Skoči na vsebino

TRETJE TISOČLETJE

Mateja

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Smo že v eni drugi temi ugotovl, da je tema zato, da se spozna in ceni svetlobo, saj brez teme spoh ne bi mogli vedet, kaj je to svetloba. In materija je izmišljena zato, da se spozna Duha. Se morm na žalost ponavlat.

Škoda, da se ne lotiš komentirat mojga posta kot celote. x:o)x x:o)x x:o)x

Kva je pol? A sta torej voda in zrak satan, al ne?

Radovedni Nosorog x:o)x x:o)x x:o)x

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 674
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Osnovni pogoj zgolj za telesno življenje. Ki pa je zgolj lupina resničnega življenja. In ko človek dozori, ne potrebuje več neokretnega telesa. In Satan je sovražnik vsakega življenja, ki ni tako, kot njegovo (materialno življenje). Zato materija z lastnimi nagoni ves čas poskuša preprečiti človeku, da bi se izvil iz nje. Ampak v tem boju se človek(duša) krepi, da doseže dovolj oči za lastno, svobodno in samostojno življenje (ki pa ni več vezano na vodo in zrak).

Zakaj bi bilo potem malo verjetno, da Satan predstavlja vso materijo, tudi vodo in zrak???

Matr, si zabavn. Nočko. xrolleyesx

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

<{POST_SNAPBACK}>VAM JE TOLE KAJ POZNANO:

- ZBUJANJE SREDI NOČI OB ISTI URI

- NENAVADNI SPONTANI IN INTENZIVNI ODZIVI NA DOGAJANJE V OKOLICI

- NENAVADNO DOŽIVLJANJE ČASA (VČASIH KAKŠNA URA IZGINE NEZNANO KAM

ALI SE VLEČE V NESKONČNOST, POGLED NA URO POKAŽE ZANIMIVE

KOMBINACIJE ŠTEVIL, NPR. 11:11, 12:12,...)

- NENAVADNO DOŽIVLJANJE TELESA (INTENZIVNEJŠE OBČUTENJE SAMO ENE

POLOVICE TELESA, OBČUTEK NERAVNOTEŽJA ALI NENAVADNE LAHKOSTI - KOT

BI HODILI PO VATI,DODATNI NENAVADNI ZVOKI V UŠESIH...)

- NENAVADNO MOČNA ŽELJA PO DOLOČENI HRANI (OB NENAVADNEM ČASU, NPR.

PONOČI)

- NANADNE BOLEČINE V DOLOČENEM DELU TELESA ZA KRATEK ČAS (KRIŽ, GLAVA,

GRLO, SKLEPI, MIŠICE, RAZBIJANJE SRCA IN TESNOBA,...)

- MOČAN OBČUTEK OSAMLJENOSTI, LOČENOSTI, RANLJIVOSTI

- POJAV STARIH VZORCEV, ZASVOJENOSTI IN PONAVLJAJOČIH VEDENJSKIH

NAVAD

??? DOŽIVLJATE KAJ OD NAŠTETEGA???

ej točno to se mi skos dogaja... pa sm misnla da sm edina. danes sm ene parkrat pogledala na uro in je bla 14:14, 18:18, zbudila sem se pa ob 11:11. nevem no...

<{POST_SNAPBACK}>Nosko, pa ti nč ne štekaš! sam ta temni del vode in zraka... dej mal ločuj, človk božji (hmmm, zlo vprašljiv tole, da nisi mogoče od teme... ki v bistvu sam pomaga, da se svetloba spozna... a štekaš, no!)...simpl, res  :o|o: ...

Mateja sori, ampak jst tega res ne štekam. Emanuel pravi, da se moramo znebiti materialnosti, se "potegniti" iz nje. Na prvi pogled vse o.k., ampak - veš kva me bega?

- Poglej:

Gor v postu, kjer ugotavljam, da je Bog v bistvu negativna energija, ugotavljam tudi, da je vse v vesolju v ravnotežju. Če torej ne bi bilo več materialnega, ne bi bilo več v ravnotežju - bila bi sam energija. Takšna "sam" energija pa je bila tud na začetku. In očitno na začetku ravnotežja ni bilo, zato je moralo priti do velikega poka in razvoja materialnega.

Ampak po drugi strani - saj materija sploh ne more izginiti. Če se razvija božanska energija je logično, da se kot ravnotežje razvija tud materija (po Emanuelu - energija satana). Poglej preprost primer:

Recimo, da si brez denarja, a tudi nikomur nisi nič dolžan. O.K. - si v ravnotežju.

