Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Danes sem naredila kuskusove žličnike s sirovo omako, motovilc + zimski radič s pogretim fižolom in za posladek kompot iz suhih sliv!

 

Pravzaprav sem imela silen predsodek do kuskusa :o|o: .

A je dober. Tisti instant, hitro pripravljen in z malo domišljije tudi megagalaktičen x:px .

 

Žličnike naredim po receptu proizvajalca na hrbtni strani vrečke (priprava kuskusa+žličnikov = 10 min x;)x

 

*se pravi naredim kuskus, potem zžvrkljam dve jajci, malo olivnega olja, žlico drobtin, eno kislo smetano, sol, kar nekaj drobnjaka (zmrznjenega) (namesto peteršilja)in dodam kuskus. Počakam 5 miinut, nakar v osoljen krop z malo olja z žlico polagam žličnike. Kuham 5 min in žličnike, ki so zelo rahli, s penovko poberem in dam direktno na krožnik. Slednjič polijem s sirovo omako.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...

Zunaj je mrzel februarski večer, za jutri pa na prvi dan astronomske pomladi napovedujejo astronomsko nizke temperature, tja do minus 25 stopinj. Čas je za eno zimsko solato. Spotoma v trgovini nakupim nekaj potrebnih reči. Doma preberem v knjigi:

 

Sirova solata s čebulo

300g sira gaude ali ementalca

4 čebule

4 mandarine

2 rezini svežega ananasa

1 čajna žlička hrena

4 žlice gorčice

4 žlice kisle smetane

8 žlic olja, sveže mlet poper

 

Ali imam res samo eno vrsto sira? Skockam je 12dag Lahke livade. Surova čebula se mi rada dviguje, a v skledo vseeno dodam še ½ grobo sesekljane bele čebule. Kaj še pravi recept? Olupim eno pomarančo, jo nakrhljam in zrežem. Eko je zelo primerna, ker ni izrazito sladka in kakšna kisla bi ne bila nič slabša. Kaj še? Aha, doma imam - spravim še eno hruško v kockicebom malo kockal z okusi. Vedel sem, da mi ena reč manjka doma. Ni bila gorčica; sedaj imam dve, hren mi pa manjka še naprej. Tudi ne vem, kdaj sem pojedel kislo smetano. V lončku zamešam v olivno olje žlico gorčice, solim in zamešam v mešanico. Knjigo sem že vrnil na polico in ugibam, kaj po receptu še manjka. Jasno, korenje, kaj pa drugega. Debel, obrezan in ostrgan koren zaribam v zmešanico. Pa poper nameljem povrhu.

 

Moral bi čakati, da se okusi sinhronizirajo. Kaj vse bi še moral, pa ne naredim… ali pa naredim kaj, česar ne bi smel.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zelenjavna mineštra in palačinke z breskovo marmelado potresene z grobo nasekljanimi orehi x^x

 

Zelenjavna mineštra

Na olivnem olju pocvrem

*1 por in nekaj posušenih paradižnikov vloženih v olivno olje,

zalijem z malo belega vina in pokuham in nato dodam na majhne kocke narezan:

*1korenček,1koromač, 1cuketo(bučko), prgišče brstičnih ohrovtkov in pest graha iz zmzovalnika.

Imela sem v hladilniku vazico s koruzo, ki mi je ostala od včeraj, pa sem dodala se malo *koruze.

Pocvrla vso zelenjavo, dodala sol, pikič šetraja in malo mlete kumine(antiprdec) in zalila z vodo.

Ko je mineštra zavrela, sem dodala še tri majhne *krompirčke narezane na kocke.

25 min na majhnem ognju.

x^x x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala Enja , kako si kaj? :palec: :palec:

 

Jota x:px ...z....???? Ka pa še zraven.... x:px :vio:

Ni hujšega, kot če pride kimel pod zob :sick:

Potem pa sem ga eno večjo dozo lepo zmlela. x^x in ga dodajam v joto, fižolovo mineštro, bobiče in tudi v zelenjavno mineštro, če vsebuje razne napenjalne sestavine x;)x

 

Sicer pa ga uporabljam tudi za čaj.

Po ščepec vsakega:

Kumina+janež+kamilice=odličen čaj proti napenjanju, želodčnim krčem, za po preobilnem obedu :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hej ruby..čisto malo sem te pogrešala :palec:

Poznam čajček janež+kumina+kamilice....zelo blagega sem skuhala mojim fantom, ko so bili še v pleničkah...jasno, proti napenjanju x:Dx

Jota z okusom po prašičku...to sem mislila...

Mož je bil pred kratkim na "generalni"...ugotovili, da nima povišanega holesterola( zato pujsek)..in v črevesju nekaj plinov..zato mi je "tvoja kumina" takoj padla v uč....no meni bo pa odslej padala v pisker, da razplinim možakarja xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

 

Plemenite kuharice lunin golazh:

 

Velik kos posta izpred pol leta pochasi nasekljamo

preprazhimo ga s kako manjsho intrigo

zalijemo z gnojnico iz glave

pochasi cmarimo, dokler se ne prime

dodamo shchepec ljubosumja

majhno zhlichko egoizma

dobro premeshamo z lastnimi sexualnimi frustracijami

 

med serviranjem she pogrevamo, da se sluchajno ne ohladi

 

zlomk

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[med serviranjem she pogrevamo, da se sluchajno ne ohladi

 

zlomk

 

 

Plemeniti sladokusec vsega ti pa res ni potrebno dol pogoltat, kar ti na taler dajo :vragec:

 

 

Pa nea zaj pacaj tote teme ...cenim vse tiste ki kuhajo vsak dan...in klobuk dol pred dekleti, da se jim ljubi še tu gor kak nasvetek dat.....

 

 

Vsak iz vsake stvari potegne vun točno to kar rab!

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...