lia 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Torej - ta zavest je nekaj, česar na današnji stopnji dojemanja ne moremo razumeti. Na enem drugem forumu sem dal pred kratkim primer razumevanja knjige:- ko knjigo gleda žival, je to zanjo le kup (morda) različnih barv - divjak bo v knjigi razpoznal kup znakov, a ne bo si predstavljal, da lahko kaj pomenijo- izobražen človek bo knjigo lahko prebral in dojel njen smiselHm, kaj pa pravi na to religija? - V začetku je bila beseda. Blizu, a ne? lalala Vsak iz knjige vzame in pobere tista občutja in vedenje, kjer ima že sam v sebi kali taki občutkov ali misli..... Kaj pa, če nas knjige samo zavajajo-.......???? In so samo približki približkov.... Kaj pa teorija, ki pravi o tem, da najboljše rešitve pridejo takrat ko si v stanju odklopa ? Verjetno Nosorog bolj poznaš, primere ko so do različnih odkritij, prišli med meditacijo, spanjem, alfa stanju???? Kaj pa sposobnost direktnega prenosa misli, znanj, materije Aborigini,naprimer?Divjaki, kakor jih ti imenuješ? Vreča brez dna so moja vprašanja.... Hvala vse glih za potrpežljivost Nosorog... lalali Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}><{POST_SNAPBACK}>Sam tale odstavek mi nekam ne diši....a da smo tam, kjer smo in da se ne da kaj dost "sfrizirat" situacije.... Da se sfrizirat, da. Iz Holistične radiestezije I. podajam še podatek o karmi: KARMA Izraz karma nekateri radi imenujejo kar pot, mi pa jo bomo raje imenovali usoda. Gre za vpliv prejšnjih inkarnacij na naše življenje tu in sedaj. V osnovi jo lahko razdelimo na tri dele, ki pa se med seboj prepletajo: - Fizično telo, kakršnega smo ob inkarnaciji dobili in njegovo bazično zdravje. Na njegov razvoj, obliko in zdravje lahko do neke mere pogosto vplivamo npr. s športnim udejstvovanjem in prehrano. Če stremimo k razvoju duše (pot proti točki poenotenja s celotnim vesoljem preko fizičnega telesa), potrebujemo ustrezno pretočno fizično telo, ki je v veliki meri odvisno od prehrane. Če ta ni zdrava, se bo velik del naše energije posvetil toksičnim žariščem v telesu, težave pa bomo imeli tudi s koncentracijo. - Okolje, v katerem smo se rodili in preživljali otroštvo, ki nam da neizbrisen pečat pri oblikovanju osebnosti. Na izbiro bivalnega okolja lahko v mladih letih običajno vplivamo v zelo majhni meri. Drugače pa je kasneje, ko si lahko zaradi takšnih ali drugačnih notranjih (karmičnih) vzgibov izberemo tudi bivalno okolje, ki našemu fizičnemu zdravju škoduje (npr. izbira lege postelje na mestu, kjer prevladujejo škodljiva sevanja). - Bazični karakter, na razvoj katerega lahko bistveno vplivamo, kar se odraža tudi na usodi. Bazični karakter imamo pri vsaki inkarnaciji drugačen, večina ezoteričnih avtorjev pa se strinja, da ohranimo bazični temperament enak skozi vso evolucijo. Ne moremo ga spremeniti, lahko ga naredimo le nekoliko bolj harmoničnega. Lahko bi torej rekli, da je bazični karakter, ki nam daje pečat v neki inkarnaciji, skupek vplivov vseh prejšnjih življenj na bazični temperament. Bistveno pa je, da ozavestimo dejstvo, da večji del lastne usode kreiramo sami, saj se naša okolica neposredno odziva na naša čustva, misli in dejanja, vsako dejanje pa sproži cel niz posledic. Če smo uglašeni z energijami kozmosa, razumemo, da je namen našega bivanja razvoj in pridobivanje izkušenj in prav je, da pri tem igramo aktivno vlogo. S temi energijami pa smo lahko uglašeni le, če poslušamo sebe in svoja najgloblja hotenja, zato nikdar ne dovolimo drugim osebam, da določajo za nas ideale po svojih merilih! Ta pristop je bistveno drugačen, kot je bilo to v preteklosti, ko so termin »uglašenost s kozmosom« nedvomno enačili s popolno predanostjo Bogu in Božji volji. Ob današnjem razumevanju