Sedaj pa si sposodiš jurja (porast materije - pozitivna energija), in torej jurja imaš, a imaš tudi jurja dolga (negativna božanska energija). Se pravi - več keša si sposodiš in bolj raste masa materije, večji je tvoj dolg (večja je negativna božanska energija). In obratno!

Torej - materija ne more izginiti, saj so - kot smo ugotovili - stvari ves čas v ravnotežju in prepletene ("razkoli palico in našel me boš").

Mateja, na pomoč. Jst zdj res čist nč več ne razumem. Emanuel pravi, da se moram duhovno razvijati, po drugi strani pa (po opisani logiki) s tem očitno hranim Satana. Več dobrga nardim, bl ga nafutram.

:wOOt: :wOOt: :wOOt:

Tavam v temi. Kje je kdo, ki mi bo posvetil. x:o)x x:o)x x:o)x

<{POST_SNAPBACK}>...novo telo, v katerem se lahko po daljšem ali krajšem času spet povzpne do višje inteligence življenja in dejavnosti in tako naprej vse do človeka...

Ko človeška duša doseže to stopnjo življenja...

Najzaneslivejše znamenje že dosežene življenske samostojnosti človeške duše je v tem, da spozna Boga in Ga celo na vso moč ljubi. Dokler namreč duša boga ne spozna kot bitja, ki biva zunaj nje, ko še slepa in nema ni osvobojena oblasti Božje vsemogočnosti, se mora še prav silno bojevati, da se teh vezi osvobodi. Toda takoj ko duša začne spoznavati Boga kot bivajočega zunaj sebe in ga začne po čustvu ljubezni do Njega bitnostno zaznavati, je že osvobojena vezi Božje vsemogočnosti in čedalje bolj pripada sama sebi; tako je samo-stvarnica svoje lastne biti in življenja in s tem za večno samostojna prijateljica Boga"

Iz tega teksta se pa že lahko vidi, kaj v resnici krščanstvo, ki se posveča življenju v poslednjem telesu, uči kot duhovni nauk. In v tem smislu je tudi potrebno razumeti ves nauk.

Odkod prepričanje, da je človeško telo, zadnje telo?! Kako lahko kdo trdi, da je Zemlja zadnja postaja...? :eek:

Človeško telo res deluje (relativno) popolno, vendar je vse to plod našega (omejenega) dojemanja. Če enkrat dosežeš res tisti nivo, da spoznaš Boga izven sebe, potem zagotovo ugotoviš tudi to, da nismo najvišja razvita oblika. Potem se rešiš omejenosti in vseh spon takšnega razmišljanja.

Svetloba in tema? Ali sploh obstaja ločljivost? Ko mi zaznavamo temo - ali je res tema, ali smo samo nesposobni videti v istem trenutku svetlobo?

Meni to deluje precej omejeno. xrolleyesx

Sicer pa, kar se svetlobe tiče....ko grmada gori - nastaja svetloba. Se pravi, da se moramo skurit, da bomo prosvetljeni? :vragec:

Ampak, da sploh gori, je potreben kisik. Kisik pa ne nastane, če ni fotosinteze. Fotosinteza je možna, če je hudič na delu in ustvari rastline oz. telesa. Da kisik obstane je potreben ozonski plašč. Če je ozonski plašč, se temperatura, ki jo grmada ob gorenju oddaja, v višjih slojih ohlaja in se spremeni v dežni oblak.

Če to prevedem...svetloba se spremeni v temo x:o)x

Grem tudi jaz na grmado... :vragec: x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>Ko se duša- to njen onostranski duh iz Boga zelo jasno vidi-v telesu, bodisi v rastlinskem ali živalskem, po potrebnem zorenju že sposobna povzpeti na višjo stopnjo življrnja, ji njen onstranski duh, ki jo nenehno oblikuje, omogoči, da ji je za vnaprej neuporabno telo odvzeto in si lahko potem -že obdarjena z višjimi inteligencami- oblikuje novo telo, v katerem se lahko po daljšem ali krajšem času spet povzpne do višje inteligence življenja in dejavnosti in tako naprej vse do človeka, kjer bo kot že povsem svobodna, v poslednjem telesu dosegla popolno samozvest, spoznanje Boga, ljubezen do Njega in s tem popolno združitev s svojim onstranskim duhom, in ta združitev se imenuje novo rojstvo ali prerojenje v duhu. 

