Skoči na vsebino

Izgubljeni ali zapusceni pes

Recommended Posts

Tole.

Ze nekaj dni v Sentvidu opazujemo lepega psa brez ovratnice, ki sam setka okoli.

Zdaj je ze tudi bolj suh kot par dni nazaj.

Lahko da je ovratnico sicer imel, pa jo je strgal, mozno pa je tudi, da je zavrzen in je zato nima.

Pri psih pojma nimam, koliko so stari, kaksne pasme so, se niti najmanj ne spoznam, a sodim, da je star nekako do 5 let, je zdrav, tudi ocitno je bil negovan... Je nekaksen mesancek med ovcarjem, rjave barve, zelo postaven in ceden.

Tudi ni nic bojec, je cisto suveren, tako da kaj hujsega mu najbrz ni bilo...

No, a nikoli ne ves...

Ne vem, kaj se zdaj s temle da storit, a se mi je zdelo, da ne bo odvec, da fliknem sem gor.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Tocno tule se rola skozi - sem ga ravno spet videla skozi okno...

Bom skusala ga fotkati, samo je skoz v muvingu, pa ne bo toliko od blizu, da bi se dalo razbrati kaj vec...

A bom vseeno poskusila, skratka, ce ga spet zagledam...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zdaj ga pa ravno ni okoli.

Klicala sem na ljubljansko Drustvo za zascito zivali (041 751 722), kjer so me napotili na Zavetisce Gmajnice (25 60 279)...

'Problem' je v tem, da je treba psa nekako zadrzati (v 24 urah ga pridejo iskat)... Jaz pa ga nimam kam dat tule....

Poleg tega imajo guzvo in vsakega takega pregleda veterinar, ki pa ima ze ful nujnih primerov (tale pa ni nujen, ker je v bistvu vse OK s psom, je videti zdrav in vse), tako da se bo dalo tole rihtat itak sele v ponedeljek...

Naj mu dam macjo konzervo (ker je ze malo shujsan)....

Hm... Bom skusala se tule s kom povezat, je veliko psov tu okoli, pa bajte imajo nekateri, pa bi morda ga lahko na tak nacin (ce imajo hiso) pri sebi kdo zadrzal za tisti en dan...

Pravijo, da ce je tri dni okoli sele, da bo zdrzal se kaksen dan, dva...

In smo tako zmenjeni, da se javim v ponedeljek - ce bo se aktualno oz. ce bom kaj zorganizirala.

Picasso

Nord, dvomim (je nekaj dni tukaj, kako bi prisel tako dalec, zgledal bi shirano najbrz in vse)...

Ce imas fotko, jo daj gor, pa bom videla ali lazje.

Si izgubila psicka?

Zakaj nisi dala na Radio, na forume, klicala v zavetisca ipd.?

Picasso

Aja, OK, si samo socustvovala torej... Dobro zate in za Bucka! :)

Ja, a saj tu je prijazen okolis, pa ziher bo se kdo mu dal kaj za jest, so kar v sozitju, je ful psov in mack, pa ful jih setka samih okoli, kake dva psa sta ful hecna, ko suvereno lazita okoli, pa ju vidim veckrat, kako gresta cez cesto na prehodu za pesce. :2src: xsrcx x:Xx

Je kar nekaj teh modelov tule...

A tega pa sem prvic videla, pa se vidi se nekako, da je izgubljen, je pa priljuden, nic bojec...

So mi rekli na Drustvu, da je morda psicka, ki se goni, pa sem res zdaj ze kar nekaj psov videla takole okoli...

Vidis, pismu, kako ves, kdaj se vtikati?

Kaj ce z vmesavanjem samo naredimo shtalo?

Kaj ce lastniki vse vejo in so jo recimo sami spustili (ker ji recimo ful zaupajo in se jim to obnese v praksi), pa da se jaz zdaj vmesam z Gmajnicami... :o|o:

Picasso

Lepo, Kristalka, hvala! xsrcx

Sicer me pa ne bo konec od skrbi, nisem tako skrbna kot zgledam, nic ne zganjam, precej prepuscam, ampak saj pravim, nocem se prevec vtikati navadno...

A vseeno je fajn dati energy, pa da se pove...

Morda pa kdo vidi in pride do pravega cloveka info... ali kaj taksnega...

To je skratka najmanj, kar lahko naredim...

Picasso

Ves čas pogledujem sem, če je že kaj novega... držim pesti, da se bo našla za kužita najboljša rešitev xcrossfingx xgoldfishx :detelca: ... v zadnjih dneh smo imeli dve podobni akciji... en kuža je bil poškodovan in je imel na srečo svetinjco za vratom, tako, da je imel veterinar hitro podatke o lastniku, drugemu pa smo preko oglasa na radiu pomagali, da je našel svoje lastnike...

xsrcx

Oj, Stane, zakaj pa je tole dobro, ne stekam?

Mateja, saj res, vi ste totalni pasjeljubci! xsrcx

Moram priznati, da ni nic novega, ker sem prelena in presesuta danes za okoli hodit in se s folkom zgovarjat... Komaj sem spedenala 'domace zadeve'...

Jutri grem kot kaze ze dopoldne ven, ko se vrnem, malo preresetam Sentvid...

Javim.