sveta tovrstno stališče ni več ustrezno, saj je edino pravilno le stališče, da ima usoda nad nami le omejeno moč. Privede nas v določene situacije oziroma v »usojene« okoliščine, svobodna izbira pa se kaže v tem, kako bomo v njih ravnali. Če se prepustimo »Božji volji«, pomeni, da se popolnoma prepustimo toku usode, s tem pa do neke mere zanikamo naše naravne danosti in moč izbire. Pravilna izbira pa ni odvisna le od intuicije, temveč tudi od nivoja naše vednosti in znanja. Gre preprosto za to, da se v današnji stopnji tehničnega razvoja in družbeni ureditvi srečujemo z bolj zapletenimi situacijami, kot se je človek preteklosti. Če se npr. ukvarjamo z borznimi posli, imamo zanesljivo več možnosti za uspeh, če sledimo tokovom, ki vplivajo na vrednost posameznih delnic, kot pa če vlagamo svoj denar le po intuiciji. Toda vrnimo se na relacijo temperament-karakter. V odnosu na svoj temperament in karakter priložnost, v kateri se v nekem trenutku znajdemo, izkoristimo ali pa tudi ne, neko na nas usmerjeno žaljivko preslišimo ali pa se nanjo tako ali drugače odzovemo,vodimo ali smo vodeni itd. To pomeni, da lahko s spremembo karakterja bistveno spremenimo svojo usodo. Zelo dober primer so npr. spremembe, do katerih pride, če nekdo, ki je po bazičnem karakterju plašen, strahove, ki ga mučijo, premaga in obvlada. Strahovi, prav tako kot npr. jeza, sovraštvo in skrbi, preprečujejo naravno stanje dobrega počutja in duhovni razvoj, saj v telesu ustvarjajo napetosti, ovirajo logično razmišljanje, kot tudi povezavo z osnovnim hotenjem duše. Če se človek nekaterih situacij boji, se jih seveda vztrajno izogiba, pa čeprav so te situacije pogosto nosilke takšnih in drugačnih priložnosti, pa najsi gre za poslovni uspeh ali morda za navezavo pristnejših medsebojnih odnosov. Ko se človek nauči tovrstne strahove obvladati in jih pregnati iz svojega življenja, kar naenkrat različnih priložnosti ne bo le opazoval, ampak bo v njih prevzel aktivno vlogo, jih začel izkoriščati, s tem pa si v osnovi spremenil usodo. Za uspeh je pomembno predvsem to, da znamo prepoznati in preseči miselne in čustvene vzorce, zaradi katerih smo neuspešni, nesrečni, ali v oblasti različnih strahov, ti pa so v tesni povezavi s pravilnim delovanjem čaker. Čistost misli in čustev je torej tako pomembna zato, ker preko njih nadzorujemo vse telesne funkcije. KAJ JE TO ČISTOST MISLI IN ČUSTEV tOLIKO NASPROTUJOČIH SI RAZLAG SEM ABSORBIRALA.....A MI PROSIM RAZLOŽIŠ KAJ SO ZATE ČISTE MISLI IN ČUSTVA Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kaj pa, če nas knjige samo zavajajo-.......???? In so samo približki približkov.... Kaj pa teorija, ki pravi o tem, da najboljše rešitve pridejo takrat ko si v stanju odklopa ? Verjetno Nosorog bolj poznaš, primere ko so do različnih odkritij, prišli med meditacijo, spanjem, alfa stanju???? Kaj pa sposobnost direktnega prenosa misli, znanj, materije Aborigini,naprimer?Divjaki, kakor jih ti imenuješ? O takšnih stvareh (intuitivno dojemanje) smo govorili v nekaterih drugih temah. Primer knjige sem podal v želji, da "pokažem", kako je od stopnje zavesti odvisno, kako si dana dejstva razlagamo.Mimogrede - pogosta značilnost "intuitivnih doživetij" pa je itak tudi to, da jih je težko razumsko opisati. In moj gornji post je bil poskus razumskega opisa vzročne sfere. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Ja, sej te zastopim, .....sam malo nerodno formuliram misli v stavke .... thanx ....razširjaš mi obzorja ali bolje rečeno s teboj je to vse tak ajnfoh..... