in zate, ki nisi imela te priložnosti..zato bom močna in šla proti svojim ciljem in skušala uresničiti svoje sanje ter iz življenja iztisnila kar največ.. x;)x

xsrcbumx xrainbowx xsrcbumx

bodi v miru

Maja

..le krila misli me neso..

V ponedeljek, 29. maja, je na svojem domu v Caloundra, na Sunshine

Coastu, Queensland, nenadoma umrl ANTON RAPAC. Rojen je

bil 6.4.1935. v Mezici na Koroškem. S starši je leta 1956 prispel v

Avstralijo. Šolal se je v Melbournu, kjer se je kasneje v avstralski armiji izucil

za fitterja in turnerja. Zadnja tri leta je zivel na Sunshine Coast, kjer je bil

zaposlen kot taksist. Bil je zelo priljubljen pri svojih delavnih tovariših.

Zapušca zalostno mater Viki, ki zivi na Sunshine Coastu, ženo Hedviko,dva sinova,

hcerko, brata Jozefa, strica Ivana Vercona in teto Elizabeto v Beenleighu,

Queensland. Maša zadušnica je bila v cerkvi Our Lady of the Rosary v

Caloundri, nato je bil upepeljen.

Izrekamo iskreno sozalje zenam zgoraj omenjenih, njihovim sinovom in

hceram, tudi vnuckom, bratom in sestram ter sorodnikom in prijateljem

pokojnih. Hkrati pa zagotavljamo molitveno pomoc, kakor pokojnim, tako tudi

vsem, ki jih pogrešajo.

Moje sozalje vsem. :palec:

... eni tko pretresljivo pisete, da gre se meni na jok... :(

Mick, lepo da si se spomnil. :palec:

Picasso

Danes bi morala z možem slaviti zlato poroko - 50 let skupnega življenja, a njega že nekaj mesecev ni več med nami...
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

Zalostno, ker ga ni tu, a vsa ta leta lepa so pa 'ostala'. :palec:

Moje sozalje! xvrtcx

Picasso

• 2 weeks later...

Mama, danes mineva pet mesecev odkat te ni. Pogrešam te.

http://radio.terra.com.br/busca/musicas.ph...20In%20Paradise

Stranger in paradise:SARAH BRIGHTMAN

Take my hand

I'm a stranger in paradise

All lost in a wonderland

A stranger in paradise

If I stand starry-eyed

That's the danger in paradise

For mortals who stand beside an angel like you

I saw your face and I ascended

Out of the commonplace into the rare

Somewhere in space I hang suspended

Until I know there's a chance that you care

Won't you answer this fervent prayer

Of a stranger in paradise

Don't send me in dark despair

From all that I hunger for

But open your angel's arms

To this stranger in paradise

And tell him that he need be

A stranger no more

It's better be dead and cool than alive and uncool

xvrtcx

Vsak dan odide nekdo,

za keterim joče nekdo....

zaradi katerega boli xsrcbumx

in solze se komaj sproti suše......

xvrtcx

Danes odšla si Ti,in srce me neskončno boli

solze tečejo iz mojih oči.....

Cvetka xflowx , sonček....tvoj nasmeh ne bo nikoli

utihnil ....ostala boš sonček našega življenja,v spominih....

Od zdaj naprej boš zvezdica sijoča na nebu.....

xvrtcx

Naj ti bo lepo......počivaj v miru.... xrainbowx

• 2 weeks later...

Vsem ljudem - smrt pomeni konec. Srečni so tisti, ki umirajo s prepričanjem, da zaslužijo solze tistih, ki ostanejo. (Friedrich Veliki)

Svojo življensko pot je sklenil naš skrbni mož, oče, dede, pradedek in prapradedek

ALEKSANDER STOJANOVIČ

1906-2005

Luč v srcih bo vedno gorela zate in spomin nikoli zbledel.

Globoko žalujoči: žena Danijela, hči Anda, vnukinji Cvetka in Sonja z možena, pravnuki in prapravnuki

Maribor, 20. 02. 2005

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...