Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

Ja meni tudi zelo okusno zveni tale Contičina večerja x:px

 

a ve kdo za "tapravi" recept za palačinke, mislim jaz vedno po filingu pacam ampak nikoli ne vem, ali bo ratalo ali ne, saj na koncu rata, ampak kakšna ali dve palačinki na začetku romata v pasja usta, pa vsakič si rečem, da moram dobit taprav recept no zdaj sem se spomnila, če kdo ve, če komu uspejo super palačinke naj podeli recept z menoj

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

težko je napisati recept, ker je vse odvisno od moke, pa mleka, pa jajc pa to...če sta prvi palačinki zanič, je morda finta v tem, da moraš maso pustiti, da odstoji nekaj časa, da se kompaktno poveže...

 

Pa, večjej jajc, boljše so...

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Joj Astra!!! Pa GLIH to je to, jaz RABIM čist matematično formulo za palačinke!! Saj ponavadi so potem res dobre, no ampak psihični pritisk je tisti, veš, ko bi se mu rada izognila. Tisti trenutki, ko mešam, a bodo dobre, o, a bodo dobre??? tAKO SEM ZADNJIČ NAŠLA 100% NAJBOLJŠI RECEPT za biskvit, zdaj rata tako nežen in puhast, tako rahel in lahak, da je jesti ga - poezija!!!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če so v brezmesnem kosilu lahko jajca, imaš tule dve ideji:

http://www.lunin.net/forum/index.php?showtopic=506

Jaz pa še nimam blage veze, kaj bi danes skuhala.... :sori:

x^x

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Probaj tega x:px

 

2 dl vode

1 kg sladkorja

250 g masla

500 g mleka v prahu

200 g čokolade v prahu

epruvetka salesalute x;)x

 

V 2 dl vode kuhamo sladkor in maslo, da se razstopita in nastanejo pene. Med tem časom si v večji posodi zmešamo mleko v prahu in čokolado, nato vrelo zmes vlijemo na prah in hitro mešamo, da se ne naredijo grudice. Ko se ohladi na 65°C dodamo zdravo sol in mešamo, mešamo, mešamo.... :O: Ko je zmes gladka, prelijemo čokolado v modelčke in postavimo za nekaj ur na hladno x:Xx

 

Ne reci, da je ta tvoj :o|o:  x:Dx

 

Direkt ta! :eek: Sam, da je pr men 15 dag sladkorja, ne eno kilo, pa 200g margarine....kje hudiča si ga pa našel????? :eek:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Fotr je doma in on kuha. Me je ze strah. Ker njegove kuharske sposobnosti so omejena na makarone+meso in krompir+meso+prebranac... x;)x
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Rižoto pa solato. :palec:

Rižota je iz čebule, česna (naumo se lupčkal dons), bučk, paprike, paradižnika graha, vse sveže, razn graha....pa rjav riž :yumy:

Po moje je odlično! xyesx

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>V litoželezni posodi v pečici stanovanja št. 6 na C.K.S. 7 v Litiji.

 

lalala

Če bo Melisa organizirala picnic, bi bilo fajn, če prineseš pisker s sabo x:Dx :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ja meni tudi zelo okusno zveni tale Contičina večerja x:px

 

a ve kdo za "tapravi" recept za palačinke, mislim jaz vedno po filingu pacam ampak nikoli ne vem, ali bo ratalo ali ne, saj na koncu rata, ampak kakšna ali dve palačinki na začetku romata v pasja usta, pa vsakič si rečem, da moram dobit taprav recept no zdaj sem se spomnila, če kdo ve, če komu uspejo super palačinke naj podeli recept z menoj

Surangeni: v maso za palačinke dam vedno samo eno jajce( več je jajc v masi, bolj so trde), dodam pa malo radenske( ali pivo, tudi fanto sem že vlivala v maso, ker ni bilo prvih dveh sestavin pri roki).Z majhnim dodatkom gazirane pijače, so palačinke bolj rahle.

Če želiš natančne količine, povej...se bom potrudila in naslednjič vse stehtala in izmerila.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes grem na ribji piknik v Portorož...ta teden mamo IT-jevci rezerviran za NT konferenco...tko da free food for every IT..haha...
Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem pripravila lasagno. sem uporabila kr široke rezance, pa bešamel sem naredila kr iz pasiranega paradižnika pa žličke pirine moke, melancane in bučke sem prej popekla, dodala še koruzo, grah, korenje, na vrh pa še tofu in zalila s pasiranim paradižnikom in začinila z mešanico provansalskih začimb x:px...pa v bistvu ne porabiš tolko časa.kul :palec:
fish is mute-fish knows everything-G.B.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx  x:Dx

no, sej v bistvu ni tak hecn za tistga k po špinačo je.. se bom spomnila naslednjič ziher na tole..  x:Ix

 

ja čeprov je čist gladko zmiksana se ti zatika nmal x:Dx moj me je pa uprašov če ga bo peklo kej po ustih :o|o: x:Dx na scanje hvalabogu še spomnu ni x:Dx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

 

Bora

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...