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>KAJ JE TO ČISTOST MISLI IN ČUSTEV tOLIKO NASPROTUJOČIH SI RAZLAG SEM ABSORBIRALA.....A MI PROSIM RAZLOŽIŠ KAJ SO ZATE ČISTE MISLI IN ČUSTVA Tudi na tole vprašanje ti bom postregel z insertom iz moje knjige Holistična radiestezija I. Odgovor sicer ni povsem neposreden, a z malo dobre volje boš iz spodnjega teksta zlahka izluščila bistvo. V skladu z našo miselno-čustveno naravnanostjo lahko možganski valovi zdravijo ali pa delujejo razdiralno na naša energijska in fizično telo, s tem pa posredno tudi na našo okolico. Energijsko kvaliteto našega avričnega ovoja, izboljšuje možgansko valovanje, ki je značilno za stanje sna, sproščenosti in občutka ljubezni do vsega okoli nas. Lahko torej rečemo, da človek zdravi sebe in svojo okolico, kadar izžareva ljubezen. V tem stanju smo odprti do energij kozmosa, narave in ljudi, to pa nam prinaša zdravje na vseh nivojih in duhovno stabilnost. Bolj ko ljubimo in cenimo druge, več energije nam doteka. Kako dolgo in intenzivno pa bomo takšno energijo dajali, sprejemali in vzdrževali, pa je odvisno od naše notranje čistosti. Ohranjamo jo, če živimo v skladu z božjimi zapovedmi, ne glede na to, kakšen je naš odnos do religije. VI./2. OHRANJANJE NOTRANJEGA MIRU Dejanja in čustva, pred katerimi svarijo božje zapovedi (ubijanje, kraja, laž, varanje, obrekovanje, …) v nas in okoli nas sprožajo čustva in energije, ki porušijo naš notranji mir. Nanj slabo vplivata tudi želja po prevladi in kraja energije, pa najsi bo zavedna ali nezavedna. Dejstvo namreč je, da gre energija tja, kamor usmerimo pozornost. Najpogostejša oblika kraje energije je, da nekdo na nasilen način vzbudi pozornost ali pa to počne tako, da nam razkrije svoje šibke plati in računa na naše sočutje. Velikokrat pa se to dogaja tudi v partnerskih zvezah, ko si skušamo partnerja, potem, ko začutimo, da je začela njegova ljubezen do nas ugašati, lastiti in mu kratiti osebno svobodo. Ugašanje ljubezni nas dela šibke zato, ker smo bili nanjo orientirani tako intenzivno, da smo zanemarili druge vire, in tako začnemo brezupno iskati načine, kako bi ohranili dotok partnerjeve energije. Veliko energije nam lahko odvzame tudi to, da se prilagajamo nekomu le zato, da nas ne bo kritiziral. Energijska atmosfera, ki vpliva na naše počutje in vedenje, je torej zelo odvisna tudi od ljudi, s katerimi delamo, se družimo, preživljamo prosti čas itd., zato je prav, da omenimo tudi nevarnost komunikacije s skupinami energijsko problematičnih ljudi. Ko smo v neki skupini ljudi, je energijska atmosfera skupine polna misli, želja, strahov, upov in drugih čustveno-mentalnih energijskih tvorb, ki jih širijo posamezniki iz te skupine. Sorodne čustveno-miselne tvorbe se združujejo in postajajo energijsko zelo močne, tako da vsilijo svojo vibracijo tudi tistim, ki so v osnovi čutili in mislili drugače. Na ta način lažje razumemo »nalezljivost« strahu, ki preide v paniko, in različne oblike množične histerije, kakršna je bila nekaj običajnega v Hitlerjevi Nemčiji. Bodimo torej vedno pozorni na to, da je naš odnos do soljudi na fizični in energijski ravni takšen, kakršnega bi želeli do nas tudi od drugih, izogibajmo pa se stikov s skupinami, katerih vibracije nam niso po godu. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Hvala Mam še vprašanja sam si bil danes že tako prijazen, da je kr greh, da te še nadlegujem...... Katere božje zapovedi pa naj poslušam..... če vzamem moža islama- bom prestopila v njihove božje zapovedi in bom složno z več njegovimi ženami živela v miru.... - če vzamem kristjana,bom jedla svinjsko pečenko in prekajeno meso -če vzamem hindujca bom vegetirala na rižu ....in vsak po svoje mi bojo obljubljali raj..... Idima rajši na en dolgi pir....to je res zgodba o štikl polžu in jari kači..... lalali Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>- če vzamem kristjana,bom jedla svinjsko pečenko in prekajeno meso lalaliNisem vedu, da krščanstvo ZAPOVEDUE jesti svinjsko pečenko in prekajeno meso. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Moja predstava o tem, kaj se dogaja z dušo med dvema inkarnacijama pa je takšnale (odlomek iz moje knjige Holistična radiestezija I.) Pa prjej? Pred prvo človekovo inkarnacijo. Odkje torj človek, če se njegova zavest ni razvijala preko vseh stopenj od mineralnih, preko rastlinskih in živalskih skozi skozi vso zgodovino materialnega stvarstva? (torej je tudi vsak človek, ki izvira iz te zemlje,kot zavest oziroma duša star toliko, kot je ta zemlja). Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 [ Izraz karma nekateri radi imenujejo kar pot, mi pa jo bomo raje imenovali usoda. Gre za vpliv prejšnjih inkarnacij na naše življenje tu in sedaj. V osnovi jo lahko razdelimo na tri dele, ki pa se med seboj prepletajo: ]Za nekatere pa je karma samo drugo ime za človekove grehe oziroma slabosti. In življenje pot, preko katere te slabosti presežejo in se osvobodijo. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Za nekatere pa je karma samo drugo ime za človekove grehe oziroma slabosti. In življenje pot, preko katere te slabosti presežejo in se osvobodijo.Človekovo življenje oziroma usoda pa je seveda odvisna od njegove narave. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 4. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 4. januar 2005 ... vse tole sicer dobro masira možganske celice (pa še to sam bogvedkolk % teh)... kej več pa najbrž ne... no tud to je neki, keneda Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nisem vedu, da krščanstvo ZAPOVEDUE jesti svinjsko pečenko in prekajeno meso. Nič hudega, če nisi vedu, pa si zdaj Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Človekovo življenje oziroma usoda pa je seveda odvisna od njegove narave. Ma ne me basat....Kaj že piše v tvojih svetih knjigah: "...in otroci bodo plačevali za grehe staršev....." Ti pa meni o naravi........daj se strezni...pa realno poglej na življenje..... "....nihče ne bo prerok v svojem kraju....in kdor bo sledil meni, ga bodo vsi zapustili....." Ma Emanuel, lepo je, da bereš in lepo, da nam prebrano tudi napišeš....sam ne me futrat, da je to edina in prava ...... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa prjej? Pred prvo človekovo inkarnacijo. Odkje torj človek, če se njegova zavest ni razvijala preko vseh stopenj od mineralnih, preko rastlinskih in živalskih skozi skozi vso zgodovino materialnega stvarstva? (torej je tudi vsak človek, ki izvira iz te zemlje,kot zavest oziroma duša star toliko, kot je ta zemlja). Pojdi v knjižnico in si izposodi knjigo "Davno pred Kolumbom". Ne spomnim se avtorja, a dokazuje, da so v obdobju jamskega človeka že živeli tudi "pokončni" ljudje. (Isto temo sicer obravnava tudi roman "Pleme jamskega medveda). Tudi sicer obstaja veliko dokazov, ki orenk majejo Darwinovo evolucijsko teorijo (npr. Cremo-Thompson: Prikrita zgodovina človeške rase - v bistvu gre za skrajšano verzijo knjige z naslovom "Prepovedana arheologija", ki jo najdeš le v angleščini). Niti slučajno nimam odgovorov na vsa vprašanja, a prepričan sem, da evolucija človeške duše ni potekala od mineralov, preko plazilcev ... do sem. To potrjuje dejstvo, da morfogenetska polja posameznih vrst med seboj ne interferirajo. Ni nujno, da je vsak človek star toliko, kot zemlja. Naša osnova je neunmrljva (zavest), zavest pa je tudi osnova stvarstva. Kako je prišlo do tega, da sem inkarniran tu in sedaj, pa ne upam niti ugibati. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa prjej? Pred prvo človekovo inkarnacijo. Odkje torj človek, če se njegova zavest ni razvijala preko vseh stopenj od mineralnih, preko rastlinskih in živalskih skozi skozi vso zgodovino materialnega stvarstva? (torej je tudi vsak človek, ki izvira iz te zemlje,kot zavest oziroma duša star toliko, kot je ta zemlja).Ojoj, ojoj! :xx!: (Še eden. Ene smo se komaj losal...) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 kaj pa če je bila zemlja ustvarjena namensko, da bi se tudi na njej inkarnirali in se učili iz izkušenj na materialni ravni. naj bi bila Zemlja en najtezjih planetov za duše, ki se na njej inkarnirajo ravno zaradi tega ker je tako zahtevna, torej zivi tukaj precej pogumen folk. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Pojdi v knjizˇnico in si izposodi knjigo "Davno pred Kolumbom". Ne spomnim se avtorja, a dokazuje, da so v obdobju jamskega cˇloveka zˇe zˇiveli tudi "pokoncˇni" ljudje. (Isto temo sicer obravnava tudi roman "Pleme jamskega medveda). Tudi sicer obstaja veliko dokazov, ki orenk majejo Darwinovo evolucijsko teorijo (npr. Cremo-Thompson: Prikrita zgodovina cˇlovesˇke rase - v bistvu gre za skrajsˇano verzijo knjige z naslovom "Prepovedana arheologija", ki jo najdesˇ le v anglesˇcˇini). Niti slucˇajno nimam odgovorov na vsa vprasˇanja, a prepricˇan sem, da evolucija cˇlovesˇke dusˇe ni potekala od mineralov, preko plazilcev ... do sem. To potrjuje dejstvo, da morfogenetska polja posameznih vrst med seboj ne interferirajo. Ni nujno, da je vsak cˇlovek star toliko, kot zemlja. Nasˇa osnova je neunmrljva (zavest), zavest pa je tudi osnova stvarstva. Kako je prisˇlo do tega, da sem inkarniran tu in sedaj, pa ne upam niti ugibati. ja zato, da se mi lahko s tabo pogovarjamo! haloooo? mislim: jst ne vem, kaj bi brez tebe na dolocenih podrocjih...no, bi ze kdo drug prisel, pa kaj povedal, ampak je bolj fajn da si ti, ker tebe vsaj obcasno kapiram Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 Se strinjam z nosorogom. Predvsem pa imam bistveno raje tiste, ki rečejo "mislim da..." kot pa tiste, ki rečejo "...motiš se, to je tako..." :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>kaj pa če je bila zemlja ustvarjena namensko, da bi se tudi na njej inkarnirali in se učili iz izkušenj na materialni ravni. naj bi bila Zemlja en najtezjih planetov za duše, ki se na njej inkarnirajo ravno zaradi tega ker je tako zahtevna, torej zivi tukaj precej pogumen folk. Tam nekje zadaj (včerajšnji post) odgovarjam Tinki. V odgovoru predpostavljam, da je obstajala pred velikim pokom neka zavest, kot temelj stvarstva, ki si je vse skupaj zamislila. Lahko ji rečemo tudi Bog. Ne le da si je namensko zamislila Zamljo - namensko si je zamislila materijo nasploh. In to zato, da bi bilo njej sami lažje. Primerjava: veliko lažje ti je, če si kakšne ideje zapišeš, jih izvedeš, pogledaš, kakop funkcionirajo, opaziš pomankljivosti, jih odpraviš itd., kot pa če bi vse to delal v glavi. Lahko torej rečemo, da ima materija več funkcij:- shranjevanje znanja- izvajanje ponavljajočih operacij (npr. evolucijski cikli v naravi, ki imajo kvaliteto evolucije)- izmenjava informacij (najin pogovor zdele - je tud del evolucije, saj se skozi pogovor oba kaj naučiva, začneva razmišljati drugače, kvalitetneje in s tem prispevava k evoluciji vesolja) Jebemo sunce - je res faca tale kozmična zavest, al krkoli že je Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>kaj pa če je bila zemlja ustvarjena namensko, da bi se tudi na njej inkarnirali in se učili iz izkušenj na materialni ravni. naj bi bila Zemlja en najtezjih planetov za duše, ki se na njej inkarnirajo ravno zaradi tega ker je tako zahtevna,Če si malo drznem skombinirati par tule izrečenih stvari, majčkeno lastnega razmisleka in znano provokativno tezo Ivana Mohoriča, potem bi rekle naslednje: Mislim, da Zemlja ni bila ustvarjena za to, kar