Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Jaz pa zdajle naredila tisto pito po Contesinem receptu  x:px  x:px  x:px

Sem kar cel kozarec visenj not dala, so se komaj zvrstile  x:Dx 

 

Pa nisem cist prepricana, ce bo do jutri kaj ostalo  :yumy:

x:Dx :palec:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Rižota Ibrahim Ferrer

 

Ponedeljek zvečer, na kanalu A se dajejo s Končno hitrostjo. Raje prisluhnem Ibrahimu Ferreru, film pa se za vsak slučaj snema na kaseto, če si ga bom ogledal jutri ali nikoli več. Pa ta recept si zapišem takoj ali nikoli več.

 

V Bonifaciji nisem mogel do kruha drugače kot mimo polic z zelenjavo. Tam so ležali tudi nabrekli, čvrsti in veliki oranžni koreni. Kvantiteta ne pomeni vedno kvalitete, veliki dajo enako močan okus kot domači in majhni. S čim sem ga želel kombinirati? Koren za por… Por sem še vzel, kajpada. Mejdun, kaj zmore ta 92 letni kubanski pevec, ko poje s srcem. Odločal sem se še za tretjo, zeleno reč, čeprav bo vse skupaj preveč za dva krožnika.

 

Zelenjave zrežem za tri osebe, le riža dam za dve porciji, ker bom na koncu vse pojedel sam. 7 dag sesekljane čebule, 21 dag korenja v malih kockicah (kaj hočemo, še tako velik koren konča v majhnih kockicah), 14 dag nakolesanega pora in 14 dag nakoščkane zelene paprike prepražim na maščobi nad zelo močnim plamenom. Kitajska finta. Ostane bolj svež, več obdrži v sebi, boljši ima okus. Med mešanjem premišljujem, kakšne začimbe bi združevale tako različne okuse. Ko začne zelenjava že rahlo dišati po zažganem, stresem še 3 sesekljane stroke česna, poprašim z 2 čajnima žličkama dobrega curryja (1 na porcijo). Ne verjemite Droginem rumenim praškom s tem imenom, nabavite se kakšnega dobrega. Pred 9 leti mi je prijatelj iz Zambije prinesel odličnega »Madras«, originalnega, še po tolikih letih je odličen. Za goste npr. uporabljam kupljenega v Italiji, a mi ga je že zmanjkalo. Mora biti vsaj malo pikanten. Takoj zatem stresem še riž (količina zelenjave sicer zadošča za 3 porcije, le da imam sam raje večji odstotek zelenjave, zato stresem riža (Zlato polje perboiled) samo 21 dag. Ponovno mora postati suho in vroče, šele potem zalijem s prvo skodelico vode. Po drugi skodelici prvič polovično solim. Sol in vodo je treba dodajati previdno, da zelenjava ostane čvrsta, predvsem pa da se ne »utekočini« paprika. Proti koncu dokončno solim. Kdor bi želel uporabljati zdravo sol, lahko to stori pred serviranjem na krožnik. Namreč zadnje 10 minut rižoto pustim, da riž dokončno popije tekočino, vse brez mešanja in odkrivanja, v mirovanju…

 

To pisanje je živ dokaz, da sem še - živ!

 

Pikorenček

 

P.S.

Na tole pisanje sem čisto pozabil, potem pa sem med včerajšnjim odtakanjem premišljeval, od kod tako nenavaden vonj mojih človeških sokov. In sem se spomnil, ja. Od rižotke. Pa še kaseto s filmom sem zvečer pogledal, ker sem imel veliko za likati. Filmi so idealni za to.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:inocent: vse razumem, tud tisto o likanju....

 

Sam kako ti pa uspe točno 21 dkg riža v pisker dat...to je pa zame že kr čarolija x:Dx x;)x

 

x:o)x x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz bom pa dons melancane (sem jih ze razvodenila x:Dx) pa kako piro al pa ajdo zraven.

Za spremembo.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ja, sej ti prov verjamem, da boš vdano name čakal... :vragec:  x:Dx Klinc.... :xx!:  x:Dx

Veš, da bom x;)x x:Dx Marsa naju bo spet po riti. Ja, prideš pa vedno, ko jaz odhajam :inocent: x:Dx x:)x (pa da nebojo padali kaki komentarji da bi bolje blo, da bi ona odhajala, ko meni prihaja) x:Dx

It's better be dead and cool than alive and uncool
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Bla v ta drugi službi, kjer ne morm na net...velik dela....kdaj boš pa spet gor? :inocent:  x:Xx

dans bom počekiral še kaj na kratko, pa jutri zjutraj, morda zvečer še (v petek). x:)x x;)x pridna bodi x:Dx

It's better be dead and cool than alive and uncool
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Probaj tega x:px

 

2 dl vode

1 kg sladkorja

250 g masla

500 g mleka v prahu

200 g čokolade v prahu

epruvetka salesalute x;)x

 

V 2 dl vode kuhamo sladkor in maslo, da se razstopita in nastanejo pene. Med tem časom si v večji posodi zmešamo mleko v prahu in čokolado, nato vrelo zmes vlijemo na prah in hitro mešamo, da se ne naredijo grudice. Ko se ohladi na 65°C dodamo zdravo sol in mešamo, mešamo, mešamo.... :O: Ko je zmes gladka, prelijemo čokolado v modelčke in postavimo za nekaj ur na hladno x:Xx

 

Ne reci, da je ta tvoj :o|o: x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dobro jutro!

Spet je petek in kot sem uvedla (počasi se daleč pride) imamo pri nas doma ob petkih brezmesno kosilo. A ma kdo kak predlog, KAJ bi lahko kuhali???? Kaj nekompliciranega in da se ne paca dolgo.

 

Upam, da nam bo ratalo prit na trikrat tedensko brezmesno. No saj zame sploh ne bi bil problem, samo ta moj možek je tak mesožder. x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...