Milf 9. december 2004 Prijavi Deli 9. december 2004 Sem ravno prebral knigo Aleksandra Milinkoviča o Nikoli Tesli : Tesla pronazalač za treči milenium. Stari je bil rokenrol. Knjiga je sicer v sbskem jeziku (ne vem, če je prevedena slo), ampak se splača prebrat. Elektrika je skorajda obrobnega pomena, no, vsaj v zvezi po katerem je bil Tesla vsesplošno znan. Mislim, da bi vam lunatkom bila knjiga zelo zanimiva in presunljiva predvsem pa neverjetna od časa do časa. Staremu je delal mozak. Knjiga pa bi vseeno lahko bila malce manj poljudna, precej hitro se jo prebere in nekatera opažanja bi lahko bila konkretneje opisana. Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 tesla je bil itak povezan še s kakšnim svetom razen fizičnega. pa menda je to sploh "pogoj" za vse velike znanstvenike, umetnike, ljudi nasploh...eh...tako nekako...sicer pa nisem še brala, ampak bom pa. Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>... tale proces od Tobijevega obiska mi je prinesel nekaj, kar je popolno presenečenje zame ... sprejemam, da imam sposobnost, znanje in ( x!x ) željo, da se spet posvetim delu z energijo. Res presenečenje zame, zadnje leto sem sicer vedela, da prihaja čas sprememb, nisem pa niti malo razmišljala, da bi ponovno začela s tehnikami zdravljenja, energetskega čiščenja in uravnotežanja (ni mi kapnilo, čeprav sem vedno najbolj goreče govorila prav o tem, ampak vedno nekako - 'to sem delala pred leti'). Na vseh živih koncih sem iskala in se čudila, kako, da mi nič ne pride nasproti... jasno, če je pa ves čas že bilo tu Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 11. december 2004 Prijavi Deli 11. december 2004 hm, jaz sem tudi v spremembah, pa imam bolj filing, da rabim čiščenje..a se kaj kje glavoboli omenjajo?Mašinca, jaz se že prebujam z njimi, kmalu me bo vsak korak bolel.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. december 2004 Prijavi Deli 12. december 2004 <{POST_SNAPBACK}> +...tuki spodaj bi samo še dopisala... zavedanje... AVTENTIČNA MOČ DUŠE (tudi Zukav, med drugim) ... se mi zdi, Mateja, da je to to, kar Tobi opisuje tudi v enem izmed sporočil... "YOU HAVE TO TRUST YOU." Gre o tistem osnovnem zaupanju vase, v zaupanju vase kot boga, in pred to energijo so vse izsiljene "obljube" prej ko slej... nične... ko noter v enačbo vključiš zavest, se šele začne pravo veselje No, vsaj tako zdaj gledam na vso tole zadevo Correct me if i'm going on the wrong lane, will gladly take that. ] Tako nekak, če že morš uporabt besedo energija. Ampak vse energije so sekundarnega pomena, zgolj izhajajo iz nečesa. Gre za spoznanje Božje narave. Iz tega spoznanja pa je treba razumet tudi ničnost. Da te v odnosu do Boga nič ne veže, ostalo pa ni pomembno. Če nekaj iščeš, lahko najdeš samo tam, kjer to je. Če pa iščeš tam, kjer tega ni, tudi najti ne moreš. Če hočeš problem rešiti, moraš pasti noter, ne pa se ga izogibati. Verjetno moraš pošlihtat odnos do krščanstva, odkoder tvoj problem izhaja. Resnica osvobaja. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. december 2004 Prijavi Deli 12. december 2004 ali pa odnos do sebe, do svoje celovitosti... ne vem zakaj ravno do krščanstva?vera v boga je v prvi vrsti vera vase... in vera zame ni verovanje v določene zapovedi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. december 2004 Prijavi Deli 12. december 2004 Ko se duša- to njen onostranski duh iz Boga zelo jasno vidi-v telesu, bodisi v rastlinskem ali živalskem, po potrebnem zorenju že sposobna povzpeti na višjo stopnjo življrnja, ji njen onstranski duh, ki jo nenehno oblikuje, omogoči, da ji je za vnaprej neuporabno telo odvzeto in si lahko potem -že obdarjena z višjimi inteligencami- oblikuje novo telo, v katerem se lahko po daljšem ali krajšem času spet povzpne do višje inteligence življenja in dejavnosti in tako naprej vse do človeka, kjer bo kot že povsem