santos 10. maj 2005 Prijavi Deli 10. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz pa zdajle naredila tisto pito po Contesinem receptu Sem kar cel kozarec visenj not dala, so se komaj zvrstile Pa nisem cist prepricana, ce bo do jutri kaj ostalo Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 Rižota Ibrahim Ferrer Ponedeljek zvečer, na kanalu A se dajejo s Končno hitrostjo. Raje prisluhnem Ibrahimu Ferreru, film pa se za vsak slučaj snema na kaseto, če si ga bom ogledal jutri ali nikoli več. Pa ta recept si zapišem takoj ali nikoli več. V Bonifaciji nisem mogel do kruha drugače kot mimo polic z zelenjavo. Tam so ležali tudi nabrekli, čvrsti in veliki oranžni koreni. Kvantiteta ne pomeni vedno kvalitete, veliki dajo enako močan okus kot domači in majhni. S čim sem ga želel kombinirati? Koren za por… Por sem še vzel, kajpada. Mejdun, kaj zmore ta 92 letni kubanski pevec, ko poje s srcem. Odločal sem se še za tretjo, zeleno reč, čeprav bo vse skupaj preveč za dva krožnika. Zelenjave zrežem za tri osebe, le riža dam za dve porciji, ker bom na koncu vse pojedel sam. 7 dag sesekljane čebule, 21 dag korenja v malih kockicah (kaj hočemo, še tako velik koren konča v majhnih kockicah), 14 dag nakolesanega pora in 14 dag nakoščkane zelene paprike prepražim na maščobi nad zelo močnim plamenom. Kitajska finta. Ostane bolj svež, več obdrži v sebi, boljši ima okus. Med mešanjem premišljujem, kakšne začimbe bi združevale tako različne okuse. Ko začne zelenjava že rahlo dišati po zažganem, stresem še 3 sesekljane stroke česna, poprašim z 2 čajnima žličkama dobrega curryja (1 na porcijo). Ne verjemite Droginem rumenim praškom s tem imenom, nabavite se kakšnega dobrega. Pred 9 leti mi je prijatelj iz Zambije prinesel odličnega »Madras«, originalnega, še po tolikih letih je odličen. Za goste npr. uporabljam kupljenega v Italiji, a mi ga je že zmanjkalo. Mora biti vsaj malo pikanten. Takoj zatem stresem še riž (količina zelenjave sicer zadošča za 3 porcije, le da imam sam raje večji odstotek zelenjave, zato stresem riža (Zlato polje perboiled) samo 21 dag. Ponovno mora postati suho in vroče, šele potem zalijem s prvo skodelico vode. Po drugi skodelici prvič polovično solim. Sol in vodo je treba dodajati previdno, da zelenjava ostane čvrsta, predvsem pa da se ne »utekočini« paprika. Proti koncu dokončno solim. Kdor bi želel uporabljati zdravo sol, lahko to stori pred serviranjem na krožnik. Namreč zadnje 10 minut rižoto pustim, da riž dokončno popije tekočino, vse brez mešanja in odkrivanja, v mirovanju… To pisanje je živ dokaz, da sem še - živ! Pikorenček P.S.Na tole pisanje sem čisto pozabil, potem pa sem med včerajšnjim odtakanjem premišljeval, od kod tako nenavaden vonj mojih človeških sokov. In sem se spomnil, ja. Od rižotke. Pa še kaseto s filmom sem zvečer pogledal, ker sem imel veliko za likati. Filmi so idealni za to. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 vse razumem, tud tisto o likanju.... Sam kako ti pa uspe točno 21 dkg riža v pisker dat...to je pa zame že kr čarolija Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 jaz bom pa dons melancane (sem jih ze razvodenila ) pa kako piro al pa ajdo zraven.Za spremembo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trinity 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 Solata s tuno in malo belega riža.... Mnjami! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
untitled 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 gobovo juho iz vrečke pa mi je ratalo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