sicer čisto lušno pravi Aira, ampak je bilo obratno. Zemlja se je pač odcepila od Sonca, kadar se je, in neka čudna civilizacija jo je samo našla kot primerno za neke namene. Tako kot mi stalno nekaj iščemo, kje bi še bilo kakšno življenje... Nakar je bila uporabljena kot neke vrste kaznilnica in so te (mi temu rečemo) duše poslane sem na čiščenje. Krščanska vera ima namreč pekel, vice in nebesa. Vice oziroma purgatorij je v sloveščini mogoče imenovati "očiščevališče". Ob omenjanju karme pa tako in tako stalno govorimo o tem, da se "duša skozi posamezna življenja in naloge, ki jih ob tem sprejema, čisti". Strašansko izzivajoča vzporednica, ni kaj, Če k temu dodamo spoznanja Michaela Newtona ("Potovanje duš" itd.), je vse skupaj že bolj plastično, predvsem pa zveni bolj verodostojno. Fora potemtakem ni v tem, zakaj se nam to in to dogaja - v tem krivde ni. "Krivda" (če si že sposodim za neustrezni termin, produkt krščanske cerkve - in obenem seveda strašljivo močan instrument za obvladovanje množic!) je kvečjemu v tem, kaj je bilo PREJ, kot je rekel Emanuel, če se ne motim - zakaj smo bili sploh poslani semkaj. Zakaj pa so nas ti nad-umi za to "čiščenje" ustvarili v naši obliki in ne kot kakšne amebe, baziliske ali morske kumare, je pa tudi mogoče malo razmišljati. So že vedeli, zakaj tako, saj so pametnejši od nas. In budisti pravijo, da duša pride v telo devetinštirideseti dan. Dva človeka torej - v skladu s principom ohranjenja vrste, primerno vgrajenim v genom - ustvarita nov nosilec za en kaznovani primerek, ki je na vrsti. Malo cinično, anede? Predvsem pa "nevredno" nas ljudi, ki smo kao nekaj več. :xx!: Ts, ts! (To je samo malo razmišljanja in poskus povezovanja. Morda je mimo, morda pa je na tem kaj več. Meni se zdi zanimivo, saj se na ta način kar nekaj stvari poklopi. Nisem pa dovolj pameten - pa tudi večina nas ne -, da bi lahko trdil ali sodil, da je res tako. Gnila jajca in paradižnike sprejemam od delovnih dnevih. Kadar me pač srečate kje.) Vse dobro! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tam nekje zadaj (včerajšnji post) odgovarjam Tinki. V odgovoru predpostavljam, da je obstajala pred velikim pokom neka zavest, kot temelj stvarstva, ki si je vse skupaj zamislila. Lahko ji rečemo tudi Bog. Ne le da si je namensko zamislila Zamljo - namensko si je zamislila materijo nasploh. In to zato, da bi bilo njej sami lažje. Primerjava: veliko lažje ti je, če si kakšne ideje zapišeš, jih izvedeš, pogledaš, kakop funkcionirajo, opaziš pomankljivosti, jih odpraviš itd., kot pa če bi vse to delal v glavi. vse je to igra, verjetno...temelj je pa ljubezen iz katere se vse rodi. torej je bog, kot praviš, ustvaril materijo iz čiste ljubezni do svojih otrok, dušic da bi se igrale, ustvarjale tudi same in se ljubile. ker pa smo se malo izpridili od vsega dobrega in postali razvajeni, cesar bog ni pričakoval, je igra ratala resnejša...in moramo v njej sami odpravljati svoje napake in se ocistiti grehov. a ni to čisto svetopisemsko tudi, malo modernizirano...očiščeno omejujočih pogledov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nakar je bila uporabljena kot neke vrste kaznilnica in so te (mi temu rečemo) duše poslane sem na čiščenje. Krščanska vera ima namreč pekel, vice in nebesa. Vice oziroma purgatorij je v sloveščini mogoče imenovati "očiščevališče". Ob omenjanju karme pa tako in tako stalno govorimo o tem, da se "duša skozi posamezna življenja in naloge, ki jih ob tem sprejema, čisti". Strašansko izzivajoča vzporednica, ni kaj, Če k temu dodamo spoznanja Michaela Newtona ("Potovanje duš" itd.), je vse skupaj že bolj plastično, predvsem pa zveni bolj verodostojno. Zakaj pa so nas ti nad-umi za to "čiščenje" ustvarili v naši obliki in