Tina 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Zanima me ali je možno kaj storiti glede vsebine postov v temah tule na forumu, saj se zadnje čase prerekanje nekaterih članov, seciranje postov, zmerjanje, ... razteza kar v nekaj temah.Prav tako v temah, ki npr. obravnavajo zdravje, prehrano opažam podobne poste, katerih vsebina je "povprečnemu" bralcu malce nerazumljiva v povezavi z dotično temo. Drugače pa seveda pohvale in čestitke uredništvu za prijeten in lepo zasnovane spletne strani s čudovito vsebino ter za veliko tolerantnost na forumu. Marsa, če tole ni primeren kraj in vsebina ... mirno pobriši prosim Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Dvomim, Tina, da je mozno prisiliti ljudi, da bodo pisali kot bo nam vsec... pri taksnem stevilu sodelujocih.Menim tako, da se ne da nic naredit. Zal. Brez da bi se okrnil filing in namen, energija, raznolikost LNF...Lahko zacnemo brisat, onemogocat, vendar bo s tem forum izgubil in ne pridobil, kot bi zid z javnimi mnenji (ki imajo pravico bit tam), vsak vecer nekdo brisal, prebarval, bdel nad obljavljalci... to je nemogoce, za hip bos stran pogledal, pa bo nekdo napisal "fuck"... Tu je precej podobno - ce se zakacis na to, je konec. Pustis, ne hodis gledat... Kar se tice, kaj osebno lahko naredimo... Sicer pa itak... Demokracija pa to... Veliko dodajo tudi povratni komentarji - ne obstaja absolutni prav in tako ne moremo dolocati, kaj je 'prav' in kaj 'narobe'.'Narobe' je zaliti ljudi, vendar kaj pa tocno je opredeljeno kot zalitev (nekaj, kar zali custva nekoga drugega, pa saj to je lahko prakticno vse potem, vedno nekoga nekaj moti in ga zali)?... (+ ce se lahko z ne vem cim obkladajo v parlamentu, ce castni konzul naredi to in ono in ce drzavnik izda zaupni dokument... - to so prav tako dejanja, vredna zgrazanja, celo odstavitve, skenslavanja... Pa se ne zgodi nic). ...Res je tudi to, da tole vprasanje pravzaprav res ni na mestu, Tina.Kajti ce bi jaz kot urednik 'vedela' oz. poznala kaksen recept oz. nacin, da se tole prepreci, najbrz tega ne bi bilo (oz. bi pac ta forum bil totalno drugacen, ce bi tole drugace zastavljali ze od zacetka).Folk sam je ta, ki sodeluje. Forum ni internetni casopis, ki ga nekdo ureja in placuje avtorje (ali jim pac krade).... Forum je mesto za napisat mnenje - vsakdo ga lahko poda.Ne morem odgovarjat za vsako 'pi***', ki bo kdo objavil, prav tako tudi ne za vsakega 'nesposobneza'...Prav tako ne za cele vsebine prepisane, ki od drugod izvem, da so jih nekateri prepisovali - pa vam povem, da sem na to se VELIKO BOLJ ALERGICNA kot na 'cefurje' (no, in nisem prav veliko javno karala nit teh, pa bi jih lahko ali celo morala).In ja - jaz sem 'cefurka' - IN? Jhjooj, a me bo konec zdaj al kaj, ce mi kdo to rece, njegov problem, ne moj...Menim, da lahko vsakdo pomaga s tem, da se na to ne odzove.A nekateri pa se odzovete in je takoj verizna reakcija. Torej - kaj se da kao naredit?Ocitno nic, ne? :xx!: Ja, v koncni fazi se da brisat temo potem...Vmes pa - kaj v postu pa brisati?Katere filtre uporabljati, ali bos potem lahko sploh napisal mnenje oz. ali bo tvoje pisanje in mnenje odvisno od moje dobre volje... da bo gor?To se mi upira, to ni LNF. Poleg tega bi mi zelo dobrodoslo bilo KONKRETNO, ne kar nekaj - "v enih temah so nekateri" - to je brez veze, kaj jaz vem, kaj tocno je ta mislil?? (za tocno to obstaja varianta - javi zlorabo - in potem se dobi konkretno na urednistvo, ce je kaj takega prislo, smo vedno to upostevali). ...Potem grem jaz lahko brisat 'cefurja', a oni pa je pravzaprav hotel, naj brisem "ritolizneza"...Aha, ta spet jamra, in zeli da naj se zbrise ime Stefan. Ona pa, naj se vrze sliko dol - njeno.In zdaj kar nekomu nekaj ne bo disalo in kaj pa zdaj? Sploh pa moram pisat napoved, v tri krasne!!!!! Mogoce lahko kar ukinemo Forum, SE POSEBEJ PA OS-e. :xx!: Kako in na katere nacine ze niso bili izkoriscani in v bistvu definitivno zlorabljani!! :xx!: :xx!: x!x Nekateri pa so tudi pokazali face svoje taprave - pa CE NISO NIKOGAR ZALILI, pa same lepe besede pisali! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Sory, hvala za cestitke Tina, jaz pa se samo jezim, a ko in ce se jezim, se ne znam istocasno smejckat zraven (torej tistele diplomacije, ki mi jo je 'naprej metal' nekje Nosorog, seveda nikakor nimam).Ja, tudi mene moti, ko vcasih sploh ne stekam, v kateri temi sem in vse, a spet je moj odgovor isti: tak pac je (forum) - spontan, cimmanj se vtikamo... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Veliko dodajo tudi povratni komentarji ... se strinjam, Marsa. Ce ne bi nihče komentiral takšnih postov, bi hitro ugasnil ta vroči ogenj... tako pa se pač grejo v neskončnost dokazovati, kdo ima prav in kdo nima prav, z vsemi 'okraski' zraven... kakor je utopično si zamišljat, da se boš v lajfu lahko kar v vatko dal in boš tako 'out' od vsega, kar te obkroža in ti ni všeč (no, saj tudi to je možno in nekateri to prakticirajo, samo ne verjamem, da to pomeni biti živ, prisoten)... tako je tudi LNF živ organizem in kot tak zelo podoben lajfu... pač vsak sam prevzame odgovornost zase in dela, kakor se njemu zdi najbolje... na voljo nam je izbira, skratka - kakor povsod. In to je Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Hvala, Mateja. Ja, preprosto ne samo, da ni mogoce, pac pa tudi NOCEMO - nadzorovati vsega (in se pretirano vtikati).Saj smo (odrasli) ljudje (*starostna meja je 14 let, treba je pa povedat, da marsikje v temah se 14-letniki tule na LNF obnasajo veliko bolj zrelo kot ze cisto oblikovani odrasli). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Ti se kr heci, poba Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Jaz se pa ne strinjam ....če mene nekdo direkt na gobec.......ga lohk nazaj, da se ubranim........če ne druzga, da bo vedel, da se lahko branim in da lahko tud on kakšno faše.......če ne.......pa jih potem lahko tako dobim po gobcu vedno, ko mu zapaše.... :xx!: Sicer pa.......meni se ne zdi, da je te fajte potrebno tolk resno jemati......razen redkih izjem dvomim, da jih tudi neposredni udeleženci jemljejo, jemljemo . So pa nekateri posti tipično širjenje verske in nacionalne nestrpnosti.....tudi ta forum pa je medij.......no, edino to, mogoče mal za razmislit Mah.......lnf (show) must go on..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Jaz bi Matejo nominiral za karakter leta. Jaz tudi. In ona to ve.Tu sem se se dodatno naucila gledati s srcem. Nagrad in pohval pa zaradi dolocenih okoliscin ne podeljujeva oz. ne izrekava vec.Nagrade (in seveda kazni..) si in si jih bo skozi lajf in pot vsakdo prisluzil sam, konec koncev pa tudi nisem Bog, da bom presojala tole. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 [Nagrade (in seveda kazni..) si in si jih bo skozi lajf in pot vsakdo prisluzil sam, konec koncev pa tudi nisem Bog, da bom presojala tole.ja to je pa čisto res kazni čakajo med drugimi tud mene, pa mislim da nagrade tud Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Bobnar, I have looked at you .. and you know what? You're right! Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Nagrade (in seveda kazni..) si in si jih bo skozi lajf in pot vsakdo prisluzil sam Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Urednistvo odgovarja in naprosa s povratnim vprasanjem/predlogom/vabilom/prosnjo/...! Naj se pliz odpirajo dobre in pozitivne teme Naj se pliz dobro in pozitivno komentira... Kaj mislis, Tina (in seveda ostali)?Se to da? Je to mozno storiti? