emanuel 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Jaz potrebujem dokaz. Če veš, mi prosim, s svojimi besedami podaj razlago...Sori, se mi zdi, da ti to nemorem dokazat. Dokaz ti vzame notranjo svobodo, saj pod težo dokazov moraš verjeti. To, kaj verjameš, pa mora ostati svobodno, saj je samo tako lahko resnično tvoje. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Viri, ki jih uporabljaš, dihajo s simbolično-figurativno religiozno terminologijo, ki mi ni niti slučajno blizu in ki danes preprosto ni več aktualna. Pojasnjevanje resnice ni enostavno, če pa ga oblečeš še v odvečno "okrasno" obleko, ki je izven aktualnih trendov, in ima pomen le še kot zanimivost ... Novega vina preprosto ni več moč hraniti v starih pojmovnih steklenicah. Evolucije pač ne moremo zanikati ali ignorirati, zato niti slučajno ne mislim zgubljati časa s tvojimi (verjetno) več sto let starimi citati in podobno navlako, ki je sicer lahko v osnovi čist o.k., a njihovih temeljev preprosto ni nihče osvežil s funkcijo"update".Ne gre za več sto let stare citate, ampak za približno 150 let staro delo. In niti ni napisano za danes, še manj za včeraj, ampak za jutri, ki je pred nami. Globje duhovne resnice pa se ne da podati znanstveno, ampak samo v prispodobah, ki jih človek prebujenega duha glede na svojo duhovno moč lahko vse bolj in bolj razume. Človeštvo pa, ki se hrani z drevesa spoznanja (znanja), namesto z drevesa ljubezni, drvi v prepad. Gre preprosto za to, da je logika, po kateri prideš na luno, če dovolj dolgo plezaš po drevesu, zgrešena. Pa čeprav je smer prava. In ne glede na to, v katero smer gre človeštvo danes, se bo moralo obrrniti in vrniti k čisti duhovni govorici prispodob. Mimogrede, veš mogoče kaj v osnovi prdstavlja simbol panterja na naših tleh? In kaj predstavlja panter v prakrščanstvu? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Jaz potrebujem dokaz. Če veš, mi prosim, s svojimi besedami podaj razlago...No ja, dokazat ti sicer ne morem. Ampak gre za to, da mora na vsakem planetu, namenjenem za doseganje Božjega otroštva, vladati popolna svoboda. Oziroma morata nebesa in pekel bivati pod skupno streho. Ljudem pa je spomin na prejšna življenja začasno oduzet zato, da so popolnoma svobodni pri ustvarjanju samega sebe. Ostane jim le Zavest in svobodna volja. In Zemlja, na kateri smo, je svet največjih razponov. Zato se raj vprašaj, kaj počneš tukaj ravno sedaj, namesto da od mene zahtevaš dokaze. Si pa o reinkarnacije še kaj lahko najdeš nahttp://www.j-lorber.de/kee/3/r-reinca.htm Pa zanimivo branje Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 <{POST_SNAPBACK}> Mimogrede, veš mogoče kaj v osnovi prdstavlja simbol panterja na naših tleh? In kaj predstavlja panter v prakrščanstvu? Obstajajo majčkeni razlogi, zaradi katerih je ta simbolika zanimala tudi mene (letos, nekje konec poletja). V Chevaliere--Gheerbantovem Slovarju simbolov ni, če se prav spomnim, nič, boš pa o tem našel kar precej na internetu. Internet sicer "vse prenese ", ampak ... Je pa tako - lohka se leta in leta na zobe mečeš, da bi razumel simboliko nečesa, občasno celo misliš, da ti je jasna, pol pa naenkrat preblisk in VEŠ, da zares razumeš. To se je meni zgodilo s simboliko križa.Pri simboliki panterja pa res ne morem trditi, da jo na nezavedni ravnin štekam. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 31. december 2004 Prijavi Deli 31. december 2004 emanuel napisal ci cel kup trditev, ki jih ne moreš podkrepiti z nobenim dokazom, ali pač...ali samo trdiš, da tako je, ker ti je nakaj povedalo, da je tako....... poglej sam lahko marsikaj trdim, če je vsaj malo podkrepljeno tudi z deajnskim stanjem, tudi če si fizikalno ali na kak drug način ne moremo to še razložiti.... torej trditve, da obstajajo informacije vesolja...dainformacije simbolov ....da karmična naloga....da pretvorba informacij...dain še in še Ti si pa tako to razložil, kakor da bi bil programer vesolnjega programa..dej no.....saj lahko je kaj na tem, samo danes in za nas prav nepomembno.... Sedaj lahko še kaj napišem tako kot ti, brez dokazov:Jaz sem vse bolj prepričan, da gremo k poti množičnega komuniciranja, proti telepatskim povezavam in po poti spreminjanja materialnih telesnih vrednot v duševne......skoraj prepričan sem, da v prihodnosti telepatska sporočila ne bodo samo intuicije, ampak, da jih bomo lahko tudi koristno uporabljali, samo ko bo zavest večine tolika, da ne bo to zlorabljeno v korist materialnega bogatenja.....kar se pa tiče "duš" tujih galaksij... prav nikjer ni dokazano, da so le te v istem našem času in z isto nalogo, zaenkrat še iz svojega univerzuma ne moremo pokukati..... za nas so potrebne iformacije, ki so v naši nalogi in v našem univerzumu, nikakor pa ne tiste, ki so naloga nekje drugje. Da nam ni dano vedeti za prejšnja življenja....pa si prepričan, da so. Tudi če bi bila, je to popolnoma nepomembno. Ob rojstvu smo prejeli informacijo, ki se je pretvorila v materialnno časovno obliko, s tem in z vsemi ostalimi parametri je tudi nekje začrtana naša naloga. ... Da bo bolj razumljivo.....čeprav sem še nekje to napisal.......Reka teče v naravi, jo zagradimo izgradimo elektrarno, ki energijo reke pretvarja v električno...to potem peljemo preko dalnovodov transformatorjev, vodnikov, do žarnice, ki potrebuje to energijo, da jo pretvori v svetlobno.....torej, da žarnica sveti je potrebna električna energija, in samo to je pomembno za to nalogo,....... prav nič ni pomembno, kje reka teče in kako je energija prišla in kolikokrat se je pretvorila, naloga je samo, da sveti........... Veliko je že odkritega, ševeč neznanega, vendar vsaj to, kar je, lahko uporabimo zase in s tem tudi doprinesemo kapljico svojega v univerzalno informacijo...enkrat je nosorog napisal nekaj kar popolnoma drži, sicer bom napisal po svoje, ker sem pozabil vsebino, ostal je le smisel. Pred desetimi, petnajstimi leti še radia nisi znal prižgati, če je imel malo več gmbov, danes že vsak otrok pritiska na mobitel in pošilja SMS-je. Od kot to znanje, to je znanje univerzuma, to je tisto, kar mi vsak dan dodajamo in s tem z našo nalogo tudi kajs dorinesemo, neko kapljico k razvoju bolj popolne intiligence....... to kar sem napisal je veliko bližje pravi resnici, kot tvoj program Emanuel, edino če nisi že toliko višje v tem, samo, če bi bil, bi moral vedeti, da je za večino nas to nesprejemljivo, in če bi bil na takem nivoju, bi tudi moral vedeti, da se vse take zadeve uvajajo postopoma.....drugače se jih sprejeti ne da....tisto malo zavednega placa naših možgan pa vseeno lahko uporabimo..kaj misliš...... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 31. december 2004 Prijavi Deli 31. december 2004 ...najbolj zanimivo pa je to, da nas vedno in povsod najbolj prepriča lastna izkušnja....celo bolj kot branje knjig...kako so rekli hopi indijanci: ne iščite po vodjih, vi ste tisti, ki ste jih čakali.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 31. december 2004 Prijavi Deli 31. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>No ja, dokazat ti sicer ne morem. Ampak gre za to, da mora na vsakem planetu, namenjenem za doseganje Božjega otroštva, vladati popolna svoboda. Oziroma morata nebesa in pekel bivati pod skupno streho. Ljudem pa je spomin na prejšna življenja začasno oduzet zato, da so popolnoma svobodni pri ustvarjanju samega sebe. Ostane jim le Zavest in svobodna volja. In Zemlja, na kateri smo, je svet največjih razponov. Zato se raj vprašaj, kaj počneš tukaj ravno sedaj, namesto da od mene zahtevaš dokaze. Si pa o reinkarnacije še kaj lahko najdeš nahttp://www.j-lorber.de/kee/3/r-reinca.htm Pa zanimivo branje Nič ne zahtevam od tebe. Pričakovala sem zgolj dokaz za to, da je Zemlja zadnja postaja, oz. da je človeško telo zadnje, preden dosežemo popolnost.V reinkarnacijo verjamem in v vse, kar paše zraven, ne verjamem pa v to, da je človeško telo ali Zemlja zadnja postaja. Sicer pa si v svojih izjavah prihajaš navzkriž. Enkrat poveš tako, drugič drugače.Se strinjam, da je pozabljenje pomembno, in da smo tu z namenom. Ampak si še zdaleč ne domišljam, da sem zadnjič tukaj. Še se bom uteleševala, na Zemljo ali pa na kakšen bolj eteričen planet. Kakorkoli, nisi mi odgovoril. Oz. nisi mi povedal nič, česar ne bi že vedela (čutila) ali domnevala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 31. december 2004 Prijavi Deli 31. december 2004 <{POST_SNAPBACK}> Sicer pa si v svojih izjavah prihajaš navzkriž. Enkrat poveš tako, drugič drugače. Glej, glej, Emanuel. Kaže, da z mojim razumevanjem le ni nič narobe, kajti tudi drugi opažajo, da so tvoje izjave neuglašene. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> ...najbolj zanimivo pa je to, da nas vedno in povsod najbolj prepriča lastna izkušnja....celo bolj kot branje knjig...kako so rekli hopi indijanci: ne iščite po vodjih, vi ste tisti, ki ste jih čakali.... Ni čist točno. Pravzaprav mislim, da bo prišel čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena črede, in samo en pastir. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>emanuel , bi tudi moral vedeti, da se vse take zadeve uvajajo postopoma.....drugače se jih sprejeti ne da....tisto malo zavednega placa naših možgan pa vseeno lahko uporabimo..kaj misliš......Po eni strani šlišm, da ne povem nič novega, po drugi pa, da sem prehitr. Bi se lahko mal uskladil pri vaših pritožbah? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nič ne zahtevam od tebe. Pričakovala sem zgolj dokaz za to, da je Zemlja zadnja postaja, oz. da je človeško telo zadnje, preden dosežemo popolnost.V reinkarnacijo verjamem in v vse, kar paše zraven, ne verjamem pa v to, da je človeško telo ali Zemlja zadnja postaja. Sicer pa si v svojih izjavah prihajaš navzkriž. Enkrat poveš tako, drugič drugače.In kako si prišla do sklepa, da trdim, da je zemlja za vse zadnja postaja odrešitve iz materije? In zakaj za nekatere ne bi mogla biti? Pa bi lahko defiirala, kje si prihajam navskriž s svojimi izjavami? Hvala za pojasnila Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>. Mimogrede, veš mogoče kaj v osnovi prdstavlja simbol panterja na naših tleh? In kaj predstavlja panter v prakrščanstvu?Povsem na kratko. Na netu si lahko preberemo, da je panter simbol Oglejske prakrščanske cerkve. Simboliziral naj bi Kristusa. Tako naj bi po antični legendi po jedi panter odšel spat v brlog, se po treh dneh prebudil, ter z močnim sladkim vonjem privabil vse živali, razen kače(zmaja), da mu sledijo. Ta sladki vonj naj bi bil po nekaterih trditvah Janezov evangelij. Ampak ni pravilno po treh dneh, ampak tretji dan (po dveh dneh). In ne gre za Janezov evangelij, ampak za Janezov veliki evangelij. Pri tem simbolu panterja gre torej v resnici za prerokbo. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ni čist točno. Pravzaprav mislim, da bo prišel čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena črede, in samo en pastir. hm...ne trdim, da nimaš prav...vendar me zgolj prepisovanje literature nekam ne prepriča. pa ne jemlji tega osebno, saj me tudi tovrstna literatura kot taka ne prepriča...pa čeprav so moje izkušnje dokaj skladne s tem, da smo povezani med sabo, če to hočemo ali ne...in je del mene v vsakem in obratno tudi velja... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>hm...ne trdim, da nimaš prav...vendar me zgolj prepisovanje literature nekam ne prepriča. pa ne jemlji tega osebno, saj me tudi tovrstna literatura kot taka ne prepriča...pa čeprav so moje izkušnje dokaj skladne s tem, da smo povezani med sabo, če to hočemo ali ne...in je del mene v vsakem in obratno tudi velja... Se ne bi čist strinju. V vsakem od nas je Božja iskra. In tako smo tut povezani. Brez tega spoznanja si jest pač ne morem prdstavljat, da smo vsi povezani. In kot sem jest razumu, so ravno iz tega razloga zapovedi ljubezni do bližnjega postavljene na temelj ljubezni do Boga. Ker drugače same ne morajo obstati. To, da je del mene v vsakem od nas, in obratno, pa ne bi trdu. Zgolj v Bogu smo vsi lahko eno. Razne ideologije, ki učijo, da smo vsi eno, Boga pa zanikajo, se mi zdijo protislovne. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Se ne bi čist strinju. V vsakem od nas je Božja iskra. In tako smo tut povezani. Brez tega spoznanja si jest pač ne morem prdstavljat, da smo vsi povezani. In kot sem jest razumu, so ravno iz tega razloga zapovedi ljubezni do bližnjega postavljene na temelj ljubezni do Boga. Ker drugače same ne morajo obstati. To, da je del mene v vsakem od nas, in obratno, pa ne bi trdu. Zgolj v Bogu smo vsi lahko eno. Razne ideologije, ki učijo, da smo vsi eno, Boga pa zanikajo, se mi zdijo protislovne. Men se zdi, da prav neverjetno kompliciraš. In to bolj ali manj le zaradi nepotrebne uporabe religioznega jezikoslovja. Če hočeš komu kaj dopovedati, je kup enostavnejših načinov, kot pa da se sklicuješ na božjo iskro, satana, Janezov (veliki) evangelij ipd. Kako smo povezani? Z univerzalno energijo. Danes vemo, da lahko določen del te energije razlagamo tudi z morfogenetskimi polji. V tej energiji smo avtonomni približno toliko, kot je avtonomna posamezna celica v našem telesu. In relacija telo - celica, je zelo sorodna tudi relaciji bog - človek. Sam pa izraz bog raje zamenjujem z izrazom vzročna sfera.To, da iste stvari imenujemo z različnimi imeni, pa včasih res je problem. Veliko lažje se bomo razumeli, če nam boš skušal tisto, kar misliš, da je prav, razložiti nekoliko bolj "po domače". Ne pa skozi prizmo raznih evangelijev in podobne navlake, za katero večini bralcev tega foruma dol visi.Pa brez zamere. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 2. januar 2005 Prijavi Deli 2. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>To, da iste stvari imenujemo z različnimi imeni, pa včasih res je problem. Veliko lažje se bomo razumeli, če nam boš skušal tisto, kar misliš, da je prav, razložiti nekoliko bolj "po domače".Sevede maš delno prav. Ampak tudi jezik prispodob ma svoj pomen. In krščanska terminologija je po vsem krščanskem svetu vsaj delno domača. Kar se poda v prispodobi, tisti, ki je povedano sposoben razumet tudi razume. Kdor pa ne razume, mu to tudi škodovati ne more, kot bi mu lahko direktno povedana. V duhovnosti se povsod uporablja veliko prispodob. Pa tudi sprejme človek to globje, vzame to bolj za svoje, kot zgolj z razumom in spominom. Zakaj tisto kar sprejme zgolj z razumom in spominom, ne odnese s sabo po telesni smrti na drugi svet. In kako lepše razložiti enost, kot s stavkom; Karkoli ste dobrega storili ubogim, ste meni storili? Sicer pa dajem temu sicer luštnemu forumu tisto, kar mu po mojem mnenju manjka. Vsak po svoje. Bom pa probu mal "zmehčat stil". Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ko se duša- to njen onostranski duh iz Boga zelo jasno vidi-v telesu, bodisi v rastlinskem ali živalskem, po potrebnem zorenju že sposobna povzpeti na višjo stopnjo življrnja, ji njen onstranski duh, ki jo nenehno oblikuje, omogoči, da ji je za vnaprej neuporabno telo odvzeto in si lahko potem -že obdarjena z višjimi inteligencami- oblikuje novo telo, v katerem se lahko po daljšem ali krajšem času spet povzpne do višje inteligence življenja in dejavnosti in tako naprej vse do človeka, kjer bo kot že povsem svobodna, v poslednjem telesu dosegla popolno samozvest, spoznanje Boga, ljubezen do Njega in s tem popolno združitev s svojim onstranskim duhom, in ta združitev se imenuje novo rojstvo ali prerojenje v duhu. Ko človeška duša doseže to stopnjo življenja, je popolna in je kot povsem samostojno bit in življenje ne more več uničiti in použiti najsplošnejša božanska vse-bit in vse-življenje. <{POST_SNAPBACK}>In kako si prišla do sklepa, da trdim, da je zemlja za vse zadnja postaja odrešitve iz materije? In zakaj za nekatere ne bi mogla biti? Pa bi lahko defiirala, kje si prihajam navskriž s svojimi izjavami? Hvala za pojasnila Govoriš o zadnji stopnji človeške duše in ne o zadnji stopnji duše. V prvem citatu pa razumem le to, kar sem prebrala - "...in tako vse do človeka..." .Jaz ne trdim, da imam prav. Lahko pa trdim, da je tvoje prepričanje neskladno z mojim prepričanjem. Kdo ima prav? Bomo videli tam gor. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Govoriš o zadnji stopnji človeške duše in ne o zadnji stopnji duše. V prvem citatu pa razumem le to, kar sem prebrala - "...in tako vse do človeka..." .Jaz ne trdim, da imam prav. Lahko pa trdim, da je tvoje prepričanje neskladno z mojim prepričanjem. Kdo ima prav? Bomo videli tam gor. Če je moje prepričanje (oziroma krščanski nauk o reinkarnaciji) v neskladju s tvojim prepričanjem, to sploh ni problem. Se mi je že zdel da si napisala, da prihajam navskriž s svojimi izjavami Na kratko: večina ljudi tukaj tudi izhaja iz te zemlje. Nižji elementi se združujejo med sabo in vzpenjajo v vse bolj zapletene, vse do človeka. Ki pa je končna zaokrožena celota. In se duhovno razvija kot človek preko reinkarnacij vse do prerojenja v duhu (razsvetljenja). Ko človek zapusti telo, je še vedno človek. In ima tudi zelo redko eterično telo. In nekateri prerojenje dosežejo na tem svetu, nekateri pa v duhovnem svetu. Za tiste, ki na ta svet pridejo iz drugih svetov, pa velja, da jim je to zadnje bivanje v mesenem telesu. Oziroma je to namen, ni obvezno, da je temu vedno tako. Kdor bo dosegel prerojenje že na tem svetu, bo verjento tudi že "videl" kako je s tem, in ne šele "tam gor". Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Hudo kaj pa, če se motite? Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Če je moje prepričanje (oziroma krščanski nauk o reinkarnaciji) v neskladju s tvojim prepričanjem, to sploh ni problem. Se mi je že zdel da si napisala, da prihajam navskriž s svojimi izjavami Na kratko: večina ljudi tukaj tudi izhaja iz te zemlje. Nižji elementi se združujejo med sabo in vzpenjajo v vse bolj zapletene, vse do človeka. Ki pa je končna zaokrožena celota. In se duhovno razvija kot človek preko reinkarnacij vse do prerojenja v duhu (razsvetljenja Krščanstvo načeloma o reinkarnaciji ne uči. Vendar pa na to učenje naletimo pogosto v grško-rimskih ezoteričnih tekstih iz obdobja okoli Jezusovega rojstva in normalno je, da so v začetku nekateri "cerkveni očetje" o reinkarnaciji učili (npr. Origenes). Leta 553 pa je cerkev učenje o reinkarnaciji na carigrajskem koncilu obsodila. Novejši znanstveni izsledki niso naklonjeni možnosti, da bi lahko duša prehajala iz rastlinskih in živalskih oblik proti človeški. Na razvoj in oblike živih bitij namreč ne vpliva le DNK, ampak tudi nekdanje oblike (morfogenetska polja). Štos pa je v tem, ker se med seboj povezujejo le morfogenetska polja istih vrst - v "Teoriji formativne Kauzalnosti" Rupert Sheldrake dokazuje, da