Skoči na vsebino

TRETJE TISOČLETJE

Mateja

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>"Dvigni kamen in našel me boš. Razkoli palico in tam bom". 

Pisal si o bivajočem bogu zunaj človeka,, o osvoboditvi vezi Božje vsemogočnosti ...

V tem tvojem kontekstu vidim samostojnost, o kateri govoriš, kot iluzijo ločenosti. In iz tvojega teksta je jasno, kam meriš in kako razmišljaš. Zato se za besede ne bomo lovili ...

Ne ljubi se mi brati postov nazaj. A če si kje napisal tudi stavka, ki ju navajaš v zadnjem postu, se tvoji navedki pač izključujejo.

Pa poglejmo še mal naprej.

"Bog seveda lahko s Svojo vsemogočnostjo naredi ali ustvari iz sebe duha s popolno modrostjo in močjo, in to v enem trenutku nešteto takih duhov - toda nobeden od takšnih duhov ni samostojen; njihovo hotenje in ravnanje namreč nista nič drugega kot samo Božje, ki mora nenehno pritekati vanje, da obstajajo, se gibljejo in ravnajo po Božji volji. Sami po sebi sploh niso nič, ampak so le trenutne Božje misli in zamisli.

Da bi sčasoma postali samostojni, morajo prehoditi pot materije ali determinirane in tako strjene Božje volje, na način, kot ga imate pred očmi na tej zemlji. In šele ko to opravijo, postanejo iz seme samostojni, svobodno misleči in prostovoljno delujoči Božji otroci, ki sicer tudi vedno izpolnjujejo Božjo voljo, toda ne ker bi jim jo vsilila Božja vsemogočnost, temveč jo spoznajo kot nadvse modro in se sami odločijo, da bodo ravnali po njej; šele potem so zaslužni za življenje in šele to jim daje najvišjo življensko blaženost in srečo."

Se ti po tej razlagi vse skupaj še vedno zdi izključejoče?

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 674
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Sorči Emanuel, sam midva kreativno preprosto ne moreva debatirati - vsaj dokler s tvoje strani v komunikaciji prevladuje navajanje Lorberjevih citatov. Ni se mi ga ljubilo brati niti v Auri prav tako pa me ne zanima niti po delčkih, ki jih navajaš ti. Zakaj je temu tako, sem enkrat že povedal - svet se na vseh ravneh razvija in s tem se razvijaja tudi filozofija o razumevanju sveta. Korektnorazumevanje je mogoče le z združitvijo znanosti, filozofije in nekaterih partov religije in tega Lorberjevi teksti preprosto ne vsebujejo (govoril sem že o tem, da jih ni nihče osvežil s funkcijo up date) . x^x

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

<{POST_SNAPBACK}>Emanuel... sam tvoj zadnji odgovor tule sem prebrala...

Kdo si ti, da bi sodil?

Sončna

Pa saj nikogar ne sodim oziroma obsojam. Sploh pa ne tvoje prijazne in skorajda preveč skromne prijateljice. Nobeno ustvarjeno bitje nima pravice obsojati drugo ustvarjeno bitje. Ampak samo njih hudobna in slaba dela. In tisti, ki obsojajo druge, velikokrat postanejo slabši od onih, ki jih obsojajo.

Sem samo nakazu, da bi se po vsem, kar sem napisu, lahko malo globje gledalo na krščanski duhovni nauk, ne pa da se mi ves čas izmetava dela raznih cerkvenih istitucij. Če te pa res zanima, kdo sem, mi pa piš na OS. x:)x

Sicer se mej pa lepo, in ne vzem vse tako obtožujoče.

<{POST_SNAPBACK}> Korektnorazumevanje je mogoče le z združitvijo znanosti, filozofije in nekaterih partov religije in tega Lorberjevi teksti preprosto ne vsebujejo x^x

In kako moreš trdit, česa Lorberjevi teksti ne vsebujejo, Če pa nisi bral. Se men zdi ravno obratno. Znanost in duhovnost nikjer nista tako povezana, kot pri Lorberju, vsaj men se tko zdi.

