spelca 1. februar 2004 Prijavi Deli 1. februar 2004 Ali je kdo med lunatki potoval z malim detecem preko drzavnih meja? A detece potem rabi potni list? In, ce ga, a je v potnem listu potem slika enomesecnega dojencka... ceprav se otroci v tej starosti zelo spreminjajo, in bo slika ze cez par mesecev morda nespoznavna? Zali bi rada razkazala lepote Slovenije, da bo bolj motivirana se uciti slovenscino. In klicem slovensko ambasado v Washingtonu, pa nikoli nobeden ne dvigne telefona. Ce se odpeljem tja, se bo najbrz izkazalo, da moram prinesti se cel kup reci s sabo, na katere se nisem spomnila... Zdaj razmisljam, kaj bi birokrati hoteli videti:- moj potni list (dokaz da sem slovenska drzavljanka)- Zalin rojstni list (dokaz, da je moja hcerka)- par Zalinih fotografij (za potni list in kajvem za kaj se)- Mogoce moram za vsak slucaj pripeljati se moza s sabo. Za ameriski potni list morava oba osebno vloziti prosnjo in se podpisati pred uradnikom. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 1. februar 2004 Prijavi Deli 1. februar 2004 Špelca, moja sestra je rodila junija 2002, in že julija istega leta so šli na Hrvaško na dopust. Vem, da so svojemu novorojenčku morali narediti potni list, na katerem je njegova slika od takrat, ko je bil star pribl. 1 mesec. Hecno pa je to, da ta njegov potni list velja 5 let - torej, ko bo tamau star 5 let, bo imel na potnem listu še vedno svojo sliko novorojenčka! Ko smo že pri potnih listih..., jaz imam na meji vsakokrat težave, ko potujem z otroki. Pa ne zaradi potnih listov, ampak zaradi priimkov. Vsak ima svoj priimek (jaz dekliškega, hči po svojem očetu in sin po svojem očetu), in potem me na meji sprašujejo, čigavi so teli otroci... :o|o: Zgleda, kot da jih švercam. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 2. februar 2004 Prijavi Deli 2. februar 2004 jaz s sinom potujem že od njegovih privh 14 dni življenja dalje, potreben je potni list oz. osebna izkaznica za sosednje države (pazi zdaj bomo v EU), jaz sem dala delati oboje. Res je, oboje velja 5 let in ja, slikaš dojenča in ima v potnem listu svojo "dojenčkasto" sliko. Ni logično, ker se otrok od 3 mesecev do 5 leta tako spremeni, da ni variante da samo po sliki ugotoviš, da gre za istega otroka, ampak..... čudna so pota birokracije.....! tu imaš link kjer piše kaj potrebuješ za pridobitev potnega lista: http://upravneenote.gov.si/upravneenote/si...ja.ue?id=080201 Jaz dam vsako leto še narediti pooblastilo za babico, s katero vsako leto počitnikuje na hrvaški obali: greš na svojo upravno enoto, zaprosiš za pooblastilo, plačaš okoli 200,00 sit, s seboj imej še osebno oz potni list od babice, zaradi številk in podatkov (pazi, rabiš tist dokument, s katerim babi potuje čez mejo, ker tako ugotavljajo istovetnost osebe s katero otrok potuje) in ta mali beli kartonček velja dobro leto dni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 2. februar 2004 Prijavi Deli 2. februar 2004 Contesa, to je po starem in ne velja več. Po novem mora imeti otrok svoj dokument. (Oziroma menda velja, dokler je še veljaven tisti potni list starša, na katerem je že od prej vpisan otrok. Zdaj pa več ne vpisujejo otroka v starševski potni list.)Eh, birokracija... :o|o: Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 3. februar 2004 Prijavi Deli 3. februar 2004 Eh, birokracija... :o|o:Samo,da služijo še na otrocih. :xx!: Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klavdija 3. februar 2004 Prijavi Deli 3. februar 2004 Ko smo že pri potnih listih..., jaz imam na meji vsakokrat težave, ko potujem z otroki. Pa ne zaradi potnih listov, ampak zaradi priimkov. Vsak ima svoj priimek (jaz dekliškega, hči po svojem očetu in sin po svojem očetu), in potem me na meji sprašujejo, čigavi so teli otroci... :o|o: Zgleda, kot da jih švercam. Tudi jaz imam na meji enake težave kot Tamara. Jaz in moji dve punci, pa trije različni priimki. Nazadnje je neki policaj na meji hodil okrog mojega avta in si nas ogledoval kot da bi bile na kakšni državni razstavi. Sem ga skoraj vprašala, če bi še midva imela kakega otroka, da bi potem razumel situacijo.Pa res je smešno ko gleda na osebnih izkaznicah slike otrok, ki so že zdavnaj spremenjeni....... k. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2004 Prijavi Deli 3. februar 2004 Mi smo imeli tudi tole, pa malo drugace... Mitja ni bil vpisan kot oce (ne da se mi razlagat tegale zdajle) oz. pac uradno ni bil oce od tamalega in ga recimo ni mogel peljati cez mejo, ker je bil vpisan tamali pri meni.Ma, ja, birokracija... Hocem pa reci - ja, tako je bilo vcasih, tudi jaz sem tamalega imela v svojem, zdaj pa rabi svojega... Ja, 5 let je tole, res je, da je malo hecno tole, a vendarle se otrok spet ne spremeni toliko - jaz bi zadnjic skoraj dala od tamalega eno za solo nekaj ko je rabil, se iz vrtca - je bila slucajno taka fotka - po oceh se vidi, po pogledu, obliki glave etc... Oni vidijo milijone fac, so strenirani za tole (ce je pac potrebno, najveckrat pa seveda kar spustijo in sploh ni nic takega, pac - formalnost). Kaj smo mi ze imeli s temi mejami - na HR meji sva cakala mojo sestro (in seveda ni bil dovolj samo Mitja, sva oba morala v spremstvu rinit, vsi, da bo sel lahko tamali s sestro), da ga bo lahko peljala na morje, da ga cez mejo midva peljeva se, ona pa je rekla, sem ze na poti, pa je se po LJ norela, pa se se uspela kregati in taksno. Nekoc z nekimi pildki, kot izjavami, so nas samo nazaj spokcali, nekoc kar na blef , ce bo ratalo, bo ratalo, nekoc pa so nas zaradi potecenega pasosa tamalega gladko poslali nazaj. Meje, ja, ko pa sem se peljala s fotrom na NL, ko sem bila majhna, pa pravim, kdaj bo pa meja, pa pravi, tamle zadaj je bila, sva ze mimo. Nekoc pa sem zaradi butastega nekega depozita ali kaj je ze bilo tik pred mejo spravljala na neprimerna mesta 100 mark ( ) in jih potem izgubila in se ponoci sredi Milana na stacionu znasla brez casha, brez vsega, pa se frendov nisem nasla.Nekoc pa nas niso spustili v Italijo na koncert, ker s sabo "nismo imeli dovolj casha" (a smo bili stirje in smo skupaj recimo imeli 400 dem) - kar nekaj, skratka (res pa je, da kaksni pa smo bili videti! ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 3. februar 2004 Prijavi Deli 3. februar 2004 Tule je na kratko razloženo kako je s potnimi listi za otroke (ne vem pa če to velja tudi v tujini?) Potni list - MNZ Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 3. februar 2004 Prijavi Deli 3. februar 2004 Kot so že vsi ugotovili, vsi otroci rabijo potni list aliosebno izkaznico za države, ki to dovoljujejo. Mogoče samo to, če nameravate potovati samo v sosednje države se za majhne otroke bolj splačaosebna ker traja 5 let, potni list pa za majhne otroke samo 2 leti.Stroški pa nismo tako majhni. V maloobmejne propustnice pa še vedno lahko vpišete otrokev svoje propustnice. Sem pa zadnjič slišal, da se z vstopom v EU ne bo nič spremenilo,ker še vedno velja "šen-gen". Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2004 Prijavi Deli 3. februar 2004 O, Andrej! Spelca - se en link:E-uprava - Informacije za Slovence po svetu, bivanje v tujini, vstop v državo, ... .Pa malo posrfaj, sem sla malo pogledat, brez veze, da cele vsebine in texte kopiram in dam ful linkov - odtod se bos najbrz preklikala na to, kar te zanima, sicer pa tam vprasaj in pisi (se mi zdi kar azuren portal). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.