npr. morfogenetska polja podgan nimajo prav nikakršnega vpliva na morfogenetska polja ljudi. Svojo obliko torej po Sheldraku dolgujemo sodelovanju polj istih vrst in močno dvomim, da bi lahko duša prehajala v druga polja, s katerimi ne interferira. Moja predstava o tem, kaj se dogaja z dušo med dvema inkarnacijama pa je takšnale (odlomek iz moje knjige Holistična radiestezija I.) Menim, da so duše pred inkarnacijo oziroma med dvema inkarnacijama na duhovnem nivoju prisotne povsod. Ker pa duhovni nivo prežema tudi nižje energijske svetove (s tem niso mišljeni višji in nižji svetovi v smislu rastline, živali, človek, ampak eterična, čustvena, mentalna in duhovna raven bivanja) ........, so energije duš kot del skupne kozmične zavesti prisotne v vsakem trenutku na vseh ravneh bivanja. Če je namen fizičnega bivanja učenje, je to učenje gotovo povezano z ozaveščanjem poti, od koder smo prišli. Vsaka duša ima sebi lastno vibracijo oziroma samosvoje značilnosti, po katerih se razlikuje od drugih. Ob inkarnaciji do neke mere povezanost z duhovno celoto oziroma osnovno kozmično zavestjo izgubi, združba fizičnega in primarne energije duše pa izgrajuje osnove celovitosti človekovega bivanja. Moč te povezave se odraža z velikostjo človekove avre in je v premem sorazmerju s pretočnostjo fizičnega in energijskih teles, te pa prav gotovo niso odvisne le od uživanja zdrave hrane, bogate z biofotoni, temveč od fizičnega in energijskega zdravja, ki je pogojeno predvsem z zdravim bivalnim okoljem, načinom razmišljanja, čustvovanja, odnosa do sebe in svojega telesa, soljudi, sveta in zavesti o splošni energijski oziroma duhovni povezanosti. Ko se človek postara, se ta povezava še bolj zabriše, saj se za življenja v telesu neprestano kopičijo različni toksini, pod vplivom katerih nastajajo nove celice, ki so torej že v osnovi vedno manj zdrave. Energijska interakcija duše in telesa s kozmično in zemeljsko energijo je vedno slabša, nazadnje pa fizično telo odmre, duša pa ga zapusti in se ponovno začasno zlije z univerzalno energijo, v kateri pa ohrani avtonomnost in samosvojost, pogojeno z izkušnjami preteklih inkarnacij. Na avri se ta stanja odražajo tako, da začne npr. ob smrtni bolezni avra temneti in izgine, tik preden človek umre. Povsem drugače pa je, če človek umre nasilne smrti. V takšnih primerih je avra v celoti prisotna še nekaj časa po klinični smrti. Avra pa v veliki meri izgubi svoj sijaj, tudi kadar je človek nezavesten, pri nekaterih vrstah hipnotičnih stanj pa skoraj popolnoma izgine. Manjša širina in sijaj avre sta značilna tudi za ljudi z zmanjšanimi mentalnimi sposobnostmi. Napak pa bi bilo pri obravnavi energijske pretočnosti teles pozabiti na osebnostno karmo, saj je eden bistvenih faktorjev, da smo takšni kot smo in tam kot smo. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Pojava Nosorog, mislim, da nima kaj pretiranega smisla dopovedovati človeku, ki se gre tukaj samo PRIKAZ, KAKO VSE JE MOGOČE ŽONGLIRATI Z BESEDAMI. Ker na koncu izpade, da ni mislil čisto tistega, kar je mislil, in tudi drugi nimajo čisto prav, čeprav niso povsem daleč, saj če bi ... ITD. Čeprav je po drugi strani čisto v redu, da se trudiš, saj na ta način tisti, ki v teh zadevah nismo čisto IN, vsaj malo vidimo, za kaj gre. Kajti ko sem se malo trudil razumeti vse tisto, kar je fantina sposoben napisati, mi je levo zadaj samo odzvanjalo "Kolk enga ropotanja brez haska?!" Za tale tvoj zadnji post ti pa baš hvala. Sem si ga skopiral. (In carigrajski koncil je s to svojo odločitvijo naredil veliko škode. O tem sem tudi nekaj že pisal. Ampak verjetno je tako pač moralo biti.) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Napak pa bi bilo pri obravnavi energijske pretočnosti teles pozabiti na osebnostno karmo, saj je eden bistvenih faktorjev, da smo takšni kot smo in tam kot smo. [/color] Nice, zelo lepo napisal, pravi užitek čitat.... Sam tale odstavek mi nekam ne diši....a da smo tam, kjer smo in da se ne da kaj dost "sfrizirat" situacije.... Grem malo sanjat, kako priti v stik s kozmično tajnico (ananta-veza), da malo optimiziram ta lajf Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sam tale odstavek mi nekam ne diši....a da smo tam, kjer smo in da se ne da kaj dost "sfrizirat" situacije.... Da se sfrizirat, da. Iz Holistične radiestezije I. podajam še podatek o karmi: KARMA Izraz karma nekateri radi imenujejo kar pot, mi pa jo bomo raje imenovali usoda. Gre za vpliv prejšnjih inkarnacij na naše življenje tu in sedaj. V osnovi jo lahko razdelimo na tri dele, ki pa se med seboj prepletajo: - Fizično telo, kakršnega smo ob inkarnaciji dobili in njegovo bazično zdravje. Na njegov razvoj, obliko in zdravje lahko do neke mere pogosto vplivamo npr. s športnim udejstvovanjem in prehrano. Če stremimo k razvoju duše (pot proti točki poenotenja s celotnim vesoljem preko fizičnega telesa), potrebujemo ustrezno pretočno fizično telo, ki je v veliki meri odvisno od prehrane. Če ta ni zdrava, se bo velik del naše energije posvetil toksičnim žariščem v telesu, težave pa bomo imeli tudi s koncentracijo. - Okolje, v katerem smo se rodili in preživljali otroštvo, ki nam da neizbrisen pečat pri oblikovanju osebnosti. Na izbiro bivalnega okolja lahko v mladih letih običajno vplivamo v zelo majhni meri. Drugače pa je kasneje, ko si lahko zaradi takšnih ali drugačnih notranjih (karmičnih) vzgibov izberemo tudi bivalno okolje, ki našemu fizičnemu zdravju škoduje (npr. izbira lege postelje na mestu, kjer prevladujejo škodljiva sevanja). - Bazični karakter, na razvoj katerega lahko bistveno vplivamo, kar se odraža tudi na usodi. Bazični karakter imamo pri vsaki inkarnaciji drugačen, večina ezoteričnih avtorjev pa se strinja, da ohranimo bazični temperament enak skozi vso evolucijo. Ne moremo ga spremeniti, lahko ga naredimo le nekoliko bolj harmoničnega. Lahko bi torej rekli, da je bazični karakter, ki nam daje pečat v neki inkarnaciji, skupek vplivov vseh prejšnjih življenj na bazični temperament. Bistveno pa je, da ozavestimo dejstvo, da večji del lastne usode kreiramo sami, saj se naša okolica neposredno odziva na naša čustva, misli in dejanja, vsako dejanje pa sproži cel niz posledic. Če smo uglašeni z energijami kozmosa, razumemo, da je namen našega bivanja razvoj in pridobivanje izkušenj in prav je, da pri tem igramo aktivno vlogo. S temi energijami pa smo lahko uglašeni le, če poslušamo sebe in svoja najgloblja hotenja, zato nikdar ne dovolimo drugim osebam, da določajo za nas ideale po svojih merilih! Ta pristop je bistveno drugačen, kot je bilo to v preteklosti, ko so termin »uglašenost s kozmosom« nedvomno enačili s popolno predanostjo Bogu in Božji volji. Ob današnjem razumevanju sveta tovrstno stališče ni več ustrezno, saj je edino pravilno le stališče, da ima usoda nad nami le omejeno moč. Privede nas v določene situacije oziroma v »usojene« okoliščine, svobodna izbira pa se kaže v tem, kako bomo v njih ravnali. Če se prepustimo »Božji volji«, pomeni, da se popolnoma prepustimo toku usode, s tem pa do neke mere zanikamo naše naravne danosti in moč izbire. Pravilna izbira pa ni odvisna le od intuicije, temveč tudi od nivoja naše vednosti in znanja. Gre preprosto za to, da se v današnji stopnji tehničnega razvoja in družbeni ureditvi srečujemo z bolj zapletenimi situacijami, kot se je človek preteklosti. Če se npr. ukvarjamo z borznimi posli, imamo zanesljivo več možnosti za uspeh, če sledimo tokovom, ki vplivajo na vrednost posameznih delnic, kot pa če vlagamo