Picasso

Saj res, da ne pozabim, za vse, ki vas je skrbelo. :)

Zdaj ga od priblizno nedelje sploh nisem vec videla okoli, pa skacem kaj ven, pa tudi skozi okno gledam in cez balkon, tako da sodim, da je kdo drug kako ukrepal ze, ali pa se je preprosto odrolal domov - oz. so ga vzeli nazaj lastniki, lahko da je namrec res bilo samo to, da je slo za gonjenje...

Sicer nic ne vem, a nimam slabega obcutka, kot receno ga je pa zagotovo se kdo opazil - vsaj ena gospa s psom, ki sva se pogovarjali, ko je bil v blizini.

Ce pa se izvem kaj konkretnega, pa naknadno javim.

Hvala vsem za skrb in dobre misli.

Picasso

Mislim, da ne, Volk... Jasno ne morem rect, a se mi zdi, da je vse OK.

Tudi ga ni vec, dejansko, tu okoli, ze tedaj takoj ga v bistvu nisem vec videla - pred tem pa kake dva, tri dni skoz.

Picasso

• 2 weeks later...

xsrcx xsrcx xsrcx

hehe, kako prav je poslusati intuicijo in vcasih NE delovati!

Namrec - danes sem izvedela, kaj in kako. x;)x

Se mi je ze zadnjic zdelo, da spet vidim tega psa, od dalec, pa me je zacudilo, ker je zgledal ful dobro, celo malo vecji ali debelejsi...

Potem ga spet ni bilo...

Danes pa se vrnem zjutraj, pa ga vidim (nisem bila cisto ziher) - ko je z enim pasjim sprehajalcem tule okoli...

Ful lep, ceden, zdrav, vesel... x?x

Po tolikem casu - zdaj bi moral potem biti cisto shiran in tak ubog, ce bi se kar klatil...

Pa vprasam tega gospoda: "Oprostite, ker se vtikam, ampak ali je tole vas pes?"

Pravi, "ne se nama je pridruzil"... In mi potem pove, da je od enih ljudi tamle cez progo in da se jima veckrat pridruzi in da ga imajo spuscenega in da je skratka vse OK.

Pes je ocitno postekal, da je debata o njem in vse, in je prisel k meni in me je ful prijazno poljubckal, se malo vame tam obrdgnil, nekako iz ljubezni...

Skratka, dbest! :palec: xsrcx

Ampak glejmo zdaj tole - jaz bi recimo ful 'primerno' delovala, zagnjavila, sklicala DPMŽ, etc... - in bi psa morebiti odpeljali v azil, kjer bi ga pac recimo nekdo prevzel!

Kaksna skoda!!! Tule bi ga odvzeli iz okolja, ki ga pozna, ima lastnike, ocitno imajo razlog, da je brez ovratnice, a je priljuden, lepo vzgojen, zdrav in lep...

Torej - vcasih je bolje, ce se NE vtaknemo. :palec: :palec:

In tudi me veseli, ko se lahko zanesem na obcutek, kajti res je bil dober. :)

Picasso

• 3 weeks later...

Tale sicer ni izgubljeni ali zapuščeni... ampak sem tukaj postnila tale mail, ki sem ga dobila in upam, da bo kuža dobil nov dom xcrossfingx

"ZARADI DRUŽNSKIH TEŽAV IŠČE NOV DOM ČISTOKRVEN 9-LETEN ZLATI

PRINAŠALEC, VAJEN BIVANJA V BLOKU, REDNO CEPLJEN IN DOBRO VZDRŽEVAN,

VAJEN IN PRIJAZEN DO OTROK, MAČK IN DRUGIH PSOV.

Za nadaljnje informacije prosim pokličite na tel: 041/603-857 (SKOK)."

xcrossfingx xcivx :detelca:

Jaz tudi upam, ampak nekako se mi zdi, da kar je bilo takega, da smo vecino zrihtali...

Vem da je parkrat bilo kaj (muca brez doma, kua etc.), pa se je do zdaj vedno izkazalo, da je ful dobrih ljudi. :palec:

Picasso

• 6 months later...
Še en kuža, ki se je zgleda izgubil... ves dan že tava okoli naših blokov in je še vedno tukaj, ravno pod mojim balkonom :sori: ... manjši, črn, podoben kokr španjelu, živahen, igriv, zelo zaupljiv do ljudi, z ovratnico... upam, da ga bodo lastniki kmalu našli xcrossfingx :detelca: xcrossfingx

Oj, Mateja, sem videla v Dnenviku, da je janja komentirala, pa potem nisem nasla, kje si to napisala.

Ubozcek...

Upam, da bo vse kul z njim, revez pa ravno je bilo taksno zunaj. xcrossfingx

Picasso

kolk sva bili s temle kužkom 'okupirani'... ves čas sem hodila na balkon čekirat kje je in to, tamala je čepela pod blokom non-stop in ga božala (predpražnik in odejico je dobil pod stopnišče, da je ležal na suhem, pa jasno, hrano in vodo)... dali sva oglase na vse možne konce... včeraj sva končno naredili sklep: če ga jutri ne najde lastnik ali se pojavi kdo, ki ga posvoji, ga bova midve vzeli v najin miceni stanvanjček x!x ... in danes ga ni več tu... upam, da je vse OK z njim xcrossfingx :detelca: xcrossfingx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...