Ko človeška duša doseže to stopnjo življenja, je popolna in je kot povsem samostojno bit in življenje ne more več uničiti in použiti najsplošnejša božanska vse-bit in vse-življenje.

Najzaneslivejše znamenje že dosežene življenske samostojnosti človeške duše je v tem, da spozna Boga in Ga celo na vso moč ljubi. Dokler namreč duša boga ne spozna kot bitja, ki biva zunaj nje, ko še slepa in nema ni osvobojena oblasti Božje vsemogočnosti, se mora še prav silno bojevati, da se teh vezi osvobodi. Toda takoj ko duša začne spoznavati Boga kot bivajočega zunaj sebe in ga začne po čustvu ljubezni do Njega bitnostno zaznavati, je že osvobojena vezi Božje vsemogočnosti in čedalje bolj pripada sama sebi; tako je samo-stvarnica svoje lastne biti in življenja in s tem za večno samostojna prijateljica Boga"

Iz tega teksta se pa že lahko vidi, kaj v resnici krščanstvo, ki se posveča življenju v poslednjem telesu, uči kot duhovni nauk. In v tem smislu je tudi potrebno razumeti ves nauk.

O, hudiča. Tala post sm opazu šele zdaj, ko je njegov del citirala Sati - sem do sedaj površno bral in sledil temi le skozi zajebancijo. In kaj izvem - da sem bil enkrat v preteklosti verjetno kakšna bilka, polž ali kaj podobnega. Če mene prašaš - skregano z zdravo pametjo, drži pa, da nekaj podobnega uči ena od vzhodnjaških reinkarnacijskih teorij.

In potem naprej - danes, ko začenja že del fizikov govoriti o živem vesolju, katerega del smo, ko govorimo o iluziji ločenosti, tlele najdem teorijo, da je ločenost končni cilj.

Iluzijo ločenosti danes definitivno izganja duh holizma, ki povezuje koncept prostora, časa, uma, materije in energije in nas vodi k občutku "mistične zavesti". Torej - človeška zavest se je (po mojem) razvijala po naslednjih fazah:

- zaznavna raven (kar ne pomeni, da smo bili živali, čeprav to na nek način je živalska raven zaznave)

- izgradnja zavesti o sebi (oblikovanje zaznav v pojme in njihovo povezovanje). Ta faza je v bistvu zgradila iluzijo ločenosti

- razvoj proti mistični zavesti (združevanje povezanih pojmov z intuicijo, odpravljanje iluzije ločenosti, vzpostavljanje občutka enosti z vsem živim, oz. če hočete - "stika z Bogom".

Ne vem sploh, kje si našel trditev "Toda takoj ko duša začne spoznavati Boga kot bivajočega zunaj sebe in ga začne po čustvu ljubezni do Njega bitnostno zaznavati, je že osvobojena vezi Božje vsemogočnosti in čedalje bolj pripada sama sebi; tako je samo-stvarnica svoje lastne biti in življenja in s tem za večno samostojna prijateljica Boga"

Saj vendar vse religije učijo, da je končni cilj to, da se osvobodimo navezanosti nase, ako sželimo doseči skladnost z Bogom. "Kdor postavi sebe na prvo mesto, bo zadnji".

E, pazi sad. V zvezi z mojim zadnjim postom en odlomek iz Platonovih "Zakonov".:

Gospodar vesolja je vse uredil tako, da bi služilo in ohranjalo popolnost celote. Vsak njen del ima možnost in željo, da pri tem sodeluje ... eden od teh delčkov vesolja, ki sestavlja vesoljno celoto, je tvoj, nesrečni človek; a kaže, da se ne zavedaš, da je bil ta delček ustvarjen zavoljo celote - zato, da bi bilo življenje celote blaženo - in da si pri tem ustvarjen zavoljo celote. In ne celota zavoljo tebe. x^x x^x x^x

<{POST_SNAPBACK}>Nosko, pa ti nč ne štekaš! sam ta temni del vode in zraka... dej mal ločuj, človk božji (hmmm, zlo vprašljiv tole, da nisi mogoče od teme... ki v bistvu sam pomaga, da se svetloba spozna... a štekaš, no!)...simpl, res  :o|o: ...

Ta ko dobro kot slabo v končni fazi služu dobremu. Tako je v bistvu vse dobro. Je trba sam razumet, da so stvari večplastne x!x

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

<{POST_SNAPBACK}>

In potem naprej - danes, ko začenja že del fizikov govoriti o živem vesolju, katerega del smo, ko govorimo o iluziji ločenosti, tlele najdem teorijo, da je ločenost končni cilj.