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 HJAOTA, MAU PREPOZN´ STE SE ZBUDL..SM JEST TOČNOI LANI MARCA TOLE napovedu OPOZARU, PA SO ME RAJE NEGIRAL, (VIŠJI SLOJI) _ SEDAJ mate porcijo kislceDRGAČ PA TK...VSE SE PREMINJA, VSE JE TEKOČE ,PRETOČNO STANJE..novitete in ublažitve prokroviteljstvaKDO KRIV :o|o: http://www.cleopatris.net/chat/images/smilies/rotate.gifkaj ta Sedanja Luna Bradavičarka dela Tina*,šelem sedaj si se opogumla˝,men je že leto nazaj dalo˝vedet točno˝ to kar ti sedaj čutiš ... mateja, kot ena replika g.marse, pusti pedagogiko v šoli,ne pa spuščat spuščaje´(sj vem,de se trudiš); pade ven iz kotexta tvoja laskava in pokroviteljska sladkost oB Takih kritiških, Poučenih Temah ni krivca niti zmaguvauca; je samo vodenje krivo~ampak uradne zadeve nikoli ne smejo priznat napak; jih niti ne˝vidjo, raje se obešajo in celijo ven preko drugih; a ne počne to večina Kaj pa tisti, ki poizkušajo samo sodelovati, se resnično kaj naučiti; ne glede tudi na realno poznanstvo...Ah, kje so tisti začetni zlati˝časi; samo v memoriarju˝ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 9. februar 2004 Prijavi Deli 9. februar 2004 ...Poleg tega bi mi zelo dobrodoslo bilo KONKRETNO, ne kar nekaj - "v enih temah so nekateri" - to je brez veze, kaj jaz vem, kaj tocno je ta mislil?? ...Menim, da lahko vsakdo pomaga s tem, da se na to ne odzove.A nekateri pa se odzovete in je takoj verizna reakcija.... Mogoce lahko kar ukinemo Forum, SE POSEBEJ PA OS-e. :xx!: Kako in na katere nacine ze niso bili izkoriscani in v bistvu definitivno zlorabljani!! :xx!: :xx!: x!x ...Nekateri pa so tudi pokazali face svoje taprave - pa CE NISO NIKOGAR ZALILI, pa same lepe besede pisali! Tudi če je ta tema že bila na tapeti, morda niti ni napačno, če se malo osveži. Za majhen premislek morda. Iz tega ne more biti nič slabega. Pričakovani odzivi so seveda v eno in v drugo stran, na koncu pa se navadno le izcimi ena sama linija, in ta bo, da bomo - vsi skupaj - malo umirili konje in bo forum zaživel v duhu, v katerem je bil že prej. Pisati takole o konkretnosti, ki jo, Marsa, omenjaš, za marsikoga ni prijetno, ker se nerad izpostavlja (nikogar določno ne mislim s tem). Sam sem se pred kratkim precej sprl zelo konkretno, zadeva je bila jasna in konec koncev ima vsaj svoj prav. A nesporazumi in nerazumevanja, pa tudi trmovanje in še kaj so vse skupaj sestavni del življenja, tudi takega foruma, ki je specifična zadeva. Specifična zato, ker imaš kao možnost skriti se in izraziti vse, kar misliš, to pa je čisto v redu. Manj v redu, če se ti malo prelije in se na napačen ali prepovedan (recimo neetičen) način lotiš nekoga, ki ima prav tako možnost "skriti se in izraziti vse, kar misli". Žalitve so čisto dovolj dober primer za to. Rešitve seveda ni, saj leži samo v posamezniku. (Čisto ista zadeva kot pri državi, ki nas pelje v maloro. Režitev ni v predsedniku, ampak v posamezniku, ampak to je druga tema.) Lahko se torej umakneš. Sam sem to iz pametovanja z Bobnarjem vsekakor napravil, saj se mi energijo zdi bolje porabiti za nekoga, ki si tega kontakta želi oziroma ga ne namerava zlorabiti. Še nekaj takih prekinitev verižnih reakcij, pa bo vse cool in intervencija od zgoraj ne bo niti potrebna. Do naslednjič pač, ko se bo namesto "Muslimanov" pojavila spet kaka druga primerna tema. Vse v življenju se spreminja, niha in se lovi v ravnotežje. Ki pa je krhko. Morda OS koga zelo motijo ali so zlorabljani, sam bom kar vesel, če bodo ostali, saj imam (in tudi moji sogovorniki) od