<{POST_SNAPBACK}>In kako moreš trdit, česa Lorberjevi teksti ne vsebujejo, Če pa nisi bral. Se men zdi ravno obratno. Znanost in duhovnost nikjer nista tako povezana, kot pri Lorberju, vsaj men se tko zdi.

Samo citat iz predgovora

""Nova razodetja"Jakoba Lorberja odgovarjajo na vsa vprašanja. Lorberjeva duhovna podoba sveta temelji na čistem Kristusovem nauku in postavlja mikrokozmos, človeka - seveda najtesneje povezanega z makrokozmičnim vesoljem - v središče božjega stvariteljskega načrta. Utira nov dostop do univerzalnega razumevanja poduhovljenega, kozmičnega krščanstva, ki povezuje vero in znanost ter zmore premostiti prepad med duhom in materijo, med vero in znanjem."

Emanuel, tvoji posti so tako težki in tako obtožujoči. S tako težo je težko živeti.

Sploh pa...življenje je enostavno in rešitve se enostavno zgodijo. "Resnica" ni strah in bolečina, ni teža. Je lahkotnost, ki se prikrade sama, brez težkih besed.

Vsakomur nasprotuješ. In če nas je toliko, ki tvojega načina podajanja "resnice" ne sprejemamo, bi mogoče bilo na mestu, da se vsaj vprašaš, ali  se morebiti ti  motiš. Dopusti možnost, da ima tudi tvoje prepričanje vrzeli...  xrolleyesx

Ma nič niso težki in obtožujoči. Samo ti jih tako razumeš. Je v Jezusovi mladosti lepo podano "kdor Me nosi v postavi, sem mu težek kot cel svet, kdor pa Me nosi v ljubezni, sem Mu lahek kot perešček". Sploh pa ne nasprotujem vsakomur. Kar podam, je namenjeno povezovanju (ali sestavljanju mozaika v širšem okviru). Če napišem kakšen citata, ga moram tudi zagovarjat. Kdo torej komu nasprotuje. Poskusi raje vse skupaj povezat.

<{POST_SNAPBACK}>Taisti Bog mora biti ob tem, da je sesul štiri civilizacije in da je čisto na tem tudi peta, pravi cinik ali pa nesposobnež. Ej, ustvaril je ljudi, ki so mu ušli izpod kontrole, ali kaj?! Ali je to potem sploh Bog?

Je zadnjič v Auri Viktor Gerkman v članku Iluminatska strategija napisu, da je eno od načel Iluminatov (temnih lobijev moči) načelo, da če ljudem ne moreš vzeti vsega, jim vzemi vsaj vero. Ko jim vzameš vero v vse višje, je z ljudmi lahko manipulirati. In otrokom takoj, ko stopijo v šolo, začnejo sistematično ubijati vero v vse čudežno in magično. Ter učiti, da je religija nekaj zastarelega in nazadnjaškega. Takšno razmišljanje pa je tudi meni zelo blizu. In tudi tvoje dojemanje razumem v tej luči.

<{POST_SNAPBACK}>bi samo nekaj rekla tule o emanuelu, (saj ne, da rabi, da ga kdo brani xrolleyesx ), ampak...

tip ima pac tak nacin govora. me rahlo spominja na sizifa glede tega.

je ze povedal, da daje samo svoje mnenje.

ne vem, jaz sem mu svoje dala, pa se nismo nic kregali in tudi mi ni sel do nezavesti kontra, je pac vprasal. to je v stilu debatnih tekmovanj. zelo hard pac.

samo mnenja in dejstva.

ful sprasuje, ful grunta, ne vem, mogoce sem naivna, ampak se mi ne zdi, da je kaj manj

zvedav kot dosti ljudi tu. je samo bistveno manj vljuden in zelo pokroviteljski.

no, sicer pa gre tudi meni izjemno na zivce to zadnje.

O, hvala, Tinka. x:)x

Čeprav se mi ne zdi, da sem BISTVENO manj vljuden kot ostali tukaj. Pravzaprav sem bil kmalu, ko sem začel pisati, označen za sužnja in ne vem kaj še vse (je blo pa res vse opremljen s smeškozi, ampam me to prov mal briga). Kar se tiče tega pokroviteljski, ta občutek verjetno izhaja tudi iz tega, da so teksti, ki jih citiram, zelo avtoritativni.

