Natasha 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Pri nas v službi, se gremo eno tako zanimivo igrico. Ko nekdo nima ideje za kosilo vpraša: "Kaj bomo pa danes kuhali?" (to sem ponavadi jaz ) In potem vsak pove svojo idejo in - včasih se spomniš jedi, ki je že dolgo časa nisi naredil.....Upam, da sem dobro pregledala po temah, ker nečesa podobnega nisem našla! Mi bomo danes jedli: Govejo juho (ne iz kocke ), pa mesni burek, pa rdečo peso, Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Zelo kul, Naky! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 ZDRAVA PREŽGANKA Sestavine za 4 osebe: 40 g bele moke 40 g maščobe 1 jajce 3 rezine belega kruha 1 lovorov list ščepec kumine 1 l vode 8 GR ZDRAVE SOLI PRIPRAVA: Na maščobi rjavo prepražimo moko in počasi prilivamo mrzlo vodo, da se prežganje razpusti. Dodamo začimbe in kuhamo 20 minut. Stepemo JAJČNI BELJAK in ga med mešanjem zakuhamo v juho. V RUMENJAK VMEŠAMO 8 GR ZDRAVE SOLI IN S ČETRTINO TE MARINADE ZAKODIRAMO VSAK KROŽNIK PREŽGANKE! K juhi lahko ponudimo opečene kruhove kocke. Prežganka je zalo dobra juha za hujšanje in intenzivno polnjenje zalog iztrošenih elektrolitov.V rumenjaku, ki ima pH 5,5 je veliko C-vitamina, ki v kombinaciji z zdravo soljo zelo ugodno vpliva na presnovo. http://www.salesalute.com/forum/forum_Show...ge2.asp?ID=1027 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 To je tudi moje najljubše vprašanje: kaj ste pa jedli ? Mi bomo danes: meneštro s korenčkom, zeleno lečo in malo piščančje "gripe" (moj novi izraz za piščanca). In seveda vse z veliko začimbami, vse kar premore kuhinja ! LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Meni gre pa žew na živce si zmišljevat vsak dan kaj naj kuham, ker moja mularija ni povsem usklajena v tem, kaj bi jedli.Rekla jim bom, naj vsak napiše pet jedi, ki jih ful mara, pet takih, ki jih še kar rad poje in pet takih, ki so "še užitne". Pol bom pa kombinirala. dobila bom 45 idej, kar nekaj se jih bo pokrivalo- če jih dobim ven 15, je že super...No, ja, ne vem, če bom to naredila... Ampak dostikrat sem res že brez idej. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Meni gre pa žew na živce si zmišljevat vsak dan kaj naj kuham, ker moja mularija ni povsem usklajena v tem, kaj bi jedli.... Ampak dostikrat sem res že brez idej.Ja, tole... :o|o: Vceraj sem spinaco, danes pa bom ali rizibizi ali makarone, raje bi rizibizi, (tamali pa bi raje makarone)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 MMMMMMM ZDRAVI ŠPAGETI BOLOGNESE Za dve osebi: 200 g špagetov3 do 4 zrna česnapet žlic olivnega oljatrije sveži paradižniki ali pločevinka olupljenih pelatov4GR ZDRAVE SOLI(pol epruvetke) ŠPAGETE DAMO V VRELO VODO IN ODSTAVIMO.PRED TEM v ponev natočimo olivno olje, ki ga še ne segrejemo. Česen narežemo na zelo tanke rezine in rezine enakokomerno porazdelimo po olivnem olju. Nato vse skupaj segrejemo in česen pražimo, vse dokler ni hrustljav in rjav; takrat ga poberemo iz ponve. Paradižnike zgoraj in spodaj križno zarežemo in jih za 10 sekund potopimo v vrelo vodo V KATERI BOMO KUHALI ŠPAGETE. Nato jih preložimo v posodo s hladno vodo TAKO DA JIH LAHKO z lahkoto olupimo. OLUPLJENE narežemo na približno tri dele IN JIH POLOVICO "vržemo" v česnovo olivno olje. Tam jih DUŠIMO eno minuto, DODAMO PREOSTALE PARADIŽNIKE, KI JIH STISNEMO SKOZI PRSTE IN ODSTAVIMO. DODAMO ZDRAVO SOL IN PO ŽELJI STR ČILI IN DOBRO PREMEŠAMO.IZ VODE Z VILIČASTIMI PRIJEMALKAMI ALI DVEMA VILICAMA DVIGNEMO ŠPAGETE IN JIH TAKO ODCEJENE DAMO V POSODO Z OMAKO IN DOBRO PREMEŠAMO.SERVIRAMO S SVEŽE NARIBANIM PARMEZANOM. S tem načinom dosežemo, da se zdrava sol in del paradižnika ne pregrejeta preko 65°C (BIOKODA)! Glede