ne kot kakšne amebe, baziliske ali morske kumare, je pa tudi mogoče malo razmišljati. So že vedeli, zakaj tako, saj so pametnejši od nas. In budisti pravijo, da duša pride v telo devetinštirideseti dan. Dva človeka torej - v skladu s principom ohranjenja vrste, primerno vgrajenim v genom - ustvarita nov nosilec za en kaznovani primerek, ki je na vrsti. Malo cinično, anede? Predvsem pa "nevredno" nas ljudi, ki smo kao nekaj več. :xx!: Ts, ts! (To je samo malo razmišljanja in poskus povezovanja. Morda je mimo, morda pa je na tem kaj več. Meni se zdi zanimivo, saj se na ta način kar nekaj stvari poklopi. Nisem pa dovolj pameten - pa tudi večina nas ne -, da bi lahko trdil ali sodil, da je res tako. Gnila jajca in paradižnike sprejemam od delovnih dnevih. Kadar me pač srečate kje.) Vse dobro! NLP ji naj bi se pojavljali ze od nekdaj. mi pa smo jih imeli za bogove...mogoče pa nas nad-umi prihajajo malček pokontrolirat. čeprav ne verjamem da so vesoljčki boss-i, mogoče so unicili lasten planet, imajo pa super razvito tehnologijo in iščejo nov dom. zakaj bi drugače pri nas nabirali primerke kamnov, zelenja in po kakšnega človeka tudi, kot pričujejo številni.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 kaj pa che...... 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> kaj pa che...... 666 zlomkou....tralala xscratchx misliš chesplja? ti, ti lump. o tem pa jaz ne debatiram. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vesolje naj bi nastalo z velikim pokom, v katzerem sta nastali snov in energija. Iz cˇesa? Pri poskusih pojasnjevanja tega, se pojavlja kup novih vprasˇanj!!! Najprej je torej moral obstajati prazen prostor, v katerem NI bilo energije in materije. Torej je morala obstajati neka zavest, gonilo, ki je veliki pok povzrocˇila (upam, da se strinjava, da lahko zavest sprozˇi neko dogajanje). Vtis je, da potekajo procesi v vesolju logicˇno (nacˇrtno?). Zˇivljenje vesolja je predvidljivo in lahko recˇeva, da ima zavest, ki je pok povzrocˇila, kvaliteto znanja. Razvoj vesolja je torej na nek nacˇin nacˇrtovan in ima potemtakem zagotovo nek cilj. Kaksˇen??? Ampak pustiva to. Zanima naju predvsem, kako je nastala prvotna zavest. Sedaj morava nujno v sfere nedokazljivega. Zavest verjetno ni nastala, ampak je preprosto temelj stvarstva. Kajti - kar je ustvarjeno, je minljivo, ima faze rojstvo, zˇivljenje, smrt. Velja za vse materialno - ne pa tudi za zavest. Se pravi, da je podvrzˇena drugim zakonitostim, ki jih preprosto ne dojemamo. Vse ostalo naprej, ne glede na to, ali si stvarstvo razlagasˇ na osnovi zacˇetnega ognja (sˇirjenje), ki mu je sledilo krcˇenje (voda) in zgosˇcˇevanje (zemlja), preko komunikacijskega elementa (zrak) je drugotnega pomena ... Torej - ta zavest je nekaj, cˇesar na danasˇnji stopnji dojemanja ne moremo razumeti. Na enem drugem forumu sem dal pred kratkim primer razumevanja knjige:- ko knjigo gleda zˇival, je to zanjo le kup (morda) razlicˇnih barv - divjak bo v knjigi razpoznal kup znakov, a ne bo si predstavljal, da lahko kaj pomenijo- izobrazˇen cˇlovek bo knjigo lahko prebral in dojel njen smiselHm, kaj pa pravi na to religija? - V zacˇetku je bila beseda. Blizu, a ne? lalala lepo si to napisal. me je spomnilo na neko opazovanje potovanja informacij...ko reces z besedo, je informacija npr. hitra a nematerialna. ko napises, jo upocasnis (=zmaterializiras). itd, vmes je se dosti drugih nivojev.sem se vcasih sprasevala, ce je komunikacija sama namen nasega bivanja...izmenjava informacij... (ker jih je ogromno, pa ne zgleda, da si kaj dosti pomagamo z njimi).cas bo pokazal (sicer ne meni;) hvala ti, lalala bitje, za tvoje vedno zanimive in inspirativne misli. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.