<{POST_SNAPBACK}>Emanuel, da ti na hitro odgovorim, ker se mi mudi,... sem v tistem postu, ki sem ga brisala omenila tudi to koga mislim, vendar sem potem brisala, ker sem ubrala majčken drugačen ton pisanja in tisto avtomatično nisem bila jaz, pa me je Borism prehitel in iz celega posta izluščil samo delček, ki pa nima povezave s teboj. Koga mislim, nas vse - kdo pa sem jaz da bi bila nekaj posebnega... če pa ne drži moje razmišljanje,se bom pa itak prepričala na drugi strani, tako kot mi vsi...

hvala za tvoje mnenje...

Pozdravček, Ksenija

Ah no, mogoče pa si nekaj posebnega. Zakaj pa ravno ti ne bi bila? Je lepo, da človek nima napuha, ampak samozavest (resnično zavedanje samega sebe kot večnega bitja) pa moraš met. Si pa probaj vseen delat čim manj skrbi, in verjem, da je za vse lepo poskrbljen.

Hvala za odgovor in pozdravček tud teb.

<{POST_SNAPBACK}>... poleg tega ravno zdaj spravljam skupaj en tekst v povezavi s tsunamiji - raklo astrološki, predvsem pa usmerjen v pomen tistega trenutka za čas naprej (torej prav za 3. tisočletje).

Hm, nisem zasledu, da bi kakšen astrolog napovedal cunami. Glede na to, da je šlo za eno največjih katastrof v zadnjih 1000 letih, in kaj vse zmorejo napovedat astrologi, bi to pričakoval. A sem mogoče spregledu? :sori:

<{POST_SNAPBACK}>Samo citat iz predgovora

""Nova razodetja"Jakoba Lorberja odgovarjajo na vsa vprašanja. Lorberjeva duhovna podoba sveta temelji na čistem Kristusovem nauku in postavlja mikrokozmos, človeka - seveda najtesneje povezanega z makrokozmičnim vesoljem - v središče božjega stvariteljskega načrta. Utira nov dostop do univerzalnega razumevanja poduhovljenega, kozmičnega krščanstva, ki povezuje vero in znanost ter zmore premostiti prepad med duhom in materijo, med vero in znanjem."

Eden od razlogov, da med nama ni možna kreativna komunikacija je ta, da maš navado lovit folk za besede in ne upoštevaš celotnega posta, ampak greš komentirat sam en stavek ali insert vzet iz teksta.

Kakšni odgovori na vsa vprašanja? To so od oka 150 let stara jajca, oz dojemanje sveta pač enga tipčka, ki je tlaču zemljo pred cca 150 leti, KO JE BL SVET DRUGAČEN!!!!!!! . Ja fak, no! A se v 150 letih po njemu ni zgodilo prav nič, da jemlješ njegovo pisarijo "zdravo za gotovo"? Če je tako, zanikaš evolucijo. Fajn se mej, sam res nimam časa in volje, da bi se ukvarjal s tabo in z Lorberjem.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Končno je dopizdil še enemu... x:Dx

* * *

Glede astrologije pa samo tole (če že):

<Hm, nisem zasledu, da bi kakšen astrolog napovedal cunami. Glede na to, da je šlo za eno največjih katastrof v zadnjih 1000 letih, in kaj vse zmorejo napovedat astrologi, bi to pričakoval. A sem mogoče spregledu?>

Ničesar nisi spregledu, jaz pa tudi astrologije nisem omenjal v povezavi z NAPOVEDJO DOGODKA, temveč v povezavi z razlago pomena tistega trenutka, kar je nekaj razlike.

Kajti deklasirati astrologijo samo v napovedovanje je po eni strani isto, kot bi od buteljke vina uporabil samo buteljko in vino zlil stran, po drugi strani pa kaže na hudo pomanjkanje samozavesti oziroma pomanjkanje občutka varnosti, pa kdorkoli že to počne.

Dandanes postaja vedno večja fora RAZUMETI kot pa PREDVIDETI. Po mojem, seveda.