Iluzijo ločenosti danes definitivno izganja duh holizma, ki povezuje koncept prostora, časa, uma, materije in energije in nas vodi k občutku "mistične zavesti". Torej - človeška zavest se je (po mojem) razvijala po naslednjih fazah:

- zaznavna raven (kar ne pomeni, da smo bili živali, čeprav to na nek način je živalska raven zaznave)

- izgradnja zavesti o sebi (oblikovanje zaznav v pojme in njihovo povezovanje). Ta faza je v bistvu zgradila iluzijo ločenosti

- razvoj proti mistični zavesti (združevanje povezanih pojmov z intuicijo, odpravljanje iluzije ločenosti, vzpostavljanje občutka enosti z vsem živim, oz. če hočete - "stika z Bogom".

Ne vem sploh, kje si našel trditev "Toda takoj ko duša začne spoznavati Boga kot bivajočega zunaj sebe in ga začne po čustvu ljubezni do Njega bitnostno zaznavati, je že osvobojena vezi Božje vsemogočnosti in čedalje bolj pripada sama sebi; tako je samo-stvarnica svoje lastne biti in življenja in s tem za večno samostojna prijateljica Boga"

Saj vendar vse religije učijo, da je končni cilj to, da se osvobodimo navezanosti nase, ako sželimo doseči skladnost z Bogom. "Kdor postavi sebe na prvo mesto, bo zadnji".

:wOOt:  :wOOt:  :wOOt:

Si spregledal tud "Zato očisti svoje meso, da boš postal eno z Menoj, da bom Jaz postal eno s teboj".'

Zakaj Bog je v človeku, in človek je v Bogu, kot je kapljica vode v morju in morje v vsaki kaplici vode.!

Pa razumeš razliko med samostojnostjo in ločenostjo?

"Dvigni kamen in našel me boš. Razkoli palico in tam bom".

Pisal si o bivajočem bogu zunaj človeka,, o osvoboditvi vezi Božje vsemogočnosti ...

V tem tvojem kontekstu vidim samostojnost, o kateri govoriš, kot iluzijo ločenosti. In iz tvojega teksta je jasno, kam meriš in kako razmišljaš. Zato se za besede ne bomo lovili ...

Ne ljubi se mi brati postov nazaj. A če si kje napisal tudi stavka, ki ju navajaš v zadnjem postu, se tvoji navedki pač izključujejo.

<{POST_SNAPBACK}>O, hudiča. Tala post sm opazu šele zdaj, ko je njegov del citirala Sati - sem do sedaj površno bral in sledil temi le skozi zajebancijo.  In kaj izvem - da sem bil enkrat v preteklosti verjetno kakšna bilka, polž ali kaj podobnega. Če mene prašaš - skregano z zdravo pametjo, drži pa, da nekaj podobnega uči ena od vzhodnjaških reinkarnacijskih teorij.

:

Glede reikarnacije:

"Kdor od vas pa je sposoben kaj razumeti, naj ve, da so na tej zemlji stopile v meso tudi duše z drugih svetov in da so na njej tudi otroci kače. Sicer so enkrat že umrli in nekateri že večkrat, za svojo popolnost pa so spet vzeli nase meso.

Pogosto ste že slišali o selitvi duš. Daljna jutrova dežela še dandanes trdno veruje v to. Toda ta vera je pri njih zelo omadeževana, ker naj bi se po njihovem človeške duše vračale v živalsko meso. Ampak še zdaleč ni tako.

Večinoma sem vam že povedal, da se duša človeka s tega sveta zbere iz mineralnega, rastlinskega in živalskega kraljestva in se povzpne do človeške duše, in tudi, kako se to v ustaljenem redu dogaja. Toda vzratno ne potuje več nobena še tako nepopolna duša, razen v duhovnem srednjem kraljestvu po zunanji pojavnosti, da bi se ponižala in potem morebiti poboljšala. Ko se to zgodi do določene stopnje, čez katero se potem zaradi pomanjkanja višjih sposobnosti ne more nadaljevati, lahko takšna duša preide zgolj v blaženost ustvarjenih bitij na kakšnem drugem svetu, se pravi v njegovem duhovnem delu, ali pa, če hoče, še enkrat stopi v meso ljudi te zemlje, si po tej poti morda pridobi višje sposobnosti in z njihovo pomočjo doseže celo Božje otroštvo.