na kalorije in količino zdrave soli obrok zadošča za kosilo ali večerjo pri hujšanju. http://www.salesalute.com/forum/forum_Show...ge2.asp?ID=1027 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 pozen zajtrk.........................kosilo spustila..................pol bo pa mami nekaj skuhala, ko pride Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 17. februar 2004 Avtor Prijavi Deli 17. februar 2004 Bobnar.......mmmmmm njoki Sem mal šparala z mesom, pa sem vmes med burek naribala krompir (predhodno popražen s čebulo) - bosanci temu pravijo Ćoravi burek!Pa nezdravo sol sem uporabla Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Bobnar, a take ZDRAVI Krompirjevi njoki zrel, uležen krompir maslo JAJČNI BELJAK ZDRAVA SOL bela moka PRIPRAVA: Za pripravo njokov izberemo zrel, uležan krompir. Olupljen krompir skuhamo do mehkega in pretlačimo na pomokano desko za mesenje. Dodamo maslo IN JAJČNI BELJAK.Med mesenjem dodajamo belo moko, ki je mora biti ravno prav, da se testo drži skupaj. Oblikovane njoke kuhamo v kropu, da povrejo. Ko se dvignejo na vrh, so kuhani.KO TEMPERATURA VODE PADE NA 65°C, JO POSOLIMO Z 8GR ZDRAVE SOLI/LITER VODE.PO TREH MINUTAH NJOKE POBEREMO IZ VODE.Ponudimo jih zabeljene z drobtinicami ali pa z golažem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Bobnar.......mmmmmm njoki Sem mal šparala z mesom, pa sem vmes med burek naribala krompir (predhodno popražen s čebulo) - bosanci temu pravijo Ćoravi burek!Pa nezdravo sol sem uporabla Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 slan krop 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 slan krop 666 zlobijeu....tralala Pa liter šnopsa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 to pa u savinjski dolini zhe za zajtrk 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Pa hmelovo župo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 ti zhe vesh....k si s tapravih koncou 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 krompirjevi pokonyokoti sem se jih naučil delat, res, hmmmskor (almost´) na zalogi Dans bojo wampi na miz, sam jest nea bm jedu...(bom kr kr neki zmixu spet) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SmartyM 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Danes krompirjeva solatapohani malancani. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Contesa, kako ga pa pripraviš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Imaš prav, ja. Tam napiši.Sem se zmotil, tukaj govorimo, kaj bomo jedli, ne kaj bomo kuhali Jas sem si za večerjo privoščil krvavice s krompirjevo salato brez krvavic Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Jaz pa sem danes skuhala dbest rizibizi, zraven pa sva pojedla ogromno skledo radicha (Tim ne je solate). Do zadnjega rizka smo pojedli vse, pa ni bilo tako malo...Samo Tim je rekel, skoda, ker si dala papriko (*nisem dala, to je bil suseni paradajz, narezan na koscke).Melancani?Dbest, ste mi dali idejo morda za jutri (no, se moram potem se tako pocutit), ful jih imam rada in ful dobre naredim. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Kisla repa, restan krompir (ocvirki ) in krvavica ! LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Goveja juha, kuhana govedina, pražen krompir, smetanov hren... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
umetnica 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 piščančevi medaljončki v curryevi omaki z bananami, riž, solata, pa nekaj sladkega... Citiraj P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Kako ste žleht, nobena mi noče napisati recepta za te dobrote ali pa se bojite, da vam ga bom malo zakodiral Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.