Lep pozdrav!

x:)x

<{POST_SNAPBACK}>Eden od razlogov, da med nama ni možna kreativna komunikacija je ta, da maš navado lovit folk za besede in ne upoštevaš celotnega posta, ampak greš komentirat sam en stavek ali insert vzet iz teksta.

Kakšni odgovori na vsa vprašanja? To so od oka 150 let stara jajca, oz dojemanje sveta pač enga tipčka, ki je tlaču zemljo pred cca 150 leti, KO JE BL SVET DRUGAČEN!!!!!!! . Ja fak, no! A se v 150 letih po njemu ni zgodilo prav nič, da jemlješ njegovo pisarijo "zdravo za gotovo"? Če je tako, zanikaš evolucijo.

lalala

x:Dx

tole je pa tudi res...

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

emanuel, stvar ni v nevljudnosti, me ne prizadane tole,

mi pa gre na jetra, ker seciras pa ker ne beres pozorno...kot npr. tamle bern govori, da bo nekaj napisal o dolgorocnih posledicah, ti pa odgovarjas, da nisi zasledil, da bi kdo kje pisal o napovedih tsunamija. pa kot sva midva zadnjic imela en intermezzo.

pa tole citiranje v neskoncnost...pinkponk gor in dol -

a se ti ne zdi, da bi bilo bolj bistveno podati svoje mnenje, ce ga imas?

kaksen smisel ima citiranje, ce ti ne poves svojega v zvezi s tem? to zadnje je kolicinsko in vsebinsko minimalno v primerjavi s tvojimi citati....

tema 'citati' je nekje drugje in tam si das mirno lahko duska, brez, da bi te kdo motil.

ce pa pises drugam, ni cudno, da ljudje pricakujejo TVOJE mnenje in postanejo rahlo zivcni,

ko pogosto in predvsem podajas TUJA mnenja.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Jaz bom napisala svoje mnenje na temo tretjega tisočletja, če koga slučajno zanima , pa tudi za to, da moje prepričanje ubesedim.

Zanimivi so ti vaši prepiri, vendar je včasih bolje se mal odmakniti, pa pustiti stvari, včasih smo si mentalno tako zelo deleč, kar pa tudi ni najpomembnejše, ker smo si lahko drugači zelo blizu. Prepričanja in ideje so morile, zaradi njih o bile revolucije, vse to je delo ločenosti, mi in vi, jaz in ti. Enost vse to poceli.

Seveda se nisem mogla upreti moraliziranju. Vendar razumem.

No končno, moje mnenje. Mislim, da je prišel čas, ko bo strah in odtujenost tako zelo prizadela posameznike, da bomo nekateri od njih zaradi pristiskov morali poiskati nek nov način in spremeniti naše predstave, naša življenja in naše doživljanje. In menim, da jih bo še veliko, ki bodo mašinerijo ugodja in nezadovoljstva z obstoječim, rinili naprej, predvsem zaradi občutka moči in zaradi pridobivanja denarja, vendar vse večje nezadovoljstvo in strah bosta zelo močno pritiskala na duše posmeznikov in zaradi te bolečine se bodo ljudej morali soočiti sami s seboj, vedno več jih bo, ki bodo razumeli, videli in dojeli, ter sprejeli. Mašinerija ima moč samo če je pod njo množica, ki ji verjame, jo časti in se boji. Vedno več posameznikov, ki bodo zrli vanjo, brez tančic iluzij z zavestjo o lastni božji naravi in s tem tudi o zavest o lastni moči, bo vedno bolj kastrirala to mašinerijo.

Potem se bo lomilo, in lomit se bo začela znotraj sebe, ker bodo posamezniki znotraj nje v očeh množice videli resnico, brez iluzij. Nekaj se jih bo odprlo, vendar bodo neki, ki ne bodo hoteli sprejeti resnice in se bodo borili do onemoglosti, pripravljeni bodo uničiti sebe in druge, da jim ja ne bi bilo treba videti.

Vendar je vsak dan več ljudi, ki vidijo in čutijo, vsak dan je več pozitivnih misli in vsak dan več miru, na drugi strani pa ravno strah pred resnico, soočanjem s sabo povzroča vedno večjo moč teme.

Vendar to je dobro, ker bo zlom močnejši, mogoče bo bolj bolel, vendar iz njega sledi razvoj.