Tako potujejo tudi duše z drugih svetov v meso ljudi te zemlje, da bi si v njem pridobile tiste neštete duhovne lastnosti, ki so potrebne za dosego resničnega Božjega otroštva.

Ker pa je ta zemlja takšna šola, jo tudi obravnavam s toliko potrpljenja, uvidevnosti in potrpežljivosti. Kdor od vas zmore to razumeti, naj razume; toda to naj obdrži zase, ker ne bo dano vsem, da bi razumeli vse skrivnosti Božjega kraljestva. Če pa vendarle najdete koga, ki je otrok kar se da pravega duha, temu lahko postopno odkrivate eno skrivnost za drugo, toda tudi tedaj samo zanj; kajti Jaz hočem, da si pravi človek vse to pridobi z lastno prizadevnostjo po mojem nauku."

<{POST_SNAPBACK}>"

Ne ljubi se mi brati postov nazaj. A če si kje napisal tudi stavka, ki ju navajaš v zadnjem postu, se tvoji navedki pač izključujejo.

Se nič ne izključujejo.

Se men še velik bol ne da pisat že napisano.

En od teh dveh stavkov je od včeraj, ne pa od ne vem kdaj nazaj!

<{POST_SNAPBACK}>

Se nič ne izključujejo.

Mam občutek, da neki prepišeš iz tu, neki iz tam, pol je pa tle gor zmeda in neuglašene trditve. Če pa slučajno ne prepisuješ, moraš bit pa res dobr tresnjen ... xrolleyesx

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>

Mam občutek, da neki prepišeš iz tu, neki iz tam, pol je pa tle gor zmeda in neuglašene trditve

Te občutek vara. Vse, kar sem citiru, je iz enga vira in zmeda je sam v tvojem razumevanju. Tud v klasični fiziki in kvantni fiziki vladajo različni zakoni, pa sta vseeno lepo uglašeni med sabo in vse funcionira, sam razumet je bolj težko.

<{POST_SNAPBACK}>Te občutek vara. Vse, kar sem citiru, je iz enga vira in zmeda je sam v tvojem razumevanju. Tud v klasični fiziki in kvantni fiziki vladajo različni zakoni, pa sta vseeno lepo uglašeni med sabo in vse funcionira, sam razumet je bolj težko.

Takole ti bom rekel, Emanuel. Iste stvari se da povedati na več načinov - na bolj ali manj jasne. Bom dal najprej primer dveh stavkov, katerih poanta je ista (nimata sicer nikakršne povezave z debato v tej temi):

- Psi lajajo, karavana pa gre mimo.

- Užali me lahko le človek, katerega mnenje cenim.

Isti pomen torej, a na videz tako zelo različno.

Viri, ki jih uporabljaš, dihajo s simbolično-figurativno religiozno terminologijo, ki mi ni niti slučajno blizu in ki danes preprosto ni več aktualna.

Pojasnjevanje resnice ni enostavno, če pa ga oblečeš še v odvečno "okrasno" obleko, ki je izven aktualnih trendov, in ima pomen le še kot zanimivost ...

Novega vina preprosto ni več moč hraniti v starih pojmovnih steklenicah. Evolucije pač ne moremo zanikati ali ignorirati, zato niti slučajno ne mislim zgubljati časa s tvojimi (verjetno) več sto let starimi citati in podobno navlako, ki je sicer lahko v osnovi čist o.k., a njihovih temeljev preprosto ni nihče osvežil s funkcijo"update".

Zato, kar se mene tiče, mirno še naprej prebiraj tovrstno literaturo in v skladu s tistim, kar ti bo dala skušaj mirno še naprej folku soliti pamet - tistemu, ki se jih boš pač dotaknil. Saj veš - vsakemu svoje.

aha, zadnjič smo se v eni debati "zapeli" na temo vzhodnjaške literature...vse bhagavadgite in podobne zadeve. pa so me skor linčali x^x . se močno strinjam z nosorogom....ni uporabljene update funkcije. premik v zavesti pa že tak, da je meni vse to že kdaj za v "staro šaro" al pa za ljubitelje zgodovinskih raritet.

pojmi in dojemanja so čisto drugačna in vedno bolj gremo proti enosti, proti zavedanju, da je vsak v nas in mi v vseh...in to potrjujejo čisto vsakdanje 3D izkušnje in še bolj bodo.

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...