svoj denar le po intuiciji. Toda vrnimo se na relacijo temperament-karakter. V odnosu na svoj temperament in karakter priložnost, v kateri se v nekem trenutku znajdemo, izkoristimo ali pa tudi ne, neko na nas usmerjeno žaljivko preslišimo ali pa se nanjo tako ali drugače odzovemo,vodimo ali smo vodeni itd. To pomeni, da lahko s spremembo karakterja bistveno spremenimo svojo usodo. Zelo dober primer so npr. spremembe, do katerih pride, če nekdo, ki je po bazičnem karakterju plašen, strahove, ki ga mučijo, premaga in obvlada. Strahovi, prav tako kot npr. jeza, sovraštvo in skrbi, preprečujejo naravno stanje dobrega počutja in duhovni razvoj, saj v telesu ustvarjajo napetosti, ovirajo logično razmišljanje, kot tudi povezavo z osnovnim hotenjem duše. Če se človek nekaterih situacij boji, se jih seveda vztrajno izogiba, pa čeprav so te situacije pogosto nosilke takšnih in drugačnih priložnosti, pa najsi gre za poslovni uspeh ali morda za navezavo pristnejših medsebojnih odnosov. Ko se človek nauči tovrstne strahove obvladati in jih pregnati iz svojega življenja, kar naenkrat različnih priložnosti ne bo le opazoval, ampak bo v njih prevzel aktivno vlogo, jih začel izkoriščati, s tem pa si v osnovi spremenil usodo. Za uspeh je pomembno predvsem to, da znamo prepoznati in preseči miselne in čustvene vzorce, zaradi katerih smo neuspešni, nesrečni, ali v oblasti različnih strahov, ti pa so v tesni povezavi s pravilnim delovanjem čaker. Čistost misli in čustev je torej tako pomembna zato, ker preko njih nadzorujemo vse telesne funkcije. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 nosorog a bi ob priliki napisal kaj vec o tem pojmu 'vzrocna sfera'?kako si to mislil tam zgoraj? ( govorim o postih na forumu, da ne bo kdo cesa narobe razumel me zanima, kako si ti to predstavljas, vidis...kaj ti razumes pod vzrocno sfero? Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>nosorog me zanima, kako si ti to predstavljas, vidis...kaj ti razumes pod vzrocno sfero? Vesolje naj bi nastalo z velikim pokom, v katzerem sta nastali snov in energija. Iz česa? Pri poskusih pojasnjevanja tega, se pojavlja kup novih vprašanj!!! Najprej je torej moral obstajati prazen prostor, v katerem NI bilo energije in materije. Torej je morala obstajati neka zavest, gonilo, ki je veliki pok povzročila (upam, da se strinjava, da lahko zavest sproži neko dogajanje). Vtis je, da potekajo procesi v vesolju logično (načrtno?). Življenje vesolja je predvidljivo in lahko rečeva, da ima zavest, ki je pok povzročila, kvaliteto znanja. Razvoj vesolja je torej na nek način načrtovan in ima potemtakem zagotovo nek cilj. Kakšen??? Ampak pustiva to. Zanima naju predvsem, kako je nastala prvotna zavest. Sedaj morava nujno v sfere nedokazljivega. Zavest verjetno ni nastala, ampak je preprosto temelj stvarstva. Kajti - kar je ustvarjeno, je minljivo, ima faze rojstvo, življenje, smrt. Velja za vse materialno - ne pa tudi za zavest. Se pravi, da je podvržena drugim zakonitostim, ki jih preprosto ne dojemamo. Vse ostalo naprej, ne glede na to, ali si stvarstvo razlagaš na osnovi začetnega ognja (širjenje), ki mu je sledilo krčenje (voda) in zgoščevanje (zemlja), preko komunikacijskega elementa (zrak) je drugotnega pomena ... Torej - ta zavest je nekaj, česar na današnji stopnji dojemanja ne moremo razumeti. Na enem drugem forumu sem dal pred kratkim primer razumevanja knjige:- ko knjigo gleda žival, je to zanjo le kup (morda) različnih barv - divjak bo v knjigi razpoznal kup znakov, a ne bo si predstavljal, da lahko kaj pomenijo- izobražen človek bo knjigo lahko prebral in dojel njen smisel Hm, kaj pa pravi na to religija? - V začetku je bila beseda. Blizu, a ne? lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.