Apokalipsa po moje ni nekaj tako zelo zunanjega. In tudi tema ni nekaj zunanjega, kot po moje tudi resnica ni nekaj zunanjega. Toda za kolektivne spremembe na bolje je vseeno potrebna množica, ki je pripravljena spremeniti tisti del sebe, ki povzroča strah in ločenost.

Malo filozofiram. Vendar dejansko pričakujem bistven prelom v prihodnosti. Mogoče pa je to samo odsev notranjega doživljanja.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Prepričanja in ideje so morile, zaradi njih o bile revolucije, vse to je delo ločenosti, mi in vi, jaz in ti. Enost vse to poceli.

Moram malo popraviti zgornjo trditev, niso morile ideje, ampak naše poistovetenje z njimi. Ko je ideja= jaz, potem kdor napada mojo idejo, napada mene. Od tu obramba in jeza.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

<{POST_SNAPBACK}>Prepričanja in ideje so morile, zaradi njih o bile revolucije, vse to je delo ločenosti, mi in vi, jaz in ti. Enost vse to poceli.

Moram malo popraviti zgornjo trditev, niso morile ideje, ampak naše poistovetenje z njimi. Ko je ideja= jaz, potem kdor napada mojo idejo, napada mene. Od tu obramba in jeza.

:palec:

In takšni, ki so pripravljeni moriti za ideje, pozabljajo, da imajo ideje in prepričanja, oz. istovetenje s temi kratek rok trajanja. x;)x

mihela, tudi čutim, da se dogaja to...in vedno najprej znotraj nas...in bolj kot se upiramo, večji je zunanji pritisk....brez ali pa z majhnim upiranjem spremembam, gredo pa stvari bistveno lažje in manj travmatično čez....kar dobro nam gre... :palec:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

:palec: dobrodošla Mihela

Dopuščam možnost, da imaš prav.....Sam bi morali bit svetniki, da bi nam uspelo obračunat s samim seboj in s svetom.....odpustiti, razumeti , sprejeti....in milostno čakati da Bog obrne, tak da bo prav....

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>:palec: dobrodošla Mihela

Dopuščam možnost, da imaš prav.....Sam bi morali bit svetniki, da bi nam uspelo  obračunat s samim seboj in s svetom.....odpustiti, razumeti , sprejeti....in milostno čakati da Bog obrne, tak da bo prav....

Sej to mneje ni točno časovno določeno, dano je v ta okvir, tako prostorski, kot časovni, toda razrešitev in prelom je del razvoja, in nikjer ne piše, da se to razreši v našem življenjskem obdobju.

Toda posameznikov je vedno več in družno s skupno željo po resnici, dejansko lahko naredijo (upam, da naredimo) velike premike.

Potrebno pa je upoštevati, da sem jaz idealist. Toda stojim za svojo mislijo, prvo znotraj, potem pa družno na enak način kot znotraj, hote ali nehote spreminjamo zunaj.

No ja, kar se pa svetnikov tiče, pa mislim, da si jih lahko zelo različno predstavljamo, po moje je svetnik tisti, ki deluje po svojem ritmu, maksimalno in sledi svoji poklicanosti,smislu, ob tem pa se mu počasi uspeva izvijati se iz kolesja lastnih iluzij in vzorcev. Nekaj takega. Ponavadi so svetniki odbiti ljudje, povsem drugačni, lahko delujejo na prvi pogled celo nemoralno. Težko jih je razumet. No ja, mene so vedno fascinirali, s svojo prisrčno norostjo.

Vse dobro,

Mihela

dnevni horoskop

<{POST_SNAPBACK}>mihela, tudi čutim, da se dogaja to...in vedno najprej znotraj nas...in bolj kot se upiramo, večji je zunanji pritisk....brez ali pa z majhnim upiranjem spremembam, gredo pa stvari bistveno lažje in manj travmatično čez....kar dobro nam gre... :palec:

:palec: torej niso to le moje blodnje. Se strinjam, da s tem, da sprejmemo lastno upiranje in mu ne dajemo prave moči, da se na tak način lažje spreminjamo.

Vse dobro,

Mihela

dnevni horoskop

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...