svobodna, v poslednjem telesu dosegla popolno samozvest, spoznanje Boga, ljubezen do Njega in s tem popolno združitev s svojim onstranskim duhom, in ta združitev se imenuje novo rojstvo ali prerojenje v duhu. Ko človeška duša doseže to stopnjo življenja, je popolna in je kot povsem samostojno bit in življenje ne more več uničiti in použiti najsplošnejša božanska vse-bit in vse-življenje. Najzaneslivejše znamenje že dosežene življenske samostojnosti človeške duše je v tem, da spozna Boga in Ga celo na vso moč ljubi. Dokler namreč duša boga ne spozna kot bitja, ki biva zunaj nje, ko še slepa in nema ni osvobojena oblasti Božje vsemogočnosti, se mora še prav silno bojevati, da se teh vezi osvobodi. Toda takoj ko duša začne spoznavati Boga kot bivajočega zunaj sebe in ga začne po čustvu ljubezni do Njega bitnostno zaznavati, je že osvobojena vezi Božje vsemogočnosti in čedalje bolj pripada sama sebi; tako je samo-stvarnica svoje lastne biti in življenja in s tem za večno samostojna prijateljica Boga" Iz tega teksta se pa že lahko vidi, kaj v resnici krščanstvo, ki se posveča življenju v poslednjem telesu, uči kot duhovni nauk. In v tem smislu je tudi potrebno razumeti ves nauk. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. december 2004 Prijavi Deli 12. december 2004 če te prav razumem, naj bi bil Bog oseba zunaj mene, katero bom spoznala takrat, ko se bom rešila vseh spon in zank? Ne morem ti oporekati, ker ti ne morem dokazati nasprotnega, ker živim v prepričanju, da je vse res, dokler me nekdo z dokazi ne prepriča v nasprotno. Ker je za vsakega njegova resnica prava resnica.Ampak všeč mi je tudi tale stavek - "Uči samo ljubezen, kajti to si ti."(iz knjige Tečaja čudežev). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. december 2004 Prijavi Deli 12. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>ali pa odnos do sebe, do svoje celovitosti... ne vem zakaj ravno do krščanstva?vera v boga je v prvi vrsti vera vase... in vera zame ni verovanje v določene zapovedi... Zapovedi. 7 zapovedi ljubezni do sočloveka, postavljenih na temelj 3 zapovedi ljubezni do Boga. Jih je trba spoznat kot dobre. Vse izhajajoč iz enega edinega zakona ki vlada v stvarstvu, zakona ljubezni. So enake, kot jih ima vsak človek v srcu. Bog je namreč kot lončar, ki ima eno roko v izdelu, drugo pa zuna, da lahko naredi izdelek. Krščanstvo. Utelešenje Božje narave z namenom, da bi lahko ljudje, ki so dosegli določeno stopnjo duhovne zrelosti, spoznali Boga do te mere, ki jim omogoči osvoboditev iz kroga inkarnacij. Sicer pa Učitelj ne uči zgolj z besedami, ampak tudi s svojim življenjem. In krščanstvo je tudi nauk o odnosu med Bogom in duhovščono, če ga opaziš. Sicer pa, kdor dobi lepo novo obleko, pa jo razrežeže in s flikami, ki jih dobi,zaflika staro raztrgano obleko, ki pa kmalu postane še slabša kot je bila, je cepec. Še toliko večji cepec pa je tisti, ki to stori z duhovnim naukom. In z nekaj Jezusovimi citati zaflikano staro judovstvo tudi ni krščanstvo. Sem mal pojanu že v duhovnosti v novem tisočletju, nečm ponavljat. Vsa duhovnost je spoznavanje Božje narave. Ker tudi vse, kar je duhovnega, pripada Bogu. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. december 2004 Prijavi Deli 12. december 2004 vidiš, pa sva prišla do iste misli -ljubezen je vse... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. december 2004 Prijavi Deli 12. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>če te prav razumem, naj bi bil Bog oseba zunaj mene, katero bom spoznala takrat, ko se bom rešila vseh spon in zank? Ne morem ti oporekati, ker ti ne morem dokazati nasprotnega, ker živim v prepričanju, da je vse res, dokler me nekdo z dokazi ne prepriča v nasprotno. Ker je za vsakega njegova resnica prava resnica.Ampak všeč mi je tudi tale stavek - "Uči samo ljubezen, kajti to si ti."