Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

Pri nas v službi, se gremo eno tako zanimivo igrico. Ko nekdo nima ideje za kosilo vpraša: "Kaj bomo pa danes kuhali?" (to sem ponavadi jaz x:Dx ) In potem vsak pove svojo idejo in xideax - včasih se spomniš jedi, ki je že dolgo časa nisi naredil.....

Upam, da sem dobro pregledala po temah, ker nečesa podobnega nisem našla!

 

Mi bomo danes jedli: Govejo juho (ne iz kocke x:Dx ), pa mesni burek, pa rdečo peso,

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sstane

ZDRAVA PREŽGANKA x:px

 

Sestavine za 4 osebe:

 

40 g bele moke

40 g maščobe

1 jajce

3 rezine belega kruha

1 lovorov list

ščepec kumine

1 l vode

8 GR ZDRAVE SOLI

 

PRIPRAVA:

 

Na maščobi rjavo prepražimo moko in počasi prilivamo mrzlo vodo, da se prežganje razpusti. Dodamo začimbe in kuhamo 20 minut.

Stepemo JAJČNI BELJAK in ga med mešanjem zakuhamo v juho.

 

V RUMENJAK VMEŠAMO 8 GR ZDRAVE SOLI IN S ČETRTINO TE MARINADE ZAKODIRAMO VSAK KROŽNIK PREŽGANKE!

 

K juhi lahko ponudimo opečene kruhove kocke.

 

Prežganka je zalo dobra juha za hujšanje in intenzivno polnjenje zalog iztrošenih elektrolitov.

V rumenjaku, ki ima pH 5,5 je veliko C-vitamina, ki v kombinaciji z zdravo soljo zelo ugodno vpliva na presnovo.

 

 

http://www.salesalute.com/forum/forum_Show...ge2.asp?ID=1027

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To je tudi moje najljubše vprašanje: kaj ste pa jedli ?

 

Mi bomo danes: meneštro s korenčkom, zeleno lečo in malo piščančje "gripe" (moj novi izraz za piščanca). In seveda vse z veliko začimbami, vse kar premore kuhinja !

 

LP!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni gre pa žew na živce si zmišljevat vsak dan kaj naj kuham, ker moja mularija ni povsem usklajena v tem, kaj bi jedli.

Rekla jim bom, naj vsak napiše pet jedi, ki jih ful mara, pet takih, ki jih še kar rad poje in pet takih, ki so "še užitne". Pol bom pa kombinirala. dobila bom 45 idej, kar nekaj se jih bo pokrivalo- če jih dobim ven 15, je že super...

No, ja, ne vem, če bom to naredila... x:)x Ampak dostikrat sem res že brez idej.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni gre pa žew na živce si zmišljevat vsak dan kaj naj kuham, ker moja mularija ni povsem usklajena v tem, kaj bi jedli.

... Ampak dostikrat sem res že brez idej.

Ja, tole... :o|o: xrolleyesx

 

Vceraj sem spinaco, danes pa bom ali rizibizi ali makarone, raje bi rizibizi, (tamali pa bi raje makarone)...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

MMMMMMM x:px :eek: x:Dx

 

 

ZDRAVI ŠPAGETI BOLOGNESE

 

Za dve osebi:

 

200 g špagetov

3 do 4 zrna česna

pet žlic olivnega olja

trije sveži paradižniki ali pločevinka olupljenih pelatov

4GR ZDRAVE SOLI(pol epruvetke)

 

ŠPAGETE DAMO V VRELO VODO IN ODSTAVIMO.

PRED TEM v ponev natočimo olivno olje, ki ga še ne segrejemo. Česen narežemo na zelo tanke rezine in rezine enakokomerno porazdelimo po olivnem olju. Nato vse skupaj segrejemo in česen pražimo, vse dokler ni hrustljav in rjav; takrat ga poberemo iz ponve. Paradižnike zgoraj in spodaj križno zarežemo in jih za 10 sekund potopimo v vrelo vodo V KATERI BOMO KUHALI ŠPAGETE. Nato jih preložimo v posodo s hladno vodo TAKO DA JIH LAHKO z lahkoto olupimo. OLUPLJENE narežemo na približno tri dele IN JIH POLOVICO "vržemo" v česnovo olivno olje. Tam jih DUŠIMO eno minuto, DODAMO PREOSTALE PARADIŽNIKE, KI JIH STISNEMO SKOZI PRSTE IN ODSTAVIMO. DODAMO ZDRAVO SOL IN PO ŽELJI STR ČILI IN DOBRO PREMEŠAMO.

IZ VODE Z VILIČASTIMI PRIJEMALKAMI ALI DVEMA VILICAMA DVIGNEMO ŠPAGETE IN JIH TAKO ODCEJENE DAMO V POSODO Z OMAKO IN DOBRO PREMEŠAMO.

SERVIRAMO S SVEŽE NARIBANIM PARMEZANOM.

 

S tem načinom dosežemo, da se zdrava sol in del paradižnika ne pregrejeta preko 65°C (BIOKODA)! Glede na kalorije in količino zdrave soli obrok zadošča za kosilo ali večerjo pri hujšanju.

 

http://www.salesalute.com/forum/forum_Show...ge2.asp?ID=1027

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bobnar.......mmmmmm njoki xideax

 

Sem mal šparala z mesom, pa sem vmes med burek naribala krompir (predhodno popražen s čebulo) - bosanci temu pravijo Ćoravi burek!

Pa nezdravo sol sem uporabla x:Dx x;)x

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Bobnar, a take x:px x:Dx

 

 

ZDRAVI Krompirjevi njoki

 

zrel, uležen krompir

maslo

JAJČNI BELJAK

ZDRAVA SOL

bela moka

 

PRIPRAVA:

 

Za pripravo njokov izberemo zrel, uležan krompir. Olupljen krompir skuhamo do mehkega in pretlačimo na pomokano desko za mesenje.

Dodamo maslo IN JAJČNI BELJAK.

Med mesenjem dodajamo belo moko, ki je mora biti ravno prav, da se testo drži skupaj.

Oblikovane njoke kuhamo v kropu, da povrejo.

Ko se dvignejo na vrh, so kuhani.

KO TEMPERATURA VODE PADE NA 65°C, JO POSOLIMO Z 8GR ZDRAVE SOLI/LITER VODE.

PO TREH MINUTAH NJOKE POBEREMO IZ VODE.

Ponudimo jih zabeljene z drobtinicami ali pa z golažem.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Bobnar.......mmmmmm njoki xideax

 

Sem mal šparala z mesom, pa sem vmes med burek naribala krompir (predhodno popražen s čebulo) - bosanci temu pravijo Ćoravi burek!

Pa nezdravo sol sem uporabla  x:Dx  x;)x

:wOOt: :wOOt: :wOOt:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Imaš prav, ja. Tam napiši.

Sem se zmotil, tukaj govorimo, kaj bomo jedli, ne kaj bomo kuhali x:px x:Dx

Jas sem si za večerjo privoščil krvavice s krompirjevo salato brez krvavic x:px x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz pa sem danes skuhala dbest rizibizi, zraven pa sva pojedla ogromno skledo radicha (Tim ne je solate).

Do zadnjega rizka smo pojedli vse, pa ni bilo tako malo...

Samo Tim je rekel, skoda, ker si dala papriko (*nisem dala, to je bil suseni paradajz, narezan na koscke).

Melancani?

Dbest, ste mi dali idejo morda za jutri (no, se moram potem se tako pocutit), ful jih imam rada in ful dobre naredim. x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...