wanesa 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 losos, solata Citiraj Per il mondo tu sei nessuno,ma per qualcuno tu sei il mondo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 Jaz bom pa danes spet rižoto z morskimi sadeži nardil Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz bom pa danes spet rižoto z morskimi sadeži nardil jami Jaz bom pečen krompir pa ta veliko skledo solate Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 Grem jaz zdaj čebulo naseckat, pa frutti di mare dat kuhat Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
češpljica 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 ma nič prazen lonc..sem lih pr kofetu... Citiraj Vse kar dobro je izgubi se v večnosti..vse najboljše v času obledi....še vedno si želim sanjaritisaj ženska sem ki več in bolj želi....... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 Rižota je fertik. Pika kje hodiš? Nobenga zvonca na vratih ne slišim? Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Rižota je fertik. Pika kje hodiš? Nobenga zvonca na vratih ne slišim? drin drin...a je kdo doma? Sm posladek s sabo prnesla - sebe - a bo v redu? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}> drin drin...a je kdo doma? Sm posladek s sabo prnesla - sebe - a bo v redu? Super naslednjič pa zares Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Super naslednjič pa zares Ja, sej ti prov verjamem, da boš vdano name čakal... Klinc.... :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, sej ti prov verjamem, da boš vdano name čakal... Klinc.... :xx!: Veš, da bom Marsa naju bo spet po riti. Ja, prideš pa vedno, ko jaz odhajam (pa da nebojo padali kaki komentarji da bi bolje blo, da bi ona odhajala, ko meni prihaja) Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Veš, da bom Marsa naju bo spet po riti. Ja, prideš pa vedno, ko jaz odhajam (pa da nebojo padali kaki komentarji da bi bolje blo, da bi ona odhajala, ko meni prihaja) Bla v ta drugi službi, kjer ne morm na net...velik dela....kdaj boš pa spet gor? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Bla v ta drugi službi, kjer ne morm na net...velik dela....kdaj boš pa spet gor? dans bom počekiral še kaj na kratko, pa jutri zjutraj, morda zvečer še (v petek). pridna bodi Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 ti tudi! Dober tek! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 Pikica, je kje recept za tvojo čokolado Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 Hm...a da bi? To je družinska skrivnost! Morm babico vprašat za dovoljenje, da me nov kdo razdednu? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 Probaj tega 2 dl vode 1 kg sladkorja 250 g masla 500 g mleka v prahu 200 g čokolade v prahuepruvetka salesalute V 2 dl vode kuhamo sladkor in maslo, da se razstopita in nastanejo pene. Med tem časom si v večji posodi zmešamo mleko v prahu in čokolado, nato vrelo zmes vlijemo na prah in hitro mešamo, da se ne naredijo grudice. Ko se ohladi na 65°C dodamo zdravo sol in mešamo, mešamo, mešamo.... Ko je zmes gladka, prelijemo čokolado v modelčke in postavimo za nekaj ur na hladno Ne reci, da je ta tvoj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
NATHY 13. maj 2005 Prijavi Deli 13. maj 2005 DANES SE ŽE PRAV VESELIM KOSILA. PRIPRAVILA BOM NAMREČ SIROVE ŠTRUKLJE IN MESANI KOMPOT. NJAM, NJAM Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 13. maj 2005 Prijavi Deli 13. maj 2005 Dobro jutro!Spet je petek in kot sem uvedla (počasi se daleč pride) imamo pri nas doma ob petkih brezmesno kosilo. A ma kdo kak predlog, KAJ bi lahko kuhali???? Kaj nekompliciranega in da se ne paca dolgo. Upam, da nam bo ratalo prit na trikrat tedensko brezmesno. No saj zame sploh ne bi bil problem, samo ta moj možek je tak mesožder. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 13. maj 2005 Prijavi Deli 13. maj 2005 Zveni njami... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.