(iz knjige Tečaja čudežev). Tema svetlobe ne spozna. Ljubezen pa spozna ljubezen. In tvoja ljubezen mora spoznati utelešenje Božje ljubezni. Zakaj razum, ki je tema (je iz materije), tega ne zmore. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. december 2004 Prijavi Deli 12. december 2004 brez teme ni svetlobe, brez Ega ni Duha in brez dvoma ni ljubezni... toliko sem do sedaj spoznala jaz in mogoče bolj verjamem v Boga, kot mariskateri goreč privženec Cerkve...In verjamem v angele, verjamem v čudeže, verjamem v moč ljubezni, verjamem vase, na trenutke premalo ampak recimo da sem čuječa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. december 2004 Prijavi Deli 12. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>brez teme ni svetlobe, brez Ega ni Duha in brez dvoma ni ljubezni... toliko sem do sedaj spoznala jaz in mogoče bolj verjamem v Boga, kot mariskateri goreč privženec Cerkve... Lahko je svetloba brez teme, ampak nasprotje je potrebno za človekov duhovni razvoj. In vsa materija je ustvarjena kot nasprotni pol duhovnosti zgolj za človekov duhovni razvoj. Je pa vsa materija vnaprej obsojena na smrt. A lahko poveš, kaj pomeni ta "mogoče" Je to ja ali ne? In če bi pozorno brala, bi videla, da sem pisal o krščanstvu kot duhovnem nauku in ne o gorečih privržencih Cerkve (in katero cerkev misliš s tem) Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 17. december 2004 Prijavi Deli 17. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>če te prav razumem, naj bi bil Bog oseba zunaj mene, katero bom spoznala takrat, ko se bom rešila vseh spon in zank? . Provzaprav sem jest razumu lih obratno. Je treba spoznat Boga kot bitje, to pomeni verjeti v Boga in razumeti njegovo naravo-značaj, ki je čista duhovna narava, da se lahko z njegovo pomočjo rešiš vseh spon in zank. Predpogoj za to pa je popolna samozavest- zavedati se sebe kot neumrljivo duhovno bitje, ki zgolj začasno biva v materiji. Lepo je, da se človek zaveda svoje nepopolnosti, ne pa tudi, da sebe ocenjuje kot negativno osebo. In kaj je zate potem pozitivno? Samo tisto, kar je popolno? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Najzaneslivejše znamenje že dosežene življenske samostojnosti človeške duše je v tem, da spozna Boga in Ga celo na vso moč ljubi. Dokler namreč duša boga ne spozna kot bitja, ki biva zunaj nje, ko še slepa in nema ni osvobojena oblasti Božje vsemogočnosti, se mora še prav silno bojevati, da se teh vezi osvobodi. Toda takoj ko duša začne spoznavati Boga kot bivajočega zunaj sebe in ga začne po čustvu ljubezni do Njega bitnostno zaznavati, je že osvobojena vezi Božje vsemogočnosti in čedalje bolj pripada sama sebi; tako je samo-stvarnica svoje lastne biti in življenja in s tem za večno samostojna prijateljica Boga"Iz tega teksta se pa že lahko vidi, kaj v resnici krščanstvo, ki se posveča življenju v poslednjem telesu, uči kot duhovni nauk. In v tem smislu je tudi potrebno razumeti ves nauk.na tole sem mislila.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Lepo je, da se človek zaveda svoje nepopolnosti, ne pa tudi, da sebe ocenjuje kot negativno osebo. In kaj je zate potem pozitivno? Samo tisto, kar je popolno?a to mene sprašuješ? In kaj je zate popolno?zame je vsako živo bitje popolno...Kaj je zame pozitivno?A misliš s tem pri meni, ali kaj vidim kot pozitivnost? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tonka 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 Ej, sam nekej...ce ze govorimo o popolnosti. Ko bomo to dosegli, se nam ne bo treba vec igrati preko interneta... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>a to mene sprašuješ? In kaj je zate popolno?zame je vsako živo bitje popolno...Kaj je zame pozitivno?A misliš s tem pri meni, ali kaj vidim kot pozitivnost? Sem mu v mislih izjavo iz vilinskih simbolov...