tega precej koristi. Trend pa, ki je zdaj v teku, namreč slike itd., je pa zelo zanimiv. Če smo se že prej nekateri prijavili pod imenom, gre sedaj zadeva očitno naprej. Tu sta dve dilemi - ali se forum tako prestavlja na višji nivo ali pa bo nekako ugasnil, saj počasi izginja ena od njegovin bistvenih komponent, anonimnost. Bodimo radovedni in spremljajmo zadevo. Aktivno. Lep pozdrav vsem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 9. februar 2004 Avtor Prijavi Deli 9. februar 2004 Marsa Se strinjam s tem, da je na forumu tako kot v življenju, so takšna in drugačna mnenja in način podajanja. Me veseli, da lahko tule vsak izrazi svoje mnenje. Tudi nisem mislila s tem kakšnih drastičnih stvari, kot je brisanje itd. Zmotilo me je predvsem to, da se je vsebina ene teme razširila tudi v take, ki z njo niso kaj dosti povezane ter da kljub prošnji drugih članov, ni bilo nič bolje. Mi je všeč forum takšen kot je, prav tako tudi pestra izbira tem in seveda mnenj v njih. Edino veliko lažje bi bilo prebirat teme in mnenja v njih (kakršnakoli že so), če bi bila nanizana v temi, na katero se nanašajo. Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 9. februar 2004 Prijavi Deli 9. februar 2004 Tina, mislim, da je stvar v tem, da se že precej dobro poznamo in potem komentiramo v neki temi tisto, kar nam je drugje padlo v oči...čeprav ravno ne spada v tekočo temo.. Bobnar.. ...in Mateja je lahko učiteljica nam vsem...ne sam svojim šolarčkom... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. februar 2004 Prijavi Deli 9. februar 2004 Hvala vsem sodelujocim za ukvarjanje. Pokowc, si se pa potrudil, ceprav moram priznat, da ne stekam kaj dosti, pises zakrito, kao 'visji sloji' - bogve kaj mislis s tem...Menim da ce mislis, da bo ostalo na isti stopnji, si naiven ali zivis v preteklosti.Jaz (in LNF) grem naprej. Vsakdo pa ve, kaj in kako, ce mu kaj ne pase. Bern, vem (da se nocejo izpostavljat) - a ravno zato je varianta ("javi zlorabo") - to se uredi prek maila na urednistvo.Konkretno - prijava pac... Jasno, da se hoce konkretno, pri prijavah navadno je tako. Meni se zdi, da pretiravate oz. da ima v bistvu Pokowc prav - to je bolj ali manj ze skoz tako.Ce je hkrati 21 folka gor, je pac bolj izi, kot ce jih je 87.jebiga.Naprej pac gremo. Zloraba OS - to je, ko v bistvu ne sodelujes na LNF, izkljucno si na OS-ih, po moznosti vabis prek OS-ev na svoje variante ali usluge, lazes, mesas strene in mutis. Opravljas mene in LN. To je pac obcutljivo z moje strani morda, a jaz nisem nikakrsna javna ustanova.Tule si folk ustvari ime, obvlada folk, bazo, nima pa niti toliko ksihta, da bi semle objavil, pac pa fura os-e in v teh primerih jaz najveckrat zadnja izvem kaj - ce izvem - ponavadi pa seveda slucajno in 'nakljucno' (kaj cmo, imam pac duh v sco).OS-ev tako seveda skoraj zagotovo ne bova ukinila, samo nikoli pa se ne ve.Vcasih das raji moznost, pa jo izkoristi do daske, zlorabi, vcasih pa te moznosti potem izgubi, ker recimo ne gre drugace. Menim tudi, da se lahko s temle komot apelira na folk sam, kdorkoli, in ni potrebe, da se pise vprasanje urednistvu.Ce se obraca na urednistvo, naj se pliz s konkretnimi predlogi, mnenji, zadevami... Ce bi bil ta forum drugacen, ne bi bil Lunin. Tako pa je. In kot tak gre naprej v casu - LN je konec koncev koledar...Ce sem ura, se potrudim, da ne stojim. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 9. februar 2004 Prijavi Deli 9. februar 2004 Menim da ce mislis, da bo ostalo na isti stopnji, si naiven ali zivis v preteklosti.ja.g.Marsa maš prav .. bom prec odnehu, k se mi res ne da več živjo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.