Skoči na vsebino

Mesto in podeŽelje

Pujsita

Recommended Posts

Preselila sem se iz Ljubljane v manjše mesto(20 min stran)in mislim, da ne bom šla nikoli več nazaj.

Sem pa zelo vesela, da sem lahko tista(do sedaj) najbolj nora leta preživela v Lj. x;)x Nepozabna doživetja x:Dx x:o)x :vragec:

Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 87
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Mislim, da bi imela stanovanje v Ljubljani, vikend pa na morju, na kaki vasi bogu za leđima, sam da je morje zravn...

Sam sm tud bl svetski človek in bi mi blo ful kul, če bi lohk nekaj časa(ali pa za skos) živela izven Slovenije..npr. kakšen Tokio x^x

DON'T PANIC

Surya Tokio :2src:

Te pridem obiskat definitivno! V filmu Lost in translation je kar zadosti Tokia posnetega.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

• 1 month later...

No zdaj je prav luštno na podeželju x8Dx :palec: . Prejšnji teden je ata obral vsa jabolka na vrtu, pa jih peljal stisniti in pripeljal domov jabolčni sok. Pa sta ga včeraj prekuhala, da ga bosta shranila v sodček, pa bomo imeli domač sokec x:px .

Ena izmed prednosti podeželja, pa še njih dveh, ki obvladata x8Dx :palec:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Js bi sla takoj na podezelje, ce bi mela $$$$ za eno lusno mejhno bajtico. Ampak bo treba mal pocakat, medtem pa sanjala.

Sicer zivim ze celo zivljenje v Lj. in mam pocas dost. Rada bi mal miru-na podezelju cas dejansko pocasneje tece ;)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

Sem povsem mestni clovek, tudi moji predniki so bili ze kar mescani.

Tezko bi se odlocila, da bi sla ziveti na podezelje.

Zato pa zivim v zelo lepi cetrti, brez hrupa in ogrooooooooomno zelenja. 300m od kraja kjer zivim, pa imamo dobesedno pravi gozd sredi Trsta :2src: x^x :2src: x^x

Za vikende pa grem rada v naravo, ki jo ljubim in je del mene. Obozujem gozd, se bolj pa morje. Veliko poletij smo imeli sezonski 'plac' v kampu v Istri ali pa se boljse najeli hisico za cez sezono x8Dx

Za ceztedensko zivljenje pa mi je le bolj prakticno mesto, imam dobro izhodisce za premike.Verjetno tudi zato, ker Trst ni pretirano veliko mesto in so pogoji za lajf tako rekoc optimalni. Nevarnih predelov ni, promet je znosen, mestne oblasti pa resnici na ljubo skrbijo za izboljsave, red in cistoco. Avtobusov je malo morje, pripeljejo te dobesedno pred vsaka vrata in so cisti in poleti klimatizirani.

Iz Ts si v eni uri v Lj, na prvem smucanju, v Istri.20 min do letalisca.

Ne bi pa sla zivet naprimer v Milano :xx!: :xx!: , tam hitijo in delajo guzvo celo brezposelni. :xx!:

Ruby, pismu, ampak v Italiji bi pa tudi v mestu potrpela  xsrcx  x:Xx  :palec:

x;)x x:o)x x:Dx :palec: Verjamem....

Jaz imam v bistvu to fajn...ker sem v Ljubljani pa potem na gorenjskem. Mi seveda bolj disi mir, pa fajn lokacija je; gozd zadaj, vrt, gore...lusno, ampak brez Ljubljane pa ne bi mogla. Mogoce fiksna ideja, ker sem pac ljubljancanka v osnovi x:o)x . Ampak center je 1A x;)x

Tako, da kar se tice mojih zelja, ko bom sama...bi imela stanvanje z visokimi stropovi v kaki vili v ali v blizini centra x;)x x:o)x

Kar se pa morja tice...je fino met, ampak nisem prevec navdusena nad tem...tudi ce ne bi no...

Pa da dodam...kjer smo na gorenjskem, ne bi mogla bit zivet vecno ze zato, ker smo "vikendasi" oziroma prisleki iz Ljubljane ze tako in tako osovrazeni. Pa tudi stajerci. Pa se smucisca so jim kupil xg:Dx xg:Dx x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

6 km iz strogega centra LJ, pa vseeno vas, kmetije okoli hiše in temu primerne vonjave.

Jaz pa sem se na enem takem mestu posteno nasankala in se kdo z mano x:px ,

ko sem sla lulat v eno grmovje, so me pestile grde misli;

znacilne vonjave :angry: :cry: :sick: , pa polkilske kobilice in polzi lazarji xrolleyesx .... :O: :sniky:

...pa me je nekdo od zgoraj lepo kaznoval na racun pompoznih izjav o ljubezni do narave in take zadeve xredx xredx xredx

...zgubila sem kljuce od avta...

No comment :V: :bomb: :sniky: :!!:

Pred 10 leti sem se iz mest apreselila v vas. Na začetku mi je bilo vse "kr neki", ker sem se mogla prilagoditi na nov način življenja, spoznati nove prijatelje (in tako rekoč pozabiti na stare, s katerimi smo si bili zelo bilzu). Nisem se niti spraševala o prednostih novega življenja. Zdaj ko sem starejša pa se bolj zavedam vse okolice okoli sebe, boj se zavedam vse lepote narave okoli sebe. In ko polsušam svoje "mestene" prijateljice sem vesela, da ima priložnost občudovati vse to okoli sebe. prej si nikoli nisem predstavljala kako je zaslišati jutranjo pesem ptičkov, kako je lep pogled na srno, ki se pase na bližnjem travniku, kako je lepo, ko se lahko sprehodiš po bližnjem gozdu brez avtomobilskega hrupa..... xvrtcx :detelca:

Ja. In ko sem že preveč okužena s čistim zrakom, brž pod avto, da dobim malo "pravega" zraka...

Saj veš...že zato, da se ne razvadim x;)x x:Dx

Mi pa jabolka pobirali včeraj. In orehe x^x Car zelo pomagal - sem mu kar dala nov vzedevek: POTIČNIK x;)x Tako je mlel in hrustal, da je bilo veselje x:)x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...