-drugače po ob vsej pozitivnosti vidim sebe kot negativnega človeka, ki vedno nerga tega nism čist razumu Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>na tole sem mislila.... Pravzaprav gre eno z drugim. Se lahko razume tako ali drugače. Bistvo je resnično zavedanje, da Bog je. Kot bitje, ne oseba. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 Sem vedela, katera izjava ti je padla v oči...je mogoče resnično napisana tako, da ni ravno najbolj razumljiva... ampak zame ni pozitivnost to, da nikoli ne priznaš slabih dnevov, nemoči, solz, obupa... če je to pozitivnost, potem sem nergač in kot je Marsa potem kasneje napisala, mogoče sem samo prestroga do sebe...se včasih pogovarjam sama s seboj v stilu - ej mala, a si nisi zadala tam gor malce pretežko nalogo, ne zmorem... to ni ravno najboljši primer pozitivnosti.Čeprav se mi zdi, da se trudim, da delam pozitivno, mogoče se imam samo še malce premalo rada... razumeš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 "Da pa enkrat ustvarjeni človek kakor iz sebe naprej obstaja, se oblikuje in utrjuje, in kakor iz lastne moči postaja svoboden v mišljenju, hotenju in ravnanju, je Bog že od vekomaj uredil tako, da se morajo iz Boga izločene ideje postopno čedalje bolj od boga osamiti, se končno nekako najti in občutiti kot od Boga ločena bit in življenje, in po lastnih mislih postati svobodno hoteče in svobodno dejavne, da jih lahko potem kot popolnoma življensko utrjene vodi Bog po zunanjem nauku kot nastajajoče bogove, in jih pripelje do življenske popolnosti, kakor da bi se razvile iz lastnih tal."... "In ker je prav zdaj napočil ta trenutek, ki ga je Bog že od vekomaj jasno preračunal in so v njem vsa ustvarjena bitja dosegla neko povsem samostojno zrelost, ki jo večinoma res prepoznamo po tem, da večina o Bogu skoraj nič več ne ve in so od Boga povsem oddeljeni, sem tudi Jaz kot Bog tu, da ljudi ne bi več vodil s Svojo vsemogočnostjo, ampak edino z naukom, ki jim ga zdaj dajem tako, kot da sam ne bi bil nič drugega, kot so oni sami."... "Poglejte si zdaj ljudi te zemlje. Koliko jih je celo med Judi, ki resnično verujejo v enega Boga, in živo resnično vanj zaupajo? Skoraj vsi verujejo zgolj iz navade, v srcih pa so brezbožni in tako se jim sploh ne zdi, da bi res lahko obstajal kakšen Bog, -in če bi že kakšen bil, naj bi mu sploh ne bilo mar za umrljive ljudi."... "Kako pa je z vero v Boga v templju, še predobro veste samiin o tem ni treba več govoriti. Kjer namreč ni vesti, kjer črtajo Božje zapovedi in namesto njih postavljajo svetna pravila kot sveta in od Boga dana, tam je konec vsake vere v resničnega Boga." Mal (prepisanga) dodatka za bolše razumevanje!!! Komentira naj si vsak kakor hoče. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>je mogoče resnično napisana tako, da ni ravno najbolj razumljiva... ampak zame ni pozitivnost to, da nikoli ne priznaš slabih dnevov, nemoči, solz, obupa... če je to pozitivnost, potem sem nergač Sem razumu bolj v smislu slabih lastnosti, ne slabih dni. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 Ta tema se mi zdi zelo zanimiva, vendar imam določene pomisleke glede nekaterih komentarjev. Tisto kar bi naj naredil, izoblikoval Bog, je v resnici delo Satana. Lep pozdrav Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 Ooo Andreja Anda - te ni bilo kar nekaj časa Zadnjič sem za hip uzrla slapove...in modrino vseokorg. Tako zelo me presenetilo, da sem ustavila in stala...in stala. Pa nič pila ali bila pod kakršnim koli drugim vplivom...Verjamem, da sem bila deležna nečesa posebnega...Sicer so tam hribi, poraščeni z gozdom in obljudene dolince..popolnoma zapuščen kraj. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Ta tema se mi zdi zelo zanimiva, vendar imam določene pomisleke glede nekaterih komentarjev. Tisto kar bi naj naredil, izoblikoval Bog, je v resnici delo Satana. Lep pozdrav Kaj je delo Satana??? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.